Calătorie cu motocicleta
fot.pixabay.com

Sunetul motorului, vântul din păr, curbele care îți fac inima să bată mai repede și priveliști de neuitat. Acesta este cel mai simplu mod de a descrie călătoriile cu motocicleta. Tot mai mulți oameni decid să cunoască lumea în acest mod. Apreciază independența și adrenalina pe care le oferă o călătorie cu motocicleta. Spre deosebire de aparențe, există multe rute în Polonia și Europa care facilitează deplasarea cu motocicleta. Rutele au diferite niveluri de dificultate, așa că fiecare va găsi ceva pentru sine. Descoperă cele mai bune rute pentru călătoriile cu motociclete.

Pentru cei însetați de experiențe cu motocicletele, le așteaptă nenumărate rute pe care pot călători. Excursiile cu motocicletele se pot face pe orice continent. O astfel de călătorie va oferi cu siguranță o experiență de neuitat și nu trebuie să convingi pe nimeni pentru asta. De unde ar trebui să începi călătoria cu motocicleta?

Cu motocicleta în jurul SUA

Statele Unite sunt un adevărat paradis pentru fanii călătoriilor cu motociclete. Există multe rute pentru astfel de călătorii, dar cele mai spectaculoase sunt demne de menționat. Acestea includ ruta numită Three Sisters (Texas) situată în Texas. Aceasta combină, trei drumuri locale și oferă peste 200 de km. În ceea ce privește SUA, nu este mare lucru, dar un scurt episod prin SUA, va fi răsplătit cu vederi de neuitat. Călătoria cu motocicletele pe acest traseu este asociată cu admirarea zonelor îngrijite de fermieri, spații sălbatice, râuri, câmpuri luxuriante, canioane, dealuri și livezi. Cu toate acestea, trebuie amintit că peisajele idilice nu trebuie să ne distragă prea mult. Animalele sălbatice sau vitele apar adesea pe drum. Călătorind Three Sisters în Texas, trebuie să controlați nivelul de combustibil, benzinăriile sunt departe situate una de cealaltă.

Calătorie cu motocicleta
fot.pixabay.cm

Călătoria prin SUA cu o motocicletă nu poate să rateze plimbarea prin tunelul forestier în Michigan. Este o autostradă îngustă care se întinde de-a lungul lacului Michigan și duce prin păduri acoperite de păduri dense. Motocicliștiilor le este recomandată în special, întinderea dintre Harbour Spring și Ceos Village. O plimbare pe acest traseu este bine să o planificați vara sau toamna, când se poate admira cea mai mare gamă de culori din pădurile din jur. Călătoria cu motocicletele în această regiune este o soluție pentru șoferii eficienți, drumurile sunt destul de șerpuite și înguste.

La sfârșitul călătoriei cu motocicleta în jurul SUA, un real clasic îl reprezintă legendarul Route 66. Întregul traseu are 3,6 kilometri și parcurge 7 state. De la Chicago până la Santa Monica și include orașe precum Saint Louis, Oklahoma City, Amarillo și Santa Fe. Puteți pleca într-o călătorie cu un ghid sau singur.

Călătorii cu motociclete la sfârșitul lumii

Rămânând pe tema Americii, trecem la cea de sud. Și aici, destul de multe aventuri îi așteaptă pe fanii călătoriilor cu motocicletele. Unul dintre cele mai populare trasee este Patagonia Rider, care trece prin Chile. Este nevoie de aproximativ 8 zile pentru a o parcurge, în acest timp parcurgeți aproximativ 3,6 mii de kilometri. Participanții expediției prin Patagonia Ride traversează Anzii, urmează artera chiliană Carretera Austral și urmează traseul argentinian 40. Pe traseu, puteți întâlni un pustiu complet, ghețari, parcuri sau orașul Usguaia din Tierra del Fuego. În America de Sud, merită să conduceți și ruta San Paulo – Rio de Janeiro.

Călătoriile cu motocicleta prin Asia 

De asemenea, cu motocicleta, se poate trăi aventuri uimitoare în Asia. Unele dintre cele mai vizitate rute sunt cele situate în Nepal. Acestea se caracterizează prin treceri printre masive montane și vârfuri înzăpezite, versanți pietroși, jungle luxuriante, lacuri adânci și sate pline de locuitori gălăgioși. Călătoria cu motorul în jurul Nepalului vă oferă încă o posibilitate de a vedea un teren plin de sălbăticie, curat și aproape nedescoperit de turiști. Cele mai interesante rute pentru motociclete conectează orașele Kathmandu, Chitwan, Pokhara și Tansen. Majoritatea drumurilor sunt doar pietriș, așa că puteți uita de asfalt. De asemenea, trebuie să aveți grijă cum mergeți cu motocicleta prin oraș – este aglomerat aproape peste tot, iar condusul aici nu este cel mai ușor.

O alternativă la Nepal este ruta vietnameză care leagă orașele Ho Ci Minh și Hanoi. Această rută are 2.000 de kilometri, care se transformă în aventura vieții tale. Călătoria cu motorul pe acest traseu vă permite să vedeți un peisaj foarte divers și interesant, de la râuri, prin câmpuri fertile, până la munți și păduri luxuriante. Cu toate acestea, o călătorie de-a lungul traseului vietnamez, cu motocicleta nu este ușoară. Conducerea pe drumurile Vietnamului necesită o pregătire bună și echipamente solide.

Călătorie cu motocicleta
fot.pixabay.com

Cu motocicleta în Australia

Cei care visează să călătorescă cu motocicleta în Australia, în mod necesar ar trebui să meargă pe Great Ocean Road în sudul Australiei. Traseul este uluitor și se petrece de-a lungul țărmului oceanului. Pe drum, puteți admira interesante formațiuni de rocă, cum ar fi, de exemplu, Piatra Arch din Londra.

În această parte a lumii, călătoriile cu motocicleta vă pot ajuta, de asemenea, să aflați despre minunile naturale din Noua Zeelandă. Traseul de la Christchurch la Auckland duce prin poalele Muntelui Cook, pe malurile lacurilor glaciare, prin pădurile de ferigi și de-a lungul plajelor.

Cu motocicleta în Europa

Călătoria cu motorul poate avea și o dimensiune mai strânsă. Rute interesante duc în jurul Europei. Cele mai populare includ drumul de la Roma la Istanbul, de la Bar la Sarajevo, de la Zurich la Annecy, precum și călătoria prin Transfăgărășan în România sau Scara Troll în Norvegia.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here