bec
fot.pixabay.com

Cuprins

  1. Când căutați modalități de a economisi facturile gospodărești, întâlniți deseori sfaturi care vă vorbesc despre înlocuirea becurilor obișnuite, cu tungsten, cu cele care economisesc energie. Mulți oameni se întreabă dacă utilizarea becurilor LED are sens și va reduce facturile la consumul de energie electrică. Experții sunt convinși că economisesc energie, sunt mai eficienți și mai perfecți decât lămpile fluorescente tradiționale. Nu este nimic de discutat cu opinia lor în acest sens. Becurile cu LED-uri sunt foarte populare de câțiva ani. Deși le putem cumpăra de ceva vreme, o proporție mare de oameni încă nu știu cum funcționează și cum să le aleagă. Problema în alegerea acestora o constituie în primul rând felurile și tipurile diferite de becuri. Bine ați venit la clasamentul becurilor LED GU 10.

2 Ce sunt becurile cu LED?

3 Merită să folosiți becuri LED GU 10?

4 Bec LED GU10 – unde să-l instalați?

5 Bec bun LED GU10

6 Putere a becului LED și cantitatea de lumină emisă

7 Unghiul fasciculului luminos LED

8 Culoarea luminii în becuri LED

9 Durata de viață a becului LED

10 Mersul becurilor cu LED

11 Cum să nu greșești când cumperi un bec LED?

12 Becuri LED modern

 

bec
fot.pixabay.com

 

Ce sunt becurile cu LED?

Becurile cu LED-uri și mai exact lămpile sunt dispozitive realizate din diode mici care emit lumină. Aceste LED-uri sunt plasate într-o carcasă specială, astfel încât să le puteți monta în același loc în care erau becurile tradiționale. În lămpile cu LED, principala sursă de lumină este un LED alb format din două elemente de bază. Primul este un fosfor, al doilea este o diodă care emite lumină albastră. Emite lumină cu o lungime de undă de aproximativ 450 nm. Stimulează fosforul plasat în carcasa diodei să strălucească. Trebuie amintit că în funcție de fosforul utilizat, această culoare de lumină albă poate fi obținută în becurile LED GU10.

 

 

Merită să folosiți becuri LED GU 10?

Becurile cu LED au multe avantaje. Acestea au făcut ca acest tip de echipament să fie din ce în ce mai popular și multe persoane îl folosesc pentru a ilumina interiorul locuinței. Becurile cu LED sunt caracterizate în principal de o durabilitate mai mare. Se estimează că pot lumina aproximativ 50 de mii de ore, ceea ce înseamnă că, cu 5 ore de iluminare, un bec este folosit aproximativ 30 de ani în fiecare zi. Lămpile cu LED-uri se remarcă, de asemenea, printr-o gamă mai largă de tensiuni de funcționare, cea mai mare eficiență, riscul mai mic de încălzire, nici o dependență a temperaturii de culoare deschisă de tensiunea de alimentare. De menționat, de asemenea, că modelele enumerate în clasamentul becurilor LED GU10 vă permit să obțineți orice culoare de lumină fără a utiliza filtre de culori.

Utilizatorii de lămpi cu LED-uri le apreciază în primul rând pentru prețul redus al explorării. Se spune că randamentul investiției înlocuirii becurilor incandescente cu LED-uri este de 1 an. Important este, în special la modelul GU10, faptul că becurile cu LED-uri sunt practic insensibile la oprirea și pornirea frecventă. În practică, acest lucru înseamnă că funcționează perfect în acele încăperi și locuri unde luminile se aprind des și pentru un timp scurt. Prin urmare, becurile cu LED pot fi instalate în toalete, dulapuri, sau lămpi cu senzor de mișcare.

 

Bec LED GU10 – unde să-l montezi?

Există multe becuri cu LED-uri pe piață. Majoritatea oamenilor, care merg la magazin pentru un bec obișnuit, nu sunt capabili să-l aleagă pe cel potrivit pentru ei. Acest lucru se datorează faptului că există nu doar multe tipuri de becuri LED disponibile pe piață, ci și multe fire și coane atașate. Dacă doriți să fiți sigur că cumpărați un bec LED bun, cel mai bine este să-l duceți pe cel vechi la magazin și să-i arătați vânzătorului modelul. Când faceți cumpărături în magazinele online, firele unui bec vechi poat fi comparate cu dulia modelelor care sunt prezente în oferta magazinului. Cele mai populare becuri LED includ E27, E14, MR16, G9, G6,35, G4. Becurile LED GU10 sunt de asemenea foarte populare.

Acestea sunt dispozitive cu o spațiere de 10 milimetri. Diametrul acestui tip de bec este de 50 de milimetri. Becul LED GU10 este montat pe principiul de împingere și rotire, adică, ca un zăvor popular. De obicei sunt puse în tavan și în locuri speciale, precum și în spațiile de iluminat. Becurile LED GU10 direcționează, de obicei, fasciculul de lumină direct în jos. Becurile GU10 sunt adaptate instalațiilor de 230 V, ceea ce înseamnă că nu necesită nicio modificare a instalației electrice. Vorbind despre becul GU10, trebuie să știți, de asemenea, că este un model cu protecție împotriva emisiilor de căldură din spate și o miniatură.

 

 

Bec bun LED GU10

Atunci când alegeți un bec LED GU10, trebuie  să luați în considerare mai mulți parametri. Sunt importante atunci când alegeți orice lampă LED. Persoanele care au o problemă cu analizarea lor și potrivirea acestora la nevoile lor, pot utiliza indiciile incluse în ranking-ul becurilor LED GU10. Lista cu cele mai populare modele, adică cele mai cumpărate modele recent, care au beneficiat de feedback pozitiv din partea utilizatorilor. Această listă va ajuta la o achiziție bună.

 

 

Puterea becului LED și cantitatea de lumină emisă

Primul parametru de verificat atunci când alegeți un bec LED GU10 este puterea, adică cantitatea de lumină emisă. Merită de luat în considerare aici că puterea dată pe ambalaj de către producător, nu va spune cu adevărat mare lucru. Datorită naturii de economisire a energiei lămpilor cu LED-uri, cei mai des producători spun că puterea este de la 7 la 10 W. Aceasta înseamnă că ar trebui să găsiți echivalentul unui bec tradițional. În această căutare, puteți fi ghidat atât de declarațiile producătorului, cât și de recomandările pregătite de Uniunea Europeană. De asemenea, sunt de mare ajutor opiniile și recenziile utilizatorilor efectivi ai unui anumit model și clasamentul becurilor LED GU10. Pentru a evita să greșiți la cumpărare, puteți fi ghidat și de următoarea distincție:

  • până la 200 de lumeni – becurile cu LED slab; de obicei sunt utilizate în corpurile de iluminat cu 3 până la 6 lămpi;
  • între 200 și 500 de lumeni – acestea sunt becuri de putere medie; montate individual nu sunt o sursă de lumină suficientă în cameră; de obicei sunt utilizate pentru a preveni incendiile sau pentru lămpile mici cu scop decorativ;
  • peste 500 de lumeni – becuri LED puternice care vă permit să iluminați un spațiu mare.

 

În cazul becurilor LED GU10, de obicei găsim cele cu până la 500 de lumeni. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt montate în fitinguri care conțin mai mult de o lampă fluorescentă.

 

 

Unghiul fasciculului luminos LED

Becurile cu LED-uri, indiferent de tipul firului, nu sunt cele care emit lumină peste tot. În practică, aceasta înseamnă că nu luminează întreaga cameră și nu împrăștie lumina. În cazul lămpilor cu LED, putem alege între lumina emisă la un unghi de 120 sau 30 de grade. Primul unghi este mai difuz și mai slab, în ​​timp ce cel din urmă este focalizat și luminează eficient interiorul. Utilizând becurile LED GU10, cel mai bine este să puneți un model strălucitor la un unghi de 60 de grade.

 

 

 

 

Culoarea luminii în becuri LED

Culoarea luminii becurilor LED este specificată în Kelvin. Cu cât valoarea indicată de producător este mai mare, cu atât culoarea deschisă este mai rece. Pentru a avea o previzualizare a modului în care va arăta efectiv, îl puteți compara cu culoarea soarelui. Aceasta este în jur de 6.500 de Kelvin. În becurile tradiționale, culoarea oscilează în jurul valorii de 2500-2700 Kelvin. În cazul LED-urilor, totul depinde de model, dar așa cum arată clasamentul becurilor LED GU10, întâlnim mai rar cu mai puțin de 3000 de Kelvin.

De asemenea, trebuie amintit că atunci când achiziționați acest tip de lampă puteți alege, de asemenea, mai multe temperaturi ale luminii emise. Alegerea se face între temperaturi reci, neutre și calde. Dacă doriți să alegeți cea mai eficientă opțiune din punct de vedere energetic, puteți paria pe lumina albă rece, adică pe cele cu o valoare de 5000-5500 Kelvin. Trebuie amintit că este cel mai puțin plăcut pentru ochi. Lumina naturală (4000-4500 Kelvin) este recomandată dacă doriți să amestecați luminile becului cu razele naturale ale soarelui. Lumina albă caldă este cea mai bună pentru odihnă. Este similară cu cea emisă de o lumânare sau un foc și subliniază culorile calde din împrejurimi. Becurile LED GU10 se găsesc cel mai adesea în lumina albă rece.

 

 

Durată de viață a becului LED

Atunci când alegeți un bec LED, este necesar, de asemenea, să acordați atenție vieții sale. Informațiile despre acest parametru sunt incluse pe ambalaj în specificația tehnică. Producătorii o exprimă în câteva ore. Se specifică după cât timp performanța becului va începe să scadă. Atunci când căutați un bec LED bun și eficient, este mai bine să alegeți un model cu cea mai lungă durată de viață. Dispozitivele cu durată lungă de viață disponibile la prețuri atractive pot fi găsite în ranking-ul becurilor LED GU10 de mai sus.

 

bec
fot.pixabay.com

 

Mersul becurilor cu LED

Becurile LED emit foarte multă căldură în timpul încălzirii și luminării. Aceasta este o caracteristică care se aplică tuturor modelelor de acest tip. Becurile cu LED-uri, de bună calitate au o răcire adecvată sub formă de radiator. Aceste modele ar trebui să fie alese pentru becurile care vor fi proiectate pentru dispozitivele manuale, cum ar fi lămpile de noptieră și alte echipamente similare.

 

 

 Cum să nu greșești când cumperi un bec LED?

Contrar aparențelor, cumpărarea unui bec LED nu este o problemă simplă. E foarte ușor să faci o greșeală aici. Prima greșeală este să căutați cea mai ieftină opțiune de cumpărare și să alegeți astfel modelul producătorilor necunoscuți. Aceste becuri nu sunt de obicei foarte eficiente și au o viață scurtă. Aceasta înseamnă că, în loc să economisiți efectiv, cheltuiți câțiva zeci de zloți mai mult pentru modificările frecvente ale acestora. Modelele producătorilor renumiți pot fi găsite cu ușurință în clasamentul becurilor LED GU10.

Când cumpărați o lampă cu LED, nu ar trebui să acordați o importanță prea mare puterii exprimate în wați. La iluminarea cu LED nu este atât de important. Informațiile care determină câtă lumină dă o lampă dată (deoarece un memento este exprimat în lumeni) la un anumit consum de energie este mult mai importantă.

 

 

Becuri LED moderne

Popularitatea becurilor LED a făcut ca producătorii să ofere tot mai multe soluții noi în acest domeniu. Becurile de astăzi nu numai că strălucesc, dar se încadrează și în sistemul inteligent de acasă. Cumpărând lampa fluorescentă potrivită, o puteți controla folosind aplicația pentru smartphone. Sistemele inteligente de iluminare vă permit să schimbați culoarea iluminatului, nivelul intensității luminii sau reglarea iluminatului pulsatoriu. Toate aceste activități pot fi realizate de la distanță folosind un telefon. Acest lucru este posibil cu becuri LED echipate cu  modul WiFi care permite accesul la distanță la acestea și gestionarea prin aplicații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here