Vacanță-lucruri indispensabile
fot.pixabay.com

Ce să iau în vacanță? Această întrebare este adesea pusă când stăm în fața unei valize deschise și nu știm ce să împachetăm în ea. Contrar aparențelor, împachetarea lucrurilor pentru vacanță nu este deloc ușoară. Ceea ce luăm în vacanță este determinat, de obicei, de durata șederii și locul de odihnă. Cu toate acestea, există câteva articole pe care trebuie să le luați, indiferent unde vă duceți. Merită să le introduceți pe lista de lucruri obligatorii pentru vacanță. Cu o astfel de listă, nu veți uita de lucrurile indispensabile în nicio călătorie – iar fără ele, e ca și cum vă lipsește mâna dreaptă.

Atunci când împachetează valiza pentru vacanță, mulți oameni cu greu își dau seama, de ce au cu adevărat nevoie. Rezultatul este că aruncăm în valiză o mulțime de lucruri inutile, care nu sunt utile nici măcar o dată pe perioada vacanței, și uităm de cele de bază. Rezultatul: o valiză ce pocnește la cusături, dar nu complet adaptată călătoriei. Deci, înainte de a începe să vă completați geanta de călătorie, merită să faceți o listă cu lucrurile cu adevărat importante. Va ajuta la o împachetare corectă și face ca acest lucru să nu fie dificil și consumator de timp.

Vacanță-lucruri indespinsabile
fot.pixabay.com

Cum să îți faci valiza pentru vacanță?

Ceea ce bagăm într-o valiză pentru vacanță depinde în mare măsură de locul și perioada de călătorie. Lista de lucruri de luat pentru o vacanță într-un hotel all inclusive de 5 stele va arăta diferit, de cea făcută pentru vacanța pe o croazieră sau pur și simplu o excursie cu bicicleta. Cu toate acestea, există și câteva articole universale care trebuie luate în fiecare călătorie.

Documente necesare într-o valiză de călătorie

Primul articol de pe lista lucrurilor de luat în vacanță ar trebui să fie documentele. Ele sunt cele mai importante și de multe ori nu vom merge niciodată fără ele. Ce documente luăm cu noi depinde de tipul de călătorie – pentru vacanțe în Polonia, tot ce aveți nevoie este cartea de identitate și permisul de conducere dacă vreți să călătoriți cu mașina. Dacă plecați în afara Uniunii Europene, aveți nevoie de pașaport, și uneori de viză. De asemenea, este bine să aveți un card european de asigurare de sănătate care vă permite să primiți îngrijiri medicale în țările din Uniunea Europeană. De asemenea, este necesar să împachetați documente de călătorie, cum ar fi un bilet, confirmarea rezervării etc.

Când călătorești în străinătate, este întotdeauna bine să ai mai multe copii cu tine. Va fi util dacă originalele sunt pierdute sau furate și permiteți astfel, poliției locale să vă identifice mai repede și dumneavoastră să obțineți altele noi. O idee bună este și scanarea documentelor trimise la adresa dumneavoastră de e-mail.

Trusă de prim ajutor

Gândindu-vă ce să luați în vacanță, nu puteți omite trusa de prim ajutor. Trebuie să se încadreze în orice bagaj. Ca standard, calmantele, antipireticele, dezinfectantele și pansamentele ar trebui să se găsească în valiza de vacanță. Dacă luați și tratament, acesta ar trebui să fie încadrat în trusa de prim ajutor. Uneori, pentru călătorii îndepărtate sau exotice, sunt necesare produse farmaceutice suplimentare, de exemplu, profilaxia împotriva malariei sau a bolii de altitudine. Înainte de a călători într-o țară, merită să verificați pentru a vedea dacă există plăgi mari de țânțari în ea și, dacă da, să vă aprovizionați cu specificul pentru aceasta.

Vacanțe-lucruri indispensabile
fot.pixabay.com

Electronică și alte echipamente

Deși electronica în vacanță nu este cel mai important lucru, este imposibil să vă imaginați fucționarea fără ea. Este bine să luați un telefon mobil în vacanță (din motive de securitate), eventual o cameră foto (dacă nu doriți să o utilizați pe cea de la telefon) și un încărcător pentru ambele dispozitive. Multe persoane au, de asemenea, pe lista cu ce trebuie să iei în vacanță, o tabletă / laptop, e-book, powerbank, carduri de memorie suplimentare și MP3-uri.

Cosmetice de bază și altele

Este absolut necesar să introduceți în bagaje produse cosmetice de bază. Care sunt acestea? Indiferent dacă mergi la mare sau la munte – trebuie să ai la tine protecție solară (e bine să iei și o pălărie), gel dezinfectant pentru mâini, șervețele umede, balsam protector de buze. În cazul vacanțelor scurte, nu merită să luați produse cosmetice cu dimensiuni mari. Vor ocupa spațiul valoros din valiză și nu vor fi folosite până la terminare. O soluție mult mai bună este de a aduce produse cosmetice în versiunea mini-size. Produsele cosmetice miniaturale (în sticle mici) pot fi achiziționate cu ușurință în orice magazin. Multe dintre magazine oferă, de asemenea, seturi de sticle de călătorie în care puteți să vă puneți produsele preferate. Merită să ne amintim că produsele cosmetice precum șamponul sau gelul de duș sunt adesea incluse în camera de hotel, așa că dacă le uiți, nu dispera.

Ce haine să iei în vacanță ?

Vacanță-lucruri indispensabile
fot.pixabay.com

Cea mai mare problemă o reprezintă împachetarea hainelor. Adesea luăm prea multe dintre ele și de obicei nu sunt adaptate condițiilor meteo a locului ales de noi. Pentru a evita această eroare, este bine să verificați prognozele meteo curente și să stabilliți planul de vacanță înainte de a ajunge acolo. Acest lucru va ajuta la crearea listei corecte de haine pentru  împachetare și va evita, de exemplu, luarea de încălțăminte cu toc înalt atunci când vom merge să explorăm Munții Bieszczady. Cel mai bine este să luați cu dumneavoastră haine confortabile, aerisite și care se usucă rapid. Este bine să împachetezi o geacă de ploaie, o pălărie și haine care să-ți permită să te îmbraci în funcție de vreme.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here