Vacanțe ieftine
fot.pixabay.com

Vezi cât mai mult, dai cât mai puțin – acesta este motto-ul din spatele călătoriei cu doar câțiva bănuți. Cine nu visează la așa ceva? Cred că toată lumea ar dori să bată câmpii prin toată lumea și să nu cheltuiască mult. După cum se dovedește, este posibil. Trebuie doar să faci compromisuri. Călătoria pentru câțiva bănuți nu este acea călătorie luxoasă în care zburăm cu jeturi private, oprim în hoteluri de 5 stele și vizităm cele mai faimoase restaurante. În același timp, călătoriile cu câțiva bănuți nu sunt absolut mai puțin valoroase decât cele de lux. În timpul lor puteți trăi aventuri de neuitat, care vor fi povestite pentru tot restul vieții.

Mulți oameni asociază călătoriile cu mulți bani. Nu vreau să credeți că pentru proverbialul câțiva bănuți puteți vizita Thailanda sau să zburați în Mexic. Astăzi, după cum dovedesc iubitorii de călătorii, pentru a începe o adevărată aventură nu aveți nevoie de un portofel bogat. Soluția este călătoria pentru nu foarte mulți bănuți – mai puțin exclusivistă și luxoasă, dar informativă și distractivă.

Vacanțe ieftine
fot.pixabay.com

Călătorii cu câțiva bănuți- se numără cei dornici

Deși călătoria în jurul lumii este considerată de majoritatea oamenilor drept cel mai mare vis al lor, deseori există o problemă cu începerea implementării sale reale. Scuzele pot fi nenumărate: lipsa timpului, a muncii, a copiilor, a soțului / soției etc. Cu toate acestea, cel mai mare obstacol în călătoria prin întreaga lume este totuși lipsa finanțelor necesare. Acest lucru se datorează credinței că poți vizita lumea doar dacă ai sume de șase cifre pe cont. Călătorii cu experiență susțin că acest lucru nu este adevărat, uneori pentru a începe o adevărată aventură trebuie doar să ai voință și curaj.

Ce sunt călătoriile pentru câțiva bănuți?

O călătorie ieftină, pentru toată lumea înseamnă ceva diferit. Unii oameni consideră călătoriile cu bănuți puțini, ca vacanțe de 800 PLN, alții consideră aceste vacanțe ca fiind ieftine la prețul de 5.000 PLN. Trebuie să vă amintiți că costurile de călătorie sunt întotdeauna asociate cu locul pe care doriți să îl vizitați și cu atracțiile pe care doriți să le vedeți. Deși, datorită biletului de avion, nu ne putem aștepta ca călătoria în America de Sud să fie comparată cu costul vacanțelor din Grecia. Ca o definiție a călătoriei pe bani puțini, poate fi considerată următoarea: un mod de călătorie în timpul căruia fiecare își îndeplinește cele mai importante obiective, în timp ce cheltuiește cât mai puțin.

Vacanțe ieftine
fot.pixabay.com

Scopurile călătoriilor cu bani puțini

Călătoria cu bănuți puțini poate avea scopuri diferite. Pentru unii, principalul criteriu este odihna și relaxarea, pentru alții, experimentarea unor noi aventuri, călătorii culinare sau obiective turistice. În acest caz, costurile nu pot fi comparate, deoarece se știe că veți plăti întotdeauna mai mult pentru vizitarea obiectivelor turistice decât pentru a vă afla pe plajă.

Călătorii cu bani puțini- cele mai ieftine vacanțe

Călătorind pentru puțini bănuți, și al cărui obiectiv principal este relaxarea, concentrați-vă pe găsirea de zboruri și cazare ieftină. Ar trebui să căutați biletul de avion cât mai curând posibil, să-l urmăriți și să-l cumpărați la un preț de chilipir. În cazul cazări peste noapte, locația, standardul și tipul alimentelor oferite afectează prețul. De asemenea, trebuie să vă amintiți că, uneori, cazarea ieftină generează costuri suplimentare, de exemplu drumul costisitor pe plajă. În mod similar cu mesele, în unele țări, pentru opțiunea all inclusive plătești mai mult decât pentru cea cu mai puține mese. Călătoria pentru puțini bănuți poate fi, de asemenea, aranjată cu o agenție de turism. În această situație, merită să vă uitați pe ofertele de ultim moment.

Călătorii cu bani puțini și cu vizitarea obiectivelor turistice

O problemă mult mai mare este călătoria pentru bănuți puțini combinată cu vizitarea obiectivelor turistice. Trebuie să faceți niște gimnastică aici, astfel încât să nu plătiți toată averea. Totuși, acest lucru nu este imposibil. Chiar și cele mai faimoase muzee pot fi accesate gratuit și puteți vizita orașul cu un ghid gratuit. Cum se procedează?

  • Alăturați-vă unei alt grup de călători- nu doriți să cheltuiți bani pe un ghid? Alăturați-vă unui alt tur organizat, de preferință unul în care se vorbește în limba pe care o înțelegeți. Desigur, nu veți intra cu grupul organizat la muzee sau alte atracții închise, dar puteți asculta ce spune ghidul despre arhitectura interesantă sau cultura țării;
  • Căutați un tur de mers gratuit – există tururi gratuite care sunt organizate în fiecare oraș important din Europa. Pe acestea, le puteți căuta cu ușurință pe Google. Pentru a lua parte la ele, este suficient să fiți în orașul și ora indicate și să urmați ghidul; la sfârșitul turului puteți, dar nu trebuie, să lăsați un ciubuc;
  • Aflați când sunt zile / ore libere de vizitare – aproape toate muzeele și instituțiile culturale europene oferă posibilitatea de a le vizita gratuit într-o zi stabilită sau la ore specifice. Informați-vă când se petrec aceste zile și ce expoziții pot fi vizualizate atunci;
  • Explorați din mers – mersul în jurul orașului vă permite să cunoașteți aleile și străzile necunoscute, de altfel, greu de accesat cu transportul în comun sau cu mașina. Plimbările pe jos nu costă nimic, așa că aveți ocazia să realizați ideea de a călători cu câțiva bănuți;
  • Evitați locurile turistice – mâncarea pe piețele principale și în restaurantele gastronomice este asociată cu costuri mari. Cele mai mari prețuri se găsesc întotdeauna în restaurantele aproapiate de activități turistice importante. Uneori merită să mergeți la două străzi mai departe pentru a obține un preț rezonabil și, în același timp, mult mai gustos.
Vacanțe ieftine
fot.pixabay.com

Călătoria pentru bănuți puțini nu este doar un vis ireal. Cu o bună organizare, puteți explora lumea ieftin. Pentru a face acest lucru, trebuie însă să cunoașteți legile care reglementează companiile aeriene, agențiile de turism, hotelurile și obiectivele turistice. Planificarea bună a călătoriei și efectuarea rezervărilor în timp util vor face ca călătoria cu bani puțini să înceapă de astăzi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here