calculator
fot.pixabay.com

 

Dezvoltarea tehnologiei înseamnă că pe piață sunt disponibile computere din ce în ce mai noi. Unul dintre aceste produse noi este echipamentul all-in-one. Sunt computere dedicate persoanelor care caută să facă un compromis între cumpărarea unui laptop și a unui calculator desktop. Cele mai importante caracteristici ale acestora sunt că ocupă puțin spațiu și au o cultură de lucru ridicată, oferind în același timp oportunități mai mari decât laptopurile tradiționale. Calculatoarele AiO sunt aparate concepute pentru versatilitate și concentrate pe multimedia. Deși sunt o ofertă relativ nouă pe piață, numărul de modele disponibile este destul de mare. Prin urmare, persoanele care le caută trebuie să facă față necesității de a analiza propunerile producătorilor și de a alege cel mai bun model pentru aceștia. Clasamentul computerelor all-in-one vă poate ajuta în această alegere.

calculator bun la toate
fot.pixabay.com

Cuprins:

1 Calculatoare all-in-one recomandate

1.1 Cel mai bun computer all-in-one până în 2.000 PLN

1.2 Cel mai bun computer all-in-one până în 2.500 PLN

1.3 Cel mai bun computer all-in-one până în 3000 PLN

1.4 Cel mai bun computer all-in-one până în 3500 PLN

1.5 Cel mai bun computer all-in-one până în 4.000 PLN

1.6 Cel mai bun computer all-in-one până în 4.500 PLN

1.7 Cel mai bun computer all-in-one până în 5000 PLN

2 Ce este un computer all-in-one?

3 Merită să cumpărați un computer AiO?

4 Ecran pentru computerul all-in-one

5 Ecranul tactil pentru computerul all-in-one

6 Unitatea optică în computerele all-in-one

7 Accesorii pentru calculatoarele all-in-one

8 Tipuri de computere all-in-one

9 Clasamentul calculatoarelor all-in-one, cum să te folosești de acesta?

 

Calculatoare all-in-one recomandate

Cel mai bun computer all-in-one până în 2.000 PLN

Lenovo IdeaCentre 510 A6-9210 4GB 1TB 23″ W10

 

Cel mai bun computer all-in-one până în 2.500 PLN

Lenovo Ideacentre 300-23 Intel® Core™ i3-6006U 4GB 1TB 23″ W10 (biały)

 

Cel mai bun computer all-in-one până în 3000 PLN

Lenovo Ideacentre 300-23 Intel® Core™ i3-6100U 4GB 1TB 23″ W10

 

Cel mai bun computer all-in-one până în 3500 PLN

Lenovo IdeaCentre 300 Intel® Core™ i5-6200U 4GB 1TB GF920A 23″ W10

 

Cel mai bun computer all-in-one până în 4.000 PLN

Lenovo Ideacentre 510S i5-6200U 8GB 1TB GF930A

 

Cel mai bun computer all-in-one până în 4.500 PLN

Lenovo Ideacentre 510S Intel® Core™ i7-6500U 8GB 1TB GF930A 23″ W10

 

Cel mai bun computer all-in-one până în 5000 PLN

HP ProOne 600 G3 Intel® Core™ i5-7500 8GB 1TB 21,5″ W10 Pro

 

Ce este un computer all-in-one?

Computerul all-in-one este un dispozitiv desktop care arată ca un laptop puțin mai elaborat. Este echipat cu cele mai importante componentele care pot fi găsite într-un computer desktop. Cu toate acestea, aceste componente nu se află într-o carcasă separată, ci sunt ascunse în carcasa monitorului. Procesorul, placa grafică, hard disk-ul și memoria RAM sunt introduse în acesta. Singurele elemente externe ale acestui tip de computer sunt mouse-ul și tastatura. Această soluție economisește spațiu și face ca conectarea echipamentului să nu necesite întregul set de cabluri și alte elemente. AiO sunt computere care sunt și foarte funcționale. Designul ergonomic și compact se combină aici cu funcționarea liniștită și eficientă. De obicei sunt folosite pentru lucrările de birou, dar sunt destul de bune și pentru jucători. Merită menționată și eficiența energetică a computerelor AIO. Datorită dimensiunilor reduse, producătorii trebuie să instaleze componente ale dimensiunilor enumerate și astfel să scadă consumul de energie.

 

Merită să cumpărați un computer AiO?

Pentru a fi corecți, trebuie să menționăm, de asemenea, dezavantajele computerelor all-in-one. Cele mai des menționate includ performanțe mai mici decât în ​​cazul echipamentelor staționare, posibilități reduse de schimbare a componentelor și un preț destul de ridicat. Prețurile computerelor all-in-one sunt de obicei mai mari decât cele ale desktop-urilor sau laptopurilor. Posibilitatea mică de înlocuire a componentelor individuale (subansambluri) se datorează faptului că majoritatea sunt ascunse în carcasa monitorului. Acest dezavantaj al calculatoarelor all-in-one înseamnă că, dacă doriți să îl cumpărați, trebuie să analizați cu atenție parametrii pe care îi are. Posibilitățile pentru schimbarea unei componente mai târziu sunt mici și de multe ori nici măcar  nu există deloc o astfel de opțiune. Alegerea acestui tip de dispozitiv trebuie făcută într-un mod similar cu decizia de a cumpăra un notebook, cu mențiunea că este necesar să verificați dacă dispozitivul are acces dificil la hard disk sau RAM.

 

Ecran pentru computerul all-in-one

Ecranul și carcasa sunt elementul cel mai important al unui computer all-in-one. Înlocuirea acestora nu este posibilă și este într-adevăr necesar să înlocuiți întregul dispozitiv. Prin urmare, înainte de a cumpăra un computer, trebuie să vă gândiți bine la acest aspect. Ecranul ar trebui să ofere confort și să fie funcțional. Cel mai bine este să alegeți monitoare cu o rezoluție de cel puțin 1920 × 1080, adică Full HD, deși soluția recomandată este să puneți pe ecrane all-in-one rezoluția 4K din ce în ce mai populară. Cu toate acestea, rețineți că, cu cât ecranul este mai mare, cu atât va folosi mai mult curent. Deci, atunci când căutați un computer AiO cu economie de energie, trebuie să vă concentrați asupra celor cu monitoare mai mici.

Când alegeți un ecran, nu puteți uita de calitatea imaginii. Ecranele de top pot fi găsite în gama Apple sau Samsung. Vorbind despre calitatea imaginii afișate, utilizatorii unui computer all-in-one ar trebui să-și amintească că are unghiuri de vizualizare destul de limitate și, de asemenea, pot reflecta destul de puternic lumina. Pentru a atenua acest inconvenient și a îmbunătăți comoditatea muncii, este bine să așezați calculatorul într-un loc puțin însorit.

 

Ecranul tactil pentru computerul all-in-one

Majoritatea computerelor AiO oferă utilizatorilor posibilitatea touch screen-ului. Modelele mai noi sunt echipate chiar și cu control de mișcare fără a atinge monitorul. Când căutați ecrane tactile pentru computerele all-in-one, fiți familiarizați cu modelele cu ecrane multi-touch. De asemenea, trebuie reținut faptul că ecrane tactile pot fi utilizate numai atunci când sunt utilizate cele mai recente software sau aplicații pregătite de producător în acest sens. Calculatoarele vândute cu sisteme Windows mai vechi nu acceptă ecrane multi-touch.

 

Unitatea optică în computerele all-in-one

Dimensiunea compactă a computerelor AiO înseamnă că acestea pot fi lipsite de anumite funcționalități. Una dintre ele este unitatea optică. Există multe modele pe piață fără aceasta. Prin urmare, înainte de a cumpăra un computer all-in-one, ar trebui să verificați dacă acesta este disponibil. De obicei, dacă apare, este nevoie de versiunea slim sau slit. Această funcționalitate a computerului va fi importantă în special pentru cei care urmăresc fișiere multimedia pe CD-uri, DVD-uri sau discuri Blu-ray pe computerul lor.

O altă funcționalitate de care un computer all-in-one ar putea fi lipsit sunt soclurile HDMI și eSATA. Alegerea modelului cu priza HDMI ar trebui să fie luată în primul rând de acei utilizatori care vor dori să utilizeze computerul pentru jocuri. Vă rugăm să rețineți că acest conector vă permite să conectați la monitor un dispozitiv suplimentar, cum ar fi o consolă sau un player media. În plus, majoritatea computerelor AiO dețin porturi USB standard, cititor de carduri, ieșire audio, adaptor WLAN și controler LAN.

 

Accesorii pentru calculatoarele all-in-one

Atunci când treceți în revistă clasamentul computerelor all-in-one, este bine să vă interesați și de accesoriile care sunt adăugate de producător la echipamentul achiziționat. Majoritatea sunt vândute într-un set cu telecomandă wireless, mouse și tastatură. Persoanele care se gândesc să cumpere un computer all-in-one trebuie să-și amintească că acestea sunt însoțite de obicei de tastaturi cu fir. Aceasta înseamnă că accesoriul va ocupa mai puțin spațiu pe birou.

 

Tipuri de computere all-in-one

Popularitatea ridicată a computerelor all-in-one face ca o varietate de modele să fie disponibile pe piață. Această diviziune se datorează în principal performanței și configurației parametrilor dispozitivului individual. Acești parametri se traduc în posibilitățile oferite de computer și câmpul în care poate fi utilizat.

Calculatoarele de bază și ieftine all-in-one sunt destinate în principal lucrărilor de birou, unde nu sunt efectuate sarcini avansate. Acestea vor face față perfect pachetelor de birou, navigării pe Internet sau a programelor grafice simple disponibile on-line. În acest caz, prețul unui computer all-in-one poate fi mai mic de 2.000 PLN. Sarcina sa este performanța, operarea simplă și dimensiunile mici. Calculatoarele all-in-one pentru birou nu trebuie să fie echipate cu o matrice mare sau procesoare avansate. Este suficient să folosești un model de 21 inci cu un procesor Intel Core i3 și o matrice integrată. Cu toate acestea, merită să acordați mai multă atenție unui hard disk de calitate și RAM-ului de bună calitate. Acești parametri ar trebui să ofere dispozitive de calitate.

Calculatoarele multimedia AiO sunt ceva mai scumpe, dar mai eficiente. Pe lângă funcțiile de bază, acestea vă permit, de asemenea, să vizionați filme în calitate Full HD și să vă integrați cele mai recente aplicații Windows. Modelele multimedia cu ecrane de 20 inch pot fi cumpărate pentru aproximativ 3.000 PLN. În cazul lor, merită să vă concentrați pe parametri, cum ar fi un procesor dual-core și memoria RAM de cel puțin 2 GB.

Calculatoarele all-in-one pot fi de asemenea utilizate de designeri grafici. În cazul lor, principalul criteriu de selecție este monitorul. Trebuie să afișeze imagini de înaltă rezoluție și de calitate. Clasamentul computerelor AiO indică faptul că cele mai bune opțiuni sunt matricile LCD-IPS și un panou tactil care facilitează foarte mult munca. Designerii grafici care doresc să investească într-un computer all-in-one ar trebui să aleagă, de asemenea, modele cu o cantitate mare de memorie RAM și o placă grafică de o calitate superioară.

Până de curând, computerele all-in-one nu erau printre favoritele jucătorilor, astăzi pot fi folosite cu succes de către aceștia. Trebuie menționat, însă, că computerele all-in-one pentru jucători sunt cele dintre cele mai scumpe și cele mai bune modele. Echipamentele sunt adesea echipate cu ecrane tactile, procesoare din seria Core i5 sau Core i7 și carduri grafice dedicate. Calculatoarele all-in-one pentru jucători costă peste 3000 PLN.

 

procese
fot.pixabay.com

Clasamentul calculatoarelor all-in-one, cum să te folosești de acesta?

Computerul all-in-one pare a fi o soluție ideală și de compromis între decizia de a cumpăra un notebook și un computer desktop. Acest echipament a fost creat pentru persoanele care caută echipamente rapide, liniștite și care economisesc spațiu pentru întreaga familie. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că, deși computerul all-in-one este ușor și compact, dar nu este un laptop. De multe ori nu este posibil să îl mutați, așa că este mai bine să nu investiți în acesta căutând un dispozitiv mobil. Cumpărarea unui computer și parametrii acestuia trebuie să depindă de nevoile și așteptările dvs. cu privire la dispozitiv. Dacă doriți să faceți o achiziție cu buget redus, merită să alegeți versiunea standard. Modelele de bază vă vor permite să navigați în mod convenabil pe internet și să lucrați în programe solicitante.

Un astfel de computer all-in-one funcționează bine atât acasă, cât și la birou. Dacă doriți să investiți într-un model mai bun, trebuie să luați în considerare necesitatea de a aloca un buget mai mare. Puteți citi despre computerele all-in-one în clasamentul AiO. De asemenea, merită știut că nu ar trebui să ne uităm numai la funcționalitățile și parametrii acestora, ci și la marca echipamentelor. În funcție de producător, computerele AiO pot diferi semnificativ unele de altele. Astfel de discrepanțe pot fi întâlnite în special la dispozitivele fabricate de Apple.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here