barba
fot.pixabay.com

Tendințele în îngrijirea barbei bărbaților se schimbă foarte repede. Până de curând, domnii foloseau în special brici, iar astăzi lovitura este cea a bărbieritului eclectric. Sunt confortabile și ușor de utilizat, motiv pentru care tot mai mulți bărbați le cumpără. Aparatele de ras eclectrice sunt, de asemenea, o idee minunată pentru un cadou de Crăciun, zi de naștere sau o altă ocazie specială. Și deși aceste dispozitive funcționează destul de simplu și în mod similar indiferent de modelul aparatului, totuși multe persoane au o problemă cu achiziționarea lor. Se manifestă mai ales prin faptul că nu se știe asupra căror caracteristici și parametri ar trebui să se acorde atenția. Dacă aveți și o astfel de problemă, consultați clasamentul nostru de aparate de ras electronice pentru bărbați și vedeți ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați unul.

 

ingrijire personala
fot.pixabay.com

Conținut

1 Aparate de ras electrice pentru bărbați recomandate

1.1 Cele mai bune aparate de ras electrice de până la 200 PLN

1.2 Cele mai bune aparate de ras electrice de până la 300 PLN

1.3 Cele mai bune aparate de ras electrice de până la 500 PLN

1.4 Cele mai bune aparate de ras electrice de până la 1.000 PLN

2 Cum funcționează aparatele de ras electrice?

3 Un aparat de ras bun, adică ce anume?

4 Tipuri de aparate de ras electrice

5 Aparate de ras electrice cu folie de tăiere

6 Aparat de ras electric cu folie de tăiere – ce model ar trebui să alegeți?

7 Aparate de ras electrice rotative

8 Aparate de ras electrice pe curent

9 Aparate de ras electrice cu acumulator

10 Aparate de ras electrice cu acumulator si curent

11 La ce să dai atenție atunci când cumperi un aparat de ras electric?

12 Cum să te bărbierești cu un aparat de ras electric?

 

 

Aparate de ras electrice pentru bărbați recomandate

Cele mai bune aparate de ras electrice de până la 200 PLN

Remington Durablade MB050

 

Cele mai bune aparate de ras electrice de până la 300 PLN

Panasonic ES-RT47-S503

Philips OneBlade Pro QP6510 / 20

 

Cele mai bune aparate de ras electrice de până la 500 PLN

Braun WaterFlex WF2s

Philips AquaTouch S5400 / 26

 

Cele mai bune aparate de ras electrice de până la 1000 PLN

Philips SensoTouch 3D Shaver S9031 / 12

Braun Series 5 5040s Wet & Dry

 

 

Cum funcționează aparatele de ras electrice?

Funcționarea unui aparat de ras electric este foarte diferită de cum arată un aparat de ras tradițional. Principala diferență este că aparatul de ras bărbieră pe pielea în sine, datorită căreia pielea rămâne perfect netedă pentru cel puțin un moment. Aparatele electrice nu ating direct fața, ceea ce înseamnă că nu irită și nu dăunează epidermei. Sunt mult mai convenabile de utilizat și vă permit să scăpați mai repede de părul facial.

 

Un aparat de ras bun, adică ce anume?

Bărbații care doresc să investească într-un aparat de ras electric caută în primul rând un model bun. Și aici apare întrebarea, cum este el. Trebuie amintit că aparatul de bărbierit nu ar trebui să rănească sau să irite pielea, iar calitatea bărbieritului trebuie să fie asociată cu un aparat de ras tradițional. Aparatul de ras trebuie să fie în primul rând un dispozitiv care va economisi timp și va face bărbieritul de zi cu zi convenabil și confortabil. Înainte de a lua o decizie cu privire la alegerea unui anumit model de bărbierit electric, merită să răspundeți la câteva întrebări. Acestea vă vor permite să alegeți o opțiune optimă. Prin urmare, bărbieritul trebuie selectat în funcție de duritatea bărbii, de îngrijirea sa, de stilul de viață (de exemplu, călătorii frecvente) și de timpul care poate fi alocat pentru întreținerea dispozitivului.

 

Tipuri de aparate de ras electrice

Atunci când decideți să cumpărați un aparat de ras electric pentru bărbați, la început ar trebui să decideți dacă îl cumpărați pe cel cu folie de tăiat sau pe cel rotativ. Aceste mecanisme sunt responsabile de aspectul bărbieritului. Aparatele de bărbierit pot fi, de asemenea, împărțite în funcție de sursa de energie. Această diviziune este deosebit de importantă pentru bărbații care călătoresc adesea, de exemplu, pentru afaceri. Alegerea modelului potrivit înseamnă că nu va trebui să se ia încărcătoare și alte instrumente pentru a lucra cu dispozitivul.

 

 

Aparate de ras electrice cu folie de tăiere

Aparatele cu folie de tăiere sunt cele în care părul intră în găurile făcute într-o folie specială. Lamele sunt ascunse sub această folie. În ultimele modele, folia folosită este flexibilă și se adaptează formei feței, având, de asemenea, găuri care sunt tăiate în unghiuri diferite în direcții diferite. Datorită acestui lucru, aparatul de ras prinde părul care nu crește întotdeauna uniform și în aceeași direcție. Drept urmare, aparatele de ras cu folie de tăiere sunt foarte precise. Folia de bărbierit este din metal mai subțire decât o foaie de hârtie.

 

Aparat de ras electric cu folie de tăiere – ce model ar trebui să alegeți?

Pentru aparatul de ras cu folie de tăiere, rețineți că cei cu un singur sistem, subacvatic și triplu sunt disponibili pe piață. Acest sistem arată cantitatea de folie folosită și lamele integrate cu acesta. Cu cât sistemul este mai mare, cu atât iese mai bine bărbieritul. Așadar, dacă doriți cea mai înaltă calitate, este mai bine să alegeți un aparat cu folie de tăiere cu un sistem cu triplă lamă. Dacă pariați pe un singur sistem, puteți fi dezamăgiți de funcționarea și exactitatea acestuia. Mai mult, aceste modele au mari probleme cu bărbieritul. Rasul cu astfel de dispozitive necesită mult timp și, în plus, uneori trebuie să interveniți și cu un aparat de ras tradițional.

Atunci când alegeți acest tip de bărbierit, ar trebui să verificați și costurile de înlocuire a pieselor ulterioare. Aparatele cu folie de tăiere necesită înlocuirea ambelor lame și a foliei. Pentru unele modele, costul achiziționării pieselor de schimb este aproape același cu achiziționarea întregului dispozitiv. Trebuie menționat, totuși, că prețul unui aparat cu folie de tăiere nu este ridicat. Dispozitivele de bună calitate pot fi cumpărate de la 100 PLN. Costul înlocuirii foliei este de aproximativ 80 PLN.

 

Aparate de ras electrice rotative

Cele mai scumpe și, prin urmare, mai eficiente decât cele cu folie de tăiere sunt aparatele de ras electrice rotative. Sunt echipate cu 2 sau 3 capete mobile de staniu care se adaptează formei feței în timpul bărbieritului. Fiecare cap este format din lame și teci vizibile la exterior. Printre aparatele de ras, cunoscute și sub numele de bărbierituri rotative, există mai multe modele care diferă în ceea ce privește numărul de lame și modul lor de lucru. Cele mai eficiente se bazează pe tehnologia de tăiere transversală, care distribuie corect inelele capului, care lărgește câmpul de ras. Aparatele de ras rotative sunt considerate ca fiind mai precise și mai rapide decât predecesorii acestora. Acest tip de dispozitiv nu decupă părul facial aproape de piele, dar este excelent pentru creșterea părului în direcții diferite și în unghiuri diferite. Cu toate acestea, dacă doriți să cumpărați un aparat de ras rotativ, trebuie să plătiți mai scump. Prețurile medii ale aparatelor de ras rotative variază între 300 și 500 PLN. Prețul mai mare nu este singurul dezavantaj al acestui tip de bărbierit. În momentul raderii, asigurați-vă că capul nu se blochează atunci când îl apăsați prea tare pe față.

 

Aparate de ras electrice pe curent

Aparatele de bărbierit pe curent sunt cele a căror funcționare depinde de disponibilitatea electricității. Pentru a funcționa trebuie să fie conectate la priză. Avantajul lor este că sunt destul de ușoare și compacte. De asemenea, nu există pericolul ca acestea să se descarce și să nu mai funcționeze în timpul bărbieritului (cu excepția cazului în care apare o pană de curent). Cu toate acestea, acest tip de bărbierit înseamnă că vă puteți bărbieri doar în camera în care este amplasată priza și lângă ea. Nu sunt deosebit de utile în timpul călătoriilor.

 

Aparate de ras electrice cu acumulator

Aparatele de ras cu acumulator sunt modele care vă permit să vă bărbieriți oriunde, de exemplu, pe drumul către lucru sau în duș. Sunt puțin mai grele decât modelele tradiționale, necesită și încărcare. Pot funcționa câteva zeci de minute în modul wireless. Timpul exact de lucru și încărcarea ulterioară a bateriei depind de id-ul modelului specific. Atunci când alegeți un aparat de ras cu acumulator, este bine să pariați pe un model care are o funcție de încărcare rapidă și are un afișaj care arată procentul de încărcare a bateriei. Acest tip de bărbierit este recomandat bărbaților care călătoresc mult și deseori.

 

Aparate de ras electrice cu acumulator si curent

Aparate de ras electrice cu acumulator si curent sunt o combinație a funcțiilor celor două tipuri menționate mai sus. Acestea vă permit să vă radeți oriunde, atât acolo unde există acces constant la electricitate, cât și atunci când nu există. Aceasta este cea mai optimă alegere. Bateriile aparatului de ras încep să se încarce imediat ce este pornit, chiar și atunci când utilizați dispozitivul.

 

La ce să dai atenție atunci când cumperi un aparat de ras electric?

Tipurile de aparate de ras sunt doar unul dintre elementele importante cărora trebuie să le acordați atenție. În plus, atunci când alegeți echipamentul potrivit, trebuie acordată atenție și altor parametri și funcționalități semnificative. Pentru a face cea mai bună alegere vă poate ajuta, de asemenea, clasamentul aparatelor de ras electrice pentru bărbați, care arată cele mai cumpărate și recomandate modele.

Ținând cont de confortul bărbieritului, alegerea unui dispozitiv important ține de verificarea a câte capete sau folii de tăiere are. După cum am arătat deja, cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mare confortul bărbieritului și precizia acestuia. Pentru călătorii frecvente, merită să fiți atenți și la sursa de alimentare, la timpul de încărcare și la funcționarea aparatului de ras. Este optim să o alegeți pe cea care are cel mai lung timp de lucru și care nu necesită conexiune la alimentare.

igiena
fot.pixabay.com

Factorii importanți atunci când alegeți un aparat de ras ar trebui să fie, de asemenea, caracteristicile suplimentare pe care le are. Vorbim despre funcționalități precum bărbieritul umed. Datorită lor, întregul proces va fi mai plăcut și mai confortabil. Aparatele de ras pe funcția de umed trebuie să fie alese în primul rând de bărbații care au pielea sensibilă. Datorită acesteia, se reduce riscul de iritare. O altă funcție populară a bărbieritului este posibilitatea de a clăti aparatul sub apa curgătoare. Acest lucru este posibil dacă dispozitivul este rezistent la apă.  Această caracteristică economisește timp la întreținerea și curățarea dispozitivului. Un aparat de ras cu sistem de ridicare a lamei este practic. Această funcție este utilă la bărbieritul gâtului. Ea constă în faptul că părul este ridicat de una dintre lame și abia atunci a doua lamă taie părul de lângă piele.

 

Un aparat de ras profesional și de înaltă calitate are, de asemenea, echipamente suplimentare. Acestea includ tunsul, care garantează tăierea cu precizie și vă permite să obțineți lungimea potrivită a bărbiei, mânerul antiderapant, controale care indică gradul de uzură al capului sau foliei, kituri de întreținere constând din perii, uleiuri și dezinfectanți, precum și o carcasă pentru purtarea aparatului.

 

 

Cum să te bărbierești cu un aparat de ras electric?

Rasul cu un aparat de ras electric arata similar cu un aparat de ras traditional. Deși întregul proces este însoțit de un sunet caracteristic, bărbieritul nu este dureros sau neplăcut. Lamele sunt separate de față, astfel încât nu există riscul de rănire. Puțină durere sau iritare poate apărea doar la primele încercări de bărbierit și rezultă din faptul că pielea trebuie să se obișnuiască cu noul mod de a scăpa de părul facial.

Cumpărarea unui aparat de ras este adesea o investiție de ani buni. Avantajele sale numeroase îl fac să înlocuiască din ce în ce mai mult rasul tradițional. Nu este de mirare, deoarece aparatele de ras electrice nu numai că bărbieresc mai rapid și oferă o precizie mai mare, dar, de asemenea, elimină blocajele și zgâlțâielile pe care le poate provoca un aparat de ras obișnuit. Cu toate acestea, trebuie amintit că aparatul de bărbierit electric trebuie să fie îngrijit, numai atunci va servi mult timp și eficient. Domnii care nu au timp sau înclinație pentru întreținerea necesară se pot echipa cu o stație de curățare și revigoare. Este o soluție care vă permite să aveți grijă de un aparat de ras electric fără a pierde timp prețios. Este suficient ca dispozitivul să fie introdus în stație și acesta îl va curăța, unge și usca automat. După scoaterea bărbieritului din stație, este imediat gata de utilizare.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here