Vacanță cu copiii
fot.pixabay.com

Pentru mulți părinți, călătoria cu un copil este îngrozitoare. Teama și convingerea că acest lucru nu poate fi bine organizat îi face pe aceștia să renunțe la călătorii cel puțin câțiva ani. Își petrec vacanța acasă sau cu bunicii. Este greșit? Nu dacă își doresc cu adevărat. Întrucât călătoria este pasiunea noastră, nu trebuie să renunțăm la aceasta dacă avem un copil. Tot mai mulți oameni sunt convinși că, împreună cu un copil, călătoria este posibilă și, cel mai important, mai distractivă. Iată cum să organizați călătoriile cu copilul dvs.?

Călătoria cu un copil este o temă tabu. Aceasta ridică multe întrebări și îndoieli. Fiecare părinte are propria părere despre această temă. Unii spun da, alții nu, fiind învăluiți de frica: cum va fi. Trebuie să ținem cont că toate călătoriile cu un copil trebuie să fie distractive atât pentru noi, cât și pentru el. Iar majoritatea chiar sunt. Călătoriile și vacanțele au un impact mare în viața acestora. Care sunt avantajele călătoriilor cu un copil?

Vacanță cu copiii
fot.pixabay.com

Călătoria cu un copil: întotdeauna mai ieftin

Multe persoane nu se aventurează în călătorii pe distanțe mari până când copilul nu crește mai mare. De multe ori nu își dau seama însă că aceste călătorii cu un copil mic sunt mult mai ieftine. Din ce rezultă acest lucru? Cele mai multe agenții de turism, companii aeriene și chiar hoteluri oferă reduceri atractive pentru micii călători. De asemenea, se poate întâmpla ca acestea să fie scutite complet de taxe, ceea ce reprezintă o economie importantă pentru părinții care nu trebuie să plătească bani în plus pentru un bilet de avion către Thailanda.

De asemenea, economisim și din punct de vedere al meselor. Copilul aflat în călătorie este fie alăptat, fie mănâncă porții mai mici, destinate copiilor – acest lucru este important pentru cei cărora le place să viziteze restaurante cunoscute și deseori scumpe, ca parte a călătoriilor lor.

Un alt avantaj este că toate aceste călătorii cu copiii reduc costurile vizitării locurilor populare. Cele mai multe dintre ele oferă intrare gratuită pentru copii până la 4 ani și reduceri pentru cei mai mari. Dacă se întâmplă să călătoriți cu un adolescent, de multe ori nu puteți conta pe astfel de avantaje.

Călătoria cu copiii: învățare și vizitare

Mintea copilului este extrem de absorbantă. Ei dobândesc cunoștințe noi foarte repede. Și deși mulți părinți se gândesc că aceștia nu își vor aminti mare parte din călătorie, acestea rămân doar temeri – ceea ce aud, simt și văd, îi vor dezvolta extraordinar. Cu cât este mai mic copilul, cu atât este mai mare curiozitatea lui în ceea ce privește lumea. Este literalmente interesat de tot ceea ce îl înconjoară. Și aici trebuie menționat că experiența călătoriei nu poate fi înlocuită cu nici o experiență educativă sau alte distracții.

Vacanță cu copiii
fot.pixabay.com

Călătoria cu un copil este, de asemenea, o tactică bună pentru a învăța o limbă străină. O călătorie într-o țară străină va fi o motivație eficientă pentru a învăța câteva cuvinte și fraze de bază. De asemenea, copilul va avea ocazia să asculte limba. Contactul direct cu el va fi mult mai eficient decât orele de limbi străine din școli sau cele desfășurate acasă.

Călătoria cu un copil, adică construirea unei relații

Cercetarea, descoperirea și experimentarea împreună este modalitatea perfectă de a construi relații puternice și sincere cu copilul dvs. Călătoria cu un copil este chintesența învățării pe care un părinte ar trebui să o ofere copilului său. În timpul vacanței cu copilul dvs., vă concentrați 100% doar pe el și pe vizitarea obiectivelor turistice. Este o experiență complet diferită decât cea de acasă, când vă jucați cu gudron și gătiți cina sau spălați rufe în timp ce vă petreceți timpul cu el.

Călătoria cu copilul- învață să trăiești și să ai încredere

Călătoria înseamnă lărgirea orizonturilor, construirea deschiderii către lume și profitarea la maxim de tot ceea ce îți oferă viața. Din păcate, nu toată lumea are această dorință de a călători. Unii copii sunt timizi, temători și nu prea au încredere în natură. Un mod minunat de a pregăti copiii mici este de a le arăta lumea și de a-i învăța cum funcționează. Călătorind cu copilul îl învățați că nu trebuie să se teamă de oamenii necunoscuți  (deși trebuie să fie prudent), comportamentul în aeronave și alte mijloace de transport, principiile savoir vivre în restaurante, muzee și alte clădiri publice. Nu există nici o îndoială că aceste cunoștințe vor fi utile copilului dvs. Amintiți-vă, de asemenea, toate aceste călătorii sunt o oportunitate excelentă de a cunoaște oameni noi, atât pentru tine, cât și pentru copil. Iar aceste cunoștințe internaționale învață toleranța și deschiderea.

Vacanță cu copiii
fot.pixabay.com

Călătoria cu un copil nu este întotdeauna ușoară. Foarte des apar probleme cu care nu trebuie să vă confruntați în cazul în care plecați singuri în vacanță. Cu toate acestea, toți părinții care au depus acest efort spun că merită. Atât copilul cât și ei se bucură de călătorii. A mai rămas o singură întrebare, unde să călătorești cu copilul?

Călătoria cu un copil: unde sa mergeți?

Aveți dubii unde să mergeți într-o călătorie cu copilul. Posibilitățile sunt nesfârșite! Puteți încerca să călătoriți în Polonia, Europa și chiar în întreaga lume. Nu uitați să vă pregătiți bine copilul pentru călătorie. Asigurați-vă că luați medicamentele potrivite și efectuați vaccinări preventive. Dacă nu sunteți un călător experimentat, nu vă aventurați în călătorii îndepărtate cu copilul dvs., alegeți regiuni care vă sunt mai apropiate și mai familiare. Puteți cumpăra, de asemenea, o vacanță cu o agenție de turism – datorită căreia veți fi mai puțin stresat în privința aspectului organizatoric.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here