computer
fot.pixabay.com

 

Cumpărarea unei camere web este esențială dacă doriți să faceți conferințe video sau conversații prin intermediul unui computer Acest gadget este util și dacă astfel de conversații sunt purtate pe un laptop. Deși dispozitivele portabile sunt de obicei echipate cu camere încorporate în carcasă, acest lucru nu înseamnă însă că aceste dispozitive externe nu există. Nu numai că sunt mai confortabilE, dar oferă și o calitate superioară. Cu toate acestea, pentru a le putea folosi, trebuie să alegeți bine parametrii camerei web și să nu alegeți cel mai ieftin model. Camerele web nu sunt de obicei de top. Obiectivul lor, rezoluția și viteza imaginii lasă mult de dorit. Pe ce modele de dispozitive ar trebui să pariați? Puteți afla verificând clasamentul camerelor web.

vizualizare
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Camere web recomandate

1.1 Cea mai bună cameră web de până la 25 PLN

1.2 Cea mai bună cameră web de până la 50 PLN

1.3 Cea mai bună cameră web de până la 75 PLN

1.4 Cea mai bună cameră web de până la 100 PLN

1.5 Cea mai bună cameră web de până la 150 PLN

1.6 Cea mai bună cameră web de până la 200 PLN

1.7 Cea mai bună cameră web de până la 250 PLN

1.8 Cea mai bună cameră web de până la 300 PLN

1.9 Cea mai bună cameră web de până la 400 PLN

1.10 Cea mai bună cameră web de până la 500 PLN

2 Utilizarea camerei web

3 Parametri camerei web – ce să cauți?

4 Rezoluția camerei web

5 Culori în camera web

6 Numărul de cadre pe secundă

7 Reglarea focalizării în camera web

8 Atașarea camerei web

9 Cum conectez camera web la un computer? Tipuri de conectori în camere web

10 Funcționalitățile camerelor web – ce să alegem?

11 Programarea camerelor web – pentru ce ai nevoie?

12 Cât costă o cameră web? Clasarea webcam-urilor

 

 

Camere webcam recomandate

Cea mai bună cameră web de până la 25 PLN

Tracer Gamma Cam (TRAKAM42939)

 

Cea mai bună cameră web de până la 50 PLN

I-BOX VS-1B PRO TRUE (IKTA109)

 

Cea mai bună cameră web de până la 100 PLN

Microsoft LifeCam HD-3000 (T3H-00012)

 

Cea mai bună cameră web de până la 150 PLN

Logitech C270

 

Cea mai bună cameră web de până la 200 PLN

Logitech C525

 

Cea mai bună cameră web de până la 250 PLN

Cinema Microsoft LifeCam (H5D-00014)

 

Cea mai bună cameră web de până la 300 PLN

Microsoft LifeCam Studio for Business (5WH-00002)

 

Cea mai bună cameră web de până la 400 PLN

Logitech HD Pro Webcam C920

 

Cea mai bună cameră web de până la 500 PLN

Logitech HD Pro Webcam C930e

 

Utilizarea camerei web

O cameră web bună poate fi folosită pentru multe sarcini. În primul rând, cel mai adesea  este folosită pentru a conduce conversații prin mesagerii de internet precum Skype sau Google. În plus, este de asemenea un echipament util în domeniul înregistrării de filme scurte sau monitorizarea apartamentului. Camerele web sunt de asemenea tot mai des utilizate pentru cumpărături virtuale ca realitate augmentată sau realitate dublată. Echipamentele de bună calitate sunt capabile să înregistreze silueta cumpărătorului, pe care aplicația online pune haine selectate.

 

 

Parametri camerei web – ce să cauți?

Cu toate acestea, pentru ca camera web să își îndeplinească efectiv rolul și să genereze o imagine de bună calitate, este necesar să verificați parametrii tehnici adecvați atunci când o achiziționați. Parametrii pot fi găsiți în specificațiile atașate dispozitivului. Oamenii a căror limbă tehnică este străină pot utiliza clasamentul camerelor web. Aceasta este o listă cu cele mai populare modele de pe piață care au nu numai o calitate bună, ci și un preț atractiv.

 

 

Rezoluția camerei web

Primul parametru care poate fi găsit în specificațiile tehnice ale camerei web este rezoluția. Acest parametru determină cât de clară va fi imaginea transmisă de dispozitiv. Rezoluția are, de asemenea, probleme atât de importante precum tipul matricei utilizate și viteza imaginii afișate. De regulă, cu cât este mai mare rezoluția webcam-ului, cu atât mai bine – imaginea afișată va fi mai detaliată și precisă. Ultimele modele de webcam-uri se pot lăuda cu acest parametru în calitate HD sau Full HD. Cu toate acestea, după cum arată alegerile utilizatorilor în clasamentul camerelor web, modelele cu rezoluție mai mică domină. Pentru uz casnic, se folosesc în principal dispozitive de 640 × 480 pixeli și chiar și mai mici, cu o rezoluție de 320 × 200 pixeli. Acest lucru se datorează faptului că cu cât o rezoluție este mai mare a unei camere web, cu atât mai eficient este computerul și conexiunea la internet este mai rapidă. În acest caz, dacă echipamentul este utilizat doar pentru apeluri video, este mult mai bine să îl alegeți pe cel care propune o soluție medie. Informații despre rezoluție pot fi obținute destul de simplu, de obicei producătorii o pun deja pe ambalaj. Parametrul dat de aceștia spune despre rezoluția video maximă și rezoluția maximă a fotografiilor făcute de aparatul foto.

 

 

Culori în camera web

Când cumpărați o cameră web, ar trebui să vă uitați și la adâncimea de culoare a dispozitivului. O cameră foto de bună calitate în cauză ar trebui să ofere un parametru pentru o înaltă de 24 sau 32 de culori. Aceasta va oferi o imagine clară.

 

 

Numărul de cadre pe secundă

Un parametru important al oricărei camere web este, de asemenea, netezimea imaginii video. Numărul de cadre înregistrate pe secundă este responsabil pentru acest lucru. Trebuie amintit că fluiditatea imaginii se obține întotdeauna în detrimentul unei bune rezoluții. Cu toate acestea, așa cum arată clasamentul camerei web, viteza este mult mai importantă. Prin urmare, atunci când căutați un dispozitiv de bună calitate, ar trebui să vă concentrați pe găsirea echipamentelor care au un parametru ridicat în acest domeniu. Modelele care trebuie luate în considerare sunt cele de 30 de cadre pe secundă.

 

 

Reglarea focalizării în camera web

În mod similar camerelor, camera web are funcționalități pentru a ajusta focalizarea. Poate fi făcută în trei moduri. Cele mai simple modele sunt de obicei echipate cu reglare manuală, care se realizează cu ajutorul unui inel special. Când cumpărați o cameră web ieftină cu focalizare manuală, ar trebui să fiți atenți la materialele din care a fost realizat inelul. Nu trebuie să alunece sau să crape când faceți ajustări. Ea trebuie să fie ea însăși fluidă și, în plus, la setare, mâna nu trebuie să acopere obiectivul.

Modelele de webcam mai bune se referă la focalizarea automată, adică autofocus. În acest caz, sistemul însuși se concentrează asupra persoanei sau lucrurilor din centrul cadrului. Cu toate acestea, trebuie menționat că utilizatorii de camere web cu autofocus se plâng deseori de netezimea imaginii transmise.

Ultimul tip de camere web sunt cele numite focus gratuit. Aceste modele nu permit focalizarea, dar au o adâncime mare de câmp.

 

 

Atașarea camerei web

Atunci când alegeți o cameră web, nu puteți uita că va trebui să o atașați. De obicei, producătorii oferă modele care pot fi așezate pe birou sau atașate la monitor cu ajutorul unei agrafe speciale. Modelele cu funcție de reglare a înălțimii sunt, de asemenea, populare în clasamentul camerelor web. Înainte de a cumpăra, ar trebui să vă gândiți cu atenție la ce soluție va fi optimă. De asemenea, este necesar să verificați soliditatea montării. Nu se poate rupe și cădea în mod constant, deoarece va reduce confortul utilizării camerei.

 

 

Cum să conectați o cameră web la un computer? Tipuri de conectori în camere web

Pentru ca camera web să funcționeze, trebuie să fie conectată la un calculator sau la un laptop. De obicei, în cele mai simple modele, această conexiune se face folosind un port USB de tip 2.0 sau mai nou de tip 3.0. Viteza camerei depinde de această conexiune, prin urmare, dacă aveți singurele opțiuni, ar trebui să alegeți echipament echipat cu un port USB mai nou (trebuie să fie compatibil cu echipamentul computerului).

 

 

 Funcționalitățile camerelor web – ce să alegem?

Camere web simple și ieftine permit doar efectuarea de apeluri video pe internet, cu toate acestea, producătorii care răspund la cererea pieței oferă și modele avansate. Astfel de camere pentru computer sunt echipate cu o serie de funcții care vă permit să le utilizați și mai confortabil și să desfășurați multe activități suplimentare.

 

Funcționalitatea suplimentară a camerei web este considerată a include microfon încorporat Acest gadget funcționează foarte bine atunci când conducem conferințe video. Astăzi, camerele web cu microfon sunt aproape standard și nu diferă ca preț de cele mai slabe versiuni ale dispozitivului. Când căutați o cameră web bună cu microfon, alegeți modele care să aibă și funcția de a reduce zgomotul ambiental.

De asemenea, dispozitivele cu un mecanism de urmărire a feței utilizatorului sunt foarte populare. De ex. face tracking. Acesta face ca obiectivul să urmeze fața interlocutorului și se asigură că acesta se află în centrul cadrului.

O caracteristică utilă a camerei web este și modul de noapte. Permite conversații într-o cameră întunecată și permite monitorizarea nocturnă a apartamentului.

Multe dispozitive din clasamentul camerelor web au și un buton pentru a face fotografii. Este mai convenabil decât să faci fotografii folosind un software preîncărcat. Pe lângă fotografiere, camerele web vă permit, de asemenea, să filmați filme în format AVI. Pentru a putea utiliza această funcție confortabil, camera nu trebuie să aibă doar un înregistrator de sunet (microfon), ci și un cablu USB destul de lung, datorită căruia câmpul de înregistrare nu va fi restrâns.

Posibilitatea de a roti obiectivul este, de asemenea, considerată o funcționalitate suplimentară a camerei web. Aceasta este o funcție foarte convenabilă care vă permite să o rotiți atât pe verticală cât și pe orizontală. Datorită acestui fapt, este posibil să ajustați imaginile înregistrate în funcție de propriile nevoi, fără a fi necesar să mișcați dispozitivul.

 

web computer
fot.pixabay.com

Programarea camerelor web – pentru ce ai nevoie?

De asemenea, merită să știți că fiecare cameră web este echipată cu software suplimentar. Vă permite să faceți fotografii și să înregistrați videoclipuri. Cu toate acestea, la modelele mai scumpe, acest software oferă mai multe posibilități. Aplicațiile încărcate vă permit să editați filmele înregistrate, să adăugați diverse tipuri de efecte live, de exemplu în timpul apelurilor video, să trimiteți fotografii și materiale video pe site-urile de socializare sau să monitorizați apartamentul. Această din urmă funcționalitate este foarte populară în clasamentul camerelor web. Vă permite să vizualizați situația într-un apartament sau o casă în timp ce proprietarul este plecat și să îl atenționați trimițând un e-mail care să spună că cineva a apărut pe proprietate.

 

 

Cât costă o cameră web? Clasarea webcam-urilor

Camera web nu este un dispozitiv scump. Prețul modelului de bază este în jur de 50 zloți, care ocupă, de asemenea, topul clasamentului camerelor web. Dispozitivele cu mai multe funcționalități și cele cu software mai extins pot fi cumpărate pentru 200 PLN. Trebuie remarcat însă că persoanele care folosesc webcam-uri doar pentru conversații obișnuite pot cumpăra cu ușurință modelul de bază. Își va îndeplini pe deplin sarcinile și, în același timp, nu va reprezenta o povară grea pentru buget. Cu toate acestea, este important să fiți atenți la parametrul de viteză a transferului de date, adică câte cadre pe secundă sunt înregistrate de aparatul foto. El este cel care decide în cea mai mare măsură dacă conversațiile se pot desfășura fără probleme, fără întrerupere și interferențe. Modelele de bază de webcam funcționează bine atât pentru uz privat (acasă), cât și la birou pentru teleconferințe cu clienții și contractanții.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here