bec
fot.pixabay.com

Cuprins:

1 Becurile cu consum redus de energie, adică cele numite becuri ecologice, au cucerit locuințele poloneze. Lumina lor poate fi văzută într-un număr tot mai mare de apartamente situate pe Vistula. Acesta este rezultatul nu numai al costurilor de exploatare ieftine ale becurilor LED, dar și a avantajelor suplimentare ale acestora, despre care vom vorbi în continuare. Cu toate acestea, odată cu înlocuirea becurilor de wolfram cu aceste LED-uri, mulți oameni încă se confruntă cu problema alegerii becului potrivit. Problemele încep de la alegerea tipului de fir – ar trebui să alegi un bec E14 sau poate un bec E27, sau poate o bază de lampă complet diferită? Ne punem aceste întrebări, stând într-un magazin în fața unui raft cu becuri LED. Dacă rezolvăm această problemă, ne întrebăm ce să avem în vedere atunci când alegem iluminarea de acest tip. Dacă aveți îndoieli în acest domeniu, verificați următorul clasament a becurilor LED E14.

2 Moda pentru economisire – becuri LED pentru economisirea energiei

3 Cum funcționează becul LED?

4 Merită să folosiți becuri LED cu economisire de energie?

5 Tipuri de fire în becurile LED – bec E14

6 Cum să alegeți un bec LED E14 bun?

7 Cât de mult strălucesc becurile LED E14? Parametrii de bază ai iluminării cu LED

8 Durata de viață

9 Culoarea și temperatura luminii în becurile LED E14

10 Unghiul de incidență a luminii în iluminarea cu LED

 

Becurile cu consum redus de energie, adică cele numite becuri ecologice, au cucerit locuințele poloneze. Lumina lor poate fi văzută într-un număr tot mai mare de apartamente situate pe Vistula. Acesta este rezultatul nu numai al costurilor de exploatare ieftine ale becurilor LED, dar și a avantajelor suplimentare ale acestora, despre care vom vorbi în continuare. Cu toate acestea, odată cu înlocuirea becurilor de wolfram cu aceste LED-uri, mulți oameni încă se confruntă cu problema alegerii becului potrivit. Problemele încep de la alegerea tipului de fir – ar trebui să alegi un bec E14 sau poate un bec E27, sau poate o bază de lampă complet diferită? Ne punem aceste întrebări, stând într-un magazin în fața unui raft cu becuri LED. Dacă rezolvăm această problemă, ne întrebăm ce să avem în vedere atunci când alegem iluminarea de acest tip. Dacă aveți îndoieli în acest domeniu, verificați următorul clasament a becurilor LED E14.

E14
fot.pixabay.cpm

Moda pentru economisire – becuri LED pentru economisirea energiei

Becurile tradiționale devin un lucru din trecut. O mare parte din oameni decid să le schimbe pentru o iluminare mai bună și mai perfectă, cu becurile LED. Până de curând, LED-urile erau considerate doar ca o iluminare suplimentară sau decorativă, astăzi în multe apartamente acestea sunt principalele surse de iluminare. Becurile LED sunt caracterizate de o viață lungă, durabilitate și o serie de alte avantaje importante. Cu toate acestea, pentru a le folosi, este important să alegeți un bec LED bun. Din păcate, odată cu popularizarea lor, pe piață au apărut mulți înlocuitori ieftini, care nu au prea multe legături cu iluminatul cu economie de energie. Așadar, atunci când căutați un model bun, este bine să fiți ghidați de opiniile și recenziile utilizatorilor. Iluminarea recomandată poate fi găsită, printre altele în clasamentul becurilor LED E14.

 

Cum funcționează becurile LED?

Eficiența energetică a becului LED se datorează construcției sale. Lămpile de acest tip sunt create din diode mici care emit lumină. Diodele utilizate pentru construcția lămpilor sunt plasate într-un suport special, ceea ce vă permite să montați becurile oriunde. Pot fi utilizate atât ca iluminat principal, cât și ca decorativ sau suplimentar. Pentru becurile cu LED, principala sursă de lumină este un LED alb. Acest element este format dintr-un fosfor și o diodă care emite lumină albastră care este responsabilă pentru emisia de lumină. Lumina generată stimulează acțiunea, adică iluminarea fosforului, care este plasată în carcasa diodei. Tipul de fosfor utilizat determină ce culoare a luminii albe va avea becul E14.

 

Merită să folosiți becuri LED cu economisire de energie?

Indiferent dacă becurile cu LED sunt o soluție bună sau proastă, specialiștii și amatorii le susțin de ani buni. Acest tip de iluminare are atât avantaje, cât și dezavantaje. Fanii iluminării cu LED subliniază faptul că are mult mai multe avantaje, nu numai aspectul său economic. Un bec LED de bună calitate poate străluci până la 50.000 ore. Prin urmare, calculele arată că investiția înlocuirii iluminatului tradițional cu iluminat cu LED-uri ar trebui să plătească de la sine după primul an. Fanii becurilor cu LED-uri nu se opresc însă la argumentul privind economia. Printre avantajele acestui tip de becuri se numără și eficiența lor mai mare și lipsa de dependență a temperaturii culorii de la tensiunea de alimentare. Apoi vorbesc despre o gamă mai largă de tensiuni de funcționare, riscul mai mic de încălzire sau posibilitatea de a obține orice culoare de iluminat fără a utiliza filtre de culoare. Oponenții becurilor LED indică dezavantajele sale semnificative. În primul rând, aceștia menționează prețul ridicat de achiziție și diferitele caracteristici care îngreunează alegerea becului LED potrivit. Aceștia indică, de asemenea, că privirea prea lungă a luminii emise de lămpile cu LED-uri poate provoca o deteriorare semnificativă a vederii și, de asemenea, poate crește riscul de boli grave ale ochilor.

 

Tipuri de fire în becurile cu LED – bec E14

În ciuda dezavantajelor iluminării cu LED-uri, popularitatea acestora crește în fiecare an. Din păcate, odată cu înlocuirea becurilor tradiționale pentru aceste LED-uri, va trebui să depășiți mai multe probleme. Primul este tipul de fir care trebuie să aibă becul. Această problemă ridică multe controverse și creează probleme considerabile. De obicei, cei mai mulți dintre noi nu își amintesc ce bază de lampă este necesară. Cumpărarea la întâmplare nu este o soluție bună, deoarece pe piață există becuri cu o duzină de fire diferite. Prin urmare, cel mai sigur mod de a cumpăra un nou bec LED este să mergi cu cel vechi. Puteți face achiziția singuri sau puteți cere ajutor vânzătorului. Informațiile importante sunt că unele dintre ele sunt extrem de asemănătoare între ele, de aceea este dificil să le distingi. Pe rafturile magazinelor, putem găsi, de obicei, becuri LED cu baze standard precum E7, GU 10, MR14, G, G6,36 sau G4. Becurile LED E14 sunt de asemenea extrem de populare. Acest tip de iluminat este cel mai popular după E27. Becul E14 LED este un produs clasic în care firul șurubului este de 14 milimetri. Se numește în mod obișnuit un fir subțire. Este utilizat pe scară largă în instalații cu putere mai mică. Becurile LED E14 se găsesc, de obicei, în noptiere, lămpi de birou sau iluminare suplimentară în baie. Rareori acest tip de becuri este folosit ca iluminat principal pentru un apartament sau o casă. Informații importante sunt și faptul că sunt adaptate pentru a funcționa în instalații de 230 V.

 

Cum să alegi un bec LED E14 bun?

Selectarea firelor nu este suficientă. Atunci când căutați un bec LED bun, merită să fiți atenți la mai mulți parametri importanți. Ei determină durata de viață a becului și ce lumină va da. Informațiile necesare pot fi găsite pe ambalajul produsului achiziționat, iar dacă cumpărăturile se fac online, atunci în specificația tehnică a becului LED. Datorită numărului mare de becuri LED E14 disponibile pe piață, disponibile de la diferiți producători și care au parametri diferiți, un ajutor suplimentar care merită utilizat sunt opiniile și recenziile, precum și listele precum clasamentul becurilor LED E14.

 

Cât de tare strălucesc becurile LED E14? Parametrii de bază ai iluminării cu LED

Mulți oameni renunță să cumpere becuri cu LED după ce au citit că oferă o cantitate mică de lumină și au o putere redusă. Totuși, această afirmație nu este adevărată. De la magazine puteți cumpăra becuri E14 puternice și slab iluminate. Cu toate acestea, cantitatea de lumină emisă și luminozitatea acesteia sunt selectate diferit decât în ​​cazul becurilor tradiționale incandescente. Aici este puterea, care este de obicei foarte mică și se ridică la aproximativ 10 W. Totuși, câtă lumină va oferi becului E14 LED vă spune cantitatea de lumeni pe care o are. Echivalentul unui bec tradițional poate fi, prin urmare, găsit verificând acest indicator. Este valoarea declarată de producător. Se presupune că becurile cu până la 200 de lumeni sunt cele slabe care nu pot lumina bine întreaga încăpere. Prin urmare, sunt utilizate ca iluminare suplimentară sau auxiliară. Următoarea gamă sunt lămpile incandescente cu o valoare de 200-500 lumeni, adică cele care strălucesc cu putere medie. Pot fi montate individual, dar oferă lumină redusă. Conform clasamentului becurilor LED E14, aceștia sunt utilizatorii care obțin cea mai mare recunoaștere în această categorie de iluminat. Ultima categorie este iluminarea de peste 500 de lumeni. Datorită cantității mari de lumină emisă, acestea sunt folosite pentru a ilumina suprafețe mari, de exemplu, camera de zi.

bec
fot.pixabay.com

Durata de viață a becurilor LED E14

Un criteriu important atunci când alegeți un bec LED E14 este și durata de viață a acestuia, adică durata de viață. Modelele bune pot străluci până la 50.000 de ore. Pentru a face acest lucru, însă, trebuie să alegeți un bec de la un producător de renume. Acestea pot fi găsite în clasamentul becurilor LED E14. Dacă cumpărați un bec ieftin din China, puteți fi aproape sigur că durata sa de viață va fi mult mai scurtă și performanța slabă. Merită să ne amintim că producătorii de echipamente de iluminat exprimă acest parametru în ore.

 

Culoarea și temperatura luminii în becurile cu LED E14

Modelele indicate în clasamentul becurilor LED E14 diferă, de asemenea, unele de altele în ceea ce privește culoarea și temperatura luminii emise. Acest prim parametru este exprimat în Kelvin. Cu cât valoarea Kelvin este mai mare declarată în specificația tehnică a produsului, cu atât culoarea emisă este mai rece. În becurile incandescente tradiționale, culoarea era de obicei de aproximativ 2.500 de Kelvin, în timp ce culoarea soarelui era de aproximativ 3.500 de Kelvin. În clasamentul becurilor cu LED E14, cele mai populare sunt modelele cu o valoare de aproximativ 3000 Kelvin.

Vorbind despre lumina emisă de lampa LED, trebuie să menționăm și temperatura luminii emise. Poate fi rece, caldă sau neutră. În cazul becurilor LED E14, întâlnim, de obicei, o culoare caldă și neutră. Acest lucru se datorează locului în care este montat acest tip de lampă. Becurile cu o culoare deschisă la cald sunt utilizate în principal în camerele de odihnă, de exemplu dormitoare. Ele dau lumină similară cu cea emisă de foc sau de o lumânare, datorită căreia subliniază culorile calde din împrejurimi și promovează relaxarea. O alegere standard este un bec cu temperatură de lumină neutră. Poate fi instalat în încăperi unde se petrece mult timp, deoarece se armonizează bine cu lumina soarelui natural.

 

Unghiul de incidență a luminii în iluminarea cu LED

O problemă importantă la cumpărarea unui bec LED E14 este și unghiul de incidență a luminii. O caracteristică a acestui tip de iluminare este aceea că nu emite lumină în jur, ci doar într-un unghi selectat. În clasamentul becurilor cu LED-uri E14 putem găsi modele care strălucesc atât în ​​unghi foarte îngust, cât și unul foarte larg. Un unghi larg al fasciculului înseamnă că lumina va fi foarte difuză și slabă, îngustă și concentrată. Alegerea unghiului ar trebui să depindă de camera în care doriți să folosiți becul cu LED E14.

Pe rafturile magazinului veți găsi becuri cu LED în diferite configurații și cu parametri diferiți. Baza este un fir selectat corespunzător. Când cumpărați un bec cu fire incorecte, nu veți putea să îl instalați în lampă. Cu toate acestea, atunci când faceți achiziția, nu ignorați parametrii de bază de iluminare, acestea afectează în mod semnificativ confortul și comoditatea din mediul iluminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here