Zboruri în timpul sarcinii
fot.pixabay.com

Să merg sau să nu merg? Aceasta este o întrebare comună pentru femeile însărcinate care ar dori să plece în vacanță sau într-un concediu scurt. Călătoria în timpul sarcinii este încă controversată. Unele femei le laudă, altele le descurajează puternic. Mai mult, acest tip de abordare îl au și medicii – ginecologi. Deci, care este adevărul despre călătoriile gravidelor? Acest text vă va ajuta să eliminați îndoielile și să aflați când (și la ce) călătorii în timpul sarcinii, este mai bine să renunțați.

Călătoria în timpul sarcinii ridică multe temeri pentru viitoarele mămici și ginecologi. Totuși, acest lucru nu înseamnă că trebuie să petreci cele 9 luni acasă așteptând un copil. În afară de cazuri extreme, călătoria în timpul sarcinii nu este descurajată categoric. Acestea sunt interzise, însă, atunci când sarcina este în pericol, călătoria poate pune în pericol sănătatea femeii sau a fătului sau există riscul de infecții cu boli grave.

Călătorii în timpul sarcinii: când este cel mai bine?

Al doilea trimestru este considerat cel mai bun moment pentru a călători în timpul sarcinii. Cu toate acestea, când sarcina merge fără complicații majore și te simți bine, nimic nu te împiedică să ieși în primul sau al treilea trimestru. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că confortul călătoriei poate să nu fie cel mai ridicat în aceea perioadă. Din ce rezultă acest lucru? În primul trimestru, femeile însărcinate, de obicei simt greața matinală și le apar primele semne de sarcină, ceea ce nu favorizează vizitarea obiectivelor turistice. Această problemă poate fi întâlnită și în al treilea trimestru de sarcină, când obosesc mai repede și nu se simt apte pentru escapade prea lungi.

Zboruri în timpul sarcinii
fot.pixabay.com

Călătorii în timpul sarcinii: de unde să începi?

O femeie însărcinată care dorește să plece într-o călătorie ar trebui să aștepte acordul pentru călătorie de la medicul curant și să afle dacă există vreo contraindicație pentru aceasta. Există situații în care, chiar și în cazul unei sarcini fără probleme, nu se recomandă plecarea. Cauza poate fi, de exemplu, o placentă conducătoare sau un col de scurtare. Cel mai bine este să urmați recomandarea medicului pentru sănătatea dumneavoastră și a copilului.

Călătorii în timpul sarcinii: unde să mergi?

Principalul criteriu pentru călătoria în timpul sarcinii ar trebui să fie distanța pănă la locul în care doriți să mergeți. Cu cât timpul de călătorie este mai scurt, cu atât mai bine. Medicii subliniază că un zbor de 2-3 ore cu avionul este mult mai benefic decât o călătorie lungă cu mașina. Acest lucru se datorează faptului că este foarte ușor să obțineți un cheag de sânge pe timpul sarcinii. Aceasta se poate forma ca urmare a unei șederi îndelungate în aceeași poziție și punerea piciorului peste picior. Prin urmare, dacă trebuie să călătoriți pe distanțe lungi, asigurați-vă că vă veți putea mișca puțin și vă veți întinde mușchii. Ridicați-vă des în timpul zborurilor și faceți multe opriri atunci când călătoriți cu mașina. În tromboprofilaxia femeilor însărcinate este, de asemenea, important să se bea multă apă și să se evite cofeina. În unele cazuri, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luați un diluant sanguin.

Călătorii în timpul sarcinii: unde este cel mai sigur?

Durata călătoriei nu este singurul criteriu care trebuie luat în considerare la planificarea călătoriilor în timpul sarcinii. Condițiile pe care le găsim la fața locului sunt, de asemenea, importante. Se recomandă femeilor însărcinate să evite locurile în care este ușor să creezi probleme la stomac, cele în care apar boli infecțioase periculoase sau cele în care îngrijirile medicale nu sunt de cel mai înalt standard. Cea mai sigură alegere pentru a călători pe timpul sarcinii este în Uniunea Europeană. În țările din UE, în caz de urgență, puteți obține cu ușurință ajutor medical (aici trebuie să aveți grijă să luați Cardul European de Asigurări de Sănătate cu dvs.). Înainte de a pleca, merită să verificați dacă există un spital sau o clinică în zona în care veți sta.

Zboruri în timpul sarcinii
fot.pixabay.com

Călătorii în timpul sarcinii: cum să ai grijă de tine?

O gravidă care călătorește ar trebui să aibă grijă de ea de două ori. În timpul vacanțelor, ar trebui să evite soarele și căldura. Pe timp de caniculă trebuie să bea multă apă și cel mai bine este să se odihnească și să nu iasă afară între 11 și 15. Între aceste ore se poate leșina ușor sau te poți umfla. Acest lucru nu înseamnă însă că trebuie să petreci toată vacanța în camera de hotel. Medicii spun că scăldatul în mare sau în piscină nu este periculos pentru femeile însărcinate. Nu este însă recomandat să urci pe munte, să schiezi, să mergi cu bicicleta sau să călărești. Cel mai bine este să evitați activitățile agravante și să călătoriți în timpul sarcinii cu scopul de  a vă odihni și de a vă pregăti pentru rolul viitoarei mame.

Călătorii în timpul sarcinii: cu mașina

Recent, călătoriile cu mașina au stârnit multe controverse. Adversarii și susținătorii centurilor de fixare ale femeilor însărcinate încă argumentează în astfel de discuții. Cu toate acestea, experții nu au nicio îndoială: centurile de siguranță trebuie fixate. Lipsa lor este nechibzuită și periculoasă și chiar mai rău, poate face mai mult rău decât bine. Femeile însărcinate nu au nevoie de adaptori, pot fixa bretele obișnuite, nu va dăuna copilului. Este important ca airbag-ul să fie oprit.

Vacanțe în timpul sarcinii
fot.pixabay.com

Călătoria în timpul sarcinii ridică în continuare multe întrebări. Cu toate acestea, majoritatea temerilor sunt exagerate. Plecarea în vacanță a unei femei însărcinate nu înseamnă imediat, naștere prematură sau pericol pentru făt. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să luați în calcul și acest lucru. Expunerea excesivă se poate termina prost. Dacă doriți să călătoriți în timpul sarcinii, cel mai bine este să alegeți trasee sigure și scurte și locuri în care nu veți fi expuși la altitudine excesivă, schimbări bruște de presiune, boli tropicale sau intoxicații ale stomacului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here