Vacanță cu rulota
fot.pixabay.com

Călătoriile cu rulota sunt asociate în principal cu călătoriile în jurul Statelor Unite. Cu toate acestea, autovehiculul poate să călătorească în orice țară și pe fiecare continent. Călătorind cu aceasta, multe persoane au pus pe lista lor lucruri pe care să le facă și să le perceapă drept cel mai mare vis din viața lor. Călătoria cu rulota – libertate, aventură, fără taxe pentru hoteluri. Intri și mergi oriunde te poartă. Pare un basm? Pentru mulți da! Vezi despre ce este vorba într-o călătorie cu rulota. 

Călătoria cu rulota este un vis al multor oameni, dar mulți dintre ei nu o realizează niciodată, pentru că … nu știu cum să organizeze o astfel de călătorie. Cu toate acestea, nu este nimic de care să vă fie frică, excursiile cu rulota nu sunt dificile și imposibile. În multe cazuri, de asemenea, nu sunt mai scumpe decât cele standard.

Vacanță cu rulota
fot.pixabay.com

Cum arată interiorul rulotei?

Una dintre temerile comune ale celor care doresc să călătorească într-un autovehicul de tip rulotă este confortul călătoriei. Cum arată interiorul rulotei? Va fi suficient spațiu acolo? Unde se va dormi? Acestea sunt una dintre cele mai populare întrebări despre călătoria cu rulota. Trebuie menționat aici că mașinile de acest tip sunt foarte diferite de modelele mai vechi, sunt cele moderne, și chiar cele de lux, care nu diferă de hotelurile rafinate. Cu toate acestea, într-o rulotă obișnuită există de obicei un pat, sau eventual unul ascuns în perete, poate exista și un mezzanin de dormit. În rulotă veți găsi, de asemenea, dulapuri care vă permit să depozitați echipamentul necesar, frigider și aragaz. Este important să existe un duș cu toaletă în rulotă. Adesea există și o masă, iar în rulotele mai moderne, echipamente multimedia.

Călătoria cu rulota și bagajele

O altă necunoscută este ce și cum să împachetezi în rulotă. Prima regulă constă în faptul că lucrurile nu au sens să stea în valize. Pot fi ascunse cu ușurință în dulapuri și rafturi. Important, aici nu trebuie să vă faceți griji cu privire la limita de kilograme și dimensiunile bagajelor. Majoritatea rulotelor au un suport mare pentru bagaje, care poate fi folosit pentru a ascunde biciclete, șezlonguri și alte echipamente de dimensiuni mari. Aceasta oferă o comoditate excelentă. Merită să ne amintim că atunci când călătoriți într-o rulotă, trebuie să luați nu numai haine, produse cosmetice sau articole de divertisment, ci și mâncare. Datorită prezenței bucătăriei, veți putea să vă gătiți singur, ceea ce va reduce cu siguranță bugetul călătoriilor de vacanță.

Călătorii cu rulota, cu apă și electricitate

Călătorind cu rulota nu trebuie să renunți la apă sau electricitate. Mașina este echipată cu un rezervor de apă curată și un rezervor de apă murdară. Rezervorul are aproximativ 100 de litri (în funcție de modelul autovehiculului). Când apa se termină, ar trebui să fie completată cu un furtun de grădină din orice camping. Apa murdară este drenată în bazin. Întreaga procedură este rapidă și simplă – durează aproximativ un minut.

Vacanță cu rulota
fot.pixabay.com

Nu trebuie să vă fie frică de întreruperile de curent atunci când călătoriți cu rulotele. În mașină veți găsi prize eclectice normale, așa cum aveți acasă. Încărcătoarele, un laptop sau un uscător pot fi conectate cu ușurință la ele. Electricitatea este furnizată prizelor în trei moduri. În primul rând, în timp ce conduceți o mașină, bateria le încarcă de la sine, în al doilea rând, unele autovehicule de tip rulotă au panouri solare instalate și încarcă energie electrică chiar și la opriri, în al treilea rând, autovehiculul poate fi conectat la priza din camping și încărcat ca un telefon.

Călătorii cu rulota – unde să vă opriți?

Călătoria în rulotă necesită oprire din când în când, chiar și dacă intenționați să dormiți. Cel mai simplu mod de a vă opri este în camping, unde să găsesc locuri speciale pentru cei care călătoresc cu astfel de autovehicule. Acolo puteți încărca mașina sau realimenta cu apă curată. Oprirea în camping are alte avantaje – puteți utiliza piscina locală, spălătoria sau să mâncați într-un restaurant.

Călătoria cu rulota nu înseamnă că trebuie să folosiți doar locurile de camping. Puteți opri mașina oriunde, dacă nu este interzisă parcarea acestui tip de autovehicule. Aceasta înseamnă că puteți sta la ocean, la marginea canionului sau într-un alt loc la fel de pitoresc.

Călătoria în rulotă este dificilă?

Mulți oameni care visează să călătorească cu rulota nu o fac, deoarece se tem că conducerea acesteia va cauza multe probleme. Cu toate acestea, așa cum spun cei care au avut deja ocazia să conducă o astfel de mașină, nu este chiar atât de dificil. Un șofer cu experiență nu va avea probleme majore la conducerea unei mașini. Permisul de conducere al unei rulote este același ca și pentru mașinile obișnuite de pasageri, deci nu trebuie să procurați documente suplimentare.

Cât costă închirierea unei rulote?

Călătoria în autovehicule de tip rulotă are și costuri. Cel de bază este cumpărarea sau închirierea unei mașini. În cazul închirierii, cel mai bine este să o faceți la companii de închiriere dedicate. Acestea împart anotimpurile în termeni de atractivitate turistică și fac ca prețurile de închiriere să depindă de ele. Vom plăti cel mai ieftin din ianuarie până în martie, precum și în noiembrie și decembrie. Prețuri moderate se găsesc în aprilie și mai și la mijlocul lunii septembrie și octombrie. Prețurile mari încep din iunie și durează până în septembrie. Diferența de preț pentru închirierea unei rulote pe zi poate fi de până la 200 PLN.

Vacanță cu rulota
fot.pixabay.com

Călătoria cu rulota este, fără îndoială, o aventură demnă de experimentat. Cu toate acestea, trebuie amintit că călătoriile de acest tip au un caracter complet diferit de vacanțele all inclusive în hotelurile de 5 stele. Oamenii care se așteaptă la lux ar putea fi dezamăgiți, deoarece există întotdeauna ceva de făcut la autovehicul, printre altele trebuie să schimbați rezervoarele de apă sau să goliți toaleta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here