bec
fot.pixabay.com

Cuprins:

1 Din ce în ce mai mulți oameni ghidați de economie și un stil de viață pro-ecologic decid să înlocuiască becurile obișnuite cu cele care economisesc energie. În baza acestui concept au fost create becurile cu LED. Sunt utilizate nu doar pentru faptul că reduc facturile la consumul de energie electrică, dar, de asemenea, au grijă de mediu. Prețurile becurilor LED nu sunt însă cele mai ieftine. Prin urmare, cumpărându-le, dorim să alegem cea mai economică opțiune. Din păcate, becurile cu LED-uri ieftine nu sunt de obicei cea mai bună soluție. Au o viață limitată și nu oferă lumină adecvată. Datorită faptului că există numeroase astfel de becuri pe piață, este dificil să alegeți modelele potrivite. Mulți oameni au o problemă cu reglarea becurilor la nevoile lor deja în etapa alegerii capacului. Clasamentul becurilor LED E27 te ajută la luarea unei decizii bune de cumpărare.

2 Ce trebuie să știți despre becurile cu LED?

3 Bec LED E27 – avantaje ale iluminării cu LED

4 Tipuri de fire în becuri cu LED

5 Bec LED E27 bun – ce să cauți la cumpărare?

6 Cantitatea de lumină emisă de becul LED

7 Unghiul de iluminare în becurile LED E27

8 Culoarea luminii emise

9 Durata de viață a becului LED

10 Cum să nu greșești la cumpărarea unui bec LED?

11 Cât costă becul LED?

 

Din ce în ce mai mulți oameni ghidați de economie și un stil de viață pro-ecologic decid să înlocuiască becurile obișnuite cu cele care economisesc energie. În baza acestui concept au fost create becurile cu LED. Sunt utilizate nu doar pentru faptul că reduc facturile la consumul de energie electrică, dar, de asemenea, au grijă de mediu. Prețurile becurilor LED nu sunt însă cele mai ieftine. Prin urmare, cumpărându-le, dorim să alegem cea mai economică opțiune. Din păcate, lămpile cu LED-uri ieftine nu sunt de obicei cea mai bună soluție. Au o viață limitată și nu oferă lumină adecvată. Datorită faptului că există numeroase astfel de becuri pe piață, este dificil să alegeți modelele potrivite. Mulți oameni au o problemă cu reglarea becurilor la nevoile lor deja în etapa alegerii capacului. Clasamentul becurilor LED E27 te ajută la luarea unei decizii bune de cumpărare.

Ce trebuie să știți despre becurile cu LED?

Becurile cu LED sunt recunoscute ca și niște becuri ecologice. Acestea sunt lămpi realizate din diode mici care emit lumină. LED-urile utilizate pentru construcție sunt plasate într-un suport special, ceea ce le permite să fie montate exact în același loc ca becurile tradiționale. Important, datorită faptului că unele dintre modelele de becuri LED au dimensiuni foarte mici, ele pot fi plasate și în locuri care până acum nu erau disponibile pentru iluminarea tradițională. În becurile de acest tip, principala sursă de lumină este o diodă albă formată din două elemente: un fosfor și o diodă care emite lumină albastră. Această diodă albastră este cea care emite lumină care are 450 nm de unde și este stimulată să strălucească de fosfor. Cantitatea și culoarea luminii albe pe care le putem obține de la un bec LED E27 depinde de ce fosfor a fost folosit pentru a-l construi.

 

Bec LED E27 – avantaje ale iluminării cu LED

Iluminatul cu LED-uri a fost considerat cel mai bun produs disponibil pe piață de câțiva ani. Numeroasele avantaje pe care le deține depășesc dezavantajele sale și fac becurile LED din ce în ce mai populare. Ademeniți de facturile scăzute pentru energie electrică și o abordare ecologică, polonezii decid din ce în ce mai mult să înlocuiască becurile obișnuite cu cele care economisesc energie. Sunt convinși de durabilitatea mai mare a lămpilor cu LED și de viața lor foarte lungă. Se estimează că becurile LED standard pot străluci până la 50.000 de ore. În multe cazuri, acest lucru înseamnă că pot fi folosite până la 30 de ani (dacă lumina este aprinsă aproximativ 5 ore pe zi). De asemenea, calculele arată că rentabilitatea investiției, care înlocuiește iluminatul casnic cu LED, apare în termen de 1 an. Cu o astfel de viață, prețul ușor mai mare al unui bec LED comparativ cu cel tradițional nu este deloc o problemă. În plus, printre avantajele menționate adesea ale iluminării cu LED în casă se poate constata că se distinge printr-o gamă mai largă de tensiuni de funcționare, eficiență mai mare și riscul mai mic de încălzire excesivă. LED-urile sunt, de asemenea, insensibile la oprirea și pornirea frecventă. Aceasta înseamnă că se va descurca excelent în locurile în care lumina este aprinsă doar pentru o clipă, dar adesea, pe coridoare sau băi. Becurile LED E27 vă permit, de asemenea, să obțineți orice culoare de lumină într-un mod natural, adică fără a utiliza filtre de culoare.

bec
fot.pixabay.com

Tipuri de fire în becurile cu LED

Prima problemă pe care o întâlniți de obicei atunci când doriți să înlocuiți becurile obișnuite cu aceste LED-uri este tipul deiluminare pe care trebuie să îl cumpărați. Selectarea firelor adecvate, adică suporturile pentru becuri, cauzează multe probleme. Firul trebuie să se potrivească cu lampa sau banda pe care o aveți. Selecția din această zonă este foarte mare. Pe piață puteți găsi becuri cu LED atât cu fire mici cât și mari. Cele destinate instalării în lămpi sau benzi. Dacă nu sunteți sigur de becul de care aveți nevoie, este cel mai ușor să-l duceți pe cel vechi la magazin. Când cumpărați un bec LED online, puteți compara firele singuri, în timp ce, într-un punct staționar, cereți ajutorul vânzătorului. Merită să ne amintim că există mai multe tipuri de becuri LED populare pe piață. Una dintre ele este cea cu baza E27. Pe lângă acesta, de asemenea, cumpărăm deseori E14, G10, MR16, G9, G6,35 sau G4.

Cu toate acestea, becul cu LED E27 este considerat cel standard și de bază. Are un fir cu un diametru de 27 de milimetri numit fir mare. Este adaptat pentru a lucra la 230V. Becurile cu un astfel de fir sunt utilizate atât în ​​iluminarea generală, adică în tavan, cât și în lămpile de noptieră sau pe birou. Utilizarea pe scară largă a becurilor LED E27 face ca modelele sale să fie cele mai variate de pe piață. Dacă doriți să faceți o alegere bună din oferta disponibilă, atunci un indiciu bun va fi clasamentul becurilor LED E27. Aceasta este o listă a celor mai des alese modele bazate pe opiniile utilizatorilor efectivi.

 

Bec LED E27 de calitate – ce să cauți la cumpărare?

Alegerea unui bec LED bun nu este ușoară. Dacă montarea capacului vă depășește, este timpul să analizați parametrii tehnici ai becului. Veți afla dacă un anumit model are o viață lungă, ce lumină va garanta și dacă va fi cea indicată pentru cameră sau corpurile de iluminat. Oamenii care caută un bec bun care să combine parametrii tehnici ridicați și un preț atractiv pot folosi indicii incluși în clasamentul becurilor LED E27.

 

Cantitatea de lumină emisă de becul LED

O altă problemă (imediat după fire), care ridică multe controverse, este cantitatea de lumină emisă de becul LED. Mulți oameni care caută lumina potrivită, compară puterea dată de producător cu puterea becului tradițional. Cu toate acestea, trebuie amintit că o astfel de comparație nu are nici cel mai mic sens. Datorită faptului că becurile cu LED-uri E27 sunt cele care economisesc energie, puterea lor este întotdeauna scăzută și standard este de la 7 la 10 W. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că iluminarea cu LED-uri oferă lumină scăzută. Depinde de modelul specific al becului E27:

  • până în 200 de lumeni – au becuri care dau lumină scăzută; de obicei sunt utilizate în corpurile de iluminat în care sunt montate mai multe becuri;
  • între 200 și 500 de lumeni – au becuri cu putere medie, de obicei nu sunt montate individual sau în corpuri de iluminat cu mai multe becuri; aceste tipuri de modele sunt, de asemenea, utilizate în lămpi de noptiere sau iluminat decorativ;
  • peste 5000 de lumeni – au becuri care dau lumină puternică; acestea vă permit să iluminați o zonă mare, de exemplu, living sau bucătărie.

Conform clasamentului becurilor Led E27, cele mai populare modele sunt cele care strălucesc cu ajutorul a peste 500 de lumeni. Acest lucru se datorează faptului că becurile cu LED cu acest tip de fir sunt de obicei cele care se găsesc în lămpi de tavan, a căror sarcină este de a lumina întreaga încăpere.

 

Unghiul de fascicul în becurile LED E27

Atunci când alegeți un bec LED E27, ar trebui să verificați, de asemenea, unghiul de incidență a luminii. Becurile care economisesc energie sunt lămpi care nu emit lumină în jurul lor, ci doar la un unghi selectat. De obicei ne întâlnim cu un unghi de 120 sau 30 de grade. Cu cât este mai mare unghiul de incidență a luminii, cu atât este mai difuză și mai slabă. Prin urmare, în cazul becurilor cu LED E27, modelele care au cel mai mic unghi care sunt cel mai des alese, permițând astfel o iluminare mai eficientă a interiorului.

 

Culoarea luminii alese

Când cumpărăm un bec LED E27, putem alege și culoarea luminii emise de acesta. Este menționat în Kelvin. Cu cât înălțimea Kelvin este mai mare, cu atât culoarea luminii este mai rece. Cea mai ușoară modalitate de a alege cea potrivită este în ce cameră trebuie utilizat becul și, de asemenea, de a compara culoarea pe care o oferă cu cea solară. Culoarea luminii solare este în jur de 6.500 de Kelvin.

În plus față de culoarea lumină, puteți alege și temperatura acesteia. În acest sens, puteți opta pentru un bec LED E27 cu lumină neutră, rece sau caldă. Cea mai economică opțiune este lumina albă rece, adică între 5000-5500 Kelvin, consumă cea mai mică energie. Cu toate acestea, trebuie amintit că nu este foarte plăcut pentru ochi. Mult mai des alese în clasamentul becurilor cu LED-uri E27 sunt modelele cu o culoare neutră, adică becurile standard care funcționează bine cu lumină naturală și cu o culoare caldă care promovează odihna și este similară cu cea emisă de o lumânare sau foc.

 

Durata de viată a becurilor LED

Un parametru important al unui bec LED pe care trebuie să îl verificați este durata de viață a acestuia. Puteți verifica citind cu atenție eticheta ambalajului. Durata de viață a becului LED este exprimată în ore. Vă indică în cât timp vor începe să scadă performanțele de iluminare și va trebui să fie înlocuit becul. Atunci când căutați un bec LED E27 bun, cel mai bine este să îl alegeți pe cel cu o viață lungă și un producător de încredere. Acest lucru vă va oferi o garanție că va lumina în mod eficient interiorul mult timp. Modelele care combină aceste caracteristici pot fi găsite în clasamentul becurilor LED E27. Multe dintre ele sunt echipate suplimentar cu un sistem de răcire care le va crește calitatea și siguranța de utilizare.

 

Cum să nu greșești când cumperi un bec LED?

Când cumpărați becuri cu LED, asigurați-vă că alegeți modele de mărci de renume și cunoscute. Becurile LED ieftine ale unei companii necunoscute au, de obicei, eficiență scăzută și au o durată de viață scurtă. Aceasta înseamnă că înlocuirea iluminatului nu vă va economisi mult. Modele bune și recomandate pot fi găsite în clasamentul becurilor LED E27. Atunci când alegeți o lampă cu LED, trebuie să vă amintiți, de asemenea, să nu vă ghidați doar de puterea sa exprimată în wați. În acest caz, este de importanță secundară, ar trebui asimilate mult mai mult cantitatea de lumină emisă.

bec
fot.pixabay.com

Care este prețul unui bec LED?

Prețul becului cu LED E27 nu este excesiv. În prezent, acest tip de lampă poate fi achiziționată pentru aproximativ 10 zloți pentru cel mai simplu model. De menționat, de asemenea, că în magazine puteți găsi, de asemenea, becuri LED moderne care vă permit să le includeți în sistemul dvs. inteligent de acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here