Capilarele rupte vor face fața sau pielea să arate neatractiv. Acest lucru creează complexe multor femei, care încearcă să ascundă vasele rupte sub un strat gros de machiaj, sau să le acopere cu haine. Cu toate acestea, merită să subliniat faptul că, capilarele rupte nu sunt doar o problemă estetică, ci și o problemă de sănătate, ce nu poate fi subestimată. Acesta poate fi un simptom al insuficienței venoase, alergiei sau rozaceei. Vezi cum să gestionezi capilarele rupte.
Pielea capilară este o problemă pentru tot mai multe femei. Această afecțiune este genetică. Pielea vasculară apare, de asemenea, ca răspuns la sensibilitatea pielii, tulburări hormonale și circulatorii, hipertensiune arterială și afecțiuni gastro-intestinale. Apariția vaselor care se rup este influențată și de stilul de viață: băi solare excesive, mersul pe tocuri înalte timp de câteva ore sau un stil de viață sedentar. Pielea vasculară poate fi recunoscută prin capilarele dilatate, care câștigă rezistență sub influența înghețului, temperaturii ridicate, a soarelui sau vântului aspru. Drept urmare, permeabilitatea, precum și fragilitatea pereților se extinde și crește. Drept urmare, factorii externi afectează mai puternic pielea și provoacă inflamații. Astfel de schimbări în capilare cresc în timp și nu se mai remediază.
Venele păianjen – o problemă nu doar estetică
Capilarele rupte pot apărea atât pe picioare, cât și pe față. Păianjenii de pe picioare reprezintă începutul varicelor. Ele sunt un semn al insuficienței venoase. Când capilarele rupte apar pe față, acestea pot indica alergie sau debutul rozaceei. Aceasta înseamnă că vasele rupte nu pot fi ignorate. Netratat sau tratat necorespunzător poate fi o mare problemă de sănătate.
Cum să facem față ruperii capilarelor?
Pentru a preveni adâncirea schimbărilor în vase, de obicei trebuie să-ți schimbi stilul de viață. Cea mai bună prevenire în domeniul rupturii vasculare este:
- Sportul – înot sau cursuri de fitness vor ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii, prin îmbunătățirea circulației în venele profunde și capilare;
- Dieta – pentru problema capilarelor se recomandă consumul de alimente bogate în vitamina C; este necesară pentru producerea de colagen în piele, care sigilează, întărește și face pereții vaselor de sânge mai elastici; dieta pentru capilarele rupte poate fi completată și cu preparate cu vitamine K și P, rutină, extract de tei, ginkgo biloba și arnica de munte; aceste preparate reduc fragilitatea vaselor, le întăresc, sigilează, micșorează și împiedică fisurarea; suplimentele alimentare ar trebui luate câteva luni; suplimentele trebuie consultate cu un medic.
Îngrijirea vaselor rupte – tratament și cosmetice
Pielea de păianjen necesită îngrijire special aleasă. Produsele cosmetice standard, farmaceutice și tratamentele tradiționale nu vor funcționa cu acesta. Pielea superficială vascularizată trebuie îngrijită cu preparate pentru piele dilatată, sensibilă și hipersensibilă. Cosmeticele din compoziția lor trebuie să aibă, în primul rând, vitamina K. În timpul iernii, este necesar să se aplice creme semi-grase și uleioase, care protejează capilarele împotriva înghețului și a fisurilor excesive.
Procedura recomandată pentru pielea cu vene de păianjen este un peeling exfoliant. Cu toate acestea, nu trebuie utilizat produse cosmetice cu iritanți activi, cum ar fi retinolul sau acizii din fructe. După peeling, pielea absoarbe mai bine ingredientele active din creme, vasele fiind sigilate. Pentru pielea cu capilare crăpate, cel mai bine este să alegi un peeling enzimatic pentru pielea sensibilă. Pentru îngrijirea pielii de păianjen, de asemenea, funcționează măști calmante și cele cu colagen, extract de alge și argilă caolin. De asemenea, poți găsi un ser cu extract de arnica, vitamina K sau P.
Tratarea capilarelor rupte
Schimbările vaselor sunt greu de eliminat acasă. Metodele de acasă nu pot decât să prevină formarea de noi fisuri și să minimizeze creșterea celor deja formate. Capilarele rupte nu pot fi îndepărtate decât cu ajutorul unui specialist. Pentru aceasta aveți nevoie de o serie de proceduri de închidere a capilarului. Aceste tratamente pot fi efectuate într-un salon de înfrumusețare sau o clinică de medicină estetică. Scopul lor este nu numai să închidă capilarele, ci și să îmbunătățească aspectul pielii și să consolideze capacitățile defensive ale vaselor.
Procedura de închidere vasculară nu poate fi efectuată în cazul:
- sarcinii,
- diabetului zaharat,
- bronzului intens, care face venele greu vizibile, iar contactul melaninei cu fasciculul laser poate duce la decolorare,
Nu lua medicamente fotosensibilizante și anticoagulante în timpul tratamentului.
Tratamentele se fac cel mai bine toamna, primăvara devreme sau în ierni blânde. După închiderea vaselor, nu poți face băi fierbinți, să exersezi intens și să te bucuri de masaje. Aproximativ o lună, trebuie să-ți protejezi pielea împotriva radiațiilor solare și să aplici creme cu filtre ridicate pe față. Capilarele sparte sunt îndepărtate prin terapie cu laser, electrocoagulare sau fascicul intens de lumină (IPL). Cea mai recentă metodă de închidere a vaselor este un laser cu colorant pulsat. Permite închiderea precisă, rapidă și nedureroasă a capilarelor rupte. Cele mai mici dispar la primul tratament, cele mai mari necesită mai multe serii de terapie cu laser.