Vacanțe în Europa
fot.pixabay.com

Călătoriile prin Europa reprezintă visul multora. Continentul nostru are multe de oferit. Și deși mulți par să fi parcurs lungimea și lățimea acesteia, aceasta îi poate încânta și surprinde. Prin urmare, nu se poate spune despre călătoriile prin Europa ca fiind unele plictisitoare. Cu toate acestea, există și cei care abia își încep aventura în ceea ce privește acest subiect. Unde merg aceștia? Iată câteva opriri necesare atunci când călătoriți prin Europa.

În Europa (precum și în întreaga lume), toate locurile merită vizitate. Fiecare dintre ele este interesant și ne oferă o experiență diferită. De la sudul cald, prin diversitatea Europei Centrale, până la nordul rece – toată lumea va găsi ceva pentru sine. Cu toate acestea, există locuri pe care trebuie să le vizitați. Ele reprezintă un must have când vine vorba de călătorii prin Europa.

Vacanțe prin Europa
fot.pixabay.com

Călătorii prin Europa: Italia

Italia este țara în care ​​fiecare colț este neobișnuit și frumos. Milioane de oameni iubesc această țară și este adesea destinația călătoriilor pentru vacanță (și nu numai). Totuși, Italia este o țară destul de mare. Este nevoie de câțiva ani pentru a o vizita în întregime. Deci, ce să alegi dacă ai la dispoziție numai câteva zile? Merită să mergi în cele mai faimoase, dar încă nu supraevaluate locuri.

Pentru început, Veneția, un oraș pe apă, care încântă pe toată lumea. Atunci când vizitați Veneția, trebuie să vă pregătiți pentru mulțimi de turiști și cozi lungi când vine vorba de atracții turistice. Dacă doriți să evitați mulțimile din oraș, rămâneți pentru mai mult timp și începeți vizita la răsărit. Ceea ce trebuie să vezi în Veneția pe parcursul călătoriei prin Europa este: Bazilica Sfântului. Marcu și piața, Palatul Dogilor, Podul uscat, Canalul Grande, Podul Rialto și insula colorată Burano. Vreți să vedeți mai mult?

Nu vă faceți griji, nu veți rămâne fără posibilități.

Vacanțe prin Europa
fot.pixabay.com

Roma este următoarea oprire din Europa. Un oraș cu o atmosferă și un farmec neobișnuit. Este nevoie de ani buni pentru a-l cunoaște, dar nu vă faceți griji, îi veți simți spiritul în numai câteva zile. Pe harta locurilor clasice de vizitat se află Vaticanul, Fântâna Trevi, Forumul Roman, Colosseum, Castelul St. Angel și Campo di Fiori. Dacă sunteți în căutare de locuri mai puțin turistice, mergeți la Trastevere, unde cu drag vă veți pierde pe străzile înguste.

Călătorii prin Europa: Munții Balcani

Balcanii sunt, de asemenea, situați în sudul continentului. Ani de zile asociați cu războiul și conflictele, astăzi sunt adesea vizitați de turiști. Cu toate acestea, este dificil să vorbim despre un turism de masă precum în Italia sau Spania. Cu toate acestea, călătoria prin Europa ar trebui să acopere această parte a lumii. Ce merită văzut aici?

Mai întâi mergem în Bosnia și Herțegovina. Aici, pe lângă diversitatea culturală Sarajevo, găsim și orașul Mostar. Este faimos printre altele datorită vechiului pod de piatră care leagă două părți ale orașului. Demolată și distrusă după războiul balcanic, astăzi vă permite să vă plimbați în acest loc uimitor și să admirați cum mănăstirile și moscheile, bisericile și clădirile rezidențiale, dar și natura uimitoare coexistă cot la cot.

Fiind în Balcani, nu puteți să nu vizitați micul Muntenegru, care impresionează prin orașe precum Kotor și Perast sau Budva.

Călătorii prin Europa: nordul continentului

Nordul rece și inaccesibil al Europei impresionează prin peisajele sale frumoase și adesea chiar neatinse. Dacă doriți să vă bucurați de călătoria prin Europa, ar trebui să mergeți în Norvegia, Finlanda, Suedia sau Islanda. Ce puteți vedea acolo?

Vacanțe prin Europa
fot.pixabay.com

Când vizitați suedezul Kungsleden, partea Laponiei care aparține acestei țări, puteți face o plimbare pe unul dintre cele mai frumoase trasee de drumeție din Europa. Traseul regal are peste 400 km și parcurge 4 parcuri naționale și rezervații naturale. Vizitându-le, putem întâlni păduri de mesteacăn, ghețari și râuri ascunse, și vârfuri muntoși în creștere.

Peisaje ceva mai diferite, dar la fel de uimitoare, se găsesc în Fiskebäckskil. Este unul dintre satele pescărești tradiționale suedeze și este un adevărat paradis pentru marinari. Călătorind prin Europa nu ar trebuie să omiteți acest loc datorită atmosferei calme și idilice, precum și a traseelor ​​fermecătoare și a fructelor de mare delicioase.

Călătorind prin Europa, este, de asemenea, dificil să omiteți Islanda. Numeroase parcuri naționale, plaje negre, izvoare termale și vulcani transformă peisajul în unul idilic. Golful de gheață din Jökulsárlón , peninsula Snaefellsnes și regiunile din Landmannalaugar sunt de asemenea impresionante. Cei care vor mai multă distracție și viață de noapte pot vizita (aparent doar) orașele adormite din Reykjavik, unde distracția nu se oprește niciodată.

Călătorii prin Europa, adică Europa pe insule

Călătoria prin Europa vă oferă și posibilitatea de a vizita multe insule. Cele mai multe dintre ele au o viață adormită și pașnică, care este rareori tulburată de turiști. Acest lucru nu înseamnă însă că în Europa nu există insule vizitate de turiști. Cele mai cunoscute sunt Creta, Sicilia, Malta sau Cipru. Cu toate acestea, dacă vreți călătoriți în jurul Europei pe poteci mai puțin bătute, merită să mergeți în insule grecești mai mici sau să le vizitezi pe cele mai puțin cunoscute, care aparțin arhipelagului Insulelor Canare.

Vacanțe prin Europa
fot.pixabay.com

Călătoriile în Europa sunt cele care oferă multe experiențe. Puteți călători singur sau cu o agenție de turism. Există multe posibilități și o bază turistică bogată și un transport relativ ușor, care face ca aproape orice loc să poată fi vizitat chiar și fără mașină.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here