Vacanțe culinare
fot.pixabay.com

Călătoriile culinare devin din ce în ce mai populare. Atunci când plecăm în vacanță, vrem să ne bucurăm nu numai de priveliști frumoase și de vizitarea obiectivelor turistice, dar, de asemenea, să savurăm arome noi. Aceste noi arome sunt cele care asigură o călătorie culinară pe măsură. De asemenea, trebuie să ținem cont de încă un aspect. Ca parte a călătoriilor culinare, puteți vizita locuri neobișnuite: cafenele, restaurante, taverne etc., care nu numai că vă vor satisface toate poftele, dar vor fi și locuri pline de clasă și gust și, mai ales, unice. Iată unde să mergeți în călătoriile culinare.

 Când călătoriți, indiferent dacă mergeți în colțuri îndepărtate ale lumii sau în provincia vecină, merită să încercați mereu specialitățile locale. Bucătăriile regiunilor singulare diferă între ele prin arome și preparate tradiționale. Cu toate acestea, există preparate care uimesc aproape toată lumea. În aceste regiuni călătoriile culinare iau o altă formă.

Vacanțe culinare
fot.pixabay.com

Călătorii culinare: Laos

Suporterii bucătăriei asiatice nu lipsesc niciodată. Pentru o călătorie culinară alegem de obicei Thailanda, după cum se pare, aceasta câștigându-și deja concurenți. Vorbim despre bucătăria din Laos. Până acum, necunoscutul a fost, încet, descoperit de călătorii culinari. Bucătăria din Laos este cea bazată pe plante, un nivel scăzut de zahăr și o cantitate mare de orez. Bucătăria din Laos este adepta supelor. Cu toate acestea, larba este considerată cel mai gustos fel de mâncare. Se toacă carnea (în varianta vegetariană de tofu) cu coriandru, busuioc thailandez, mentă, usturoi, chili, sos de pește, frunze de kafir și orez prăjit și zdrobit. Călătoriile culinare vă dau posibilitatea să gustați acest fel de mâncare atât cald, cât și rece.

Călătorii culinare: bucătăria peruană

Bucătăria sud-americană este un mister pentru mulți oameni. Mulți o asociază doar cu porumb și fasole. Nimic mai greșit. Călătoriile culinare în această regiune a lumii vă vor permite să descoperiți o varietate de gusturi și arome. Una dintre cele mai diverse bucătării din America Latină este cea peruviană. Un fel de mâncare spectaculos îl reprezintă ceviche, care este un fel de pește crud sau fruct de mare, marinat în suc de lime unde se adaugă ardei iute. Acest fel de mâncare este servit cu porumb și cartofi peruani. Ce alte așteptări pot avea de la Peru cei care au decis să se aventureze într-o călătorie culinară? În primul rând, va trebui să gustați pește și fructe de mare, banane prăjite și diverse tipuri de carne și cartofi. Varietate din bucătăria peruană este și un porc de mare prăjit.

Vacanțe culinare
fot.pixabay.com

Călătorii culinare: bucătăria belgiană

Se spune că pentru a descoperi gusturi noi, călătoria culinară trebuie să fie cât mai îndepărtată. Nimic mai greșit. Putem descoperi noi gusturi chiar sub nasul nostru. Să vorbim despre ceea ce oferă vecinii noștri din apropiere – belgienii. Mulți dintre noi vor fi surprinși că, pe lângă ciocolata delicioasă, berile locale excelente și cartofii prăjiți , bucătăria belgiană este renumită pentru fructele de mare. În multe restaurante din această țară puteți mânca midii sau creveți foarte bine pregătiți.

Călătorii culinare: bucătăria americană

Bucătăria americană este percepută destul de negativ de mulți oameni. Mulți dintre noi o identificăm cu fast-food și mâncăruri grase și prăjite. Cu toate acestea, trebuie să știți că nu peste tot în SUA se servește o astfel de mâncare. Călătoria culinară în State ar trebui să înceapă vizitând San Francisco. Aici puteți gusta un pește delicios și fructe de mare servite într-o varietate de moduri. Vă puteți bucura de un cocktail de crab, să mâncați un sandwich de homar sau să vă bucurați de supa delicioasă de pește.

Călătorii culinare: bucătăria uzbecă

Toți cei care preferă carnea în locul fructelor de mare și peștelui ar trebui să meargă în călătorii culinare către puțin cunoscutul Uzbekistan. Delicioasa bucătărie din această țară este bazată în principal pe carne. Acestea sunt servite în principal sub formă de frigărui la grătar, dar se adaugă și la supe, orez sau găluște. Bucătăria uzbecă combină influențele arabe, turcești și tătare, având cu siguranță multe de oferit. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont că mâncarea este destul de grasă și greu de digerat.

Călătorii culinare: bucătăria israeliană

Pe harta călătoriilor culinare nu poate lipsi Israelul. Cele mai bune mâncăruri din această bucătărie sunt humusul, falafel sau shawarma. În plus, preparatele sunt pline cu brânză, măsline, nuci și fructe uscate. Nu trebuie să uităm că bucătăria israeliană reprezintă un paradis pentru cunoscătorii de vinuri bune.

Călătorii culinare: bucătăria bosniacă

Multitudinea călătoriilor în Balcani a făcut ca bucătăria balcanică să fie din ce în ce mai apreciată. Una dintre cele mai bune la acest capitol este Bosnia și Herțegovina. Bucătăria bosniacă este bazată pe carne. Aici, puteți gusta atât carnea de vită, cât și carnea de porc. Bosniacii sunt, de asemenea, fanii brânzeturilor și a cepei. Atunci când decideți să vă petreceți călătoriile culinare în această regiune a Europei, trebuie să încercați börek, pljeskavica sau cevapcici. Cei cărora nu le place carnea pot opta pentru brânză prăjită, adică pohovani sir sau deserturi, adică baklava și halva.

Vacanțe culinare
fot.pixabay.com

Călătoriile culinare au multe de oferit. Aproape fiecare regiune nu numai a lumii, ci și a unei anumite țări oferă impresii incredibile și va satisface chiar și cei mai pretențioși. Atunci când planificați să mergeți într-o călătorie culinară, nu trebuie să să uitați de clasicele bucătării precum cea italiană, franceză sau spaniolă, care de ani de zile îi încântă pe turiști.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here