Blenderul este un echipament ajutător și util în fiecare bucătărie. Nimeni nu ar trebui să se lase păcălit de mărimea sa mică și aspectul inconfundabil. Blenderul de bucătărie este util în multe activități. Facilitează gătitul și pregătirea deserturilor. Mai mult, puteți adăuga la avantajele unui blender, un preț relativ scăzut. Modelele de bază pot fi cumpărate pentru câțiva zloți, iar prețul lor scăzut nu înseamnă că acestea vor servi prost. Numărul de blendere de bucătărie de pe piață este totuși foarte mare, de aceea mulți oameni se confruntă cu întrebarea asupra cărui model să se hotârască. Clasamentul blenderelor poate răspunde la această întrebare. Clasamentul prezintă o listă cu cele mai populare modele de astfel de echipamente de bucătărie și discută în detaliu parametrii acestora.
Conținut
1 Blendere recomandate
1.1 Cel mai bun blender de până la 50 PLN
1.2 Cel mai bun blender de până la 100 PLN
1.3 Cel mai bun blender de până la 150 PLN
1.4 Cel mai bun blender de până la 200 PLN
1.5 Cel mai bun blender de până la 250 PLN
1.6 Cel mai bun blender de până la 300 PLN
1.7 Cel mai bun blender până la PLN 400
1.8 Cel mai bun blender de până la 600 PLN
2 Blender sau aparat de bucătărie?
3 Pentru ce este folosit blenderul în bucătărie?
4 Tipuri de blendere
5 Cât costă un blender?
6 Parametrii blenderelor – la care merită să fiți atenți?
7 Parametrii blenderului: puterea
8 Parametrii blenderului: alimentarea
9 Parametrii blenderului: material de fabricație
10 Parametrii blenderului: timp de funcționare a mașinării
11 Parametrii blenderului: ușurință în utilizare
12 Parametrii blenderului: zgomotul emis în timpul funcționării
13 Parametrii blenderului: cuțite utilizate
14 Caracteristici suplimentare ale blenderelor
15 Blenderul 2în1
Blendere recomandate
Cel mai bun blender de până la 50 PLN
Electrolux ESTM1456
Cel mai bun blender de până la 100 PLN
Bosch ErgoMixx MSM64010
Cel mai bun blender de până la 150 PLN
Bosch ErgoMixx MSM66120
Cel mai bun blender de până la 200 PLN
Zelmer ZHB1304B
Cel mai bun blender de până la 250 PLN
Bosch MaxoMixx MSM87160
Cel mai bun blender de până la 300 PLN
Aperitif Braun Multiquick 7 MQ745
Cel mai bun blender de până la 400 PLN
Bosch MaxoMixx MSM88190
Cel mai bun blender de până la 500 PLN
Braun Multiquick 9 MQ9087 Gourmet
Blender sau aparat de bucătărie?
Mulți oameni încă confundă un blender cu un aparat de bucătărie. Cu toate acestea, merită să ne amintim că acestea sunt două aparate de bucătărie separate. Blenderul este un dispozitiv electronic mic, care este utilizat în principal pentru amestecare și mixare. Poate fi folosit și pentru mărunțire. Funcționează excelent în prepararea cocktail-urilor sau amestecarea supelor. Avantajul său este faptul că nu ocupă mult spațiu, este la îndemână și ușor de utilizat. Un aparat de bucătărie, pe de altă parte, este un echipament mult mai mare, al cărui plus principal este versatilitatea. Cu ajutorul său puteți pregăti multe feluri de mâncare și deserturi.
Pentru ce este folosit blenderul în bucătărie?
Pe lângă aplicațiile de blender menționate mai sus, acest dispozitiv din bucătărie vă poate ajuta să pregătiți aluat de clătite, să tocați nuci și să pregătiți mousse de fructe. Blenderul este, de asemenea, un dispozitiv excelent pentru amestecarea ciorbei pentru copii mici sau fructe pentru persoanele în vârstă care au probleme cu dinții.
Tipuri de blendere
Cumpărarea unui blender de bucătărie ar trebui să înceapă cu decizia despre ce tip de blender va fi cel mai bun. Două tipuri de blendere sunt disponibile pe piață. Primul este cel manual. Blenderul de mână este un dispozitiv mic care permite amestecarea, mixarea și zdrobirea alimentelor în oale și boluri. Nu este echipat cu cană proprie și constă doar dintr-un mâner și terminații înlocuibile. Blenderul de mână este alimentat cu electricitate sau baterie. Avantajul său este atât prețul redus, cât și un aspect compact și ergonomic, lejeritate și posibilitate de a se amesteca în orice tip de veselă.
Al doilea tip de blender disponibil pe piață este cel cu pahar, adesea numit și staționar. Dispozitivul este mai mare decât cel manual și este echipat cu o cană (recipient) în care sunt amestecate produsele date. Avantajul blenderelor cu pahare este puterea lor mare, care vă permite să zdrobiți chiar și produsele alimentare dure și faptul că funcționează independent. Blenderele staționare sunt disponibile în diferite dimensiuni. Cupa poate avea o capacitate de la 1 la 2,5 litri. De asemenea, puteți investi într-un blender cu recipiente de amestecare amovibile, mici și mari.
Cât costă un blender?
Prețul blenderului nu este unul prea mare. Desigur, depinde de tipul de dispozitiv și de funcția cu care este echipat, dar costul mediu al achiziției sale este de aproximativ 200-300 PLN. Blenderele de mână, adică cele fără cupă încorporată, sunt mai ieftine. Aceste modele pot fi cumpărate pentru mai puțin de 100 PLN.
Parametrii blenderelor – la care merită să fiți atenți?
Indiferent de tipul de blender pe care îl alegeți, este bine să-i analizați parametrii înainte de a-l cumpăra. Cele mai importante sunt: puterea, alimentarea, nivel de zgomot, materialul, timpul de lucru maxim, ușurință de utilizare a dispozitivului, cuțite utilizate și funcții suplimentare oferite de producător. Oamenii pot căuta indicii în clasamentul blenderelor când cumpără aparate de bucătărie.
Parametrii blenderului: puterea
Cel mai simplu mod de a se lua după o regulă este că cu cât este mai mare puterea dispozitivului, cu atât mai bine funcționează dispozitivul. Blenderul cu putere mare are capacitatea de a amesteca și zdrobi substanțele tari. Trebuie amintit că dispozitivele cu putere mai mare sunt cele cu cupă. Blenderele de mână îl au de obicei limitat și variază între 600 și 700 de wați. În cazul blenderelor staționare, puteți conta pe achiziționarea unui dispozitiv cu o putere de până la 1500 de wați.
Parametrii blenderului: alimentarea
Când alegeți sursa de alimentare pentru un blender, gândiți-vă dacă va trebui să i se furnizeze energie electrică printr-un cablu sau printr-o baterie încorporată. Menționăm că blenderele wireless sunt mult mai convenabile. Nu restricționează mișcarea, vă permit să lucrați oriunde în bucătărie și sunt foarte confortabili. Cu toate acestea, principalul lor dezavantaj este că au o putere foarte mică. Blenderele fără fir au doar 200 de wați. În practică, acest lucru înseamnă că nu vor face față măcinării produselor alimentare mai dure, pot avea o problemă chiar și cu amestecarea substanțelor mai dense. Prin urmare, o soluție mult mai funcțională este să cumpărați un dispozitiv cu fir. Pentru ca acesta să funcționeze, trebuie să fie conectat la o priză.
Parametrii blenderului: materialul de fabricație
Când cumpărați un blender, este bine să pariați pe un model solid care nu se deteriorizează după câteva utilizări. Totuși, acestea, de regulă sunt fabricate din materiale de înaltă calitate. Cel mai adesea, aceste aparate de bucătărie sunt confecționate din plastic, care au o textură plăcută. Partea inferioară a blenderului, adică cea responsabilă de amestecare, este din oțel inoxidabil. Datorită acestui fapt, aceste elemente sunt rezistente la deteriorare și la temperaturi mai ridicate. Terminațiile metalice fac și echipamentul ușor de spălat. Cupa de amestecare (în cazul unui blender staționar) este, de obicei, din material BPA Free, fără bisfenol A.
Parametrii blenderului: timpul de funcționare al mașinii
Un parametru important al blenderului este și timpul maxim de lucru. Este important pentru că dacă este foarte scurt, amestecarea legumelor pentru o supă cremă sau un cocktail poate dura chiar și jumătate de zi. În cele mai ieftine modele de blender, timpul de lucru este de numai de 15 secunde. După, dispozitivul trebuie lăsat să se răcească. Timpul de lucru al blenderului este de obicei descris în detaliu în instrucțiunile ce se află în mijlocul cutiei. Așadar, dacă nu doriți să faceți o achiziție necorespunzătoare, înainte de a comanda un blender este bine să citiți recenzii despre acesta sau să verificați clasamentul blenderelor care ține cont de acest parametru.
Cu acest parametru puteți, de asemenea, să numărați numărul de rotații pe minut, pe care le pot realiza cuțitele într-un blender. În modelul manual este de aproximativ 20 de mii, în timp ce în blenderul staionar este de până la 35 de mii pe minut. Viteza de rotație afectează consistența preparatelor preparate. O soluție bună este să alegeți un blender cu viteză de măcinare diferită.
Parametrii blenderului: ușurință în utilizare
Modelul de blender ales trebuie să fie, de asemenea, ușor de utilizat. Acest parametru constă în asamblarea și demontarea pieselor și vârfurilor sale individuale, ușurința de curățare a elementelor individuale, precum și comoditatea mânerelor (în cazul unui blender de mână). Când cumpărați un blender manual, este bine să vă asigurați că mânerul este antiderapant și se adaptează cu ușurință la forma mâinii dvs.
Parametrii blenderului: zgomotul emis în timpul funcționării
Blenderul este un dispozitiv care produce sunete destul de specifice în timpul lucrului. Merită să aveți grijă să îl alegeți pe cel care va funcționa cât mai liniștit. Un sunet puternic poate amplifica durerile de cap și deranja alți membri ai gospodăriei. Cel mai adesea, modelele cu putere redusă funcționează mai tare.
Parametrii blenderului: cuțite utilizate
O parte importantă a oricărui blender de bucătărie sunt cuțitele folosite în ea. Sunt responsabili de amestecare, măcinare și amestecare. Pe piață sunt disponibile blendere cu cuțite duble și cu patru cuțite. Blenderele standard de pe raftul mediu se întâlnesc, de obicei, cuțite de primul tip. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că cuțitele cu patru foi dau un efect mai bun de mărunțire. Achiziția unui blender cu cuțite înlocuibile este, de asemenea, o soluție recomandată. Datorită acestui fapt, veți putea să măriți funcționalitatea.
Caracteristici suplimentare ale blenderelor
Blenderele ieftine sunt cele cu funcționalitate limitată. De obicei, vă permit să lucrați doar cu o viteză și într-un interval limitat. Cu toate acestea, atunci când căutați un blender bun, merită să aruncați o privire mai atentă la modelele care oferă funcționalități mai extinse. Blenderele de bună calitate sunt de obicei echipate cu:
- reglarea vitezei, care vă permite să setați cuțitele la viteza selectată; modelele extinse cu prețuri ridicate au mai multe niveluri;
- reglarea netezimii vitezei – această funcție vă permite să accelerați și să încetiniți în funcție de nevoile dvs.;
- funcția turbo – vă permite să vă efectuați munca cu cea mai mare viteză posibilă;
- terminații și accesorii suplimentare – blenderele de mai bună calitate au, de obicei, în afară de un vârf de bază, mai multe altele, ceea ce vă permite să efectuați diverse activități; sterminațiile pentru blender, dacă nu sunt incluse în set, le poți cumpăra și tu separat; cele mai populare și, în același timp, cele mai practice sunt terminațiile destinate sfârămârii și baterii laptelui; atunci când alegeți un blender, merită să acordați atenție și accesoriilor adăugate acestuia; o soluție bună este să cumpărați un blender cu un recipient de zdrobire, vă permite să zdrobiți produse dure, cum ar fi ciocolată, sfeclă sau gheață (vor fi necesare cuțite speciale pentru acestea din urmă); în cazul unui blender de mână, un recipient de amestecare va fi un accesoriu util.
Blender 2 în 1
Oamenii care, chiar și după analizarea clasamentului blenderelor, nu sunt capabili să decidă dacă preferă un dispozitiv staționar sau unul manual, pot alege un blender care combină ambele funcții. Blenderele hibride au o putere medie, care pot trata cu ușurință nuci mixte, fructe congelate și chiar semințe de avocado. Acestea vă permit să lucrați atât în modul manual, cât și cu un recipient de amestecat instalat. În plus, de multe ori au funcții auxiliare încorporate care cresc confortul muncii și sunt echipate cu terminații și accesorii suplimentare.
Blenderele moderne sunt atât de versatile încât pot concura cu ușurință cu procesatoarele alimentare mari. Dotate cu terminații moderne vă permit să efectuați aproape aceeași muncă și, în același timp, sunt mai ușoare și mai compacte. Așadar, dacă nu petreci prea mult timp în bucătărie sau vrei să economisești la cumpărarea unui mic aparat electrocasnic, este mai bine să alegi un blender decât un aparat de bucătărie.