camera masina
fot.pixabay.com

 

Videoclipurile de pe camerele auto  au cucerit recent site-urile de rețele sociale. Majoritatea oamenilor le asociază cu videoclipuri amuzante și ciudate din ambalaje eșuate sau comportament ilogic  al șoferului. Cu toate acestea, scopul camerelor video pentru mașini este să surprindă nu doar astfel de evenimente. Funcția lor principală este de a înregistra ce se întâmplă pe drum în timp ce se conduce. Înregistrarea de la o cameră auto este utilă, de exemplu, atunci când este implicată într-un accident de coliziune sau de trafic. Materialul înregistrat permite indicarea accidentului poliției sau a asigurătorului. Această funcționalitate nu este singura situație în care o cameră auto poate ajuta. Cu toate acestea, pentru a profita din plin de capacitățile sale, este necesar să alegeți modelul adecvat. Vedezi cum să alegi o cameră de mașină.

inregistrare traseu
fot.pixabay.com

Conținut

1 Camere recomandate pentru autovehicule

1.1 Cea mai bună cameră auto de până la 100 PLN

1.2 Cea mai bună cameră auto de până la 150 PLN

1.3 Cea mai bună cameră auto de până la 200 PLN

1.4 Cea mai bună cameră auto de până la 250 PLN

1.5 Cea mai bună cameră auto de până la 300 PLN

1.6 Cea mai bună cameră auto de până la 350 PLN

1.7 Cea mai bună cameră auto de până la 400 PLN

1.8 Cea mai bună cameră auto de până la 500 PLN

2 Ce este o cameră auto?

3 Ce ​​face camera auto?

4 Cum să alegi o cameră auto? Cei mai importanți parametri

5 Unghiul de înregistrare al camerei auto

6 Rezoluția camerei auto

7 Locația în care filmele sunt salvate în registrul de date

8 Cum se folosește camera auto?

9 Traseul și viteza de înregistrare în camera auto

10 Înregistrare video pe timp de noapte

11 Modalitatea de încărcare a camerei auto

12 Afișarea camerei auto

13 Înregistratoarele de traseu cu sunet

14 Instalarea camerei auto

15 Scoaterea filmulețelor din camera auto

16 Caracteristici suplimentare ale camerei auto – în ce merită să investești?

 

 

Camere recomandate pentru autovehicule

Cea mai bună cameră auto de până la 100 PLN

Manta MM308S

 

Cea mai bună cameră auto de până la 150 PLN

NavRoad myCAM HD next

 

Cea mai bună cameră auto de până la 200 PLN

Opticam A4

 

Cea mai bună cameră auto de până la 250 PLN

Lark FreeCam 4.1 HD

 

Cea mai bună cameră auto de până la 300 PLN

Navitel DVR R600

 

Cea mai bună cameră auto de până la 350 PLN

Vordon DVR-340

 

Cea mai bună cameră auto de până la 400 PLN

Navitel R1000

 

Cea mai bună cameră auto de până la 500 PLN

Mio MiVue 538

 

Ce este o cameră auto?

O cameră auto este un dispozitiv care apare adesea sub numele unui înregistrator video. Este un dispozitiv de măsurare al cărui scop principal este înregistrarea constantă a imaginilor și măsurarea vitezei. Camera se instalează în mașină. Imaginea salvată în înregistratorul video auto este salvată pe cardul SD, iar ruta parcursă cu aparatul foto pornit poate fi reprezentată pe o hartă digitală.

 

 

Ce face camera auto?

Până de curând, majoritatea oamenilor au cumpărat o cameră pentru a înregistra scene și evenimente amuzante pe drumurile poloneze. Filmele înregistrate erau urcate pe internet și ofereau divertisment și multe râsete. Cu toate acestea, unii șoferi au realizat imediat practicitatea acestui dispozitiv. Înregistratorul de traseu poate fi util în multe situații de zi cu zi:

 

  • face posibilă înregistrarea și salvarea traseului parcurs astfel încât să poată fi redată oricând;
  • filmulețele înregistrate sunt materiale utile pentru îmbunătățirea abilităților și eliminarea greșelilor celor mai frecvente, ceea ce îmbunătățește stilul de conducere și siguranța;
  • constituie dovezi în timpul reținerii ilegale și înmânării unui mandat, pe baza căruia se poate face recurs împotriva unei pedepse aplicate în mod necorespunzător;
  • constituie dovezi pentru poliție sau asigurător în caz de accident sau alt incident de circulație; ajută la identificarea făptuitorului și cel mai important poate fi socotit ca probă într-o cauză judecătorească.

 

 

Cum să alegi o cameră auto? Cei mai importanți parametri

Odată cu popularitatea înregistratoarelor video auto, producătorii au inundat piața cu acest tip de dispozitiv. Camerele auto pot fi cumpărate de la producători de renume, precum și de la vânzători care oferă dispozitive chinezești. O gamă largă înseamnă, de asemenea, că prețurile lor sunt foarte variate. Înregistratoare ieftine de traseu pot fi cumpărate pentru doar câțiva zloți sau mai mult, cele cu funcții extinse costă până la 1000 PLN. Cu toate acestea, înainte de a cumpăra și de a alege cel mai bun model, merită să aflați căror parametri trebuie să acordați atenție.

 

Unghiul de înregistrare al camerei auto

Unul dintre cei mai importanți parametri ai înregistratoarelor de traseu este unghiul lor de înregistrare. Cu cât este mai larg, cu atât cadrul capturat va fi mai mare. Baza este alegerea unei camere auto cu un unghi de înregistrare de 120 de grade. Dacă doriți să investiți într-un model mai bun, este bine să optați pentru 150 de grade. Este important să vă amintiți să alegeți acele modele care vă permit să înregistrați ceea ce se întâmplă pe cel puțin două benzi.

 

 

Rezoluția camerei auto

Rezoluția determină calitatea materialului înregistrat de înregistratorul video. Cu cât este mai mare acest parametru, cu atât imaginea camerei este mai bună. Rezoluția minimă a camerei auto trebuie să fie de 720p (1280 × 720 px). Acesta va permite înregistrarea confortabilă chiar și pe vreme rea, de exemplu ploaie sau acoperire de nor puternic. Camerele auto ieftine cu rezoluție mai mică pot înregistra o imagine neclară care nu poate fi citită, chiar și numerele de înmatriculare ale unui alt vehicul. Atunci când alegeți o rezoluție de înregistrare video, trebuie să vă amintiți că, dacă este mare, fișierele înregistrate vor ocupa mult spațiu. Aceasta înseamnă că ar trebui depozitate sau limitate în mod corespunzător. Aceasta este asociată cu un alt parametru important.

 

Locația în care filmele sunt salvate în registrul de date

Înregistratoarele de traseu de bună calitate vă permit să înregistrați videoclipuri înregistrate pe carduri de memorie microSD externe. Această funcționalitate înseamnă că spațiu pe disc nu va lipsi  niciodată. De asemenea, există pe piață camere de mașini de mare capacitate, care nu au nevoie de carduri de memorie externe. De asemenea, trebuie menționat faptul că unele dispozitive folosesc funcția de salvare a videoclipurilor într-o buclă. Înseamnă că materialele vechi sunt suprascrise automat cu cele noi. Astfel de soluții au avantajele și dezavantajele lor. Primele includ faptul că șoferul nu trebuie să se îngrijoreze niciodată de lipsa de spațiu de pe discul camerei auto, dacă se termină, dispozitivul va înregistra noul material pe cel vechi. Avantajul acestei soluții este, de asemenea, că șoferul nu trebuie să investească și să-și amintească să aducă carduri de memorie suplimentare. Cu toate acestea, bucla înregistrării are și dezavantajele sale. Suprascrierea materialului poate duce la pierderea videoclipului înregistrat.

 

 

Cum se folosește camera auto?

Pentru a utiliza camera auto, aceasta trebuie să fie pornită. Majoritatea modelelor de bază trebuie să fie activate și dezactivate manual. Totuși, această soluție nu este cea mai convenabilă, motiv pentru care aparatele de înregistrare mai avansate sunt echipate cu senzor de mișcare. Datorită acesteia, pornesc imediat după ce mașina începe să se miște sau când este lovită în timpul unei opriri. Înregistratorul de mișcare într-o cameră auto este o funcționalitate convenabilă și practică, la care merită să fiți atenți atunci când alegeți un dispozitiv.

 

 

Înregistrarea traseului și a vitezei într-o cameră auto

O caracteristică suplimentară utilă este și modulul GPS. În camera auto este responsabil de înregistrarea traseului parcurs și de indicarea vitezei obținute de vehicul. Datele despre acesta sunt afișate pe monitor în timp real.

 

 

Înregistrare video pe timp de noapte

Șoferii care călătoresc mult pe timpul nopții trebuie să se asigure că modelul de înregistrare este ales pentru ca ruta să poată fi înregistrată și pe întuneric. Pentru ca camera auto să funcționeze noaptea, ar trebui să fie echipată cu LED-uri infraroșu și rezistentă la lumina farurilor și a altor mașini. Totuși, aceste funcționalități nu garantează că calitatea materialului înregistrat va fi perfectă. Cel mai adesea imaginea este cea mai vizibilă, care este situată în imediata apropiere a mașinii.

 

 

Modalitatea de încărcare a camerei auto

Pentru ca o cameră auto să funcționeze, nu este de-ajuns doar să o porniți, dar și să vă asigurați că are acces la o sursă de energie. Unele dintre înregistratoarele video au o baterie încorporată. Înseamnă că dispozitivul nu trebuie să fie conectat la o sursă de alimentare externă pentru a funcționa. Modelele mai ieftine de înregistratoare de traseu  depind totuși de sistemul electric al vehiculului. Pentru ca aceștia să funcționeze, trebuie să fie conectați la o priză, de exemplu, bricheta.

 

 

Afișarea camerei auto

Un element al camerei auto, la care o mare parte din șoferi acordă atenție, este afișajul. Nu este un echipament standard al acestor dispozitive, se găsește doar la modele mai scumpe. Cel mai adesea, producătorii propun înregistratoare video cu un display de 2-3 inch. Această înălțime este suficientă pentru a face modificări la setările camerei auto. Investiția într-un ecran mai mare este adesea nerentabilă.

 

 

Înregistratoarele de traseu cu sunet

Înregistrarea audio prin camerele auto este o altă caracteristică suplimentară pe care o au dispozitivele de mai bună calitate. Această funcționalitate poate fi utilă în primul rând pentru acei șoferi care tratează înregistrările camerei ca material de instruire. Datorită înregistratorului de sunet veți putea înregistra propriile comentarii și comentarii despre traseu. Avantajul său este și faptul că vor detecta sunete tulburătoare care pot însoți o coliziune.

 

 

Instalarea camerei auto

Utilizarea înregistratorului video al traseului este posibilă după instalarea acestuia în mașină. Locul instalării sale este întotdeauna parbrizul. Camera foto din mașină este montată folosind un suport special. Dacă utilizarea camerei este sau nu confortabilă depinde și de acesta. Dacă adesea se desprinde de parbriz, nu numai că poate distruge dispozitivul achiziționat, ci și reduce siguranța la volan. Prin urmare, înainte de a cumpăra, merită să verificați clasamentul camerelor de autovehicule și opiniile altor utilizatori în ceea ce privește durabilitatea și dificultatea montării dispozitivului în vehicul.

 

 

Scoaterea filmulețelor din camera auto

Un parametru important al camerelor auto este modul în care mai târziu puteți extrage materialul înregistrat pe un alt suport. Pentru a face acest lucru fără probleme, merită să alegeți DVR-urile auto echipate cu un conector USB care să fie conectat la un laptop sau computer. De asemenea, este bine să pariați pe modele cu conectori HDMI, acestea permit conectarea directă a înregistratorului video la televizor și trimiterea imaginii fără a-și pierde calitatea.

traseu video
fot.pixabay.com

 

Caracteristici suplimentare ale camerei auto – în ce merită să investești?

În mod implicit, camerele auto înregistrează doar traseul, dar aceste modele mai bune pot avea funcții suplimentare. Cele mai populare includ, de exemplu, o cameră care poate fi utilizată pentru a realiza documentație fotografică dintr-o locație de coliziune sau accident, sau un mod de parcare care înregistrează imaginea din fața capotei auto atunci când este parcat. Înregistratorul de traseu se  activează tot mai des cu camera de mers înapoi. Acesta din urmă nu înregistrează imaginea din față, dar este un ajutor important în procesul de parcare a vehiculelor. Camera de mers înapoi, transferă imaginea în cabina mașinii, permițându-vă în același timp să vedeți ce este dificil de văzut în oglinzile retrovizoare și luneta.

Înregistratoarele de traseu sunt dispozitive practice și utile pentru mașini. Utilizarea lor vă permite să creșteți siguranța și confortul la volan, prin urmare, tot mai mulți șoferi investesc în astfel de dispozitive. De asemenea, merită să ne amintim că sunt o idee ideală de cadou pentru un șofer. Cu toate acestea, înainte de a-l achiziționa, merită să vizitați clasamentul camerelor de autovehicule și să alegeți modelul care îi va fi de fapt util.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here