Vacanță în Italia
fot.pixabay.com

Italia este o țară iubită de turiști, vizitată atât vara, cât și iarna. Multitudinea de atracții desemnează călătoriile italiene ca fiind unele deloc plictisitoare, având ceva magic în ceea ce le privește. Nu este ceva neobișnuit ca aceste călătorii să se încheie cu o singură expediție în Peninsula Italică. Mereu suntem încântați să ne întoarcem în această țară și cu mare plăcere îi descoperim numeroasele chipuri. Visezi la călătorii italiene? Iată unde trebuie să te duci.

Italia este o țară extrem de diversificată și diferită din punct de vedere cultural. Cum vor arăta vacanțele dvs. în Italia depinde atât de partea țării pe care dorim să o vizităm, cât și apartenența regiunii. În timpul unei călătorii în Italia, putem observa cu ușurință că fiecare regiune are propriile tradiții și culturi. De regulă, Italia este o țară împărțită în regiuni. Acestea sunt în număr de 21: Abruzzo, Apulia, Basilicata, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia, Calabria, Campania, Lazio, Liguria, Lombardia, Marche, Molise, Piedmont, Sardinia, Sicilia, Toscana, Trento, Umbria, Valle d’Aosta, Veneția.

Vacanță în Italia
fot.pixabay.com

Călătorii italiene în partea nordică a țării

Una dintre cele mai cunoscute părți ale Italiei pentru polonezi este regiunea nordice. Călătoria în Italia include de obicei vizitarea unor orașe precum Veneția, Milano, Verona sau Torino. Piedmont, care are capitala la Torino, este cea mai mare regiune de nord a Italiei. Această parte a țării se învecinează cu Franța și Elveția. Trebuie menționat că merită să mergeți în nordul Italiei atât vara, cât și iarna.

Cei care sunt adepții adrenalinei aleg să se aventureze iarna în astfel de vacanțe. Stațiunile de schi ascunse in Dolomiți atrag cu pante bine pregătite si exclusivitate. Stațiunile din Dolomiții italieni au găzduit adesea celebități. Vara, turismul montan se bazează în principal pe drumeții, unde puteți admira vederi uimitoare.

Cu toate acestea, nu putem uita că munții nu sunt singurele atracții din nordul Italiei. Cei care visează să vadă minuni arhitecturale ar trebui să includă Torino, Padova, Veneția, Trento și Milano pe lista lor de locuri de vizitat. Italia de Nord oferă, de asemenea, odihnă excelentă în timpul verii. Foamea de relaxare și de scăldat în mare, dar și soarele, îi îndeamnă pe turiști să alegă Liguria ca loc pentru a-și petrece concediul, acolo unde este așa-numita Riviera italiană cu orașe precum Portofino și Cinque Terre.

Călătorii italiene prin centrul țării

Regiunile centrale ale Italiei ar trebui asociate în primul rând cu Toscana pitorească. Aici a debutat Renașterea. Până în zilele noastre, Florența este un oraș de artă și cultură pe care orice amator de călătorii italiene ar trebui să îl viziteze. În plus, pe turiști îi așteaptă locuri precum Pizza sau Siena – orașe toscane care captivează cu atmosfera lor.

Vacanță în Italia
fot.pixabay.com

Toscana nu este singura regiune centrală demnă de vizitat. La fel de fermecătoare este și Umbria, un pământ de păduri, pâraie, dealuri și văi. În centrul țării se află și Lazio, cu capitala la Roma, care este un loc obligatoriu de vizitat în timpul călătoriilor italiene. Aici vom găsi rămășițele civilizațiilor antice și vom descoperi monumentele vremurilor marelui imperiu.

Călătorii italiene în sudul țării

Italia de Sud este foarte diferită de regiunile nordice și chiar centrale ale țării. Diferențele pot fi văzute cu ochiul liber. Turiștii merg în sud mai ales pentru relaxare și odihnă. În Campania, Calabria sau Basilicata vom găsi o coastă bogată și pitorească, monumente romane și mici insule. Napoli este cel mai cunoscut oraș din sudul Italiei, cu faimoșii Pompei și Herculaneum, care se află în apropiere. Celelalte regiuni sudice ale Italiei, deși pitorești, sunt de fapt lipsite de monumente. Cu toate acestea, călătoriile italiene merită remarcate, pentru a admira peisajele frumoase și peșterile stâncoase, precum și pentru a vă bucura de clima caldă, mare și plajă.

Călătorii italiene pe insule

Italia nu însemnă doar continentul, ci și insulele. Această țară are câteva insule mai mari și erupte, situate în Mediterană. Sicilia este una dintre cele mai cunoscute. În plus, Sardinia, situată puțin mai departe, merită, de asemenea, vizitată. Ambele insule diferă semnificativ de regiunile situate pe continent – locuitorii lor chiar se mândresc cu diversitatea culturală și cu istoria lor. Ce puteți vedea pe insulele italiene?

Vacanță în Italia
fot.pixabay.com

Sicilia reprezintă înainte de toate Palermo, cu nenumărate monumente și povești despre mafia siciliană. Când vizitați această insulă, nu puteți rata vulcanul Etna, unde, iarna, putem vedea interesante pârtii de schi. Mergând în Sardinia, merită să petreceți câteva zile explorând monumente antice, precum relaxându-vă pe plaje frumoase și pustii.

Călătorii în Italia – despre ce să-ți aduci aminte?

Călătoria în Italia nu este dificilă sau periculoasă. Turiștii trebuie să fie , totuși, pregătiți, pentru că în sezonul estival majoritatea celor mai populare locuri sunt extrem de aglomerate. Acest lucru poate îngreuna vizita sau odihna. Pentru a vizita cele mai importante monumente trebuie adesea să stați la cozi ore întregi. Prețurile în Italia pentru turiști nu sunt mici. Italia este o țară extrem de dezvoltată în ceea ce privește aspectul turistic și care obține profituri mari, așa că trebuie să fiți pregătiți pentru sume considerabile pentru bilete, hoteluri sau alimente. Puteți călători în jurul Italiei cu mașina, trenul, autobuzul sau avionul. Baza bogată a hotelurilor nu provoacă probleme în găsirea unei cazări.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here