Vacanță în Polonia
fot.pixabay.com

Călătoriile prin Polonia reprezintă pentru unii un vis devenit realitate, pentru alții plictiseală și nimic interesant. Cu toate acestea, nu există nici o îndoială că, indiferent de preferințele noastre în materie de călătorii, Polonia este o țară interesantă. Călătoriile prin Poloniei au plăcut celor 1,3 mii de turiști din întreaga lume. Atâția oameni au vizitat țara noastră în 2017. Ba mai mult, 96% dintre turiști au fost mulțumiți să călătorească prin Polonia. Asta ar însemna că țara noastră a devenit cea mai atractivă din Europa Centrală? Iată ce atracții trebuie să vizitați atunci când călătoriți prin Polonia?

Polonezii se laudă foarte des cu diverse călătorii în străinătate și de ceea ce le pot oferi alte țări. Cu toate acestea, ei uită cât de atractivă, frumoasă și diversă este Polonia. Călătoriile prin Polonia încep să fie apreciate de turiștii străini. Numărul de vizitatori în țara noastră este în continuă creștere.

Cracovia – cea mai populară oprire

Cracovia este cea mai populară destinație turistică din Polonia. Atât turiștii din străinătate, cât și turiștii autohtoni o vizitează cu plăcere. Numai în 2017, orașul Krak a fost vizitat de peste 12 milioane de turiști, adică cu aproape jumătate de milion de oameni mai mulți decât în anul precedent. Rezultatul este impresionant. Principala atracție turistică a Cracoviei este Piața principală cu Sukiennice și Biserica Sf. Maria, Castelul Wawel și districtul Kazimierz. Nu trebuie să uităm nici de Muzeele din Cracovia. Turiștii sunt dornici să viziteze Muzeul National sau MOCAK. Atracțiile din jurul Cracoviei sunt, de asemenea, populare. Cele mai populare sunt terenurile fostului lagăr german Auschwitz, a minei de sare Wieliczka și a Parcului Național Ojców.

Vacanță în Polonia
fot.pixabay.com

Munții din Polonia

Călătoriile prin Polonia includ adesea trasee montane. Însetați de activitate fizică, turiștii au pornit pe traseele Tatra sau Bieszczady. Priveliștile frumoase, fauna, flora rară și o atmosferă neobișnuită compensează drumul anevoios. De obicei, turiștii autohtoni merg la munte, dar nu lipsesc nici cei străini.  Aceștia din urmă optează în principal pe cele mai populare atracții, cum ar fi telecabina spre Kasprowy Wierch, o plimbare în jurul Krupówki din Zakopane sau ieșirea în Gubałówka. Pentru cei care nu doresc să își încheie călătoria în jurul Poloniei în Munții Tatra, vizitarea Voievodatului Sfintei Cruci este o idee interesantă. Micii munți oferă o mulțime de atracții, inclusiv castelul din Chęciny, Parcul Etnografic, Sandomierz și bazinele minerale din Solec-Zdrój.

Atracții în partea de nord

Nordul Poloniei este, de asemenea, o regiune extrem de atractivă. Călătoriile prin Polonia nu trebuie să omită vizitarea Triorașului, vizită în Hel, vizionarea punerii în scenă a bătăliei de la Grunwald sau o vacanță în Masuria. Există multe posibilități și fiecare se va regăsi într-un anumit loc. În timpul călătoriei dvs. în jurul Poloniei de Nord, vă puteți petrece timpul activ, dar și relaxându-vă pe una dintre cele mai frumoase plaje din Europa.

Călătorii prin Polonia – orașe pe care nu le poți rata

Călătoria prin Polonia este oportunitatea de a vizita orașe și orășele care oferă atracții neobișnuite în ceea ce privește atât experiențe estetice, cât și culturale. Turiștii vin în principal la Cracovia, dar Poznań, Wrocław, Trioraș și Varșovia devin din ce în ce mai populare. Aici îi așteaptă pe turiști atracții incredibile, de la posibilitatea de a vizita fortărețe și castele, muzee și teatre, până la fastuoasa viață de noapte. Există atât de multe atracții și posibilități, încât planificarea unui sejur de 2-3 zile este adesea o problemă considerabilă.

Vacanță în Polonia
fot.pixabay.com

Călătorii prin Polonia – natura pe care trebuie să o vezi

Călătoriile din Polonia pot include nu numai vizite de oraș. Țara noastră oferă și ceva interesant pentru iubitorii de natură. Putem menționa doar 23 de parcuri naționale, fiecare având o flora și o faună diferite. Traseele lor pot fi parcurse pe jos, cu bicicleta sau cu canoe. În plus, perfecțiunea naturii poate fi admirată, printre altele, în Jura poloneză, în Gdynia, unde vă așteaptă unul dintre cele mai pitorești elemente ale coastei poloneze, adică faleza Orłowski, sau în munții Karkonosze și Bieszczady. Masuria este de asemenea impresionantă, cu numeroase lacuri pe care le puteți explora navigând lent, bucurându-vă de atmosfera unică din această regiune a țării.

Călătorii prin Polonia – cât costă?

Călătoriile prin Polonia, pentru turiștii din Europa de Vest sau America de Nord, nu este greoaie din punct de vedere financiar. Prețurile sunt de obicei mai mici, iar rata PLN-euro sau PLN-dolar este extrem de favorabilă. Călătoria prin Polonia este de asemenea facilitată de o bază turistică bogată. Puteți călători cu mașina (a voastră sau închiriată), autobuze, trenuri sau avioane. Conexiunile aeriene nu sunt cele mai ieftine, dar puteți lua bilete la prețuri bune. Nu aveți probleme în ceea ce privește cazarea. Baza hotelieră este extrem de diversă și oferă camere pentru fiecare buget. Călătorind prin Polonia, puteți sta în hoteluri de lux, pensiuni sau în cazări private. Fermele de agroturism devin din ce în ce mai populare. Prețurile în sezonul estival, adică vara, sunt de obicei mari, dar rezervând în avans șederea puteți conta pe costuri mai mici.

Vacanță în Polonia
fot.pixabay.com

Călătoriile prin Polonia nu sunt cele mai dificile, priveliștile fiind unice. Ca parte a vizitării țării noastre, puteți vedea castele și cetăți uimitoare, monumente de arhitectură, faună și floră extraordinare, rute turistice subterane neobișnuite și încerca atracții sportive și culturale. Nu vă veți plictisi în Polonia!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here