Vacanță cu câinele
fot.pixabay.com

Până de curând, călătoria cu un câine sau cu un alt animal domestic era o mare problemă. Astăzi, este destul de ușor să găsești hoteluri, hostele, pensiuni sau cazări private, care doresc să găzduiască prietenii noștrii patrupezi. Călătoria cu un câine, poate fi făcută, de asemenea, cu diverse mijloace de transport. Îți poți duce animalul de companie cu tine în avion, în tren sau autobuz. Totuși, pentru ca călătoria cu un câine să nu devină o problemă, merită să planificați totul cu atenție și să vă pregătiți  atât dumneavostră cât și câinele pentru călătorii, în cel mai bun mod posibil.

Călătoria cu un câine, în special în afara țării necesită o pregătire corespunzătoare. Nerespectarea formalităților poate duce la oprirea câinelui de către personalul aeroportului, polițiștii de frontieră sau de către controale aleatorii și carantină. Deci, cum să te pregătești pentru călătoria cu un câine?

Cu ce mijloc de transport să călătorești cu un câine?

Călătoria cu câinele se poate face cu aproape orice mijloc de transport în comun. Cu toate acestea, trebuie amintit că există anumite restricții cu privire la transportul acestuia. Primul este că, câinele trebuie să aibă propriul bilet de călătorie. Aceasta se emite atunci când călătorești cu un câine cu avionul, cu trenul și cu autobuzul.

Vacanță cu câinele
fot.pixabay.com

Călătoriile cu câinele, cu trenul

Călătoria cu un câine,cu trenul, nu este prea problematică. Puteți cumpăra un bilet pentru animale de companie de la casa de bilete sau online. Câinele poate călători atât pe căi ferate poloneze cât și pe cele străine. Cea mai importantă restricție este aceea că el trebuie să fie sub îngrijirea unui adult și acesta nu poate avea grijă decât de un singur animal. Un bilet de tren pentru un câine este mai ieftin decât un bilet pentru o persoană. Prețul său este de 4 PLN pentru trenurile obișnuite și 15 PLN pentru interurban (indiferent de lungimea traseului). Dacă alți pasageri se opun călătoriei cu câinele, este necesar să vă deplasați într-un alt compartiment indicat de conductor. Această regulă nu se aplică câinilor ghid, animalelor care  sunt compartimentate și câinilor de serviciu cu îngrijitori. Cu toate acestea, proprietarul câinelui trebuie să păstreze întotdeauna animalul de companie curat și calm.

Călătoriile cu câinele ,cu avionul

Călătoria cu un câine pune cele mai mari probleme. Desigur, acest lucru nu este imposibil, dar ar trebui să vă pregătiți pentru această călătorie. În primul rând, trebuie să verificați dacă companiile aeriene selectate vor permite transportarea câinelui și în ce condiții. Standardul indicat spune că, câinii mici (până la 10 kg) pot călători în bagaje de mână. Patrupedele mai mari sunt obligate să călătorească alături de bagajele de cală. Câinele care călătorește cu avionul trebuie să se afle într-o cușcă sau container special, bine ventilat și căptușit cu material absorbant. Ar trebui să i se administreze mâncare și băutură, precum și acces la jucăriile sale preferate. Unele animale primesc sedative înainte de zbor.

Călătoriile cu câinele: ce să împachetezi într-o valiză?

Când decideți să călătoriți cu un câine, nu uitați că animalul dvs. de companie este un participant complet la călătorie. Deci trebuie să aveți grijă de confortul și comoditatea acestuia, precum și de siguranța acestuia. Așadar, înainte de toate, împachetăm documentele corespunzătoare în valiză. Normele privind transportul animalelor de companie în Europa sunt cuprinse în Regulamentul (CE) nr. 998/2003 al Parlamentului European și al Consiliului din 26 mai 2003 privind cerințele de sănătate animală aplicabile circulației necomerciale a animalelor de companie. Nu sunt foarte restrictive și nu prezintă multe probleme.

Vacanță cu câinele
fot.pixabay.com

Cerințele regulamentului se aplică călătorilor cu un câine, pisică și dihor. Regulamentul spune că animalul transportat trebuie să aibă un vaccin antirabic valabil, cip sau tatuaj electronic și pașaport pentru animale de companie.

De asemenea, merită să luați într-o călătorie cu câine, o lesă, guler, mușchi pentru bot, trusă de curățare, o cutie de șervețele sau prosoape, apă, mâncare și un kit de prim ajutor. Înainte de a pleca, este bine să vedeți numărul de clinici veterinare la locul vacanței și să atașați o placă câinelui dumneavoastră, cu detaliile voastre și numărul de contact. Va fi util dacă animalul de companie se pierde.

De unde să obțineți un pașaport pentru un câine?

Una dintre cele mai frecvente probleme atunci când călătoriți cu un câine este obținerea pașaportului. Totuși, acest lucru nu este atât de dificil pe cât pare. Primul pas în realizarea unui pașaport pentru câinele dumneavoastră, este să îi oferiți un număr de identificare. Acest lucru se poate face cu un tatuaj sau un microcip. Numărul de identificare este emis de Societatea Poloneză pentru Înregistrarea și Identificarea Animalelor. Pașaportul câinelui însuși poate fi obținut de la un medic veterinar. Pentru emiterea acestuia se percepe o taxă de 51 PLN. Animalul de companie trebuie să aibă vaccinuri valide pentru a fi emis documentul. Pașaportul este valabil pentru tot restul vieții câinelui. Vă rugăm să rețineți că pașaportul câinelui este valabil numai dacă călătoriți în Uniunea Europeană, nu îl puteți utiliza în afara acestuia (cu excepția țărilor precum Monaco, Norvegia, San Marino, Andorra, Liechtenstein, Vatican, Elveția și Islanda) .

Cazare pentru câinele dumneavoastră

În prezent, majoritatea hotelurilor, pensiunilor și spațiilor de cazare private se declară prietenoase animalelor de companie. Cu toate acestea, atunci când vă rezervați cazarea pentru vacanță, este bine să remarcați faptul că câinele va fi alături de dumneavoastră și să cereți să pregătească un loc potrivit pentru el. Pe site-urile care oferă posibilitatea de a rezerva cazare fără nicio problemă, veți găsi o opțiune care vă va permite să marcați doar acele locuri în care animalele de companie sunt binevenite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here