Vacanțe în străinătate
fot.pixabay.com

Călătoria în străinătate vă permite să explorați lumea. Astăzi, putem vizita fiecare continent fără probleme majore. Nici măcar o călătorie în Australia nu implică o pregătire de câteva luni. Dezvoltarea tehnologiei, viteza transportului și creșterea importanței turismului fac ca călătoriile în străinătate să fie accesibile tuturor. Vezi ce să îți amintești atunci când le alegi.

Călătoria în străinătate a încetat de mult să fie cea cu probleme. Astăzi, în doar câteva zeci de ore, puteți vedea fiecare, chiar și cel mai îndepărtat loc de pe glob. Viteza de deplasare a demonstrat faptul că călătoria în străinătate este adesea vacanța noastră sau concediul nostru. Cu toate acestea, înainte de a merge, este bine să știi cum să te pregătești pentru vacanțele din străinătate.

Vacanțe în străinătate
fot.pixabay.com

Călătorii în străinătate în Uniunea Europeană

Călătoria în străinătate în Uniunea Europeană este și cea mai ușoară pentru un cetățean polonez. Pentru a călători în jurul UE, tot ce ai nevoie este să îți aduci actul de identitate cu tine – nu ai nevoie de vize sau pașapoarte pentru a călători. Aceeași facilitate se aplică călătoriilor străine în țări asociate, precum Elveția, Norvegia sau Bosnia și Herțegovina. Cu cartea de identitate puteți călători cu avionul, cu trenul, cu autobuzul sau cu propria mașină. Cu această ultimă formă de călătorie, însă, trebuie să vă amintiți că mașina trebuie să aibă cumpărată Carte Verde (aceasta se aplică călătoriilor în străinătate în toate țările din afara UE).

Călătoria în străinătate care acoperă țările Uniunii Europene necesită, de asemenea, un card de asigurare de sănătate. Cardul poate fi eliberat în Fondul Național de Sănătate și este valabil în UE. Acesta vă autorizează să utilizați asistența medicală primară într-o unitate medicală străină. Pentru călătorii în țări europene, dar care nu se află în Comunitate UE, este mai bine să cumpărați o asigurare de sănătate separată. Acest lucru se poate face la toate companiile de asigurare. Prețul asigurării de sănătate depinde de scopul călătoriei, de atracțiile la care urmează să participați la fața locului și de durata călătoriei.

Călătorii peste hotare în toată lumea

Călătoria în străinătate pe un alt continent decât cel european necesită întotdeauna un pașaport valabil. Majoritatea țărilor cer ca documentul să fie valabil cel puțin șase luni de la sosirea în țară. Absolut înainte de a merge într-o călătorie în străinătate, vă rugăm să verificați fortificațiile stabilite de locul călătoriei alese, altfel s-ar putea să aveți o problemă cu călătoria ulterioară. Se poate întâmpla, de asemenea, să ni se ceară să indicăm locul cazării, să prezentăm un plan de călătorie, să confirmăm că avem bani pe durata șederii noastre într-o țară dată sau să arătăm un bilet de întoarcere. Astfel de proceduri nu sunt comune, dar rețineți că se pot realiza controale aleatorii. Prin urmare, este bine să citiți condițiile de intrare într-o țară dată înainte de a călători în străinătate.

Vacanțe în străinătate
fot.pixabay.com

Călătorii în străinătate și vize

Pe lângă un pașaport valabil, unele țări cer și viză de la turiști. Acest lucru poate fi realizat în două moduri. Uneori, trebuie să solicitați viza (chiar dacă aceasta este una turistică) timp de câteva luni înainte de a călători. Acesta este cazul, de exemplu, al Statelor Unite. Există, de asemenea, țări în care o viză poate fi achiziționată la aeroport sau înaintea unui punct de frontieră de la o frontieră terestră. Un exemplu aici este Egiptul sau Zanzibar. În cazul în care putem achiziționa o viză la sosire, de obicei nu este o problemă în a obține una, decât dacă suntem un criminal căutat. Toți cei care plătesc o taxă stabilită, o primesc. Valoarea taxelor de viză variază, și poate fi de 10, 20, 50 și chiar 100 de dolari. Pentru a obține o astfel de viză, trebuie să completați un formular scurt (acesta este disponibil la aeroport) și să indicați în acesta numele, prenumele, țara de origine, numărul pașaportului, locul de plecare, etc. Adesea, împreună cu cererea de viză, trebuie să completați o declarație care confirmă că nu sunt aduse articole și produse interzise în țară.

Călătorii în străinătate și vaccinări

În unele cazuri, mai ales dacă mergeți în țări unde există o amenințare epidemiologică, ar trebui să aveți în plus așa-numita broșură galbenă. Vaccinările de protecție sunt înregistrate în broșură. Trebuie reținut faptul că, în unele țări, unele vaccinări sunt obligatorii, iar în lipsa acestora veți fi reținut la aeroport și nu vă vor admite în continuare. Puteți afla ce vaccinări sunt necesare și recomandate în țara dumneavoastră de la medicul dumneavoastră de medicină, specializat pe călătorii.

Vacanțe în străinătate
fot.pixabay.com

Călătoria în străinătate pentru mulți oameni pare ușor de organizat. Ajunge doar să vă așezați și să conduceți. Totuși, acest lucru nu este așa și în realitate. Când călătoriți în unele țări, trebuie să colectați documente care vă permit intrarea sau să stați mai mult timp. Formalitățile ar trebui să fie împlinite și atunci când călătoriți în străinătate cu un minor sau un animal de companie. În acest caz, sunt necesare documente separate. În cazul în care există îndoieli cu privire la formalitățile care trebuie completate, merită vizitat site-ul web al Ministerului Afacerilor Externe al Ambasadei sau Consulatului unei țări date. Așa vom învăța tot ce vă permit călătoriile în străinătate fără surprize neplăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here