Vacanțe last minute
fot.pixabay.com

Călătoria de ultimă oră este foarte populară și nu este de mirare – are multe avantaje. Desigur, cel mai mare avantaj al călătoriei de ultimă oră este prețul. Alegând acest tip de călătorie, puteți vâna vacanțe cu până la 70% mai ieftine. Pentru ca acest lucru să se întâmple, însă, trebuie să cunoașteți regulile călătoriei de ultimul minut. Cunoașteți-le și aflați cum să vânați sărbătorile la prețuri de stoc.

Vacanțele de ultimă oră sunt o opțiune aleasă de tot mai mulți oameni. Popularitatea lor ridicată se datorează în primul rând prețului atractiv care iese în evidență. Călătoria de ultimă oră este cea cu agenții de turism. Acestea, atunci când nu vând toate locurile într-o anumită dată a călătoriei, tentează cu un preț atractiv. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că călătoria de ultimă oră este cea imediată. Asta înseamnă că nu există un timp corespunzător pentru a te pregăti de vacanță, deoarece se poate dovedi că plecarea este chiar mâine!

Ce este călătoria de ultim moment?

Expresia vacanță last minute înseamnă literalmente concediu de ultimă oră. Avem foarte puțin timp pentru a lua decizia de a pleca, uneori chiar mai puțin de o zi. Deci călătoria de ultim moment este cumpărată în ultimul moment – uneori se întâmplă cu câteva ore înainte de plecare.

Pentru cine este călătoria de ultim moment?

Călătoria de ultimă oră este o opțiune pe care o poate folosi oricine. Cu toate acestea, trebuie amintit că nu tuturor oamenilor le va plăcea această formă de vacanță. Pe lângă avantajul său incontestabil, care este prețul, există multe dezavantaje de luat în calcul. În primul rând, pentru a putea călători în ultimul moment, trebuie să fii foarte flexibil. Ofertele apar cu câteva zile / ore înainte de călătoria planificată, deci trebuie să fii capabil să îți iei vacanța foarte rapid.

Vacanțe last minute
fot.pixabay.com

O altă problemă este că oamenii care vânează vacanțele de ultimă oră trebuie să țină cont de faptul că plecarea poate fi din orașe îndepărtate de locul de reședință și trebuie să suportați costurile călătoriei până acolo. De asemenea, este important să ne amintim că nu toată lumea poate profita de călătorii îndepărtate în ultimul minut. Vorbim, în primul rând despre călătoriile în afara Uniunii Europene sau într-o țară care necesită vize de la turiști. Un pașaport sau o viză nu poate fi eliberată în câteva ore (cu excepția țărilor în care viza pentru ședere este cumpărată direct de la aeroport fără o cerere de la Ambasadă sau Consulat).

Călătorie de ultimă oră – unde poți merge?

Agențiile de turism oferă diverse oferte de ultimă oră. În ultima clipă, puteți merge literalmente oriunde. Sugestiile includ atât vacanțe în Grecia, cât și călătorii dus-întors în Australia. Totuși, aici, oamenii care vânează vacanțele de ultimul moment trebuie să-și amintească că ar trebui să decidă asupra ceea ce este actual. Pentru cei mofturoși și pretențioși există excursii de prima oră. La rezervarea vacanțelor de ultimă oră, trebuie să țineți cont de faptul că hotelul are camere mai puțin atractive (de exemplu, fără vedere la mare), standarde alimentare mai scăzute sau nu este posibil să alegeți locuri preferențiale în avion. Pentru toate aceste incoveniente obțineți una – un preț mai mic pentru vacanță. De asemenea, merită să își amintești că atunci când călătorești în ultimul minut, ar trebui să fii flexibil cu privire la locul de plecare. Nu întotdeauna oferta unei agenții de turism în ultima clipă va acoperi hotelul nostru de vis, orașul, regiunea și chiar țara.

Călătoria în ultima oră – merită?

Există multe mituri despre rentabilitatea călătoriilor din ultima clipă. Un lucru este sigur – acest mod de a călători duce la o economisire adevărată. O călătorie de ultimă oră poate fi cu până la 75% mai ieftină decât prețul de catalog. Cu toate acestea, pentru a putea profita de o promoție atât de mare, trebuie să vă conformați la mai multe reguli la rezervare. În primul rând, ultimul minut este ultimul minut – un preț scăzut nu va apărea cu o lună înainte de vacanța planificată. Dorind să profiți de reduceri reale de preț, ar trebui să începi să te uiți după vacanțe, cu maxim o săptămână înainte de vacanța planificată, atunci prețurile sunt cele mai bune. În al doilea rând, cel mai bun ultim moment nu trebuie luat în calcul la vârful sezonului de vacanță, ofertele atractive apar în primul rând în mai, iunie, la sfârșitul lunii septembrie și octombrie.

Vacanțe last minute
fot.pixabay.com

Cum să călătorești în ultimul moment?

Oportunitățile de vacanță, ne impun să urmărim ofertele disponibile în agențiile de turism și în multe altele. Cel mai bine este să verificați zilnic paginile și imediat după găsirea ofertei care ne interesează, să rezervați. Foarte des pentru o anumită călătorie există doar câteva locuri individuale, nehotârârea pe loc, poate duce la cumpărarea locului de altcineva.

Oferte de ultimă oră pot fi găsite nu numai pe site-urile agențiilor de turism. Rețeaua are multe site-uri dedicate acestei forme de călătorie. Acestea reunesc ofertele tuturor operatorilor de turism, astfel încât nu trebuie să verificați fiecare site pe rând. O idee bună pentru călătorii de ultimă oră este, de asemenea, să urmăriți forumuri și grupuri unde puteți cumpăra vacanța.

Călătoria de ultimă oră este o opțiune excelentă pentru a economisi în vacanță. Mulți oameni vânează oferte de acest tip. Cu toate acestea, nu toți își dau seama că călătoria de ultimă oră are și unele limitări și necesită multă flexibilitate. Aceasta nu este o vacanță potrivită pentru toată lumea. Oamenii cărora le place să aibă totul planificat, să se pregătească bine pentru călătorie sau să aleagă printre multe oferte ar trebui să rezerve vacanțe și excursii în opțiunea din primul minut, atunci când este posibilă și vânarea de prețuri mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here