fotografie
fot.pixabay.com

Cuprins:

1 Când cumpărăm o cameră foto, verificăm un număr larg de parametri și funcții. Acestea afectează confortul de utilizare a echipamentului și calitatea fotografiilor făcute. Una dintre funcționalitățile de bază ale oricărei camere moderne este blițul. Din păcate, după cum arată parametrii acestui element, acestea sunt dispozitive de obicei slabe. Ei funcționează numai bine pentru iluminarea fotografiilor făcute în timpul zilei și sunt cam nefolositoare pentru a fotografia pe timp de noapte. Prin urmare, persoanele cărora le place să facă fotografii bune noaptea decid să cumpere un bliț extern. Cea selectată corect poate fi principala sursă de lumină. Cu toate acestea, alegerea unui flash bun nu este ușor. Producătorii oferă diverse tipuri, precum și dispozitive cu parametri diferiți. Aflați clasamentul blițurilor și vedeți ce să căutați atunci când îl cumpărați.

2 Merită să cumpărați un bliț extern?

3 Tipuri de unități flash externe

4 Tipuri de unități flash externe – metodă de montare

5 Cum alegi un flash bun?

6 Cei mai importanți parametri ai unui bliț extern

7 Zoom-ul blițului

8 Evidențierea punctelor AF

9 Sursă externă de alimentare flash

foto
fot.pixabay.com

Când cumpărăm o cameră foto, verificăm un număr larg de parametri și funcții. Acestea afectează confortul de utilizare a echipamentului și calitatea fotografiilor făcute. Una dintre funcționalitățile de bază ale oricărei camere moderne este blițul. Din păcate, după cum arată parametrii acestui element, acestea sunt dispozitive de obicei slabe. Ei funcționează numai bine pentru iluminarea fotografiilor făcute în timpul zilei și sunt cam nefolositoare pentru a fotografia pe timp de noapte. Prin urmare, persoanele cărora le place să facă fotografii bune noaptea decid să cumpere un bliț extern. Cea selectată corect poate fi principala sursă de lumină. Cu toate acestea, alegerea unui flash bun nu este ușoară. Producătorii oferă diverse tipuri, precum și dispozitive cu parametri diferiți. Descoperiți clasamentul blițurilor și vedeți ce să căutați atunci când îl cumpărați.

 

Merită să cumpărați un bliț extern?

Prima întrebare la care trebuie să răspundeți este dacă merită să cumpărați un flash extern. O astfel de achiziție ar trebui să fie gândită de toți cei care fac o mulțime de fotografii seara, noaptea sau la lumină scăzută și, în același timp, vor fotografii de înaltă calitate. Dacă fotografiile sunt făcute doar în vacanțele anuale și în timpul zilei, nu ne pasă ca ele să fie de înaltă clasă, puteți să săriți peste cumpărarea unui dispozitiv extern. În pașii următori, determinați ce cameră doriți să cumpărați. Pe rafturile magazinului veți găsi atât lămpi flash pentru camere SLR, cât și camere compacte. De asemenea, este important să vă gândiți la ce fotografii veți dori să faceți cu un bliț extern. Acest lucru va determina cât de mare ar trebui să fie acesta, ce suprafață ar trebui să lumineze, dacă va funcționa singur sau va fi susținut de o a doua lampă.

 

Tipuri de unități flash externe

Luminile interioare flash se găsesc în aproape toate ofertele producătorului de echipamente fotografice. Dispozitivele individuale diferă prin sofisticarea, funcțiile, prețul și utilizarea prevăzută. Dispozitivele listate în clasamentul blițurilor pot fi împărțite în:

  • unități flash externe simple – sunt fabricate atât pentru camere compacte, cât și pentru camere SLR; printre alte dispozitive de acest tip, nu se disting prin mărimea, greutatea și propria sursă de alimentare; unitățile de bază flash funcționează de obicei pe baterii, ceea ce reduce consumul bateriei principale a camerei când faceți fotografii; datorită capacităților de bază, acest tip de bliț prezintă multe dezavantaje care îi reduc eficacitatea și confortul de utilizare; în primul rând, puteți găsi rareori dispozitive care vă permit să schimbați poziția arzătorului și să-l setați în diferite poziții; rotirea este posibilă doar pe verticală, prin urmare, blițul poate lovi doar plafonul (dacă aparatul foto este ținut orizontal); flash-urile simple ale camerei sunt de asemenea cu putere redusă; după cum arată clasamentul unităților flash externe, cele mai frecvente sunt modelele cu o forță de ghidare de 20; lanternele mici nu permit, de asemenea, iluminarea adecvată a camerelor mari;
  • unități flash semi-profesionale externe – acestea sunt dispozitive cu capacități mai mari decât cele de tip simplu; sunt concepute pentru a lucra atât cu echipamente de amatori, cât și semiprofesionale; sunt utilizate în principal cu SLR-uri; avantajul unităților semiprofesionale este posibilitatea de a roti lanterna în toate direcțiile; datorită faptului că este posibil să obțineți o reflectare ușoară din tavan și din perete; gradul de funcționare a arzătorului variază în funcție de modelul selectat; în clasamentul flash, este specificat că capul poate fi rotit cu 180 de grade pe verticală și 90 de grade pe orizontală; aceste funcții vă permit să setați blițul în orice direcție; blițul cu o torță înclinată are multe avantaje; cel mai important este că în imagini nu există ochi roșii sau lumină plană; unitățile de bliț semi-profesionale sunt echipate și cu zoom, care vă permite să modificați unghiul blițului emis în funcție de obiectivul de zoom cu distanță focală aleasă; standardul este de 24-120 milimetri zoom; în plus, în această clasă de lămpi veți găsi și un suport pentru distanță focală; numărul de ghid pentru echipamentele semi-profesionale este între 35-45 și este de fapt singura diferență între acesta și unitățile flash profesionale; lămpile de acest tip pot fi ușor luate în camere mici și mijlocii, problema poate fi întâlnită la efectuarea fotografiilor profesionale de nuntă sau în afaceri făcute în facilități mari;
  • unități flash externe profesionale – acest tip de echipament este destinat profesioniștilor care fac fotografii cu un SLR zilnic; cea mai importantă caracteristică a echipamentului este capacitatea de a controla funcționarea a mai mult de un flash extern; munca pe astfel de dispozitive se caracterizează printr-o mare libertate, mai ales când se schimbă poziția capului; avantajul unui bliț profesional este și timpul său de încărcare scurt; merită menționat și faptul că lămpile din această clasă sunt sigilate, ceea ce face posibilă realizarea de poze chiar și în condiții meteorologice nefavorabile; ceea ce este important pentru fotografii profesioniști, de asemenea, au mai multă putere, care este cuprinsă între 50 și 60; decizând o astfel de achiziție, totuși, trebuie să țineți cont de cheltuielile mari; prețul unui bliț profesional este peste 1500 PLN; De asemenea, merită să ne amintim că aceste dispozitive sunt destul de mari și grele, cântăresc aproximativ jumătate de kilogram, prin urmare, nu sunt la îndemână și dificil de luat cu voi, chiar și în vacanță.

 

Tipuri de unități flash externe – metodă de montare

Unitățile flash externe diferă unele de altele nu numai datorită gradului de sofisticare și posibilității pe care le oferă, dar și prin metoda de asamblare. În această gamă, în clasament se regăsesc următoarele modele de bliț:

  • instalate pe partea laterală a camerei – acestea sunt cele mai populare și obișnuite unități flash; are multe avantaje importante atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști; datorită faptului că lampa nu se află în axa lentilei, riscul de ochi roșii scade, iar calitatea crește, de asemenea, stabilitatea întregului set este un lucru important; luminile flash montate pe lateral sunt totuși destul de grele și nu sunt foarte utile.

 

Cum alegi un flash bun?

Când cumpărați un bliț, în primul rând, nu uitați că nu fiecare dispozitiv se va potrivi camerei dvs. Lămpile nu sunt universale, trebuie să cumpărați una compatibilă cu echipamentul dvs. Cel mai simplu și mai sigur mod este să puneți un bliț extern din același brand ca și camera foto. Cu toate acestea, merită menționat că în clasamentul flash puteți găsi și dispozitive de la producători independenți. Deși își adaptează produsele la camerele specifice, acestea nu sunt întotdeauna compatibile cu cele mai recente software. Atunci când decideți să cumpărați un flash independent de camera foto, trebuie să luați în considerare faptul că va trebui să actualizați software-ul din fabrică în mod regulat.

 

Cei mai importanți parametri ai unui bliț extern

Când cumpărați un bliț, trebuie să acordați atenție nu numai dacă se potrivește camerei, ci și parametrilor acesteia. Cel mai important este numărul de ghid. Determină puterea dispozitivului Cu cât este mai mare numărul, cu atât lumina este mai puternică. Acest parametru este dat de producători, și determină modul în care echipamentul emite lumina suficientă pentru o iluminare corectă a matricei cu 100 de sensibilitate ISO. Mărimea acestui parametru trebuie selectată pentru tipul de fotografii pe care doriți să le realizați. Pentru fotografia de zi sau fotografie portret / produs, este suficientă o lampă cu un ghid cu numărul 20. Un număr de ghid în jur de 40 este obligatoriu dacă doriți să faceți fotografii bine luminate într-o cameră de dimensiuni medii, de exemplu o cameră. Va fi necesar un bliț de mare putere pentru fotografiile făcute în camere mari, de exemplu în biserici, săli de banchet sau conferințe. Echipamentele cu un număr de ghid care depășește 50 sunt, de asemenea, utilizate la fotografierea jurnalistică.

 

Zoom-ul blițului

Atunci când alegeți un bliț semi-profesional, ar trebui să vă uitați la elementele și funcționalitatea suplimentare, dintre care cel mai important este zoom-ul. Standard acoperă gama lentilelor de bază, adică 24-85 de milimetri. În lămpile de mai bună calitate găsim un mecanism de înclinare a unghiului de emisie de lumină cu o gamă mai largă, care ajunge până la 200 de milimetri.

foto
fot.pixabay.com

Evidențierea punctelor AF

Modelele echipate cu iluminarea punctelor AF sunt foarte populare în clasamentul flash. Acestea permit focalizarea automată în condiții slabe de iluminare. Întregul proces este realizat cu ajutorul unei lămpi speciale care emite raze infraroșii. Un bliț ieftin cu lumină de fundal AF, funcționează la o distanță de aproximativ 3 metri. Lămpile semiprofesionale sau profesionale pot ilumina întregul cadru.

 

Alimentarea flash externă

Un element important care nu trebuie ratat la cumpărare, este sursa externă de alimentare cu bliț. De obicei în acest tip de dispozitive avem de-a face cu bateria. Lampa funcționează pe 2 sau 4 baterii, care pot fi înlocuite cu baterii mai mari. Merită să pariați pe așa ceva, datorită ajutorului lămpii veți putea face mai multe fotografii simultan. În unitățile de calitate mai bună, producătorii se pot conecta la o sursă de alimentare externă cu un pachet de baterii.

Achiziționarea unui bliț este menită să crească calitatea fotografierii și calitatea fotografiilor. Cu toate acestea, acest lucru va fi posibil numai dacă achiziționați echipamente care se potrivesc camerei dvs. și au funcțiile corespunzătoare. Există multe posibilități. Pe piață puteți găsi lămpi flash de bază și ieftine, care sunt dedicate amatorilor, precum și echipamente complet profesionale, pentru profesioniști. Alegerea trebuie să depindă de cât de des și de calitatea fotografiilor pe care doriți să le realizați. Trebuie amintit că cu cât este mai profesională lampa, cu atât este mai mare prețul acesteia. Lămpile standard pot fi cumpărate de la aproximativ PLN 300. Odată cu profesionalizarea lor, prețul crește. În clasamentul blițurilor puteți găsi un model atractiv, care se bucură de păreri bune din partea amatorilor, semi-profesioniștilor și profesioniștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here