Vacanțe cu bicicleta
fot.pixabay.com

Călătoriile cu bicicleta devin din ce în ce mai populare. Adepții acestor călătorii menționează, printre alte avantaje ale ciclismului, costurile reduse, mobilitatea ridicată și sănătatea. Puteți explora Polonia și întreaga Europă, sau chiar lumea întreagă, cu bicicleta. Este foarte probabil că toată lumea a auzit despre îndrăzneții care au călătorit în toată Asia sau America de Sud pe biciclete. Visezi la o călătorie pe bicicletă? Iată cum să le organizezi și să le planifici.

Bicicleta este un însoțitor minunat în expediție. Călătoriile cu bicicleta merită începute cu achiziționarea echipamentului potrivit. Aici, specialiștii ne sfătuiesc să investim în biciclete cu fond. Din anotimp în anotimp, acestea devin din ce în ce mai populare și își conservă universalitatea. Bicicletele cu fond combină posibilitățile unei biciclete rutiere și una pentru călătorii de teren. Construcția lor seamănă cu o bicicletă clasică, dar detaliile permit acoperirea distanțelor foarte lungi și nu cele ușoare. În primul rând,  aceste biciclete dispun de  o janta mai puternică și anvelope mai groase, cu o bandă de rulare. Aceste biciclete au, de asemenea, frâne pe disc, datorită cărora bicicleta va frâna în siguranță chiar și pe teren dificil. Bicicleta cu fond oferă, de asemenea, o șa confortabilă și posibilitatea de a atașa numeroase genți și saci cu echipament.

Vacanțe cu bicicleta
fot.pixabay.com

Călătorii cu bicicleta – la ce să ai grijă?

Trebuie să fiți bine pregătiți pentru călătoria cu bicicleta, mai ales dacă parcurgeți distanțe lungi. Pe lângă echipamentele potrivite, este importantă și îmbrăcămintea confortabilă. Țineți cont că aceste călătorii nu reprezintă o cursă. Prin urmare, trebuie să renunțați la echipamentele din lycra, care sunt strâmte și deloc confortabile. Într-o călătorie cu bicicleta, indicat este să vă luați cu dvs. îmbrăcăminte confortabilă și practică, de exemplu, pantaloni scurți, un tricou lejer, o cămașă călduroasă sau un sacou impermeabil. Atunci când vă alegeți îmbrăcămintea, ar trebui să acordați atenție și funcționalității acesteia. În călătoriile cu bicicleta hainele potrivite sunt cele cu multe buzunare și compartimente, precum și cele cu accesorii suplimentare, de exemplu, o batistă pentru față, pelerină de ploaie sau aparate suplimentare de încălzire pentru mâini și genunchi.

Călătorii cu bicicleta – ce să ne punem în bagaj?

Pregătirea bagajului nu este o chestiune ușoară. Este chiar mai dificil de făcut atunci când cantitatea de lucruri ar trebui să fie redusă la minimum, până la urmă, pe bicicletă nu încap cufere pline cu bagaje. Deci, ce să vă puneți în bagaj într-o excursie cu bicicleta? Nu există un răspuns cert la această întrebare. Totul depinde de cât și unde mergi. Dacă această călătorie cu bicicleta presupune o excursie de o zi în afara orașului, atunci bagajul nu trebuie să fie mare, doar o sticlă de apă, gustări în buzunare și o îmbrăcăminte suplimentară. În cazul în care intenționăm să călătorim cu bicicleta, este necesar să ne gândim la cum să transportăm un cort / hamac, sac de dormit, haine suplimentare și un set de scule pentru biciclete.

Vacanțe cu bicicleta
fot.pixabay.com

Atunci când pregătiți echipamentul necesar pentru călătorie, nu vă gândiți doar la ce să luați cu dvs., ci și cum să împachetați toate acestea în bagaj. Pentru a porni cu dreptul într-o călătorie cu bicicleta, trebuie să vă pregătiți în mod corespunzător bagajul. În această privință, este bine să vă interesați asupra unui rucsac și a unei șa de biciclete de bună calitate. Datorită acestor investiții, vă veți împacheta echipamentul într-un mod confortabil și decent și vă veți  proteja lucrurile de ploaie sau îngheț. Pe lângă saci, pasionații de ciclism trebuie să-și cumpere un rucsac clasic. Nimic nu înlocuiește capacitatea și funcționalitatea sa. Modelele recomandate pentru bicicliști sunt cele cu multe compartimente și buzunare. De asemenea, trebuie să ținem cont că rucsacul oferă o protecție bună la spate în timpul călătoriei. Este util mai ales atunci când traseul se desfășoară prin terenuri muntoase și dificile.

Călătorii cu bicicleta – obiecte de bază

Când mergeți într-o excursie cu bicicleta, nu uitați de obiectele de bază. Include: tuburi de rezervă, kit de lipire a tuburilor interioare, pompă, scule puternice pentru anvelope, baterii, faruri bune, alimente care vă oferă energie.

Să nu vă rătăciți

Când planificați o călătorie cu bicicleta, nu uitați de siguranța dvs. Urmați rutele verificate și cunoscute și lăsați-i pe cei dragi să urmeze etapele călătoriei dvs. pe Internet, astfel încât să știe mereu unde vă aflați într-un anumit moment. Pentru a nu vă rătăci într-o călătorie cu bicicleta, folosiți GPS-ul. În prezent, veți găsi cu ușurință dispozitive dedicate ciclistului și echipate cu o serie de aplicații suplimentare, de exemplu, urmărirea rutelor de călătorie. Amintiți-vă, însă, că încrederea excesivă în tehnologie nu dă întotdeauna rezultate. GPS-ul poate să se strice, să fie furat sau să intre într-o zonă în care nu există internet – o hartă clasică funcționând excelent în aceste situații. Într-o călătorie cu bicicleta putem să o punem într-o carcasă impermeabilă.

Vacanțe cu bicicleta
fot.pixabay.com

Călătorii cu bicicleta – cum să o începem?

Călătoria cu bicicleta vi se pare a fi o modalitate excelentă de a explora lumea? Așa și este. Cu toate acestea, dacă sunteți un începător în ceea ce privește această formă de călătorie, trebuie să nu exagerați. Cel mai bine este să începeți treptat cu aceste tipuri de excursii. Nu organizați imediat o excursie cu bicicleta în jurul Asiei, începeți cu o plimbare de câțiva kilometri și apoi creșteți treptat distanța. Vedeți întâi dacă această formă de călătorie vi se potrivește și apoi călătoriți în alte regiuni. Primele excursii cu bicicleta trebuie să fie pe trasee scurte, pe vreme bună și în zona planificată. Nu lăsați nimic la voia întâmplării și lăsați escapadele pentru perioada în care vă veți simți încrezător și în siguranță pe cele două roți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here