muzica
fot.pixabay.com

Difuzoarele pentru calculator sunt unul dintre cele mai importante accesorii. Majoritatea oamenilor le folosesc, iar frecvența lor de utilizare este foarte mare. Datorită faptului că acest accesoriu pentru calculator este folosit foarte des și are un impact semnificativ asupra calității și confortului de a lucra pe un computer, selectării acestora ar trebui să li se acorde ceva timp și atenție. Alegerea boxelor poate să nu fie ușoară, deoarece există multe modele pe piață cu opțiuni diferite. Mai mult, producătorii oferă difuzoare pentru calculator în diferite game de prețuri. Cele mai ieftine pot fi cumpărate pentru câțiva zloți, în timp ce cele mai scumpe modele ajung la prețuri începând cu 1000 zloți în sus. Dacă vă întrebați care sunt cele mai populare modele, vă invităm la clasamentul boxelor de calculator.

 

statie
fot.pixabay.com

Cuprins

 1 Boxe de calculator recomandate

1.1 Cele mai bune boxe de calculator de până la 50 PLN

1.2 Cele mai bune boxe pentru computer de până la 100 PLN

1.3 Cele mai bune boxe de calculator de până la 150 PLN

1.4 Cele mai bune boxe de computer de până la 200 PLN

1.5 Cele mai bune boxe de calculator de până la 250 PLN

1.6 Cele mai bune boxe de calculator de până la 300 PLN

1.7 Cele mai bune boxe de calculator de până la 350 PLN

1.8 Cele mai bune boxe de calculator de până la 400 PLN

1.9 Cele mai bune boxe de calculator de până la 500 PLN

2 Vocea de la calculator

3 Tipuri de boxe de calculator

4 Câte boxe să cumperi pentru un calculator?

5 Parametrii boxelor calculatorului: manopera

6 Puterea difuzoarelor unui calculator

7 Frecvența transmisiei în boxele calculatorului

8 Instalarea boxelor la calculator

9 Difuzoarele calculatorului și placa de sunet

10 Ce difuzoare ar trebui să aleg pentru calculatorul meu?

 

Boxe de calculator recomandate

Cele mai bune boxe de calculator de până la 50 PLN

Microlab B56

 

Cele mai bune boxe de calculator de până la 100 PLN

Logitech Z150 (980-000814)

 

Cele mai bune boxe de calculator de până la 150 PLN

Genius SP-HF800A

 

Cele mai bune boxe de calculator de până la 200 PLN

Fenda R25BT

 

Cele mai bune boxe de calculator de până la 250 PLN

Genius SP-HF1800A (31730908100)

 

 

 

 

 

C Cele mai bune boxe de calculator de până la 300 PLN

Logitech Z533 (980-001054)

 

Cele mai bune boxe de calculator de până la 350 PLN

Edifier R1010BT

 

 

Cele mai bune boxe de calculator de până la 400 PLN

Logitech Z506 (980-000431)

 

 

 

 

Cele mai bune boxe de calculator de până la 500 PLN

Edifier Studio R1600 TIII (SPK-EF-R1600T)

 

Vocea de la calculator

Mulți oameni se plâng de calitatea sunetului care vine de la calculator dar foarte puțini știu că, de obicei, calitatea slabă a vocii nu este vina echipamentului în sine, ci a boxelor selectate incorect. Un sistem bun de difuzoare este esențial dacă doriți să auziți sunete din calculator fără interferențe. Boxele sunt utile pentru aproape toată lumea și în multe situații. Datorită lor, puteți obține un sunet bun în timp ce vizionați filme, ascultați muzică sau jucați jocuri pe calculator. Cu toate acestea, este important să potriviți difuzoarele computerului la nevoile dvs.

 

Tipuri de boxe de calculator

Puteți cumpăra diferite tipuri de boxe pentru computer. Unele dintre ele sunt plasate în interiorul echipamentelor, altele sunt seturi mobile. Printre cele mai populare tipuri de boxe de calculator sunt portabile, andocare (acestea pot funcționa și cu smartphone-uri, tablete și playere MP3 și MP4), wireless care permite conectarea cu WiFi și Bluetooth, precum și seturi 2.0, 2.1.5.1 și 7.1

 

Câte boxe să cumperi pentru un calculator?

Astăzi, seturile de difuzoare pentru computer pot concura cu succes cu echipamentele Hi-Fi profesionale. Difuzoarele nu mai sunt un plus atractiv pentru setul de calculatoare, ci unul dintre elementele principale cărora li se acordă atenție. Cumpărându-le, în primul rând se verifică câte coloane au. Cele mai simple și mai ieftine boxe de calculator sunt denumite 2.0, ceea ce înseamnă că setul include două coloane. Sarcina lor este să emită tonuri joase și medii. Trebuie menționat, totuși, că seturile de difuzoare formate din două coloane sunt o alegere cu buget redus care nu oferă sunete de cea mai înaltă calitate. Sunt recomandate persoanelor care folosesc computerul și difuzoarele ocazional, rareori vizionează filme pe ele și joacă jocuri, iar în principal folosesc căști. Prin urmare, difuzoarele de calculator 2.0 oferă o calitate slabă a sunetului și un volum scăzut al dispozitivului. În căutarea unei soluții mai bune, concentrați-vă pe modelele marcate cu simbolul 2.1. Aceste boxe de calculator au un bas separat și un subwoofer suplimentar. Această configurație face ca muzica sau sunetele unui joc de computer să sune mult mai bine. Tonul și timbrul sunetului sunt mai clare la 2.1 Boxele computerului sunt seturi solide cu preț mediu. Seturile de bază pot fi cumpărate pentru aproximativ 300-400 PLN. Persoanele care caută o calitate și mai bună ar trebui să se uite la boxele de tip computer 5.1. Aceste seturi folosesc sunet cu mai multe canale. Sunt formate din până la 6 elemente, dintre care 5 sunt difuzoare prin satelit, iar unul este un subwoofer. Caracteristica acestor seturi este că vocea ajunge la ascultător din mai multe direcții, datorită cărora permite o experiență auditivă mai bună. Sunetul provenit de la boxele 5.1 este clar și profund. Ar trebui să menționați, de asemenea, boxele computerului 7.1. Acestea sunt cele mai avansate, constând din 7 sateliți și un subwoofer.

Dilema multor persoane este numărul optim de boxe suportat. Trebuie menționat că acest parametru depinde în mare măsură de așteptările și nevoile individuale. Pentru a reda sunete simple, de exemplu, cele de pe site-uri web, două coloane de difuzoare sunt suficiente, un set cu mai multe elemente merită achiziționat dacă vizionați deseori filme sau jucați jocuri pe computer; difuzoarele de tip 5.1 sau 7.1 vor fi potrivite, difuzoarele standard de tip 2.1 nu vor oferi sunetul surround, adică din mai multe părți.

 

Parametrii boxelor computerului: manopera

Atunci când alegeți boxe pentru computer, merită să acordați atenție nu numai numărului de boxe. Parametrii importanți sunt și calitatea manoperei, sunetul lor, asigurarea efectelor și raportul calitate-preț. Se poate întâmpla ca seturi aparent mai bune și mai extinse de boxe de computer să fie la același preț ca și cele cu mai puține coloane. Acest lucru se datorează faptului că chiar și boxe de calculator 2.1 considerate inferioare pot fi realizate dintr-o clasă mai mare de materiale decât cele cu cinci coloane, de unde și prețul ridicat al acestora.

De asemenea, trebuie menționat clar că calitatea performanței difuzoarelor are un impact mare asupra sunetului care iese din ele. În cazul dispozitivelor slab construite din plastic, care sunt în plus închise în carcase artificiale și de calitate slabă, nu este nevoie de sunete spațioase și sunete clare, chiar și numărul maxim de coloane nu va ajuta. Când căutați difuzoare bune pentru computer, merită să vă uitați în primul rând la modele din lemn sau din capete și echipate cu o membrană de hârtie. Evitați difuzoarele de plastic. Acest material poate genera sunete nedorite. Un parametru important este și grosimea carcasei utilizate, ea trebuie adaptată la dimensiunea coloanei. Cu cât este mai mare, cu atât ar trebui să fie mai groasă carcasa. Boxele de calculator de bună calitate sunt, de asemenea, cele cu o izolație adecvată.

 

 

Puterea difuzoarelor unui calculator

Un alt parametru important în cazul boxelor computerului este puterea lor. De obicei, este dat de producătorii din PMPO, dar trebuie amintit că de fapt contează în RMS. PMPO este cu putere instantanee și nu reflectă capacitățile reale ale boxelor. Deci, înainte de a cumpăra, trebuie să verificați puterea exprimată în RMS, care este mai eficientă. Pentru utilizarea standard a boxelor de calculator, acest lucru ar trebui să fie suficient la nivelul 40. Cu toate acestea, trebuie menționat că puterea boxelor trebuie să fie selectată pentru a se potrivi gusturilor individuale. De asemenea, merită să ne amintim că, de obicei, după depășirea a 2/3 din scara regulatorului, apar primele distorsiuni sonore.

 

 

Frecvența transmisiei în boxele calculatorului

Frecvența transmisiei are, de asemenea, un impact mare asupra calității sunetului. Difuzoarele de calculator de bună calitate au setat-o la nivelul minim cât mai scăzut posibil și la nivelul maxim la cel mai înalt nivel. Cu cât frecvența este mai largă, cu atât mai bine. De asemenea, merită să adăugăm că frecvența auzită de oameni este de până la 16 până la 20.000 HZ. Sub această limită se află infrasunetul și deasupra extrasunetul. Intervalul de frecvență sonoră este individual pentru fiecare persoană, limita superioară fiind în special fluctuantă.

 

Instalarea boxelor la calculator

Atunci când alegeți boxe pentru calculator, trebuie să luați în considerare cât spațiu aveți. Pentru a arăta ce pot face, difuzoarele trebuie să fie bine plasate în cameră. Boxele 2.0, ieftine sunt cele mai ușor de instalat. De obicei, acestea sunt conectate la un computer sau laptop cu un cablu USB. Nu necesită mult spațiu, pot fi așezate pe un birou lângă computer. Excepția de aici sunt seturile 2.0 de mare putere, nu trebuie să previzuiți mai mult spațiu. Același lucru este valabil și pentru boxele computerizate de nivel superior. Seturile cu subwoofer nu trebuie așezate pe birou. Cel mai bun loc pentru ei este podeaua. De asemenea, trebuie reținut faptul că fiecare dintre difuzoarele incluse în set trebuie conectate între ele prin cabluri și accesorii, adică conectate la o priză. Aceasta înseamnă că reconsiderarea lor va însemna cabluri și fire încâlcate pe podea. O problemă și mai mare apare atunci când cumpărați boxe de dimensiuni destul de mari, care vor ocupa mult spațiu pe podeaua camerei. De asemenea, trebuie să vă amintiți că seturile de difuzoare computerizate avansate nu sunt pur și simplu configurate. Ar trebui să fie în locurile potrivite, în mod ideal ar trebui să înconjoare persoana care lucrează la computer.

volum
fot.pixabay.com

Difuzoarele calculatorului și placa de sunet

Alegerea boxelor de calculator ar trebui să fie, de asemenea, determinată de ce placă de sunet aveți și ce ieșiri are. Ieșirea standard este Jack, care poate fi găsită și în majoritatea boxelor computerului. Plăcile de sunet de calitate și mai sofisticate pot avea mai multe intrări digitale. Persoanele care caută soluții și mai avansate trebuie să verifice dacă difuzoarele pot fi conectate printr-un slot PCI sau FireWire.

 

Ce difuzoare ar trebui să aleg pentru calculatorul meu?

După ce ai ales parametrii potriviți pentru boxele computerului, merită să te concentrezi asupra comodității și funcționalității acestora. Când cumpărați, acordați atenție lungimii cablurilor. Ca standard, ar trebui să fie de 2-3 metri, deci nu va fi nicio problemă cu dispozitivele de conectare. O astfel de lungime a cablurilor difuzoarelor computerului va determina, de asemenea, că acestea vor avea și o impedanță mai mică și o reactanță mai mică. De asemenea, merită să alegeți modele cu cabluri mai groase, care sunt în plus acoperite cu argint sau realizate între ele. Calitatea lor va fi ridicată, așa că nu va trebui să investești deseori în cabluri noi, care se vor uzura în timp. Pentru persoanele care caută un dop de înaltă clasă, sunt destinate celor acoperite cu aur.

 

Poziția butoanelor individuale afectează, de asemenea, confortul utilizării boxelor. Modelele care au potențiometre plasate în locuri neobișnuite și greu accesibile sunt incomode de utilizat. În acest caz, trebuie să exersezi mult pentru a regla difuzoarele. Prin urmare, clasamentul boxelor pentru calculator este dominat în principal de acele modele care au o telecomandă care vă permite să schimbați setările fără fir. Pe lângă butoane, difuzoarele au și un set întreg de intrări, de ex : căștile ar trebui să fie plasate și într-un loc convenabil, astfel încât accesoriile suplimentare să poată fi ușor conectate și utilizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here