lucru acasa
fot.pixabay.com

 

În zilele noastre, nimeni nu își poate imagina un birou fără calculator. Acest echipament este chiar necesar pentru a efectua aproape orice activitate. Fără aceasta, ar fi dificil să contactăm clienții și contractorii, să emităm facturi sau să desfășurăm activități de marketing și publicitate. Și aceasta este doar o parte din sarcinile care sunt efectuate în birouri cu ajutorul unui calculator. Cu toate acestea, trebuie precizat că pentru ca aceste sarcini să poată fi realizate eficient și rapid, este necesar să se investească într-un calculator bun pentru lucru. De obicei, echipamentele staționare de înaltă performanță sunt puse în birouri. Cu toate acestea, mulți antreprenori se întreabă ce caracteristici și parametri ar trebui să aibă un calculator de birou. Dacă doriți să găsiți răspunsul la această întrebare, vizitați articolul nostru.

 

birou
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Calculatoare de birou recomandate

1.1 Cel mai bun calculator de birou de până la 1000 PLN

1.2 Cel mai bun calculator de birou de până la 1500 PLN

1.3 Cel mai bun calculator de birou de până la 2000 PLN

1.4 Cel mai bun calculator de birou de până la 2500 PLN

1.5 Cel mai bun calculator de birou de până la 3000 PLN

1.6 Cel mai bun calculator de birou de până la 4000 PLN

2 Calculatoare de birou – cum să alegi un calculator bun pentru lucru?

3 Parametrii calculatorului de lucru

4 Laptop sau calculator standard – ce să alegi pentru birou?

5 Parametrii calculatorului de birou: performanță

6 Parametrii calculatorului de birou: hard disk

7 Parametrii calculatorului de birou: RAM

8 Parametrii calculatorului de birou: placă grafică

9 Parametrii calculatorului de birou: monitor

10 Calculator de birou nu doar parametrii

11 Economie, adică consumul de energie electrică și calculatorul de la birou

12 Clasamentul calculatoarelor pentru birou- ce să luăm în considerare atunci când alegem echipamentul?

 

 

Calculatoare de birou recomandate

Cel mai bun calculator de birou de până la 1000 PLN

Lenovo S200 TWR (10HQ001EPB)

 

Cel mai bun calculator de birou de până la 1500 PLN

Turnul Lenovo S200 (10HQ000XPB)

 

Cel mai bun calculator de birou de până la 2000 PLN

Morele WORKSTUDIO + W1900

 

Cel mai bun computer de birou de până la 2500 PLN

Lenovo V520 (10NK004FPB)

 

Cel mai bun calculator de birou de până la 3000 PLN

Dell Vostro 3668 MT (N227VD3668EMEA01_W10_EN)

 

Cel mai bun calculator de birou de până la 4000 PLN

Acțion  Actina Prime IM (0046)

 

 

Calculatoare de birou – cum să alegi un calculator bun pentru lucru?

În categoria calculatoarelor de birou vom găsi multe dispozitive care diferă semnificativ unele de altele atât la preț cât  și parametrii care permit utilizarea optimă a capabilităților lor. Din păcate, datorită gamei largi de calculatoare de birou, decizia de a cumpăra modelul perfect nu este una ușor de luat. Foarte des, antreprenorii care nu sunt familiarizați cu tehnologia și calculatoarele investesc în echipamente ai căror parametri se dovedesc insuficienți pentru a implementa toate acțiunile necesare. Această situație apare foarte des atunci când compania folosește programe specializate care necesită nu numai o capacitate mare de discuri, ci și funcționarea rapidă a computerului și a plăcii grafice corespunzătoare. Merită să vă amintiți și să realizați că utilizarea pachetului de documente de birou este doar una dintre activitățile care se desfășoară pe un calculator pentru lucru. Oamenii care au o problemă cu alegerea modelului potrivit pot ajunge la clasamentul calculatoarelor pentru birou, care arată nu numai cele mai populare modele, dar și cele a căror valoare pentru bani este optimă.

 

Parametrii calculatorului de birou

Persoanele care doresc să aleagă calculatorul pentru birou pe cont propriu, având nevoie doar de puține combinații de acest tip de echipament, în primul rând ar trebui să acorde atenție parametrilor de bază ai dispozitivelor pe care le urmăresc. O atenție deosebită trebuie acordată procesorului, plăcii grafice, RAM-ului și hard disk-ului. Cu toate acestea, aceștia nu sunt toți parametrii importanți ai calculatorului pentru lucru. Cu toate acestea, înainte de a începe să le analizăm, este bine să decidem dacă dorim să lucrăm pe calculator staționar sau laptop în birou.

 

Laptop sau calculator standard – ce să alegi pentru birou?

Alegerea unui calculator de firmă ar trebui să înceapă cu decizia dacă doriți să lucrați pe un laptop sau pe un calculator staționar. Această decizie ar trebui să fie dictată de mai mulți factori, dintre care prețul este cel mai puțin important. Atunci când alegeți, ceea ce contează mai presus de toate este funcționalitatea și practicitatea echipamentelor de firmă. De asemenea, trebuie luat în considerare tipul de afacere. Un antreprenor care călătorește frecvent sau are întâlniri de afaceri mai bine ar fi să parieze pe un calculator mobil. Acesta vă va permite să lucrați oriunde, de exemplu, într-un tren și va fi, de asemenea, un instrument util în timpul întâlnirilor de afaceri. Laptopurile pentru lucru sunt, de asemenea, o soluție cu buget redus, de obicei sunt mai ieftine decât calculatoarele staționare și, în același timp, nu își pierd funcționalitatea. Acest lucru nu înseamnă însă că sunt o soluție ideală. Când cumpărați un laptop pentru companie, trebuie să țineți cont de puterea medie de calcul, modernizarea mai dificilă, lipsa posibilității unei configurații proprii și a unui set organic de conectori și prize. Un calculator staționar oferă toate aceste funcționalități. Cu toate acestea, cel mai important dezavantaj al său este că este greu și dificil de transportat, astfel încât nu există nicio modalitate de a-l lua într-o călătorie de afaceri sau de a se întâlni cu clientul.

 

Parametrii calculatorului de birou: performanță

Performanța este unul dintre cei mai importanți parametri pentru un calculator de birou. Când o specificați, trebuie să aveți în vedere faptul că vă permite să efectuați toate sarcinile legate de funcționarea companiei. În acest sens, este dificil să vorbim despre o valoare medie sau standard, deoarece calculatoarele unei companii sunt echipate cu diverse programe. Dacă utilizați în principal pachete de birou la locul de muncă, puteți cumpăra un calculator cu performanțe mai scăzute, dar dacă sarcinile se bazează pe lucru în programe grafice, atunci echipamentul trebuie să aibă performanțe mai mari. Cea mai importantă regulă aici este să cumpărați un calculator de birou care să poată gestiona cu ușurință software-ul necesar și alte procese.

Datorită faptului că birourile folosesc de obicei mai multe programe, calculatorul de lucru ar trebui să aibă cel puțin două nuclee care asigură o putere optimă de calcul. De asemenea, este important să verificați frecvența de ceas a echipamentului. Pentru calculatoare de business merită să alegeți modele cu procesoare de ceasuri între 2 și 3 mii. MHz. Având în vedere acești parametri, se poate concluziona că cea mai bună alegere va fi un computer de birou cu un procesor din seria Intel i5 sau i7.

 

Parametrii calculatorului de birou: hard disk

În companii, se acumulează o mulțime de date pe discurile interne ale calculatoarelor, motiv pentru care ar trebui să fie caracterizate de o capacitate ridicată. Totuși, capacitatea singură nu este totul, unitatea trebuie să ofere și viteza corectă. Nu puteți permite deschiderea fișierelor de pe computer pentru ceva timp sau câteva minute. Antreprenorii cărora le pasă de o zonă mare de memorie, clasamentele calculatoarelor de birou indică modele echipate cu acest HDD. Achiziționarea unui calculator cu HDD este mai economică. Unitățile SSD care prezintă multe avantaje, dar care sunt destul de costisitoare și care au nevoie de o cantitate semnificativă de spațiu, iar prețul calculatorului pentru birou va fi foarte mare.

 

 

Parametrii calculatorului de birou: RAM

RAM este un alt parametru important. Pentru ca un calculator să funcționeze eficient și să îndeplinească cu succes sarcini de birou, este suficient să-l echipezi cu 4 GB RAM. Dacă sarcinile sunt mai avansate și procesele de calcul compílate,  pentru confortul muncii, numărul de gigabyte ar trebui crescut.

 

Parametrii calculatorului de birou: placă grafică

Ca toate celelalte echipamente, calculatorul de birou trebuie să fie echipat cu o placă grafică. O calitate mai bună ar trebui să fie luată în considerare în principal de companiile a căror activitate se bazează pe contactul cu grafica. În cazul lor, este bine să cumpărați o placă grafică dedicată. Dacă compania nu are prea multe legături cu proiectele grafice și lucrează în principal la fișierele text, o placă grafică încorporată în placa de bază, adică integrată, ar trebui să fie suficientă pentru o funcționare eficientă.

 

Parametrii calculatorului de birou: monitor

Când lucrați la birou, lucrați aproape 8 ore privind tot timpul monitorul, motiv pentru care ar trebui să fie de cea mai înaltă calitate. Calculatorul de birou nu poate avea ecrane mici cu o vedere foarte mică. Rezoluția minimă este de 17 inci. Matricea calculatorului ar trebui să fie mată, adică una care să nu reflecte lumina soarelui, ci un contrast care să fie prietenos pentru ochi. Nu trebuie să utilizați monitoare cu ecran lat în birou. Munca pe două monitoare este o practică din ce în ce mai frecventă. Acest lucru face mai ușor să efectuați acțiuni individuale și face munca mai eficientă.

 

 Calculator de birou nu doar parametrii

Oamenii care cumpără un calculator pentru birou trebuie să-și amintească că pentru acest echipament nu contează doar parametrii tehnici. Cultura de lucru a dispozitivului este de asemenea importantă. Este bine dacă funcționează liniștit și nu se supraîncălzește. Calculatorul de lucru ar trebui să fie ergonomic și funcțional. Persoanele care nu folosesc echipamentul pentru sarcini avansate, cel mai probabil, nu vor simți dacă are sau nu o placă grafică de calitate superioară. Cu toate acestea, accesoriile pentru calculator vor fi importante pentru  aceștia. Acestea includ un mouse, tastatură sau căști. Cele mai ieftine vor provoca un confort mai mic în muncă și se vor descompune deseori. Prin urmare, nu merită economisit pe accesorii. Atunci când alegeți un calculator  pentru birou, ar trebui să cumpărați o tastatură, un mouse și un pad de bună calitate. Dacă lucrați pe un laptop la birou, verificați aspectul tastaturii, tipul tastaturii și sensibilitatea touchpad-ului. Oamenii care scriu mult ar trebui să se asigure că tastatura selectată are taste bine profilate de dimensiunea potrivită și butoane bine aranjate.

Pentru ambele dispozitive, este de asemenea util să selectați modele echipate cu conectori USB 3.0 și care să permită inserarea cardurilor de memorie. Locația acestor porturi este de asemenea importantă. Interfețele care sunt prea aproape de marginea frontală a incintei pot interfera cu lucrul cu suporturi externe conectate.

birou copii
fot.pixabay.com

 Economie, adică consumul de energie electrică și calculatorul de la birou

Într-o companie unde multe computere funcționează în același timp, consumul de energie este foarte mare și, prin urmare, facturile la energie electrică sunt, de asemenea, mari. Dacă doriți să le reduceți și să acționați pentru mediu, merită să alegeți modele eficiente din punct de vedere energetic, care sunt echipate cu soluții care protejează mediul atunci când alegeți un calculator  pentru birou.

 

Clasamentul calculatoarelor pentru birou- ce să luăm în considerare atunci când alegem echipamentul?

Antreprenorii care caută un calculator doar pentru lucrări de birou și internet pot renunța să investească în echipamente eficiente cu componente scumpe. Cel mai probabil nu își vor folosi posibilitățile. Este mai bine dacă, în timp ce navigați pe clasamentul calculatoarelor pentru birou, vă concentrați pe acele modele care oferă o cultură de lucru ridicată, consum redus de energie, ergonomie sau funcționalitate. Un astfel de computer va fi confortabil de utilizat și 100% își va îndeplini sarcinile. Pe de altă parte, proprietarii de afaceri care lucrează la programe specializate ar trebui să utilizeze criterii de selecție complet diferite. Acestea necesită de obicei echipamente care permit mult mai mult. În acest caz, nu poți lucra fără să investești într-un computer eficient și high-end de pe raftul de sus. Cu toate acestea, nu merită economisit la o astfel de achiziție. Realizat incorect, nu numai că va reduce performanța angajatului, dar poate provoca, de asemenea, pierderi financiare pentru companie. Service-urile și reparațiile constante sunt, de obicei, mult mai scumpe decât achiziționarea de echipament decent. Mai mult, este nevoie de mult timp, care în condiții normale poate fi cheltuit pentru îndeplinirea sarcinilor companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here