carcasa pc
fot.pixabay.com

Atunci când cumpără un calculator, majoritatea oamenilor se concentrează pe parametri și componente. De obicei, carcasa sa nu este un obiect de analiză profundă, iar selecția sa nu trebuie să ne de-a planurile peste cap. S-ar putea spune că majoritatea oamenilor consideră că este nesemnificativă. Între timp, carcasa computerului este una dintre cele mai importante piese de echipament. Ea este cea care ar trebui să înceapă întregul proces de completare a echipamentului. Carcasa adecvată permite ventilația corespunzătoare a componentelor individuale, temperatura mai scăzută în interior și funcționarea liniștită a dispozitivului. Dimensiunea carcasei sistemului desktop PC este de asemenea importantă. Dimensiunea acesteia determină câte componente se pot încadra în ea. Așadar, după cum puteți vedea în fața alegerii unei carcase a sistemului desktop PC, nu merită ignorați parametrii acestuia. Vezi ce parametri trebuie folosiți la cumpărarea unei carcase a sistemului desktop PC.

acoperire sistem procesare
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Carcase pentru sisteme desktop PC recomandate

1.1 Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 50 PLN

1.2 Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 100 PLN

1.3 Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 150 PLN

1.4 Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 200 PLN

1.5 Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 250 PLN

1.6 Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 300 PLN

1.7 Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 350 PLN

1.8 Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 400 PLN

1.9 Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 500 PLN

2 Carcasa sistemului desktop PC – ce trebuie să știi despre aceasta?

3 Carcasă pentru sistemul desktop PC standard: dimensiunea

4 Carcasă pentru sistemul desktop PC standard: aplicații

5 Carcasă pentru sistemul desktop PC: cum să o aleg?

6 Carcasă pentru sistemul desktop PC de bună calitate

7 Ce dimensiune a carcasei pentru sistemul desktop PC trebuie să alegi?

8 Interfața carcasei sistemului desktop PC

9 Design și stil, sau cum să potriviți carcasa sistemului desktop PC cu interiorul?

10 Montarea componentelor în carcasa calculatorului

11 Sisteme de răcire

12 Carcasa și cultura muncii

 

 

Carcase pentru sisteme desktop PC recomandate

Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 50 PLN

Carcasa Everest 381A / B

 

Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 100 PLN

SilentiumPC Brutus M10 (SPC159)

 

Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 150 PLN

SilentiumPC Regnum RG2 Pur negru (SPC161)

 

Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 200 PLN

SilentiumPC Gladius M35 (SPC128)

 

Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 250 PLN

Zalman Z9 PLUS

 

Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 300 PLN

Nzxt S340 – USB 3.0 – alb cu fereastră (CA-S340W-W1)

 

Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 350 PLN

Corsair Carbide Series 300R Compact Black (CC-9011014-WW)

 

Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 400 PLN

Supresor termaltake F31 (CA-1E3-00M1NN-00)

 

Cea mai bună carcasă pentru sisteme desktop PC de până la 500 PLN

Fractal Design Define R5 (FD-CA-DEF-R5-BK)

 

 

Carcasa sistemului desktop PC – ce trebuie să știi despre aceasta?

S-ar părea că alegerea unei carcase de calculator nu ar trebui să fie problematică. La urma urmei, majoritatea sunt la fel. Din păcate, aceasta este doar o iluzie. Carcasele pentru sisteme desktop PC sunt destul de diferite. În primul rând, producătorii lor le împart în mărime și scop. Așadar, atunci când vă gândiți să alegeți perifericul optim pentru un calculator standard, ar trebui să vă gândiți la ce buget să îl cumpărați, unde ar trebui să stea și care va fi scopul său. Specificarea acestor elemente vă va permite să alegeți stația potrivită și parametrii acesteia.

 

 

Carcasă pentru sistemul desktop PC standard: dimensiunea

Cea mai comună diviziune folosită pentru carcasele de calculator este cea care determină dimensiunea acestora. În acest sens, distingem stații mari, medii și mici. Cele mari sunt numite big tower, de obicei sunt folosite în calculatoarele jucătorilor care caută soluții high-end. Carcasele cu big tower pot conține până la 5 componente mari. Mini tower sau cele mici, sunt destinate utilizatorilor casnici care doresc să economisească spațiu și țin cont de dimensiuni compacte ale computerului. Carcasa mică poate găzdui două unități mari și două mici. O soluție intermediară este carcasa mid tower. În interiorul acesteia puteți pune 2 unități mari și 3 mici.

 

Carcasă pentru sistemul desktop PC standard: aplicații

Carcasele pentru sistemele desktop PC, de asemenea, sunt împărțite datorită scopului și utilizării lor. Cele mai simple și mai ieftine modele sunt carcasele turn. Ele oferă cele mai recente opțiuni de configurare și multe opțiuni suplimentare. Aceste tipuri de carcase sunt așezate în poziție verticală. Acest tip de stație include mai multe tipuri de echipamente:

  • carcase pentru sistemul desktop – sunt concepute pentru a ocupa cât mai puțin spațiu; sunt destinate a fi plasate sub monitor, ceea ce înseamnă că acestea sunt așezate într-o poziție culcată; decizând o astfel de carcasă, trebuie acordată atenție durabilității sale – pereții trebuie să fie groși și solizi; Carcasele pentru sistemul desktop pot fi utilizate atât acasă, cât și la birou; pot fi utile în camere mici, unde fiecare centimetru de spațiu contează și unde nu există spațiu pentru echipamente informatice suplimentare;
  • carcase slim tower – aceste tipuri de carcase sunt cutii mici cu lățime mică, sunt așezate vertical; datorită dimensiunilor mici, pot fi așezate cu ușurință pe birou;
  • carcase SFF – acest tip de stație este una dintre cele mai mici; o cantitate mică de spațiu vă permite să instalați o placă de bază mini IX în ele; locurile mici ale factorilor de formă pot servi drept bază pentru un nettop;
  • carcase HTPC – acest tip de stație nu are nicio legătură cu economisirea de spațiu, este mare și eficient; carcasele HTPC sunt utilizate pentru a crea un centru de divertisment multimedia acasă; poate acționa ca un player DVD sau Blu-ray; fanii designului modern vor fi, de asemenea, mulțumiți de acest tip de locuințe, este obținut într-un climat modernist și are un stil atractiv; producătorii echipează, de obicei, carcasele computerului personal de la Home Theater cu o telecomandă și un ecran LCD. carcase subțiri de turn – aceste tipuri de carcase sunt cutii mici cu lățime mică, sunt așezate vertical; datorită dimensiunilor mici, pot fi așezate cu ușurință pe birou;

 

 

Carcasă pentru sistemul desktop PC: cum să o aleg?

Odată intrați în lumea stațiilor de calculatoare, puteți vedea că oferta producătorilor în acest domeniu este foarte largă. Aceasta înseamnă că, înainte de a face o selecție, este necesar să analizați mulți parametri care vă vor permite să alegeți cel mai bun tip de model. Oamenii care nu au timp să analizeze și să caute informații pe forumuri pot profita de clasamentul carcaselor sistemelor desktop PC și pot vedea care dintre modele nu sunt doar cele mai populare, ci și cele mai bune.

 

Carcasă pentru sistemul desktop PC de bună calitate

Când vă gândiți să alegeți o carcasă pentru sistemele desktop PC, în primul rând este bine să vă uitați la materialul din care a fost confecționat și la calitatea acestei manopere. Vă rugăm să rețineți că sarcina carcasei calculatorului este de a proteja componentele individuale. Aceasta înseamnă că trebuie să fie solid și să fie fabricat din materiale de înaltă calitate. În clasamentul carcasei sistemelor desktop PC, cele mai bune sunt modelele din oțel sau aluminiu, dar prețurile lor sunt relativ mari. Soluția cu buget redus este o carcasă din plastic pentru calculator. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că materialele plastice sunt inegale. Atunci când alegeți o stație de plastic, este necesar să verificați calitatea materialului din care a fost făcut.

Soliditatea carcasei se manifestă în grosimea pereților acesteia. Cel mai bine este dacă sunt  groase, datorită cărora vor fi stabili și mai puternici. Carcase de calculator de bună calitate sunt și cele cu picioare de cauciuc sau de plastic. Prezența lor vă permite să protejați podeaua de un desen excesiv. Pentru a vă proteja electrocasnice și a avea grijă de dvs. și de siguranța gospodăriei dvs., merită să alegeți și carcase fără margini ascuțite.

 

Ce dimensiune a carcasei pentru sistemul desktop PC trebuie să alegi?

În paragrafele de mai sus, dimensiunile stațiilor de calculator sunt discutate în detaliu. Cu toate acestea, merită menționat din nou acest parametru. Mărimea structurii ar trebui să depindă de componentele pe care doriți să le montați. O placă de bază de dimensiuni mari, o placă grafică sau un număr non-standard de unități te pot obliga să investești într-o carcasă mare. La o carcasa mai mare ar trebui să se gândească în primul rând, jucătorii care folosesc nu numai componente eficiente în echipamente, ci și sisteme extinse de răcire. Pentru utilizarea la domiciliu, fără probleme, ar trebui să fie suficientă carcasă de tip mid tower, care, așa cum arată clasamentul circuitelor computerizate, este cea mai populară alegere.

 

Interfața carcasei sistemului desktop PC

Conectorii și butoanele care se află pe carcasa sistemului desktop PC sunt un parametru important care trebuie luat în considerare cu atenție înainte de a-l cumpăra. Carcasele de bază ale calculatorului au butoane POWER și RESET, dar în zilele noastre este greu să găsești o carcasă care să nu ofere ceva mai mult. Conectoarele USB, audio și microfon sunt deja standard, deci ar trebui ca acestea să fie poziționate corect. Cea mai bună opțiune este dacă sunt localizate pe panoul frontal. În ceea ce privește conectoarele, merită să vă asigurați că carcasa are cele mai noi soluții, inclusiv o USB 3.0, eSATA (priză pentru conectarea unui hard disk) și FireWire (priză pentru conectarea, de exemplu, unei camere foto). În căutarea unei carcase pentru sistemele desktop PC de mai bună calitate, puteți verifica, de asemenea, modele echipate cu ecrane LCD care arată cei mai importanți parametri ai computerului și temperatura din interiorul carcasei sau cu butoane care permit reglarea manuală a ventilatoarelor.

 

 

Design și stil, sau cum să potriviți carcasa sistemului desktop PC cu interiorul?

Carcasa este unul dintre puținele elemente ale computerului care este expus publicului. În acest caz, aspectul și stilul său sunt foarte importante. Designul carcasei merită privit, mai ales dacă alegeți stații Slim sau HTPC. Adesea, aspectul lor atrage imediat atenția, de aceea este recomandat să-l încadrezi la interiorul spațiului în care va trebui să stea. Este demn de remarcat faptul că există numeroase modele de carcase de calculator disponibile pe piață, astfel încât să puteți potrivi cu ușurință forma sau culoarea acesteia la nevoile și preferințele dvs.

 

Vorbind despre aspectul carcasei, trebuie să menționați și funcționalitatea acesteia. Unele dintre soluțiile propuse de producători nu au prea multe în comun cu practicitatea. Carcasele lăcuite și lucioase pot fi ușor zgâriate și deteriorate, de asemenea, sunt susceptibile la murdărie și amprente inestetice. Merită să aveți în vedere acest lucru și să alegeți o carcasă care nu va necesita curățare zilnică. Funcționalitatea carcasei va fi demonstrată și dacă are un sistem de gestionare a cablurilor. Cele care lovesc și prăfuiesc nu sunt favorabili păstrării ordinii și lecturii în interiorul stației. Cablurile încâlcite sunt, de asemenea, o mare problemă în caz de defecțiuni și urgențe. Pentru a menține ordinea în carcasă, puteți opta și pentru un model echipat cu un filtru de praf. Datorită acestuia, puteți reduce semnificativ praful și praful care se acumulează în ventilatoare și pe componente.

 

acoperire
fot.pixabay.com

Montarea componentelor în carcasa calculatorului

Carcasa calculatorului nu este utilizată numai pentru protejarea componentelor individuale, ci și pentru asamblarea acestora. Această calitate bună trebuie să asigure o asamblare ușoară și fără probleme, bazată pe zăvoare. Datorită acestui fapt, chiar și un profan se poate ocupa de instalarea unui disc sau a unei unități.

 

Sisteme de răcire

Majoritatea modelelor disponibile pe piață și înscrise în clasamentul carcaselor pentru sistemele PC sunt echipate cu ventilatoare, cu toate acestea diferențele apar în numărul lor. Prin urmare, alegerea carcasei potrivite ar trebui să includă verificarea, câte  ventilatoare are și ce dimensiuni sunt incluse în ea. Plasarea este de asemenea importantă. Cel mai adesea ne putem întâlni cu ventilatoarele din fața și spatele stației, ceea ce înseamnă asigurarea unei circulații adecvate a aerului. O soluție bună este să cumpărați o carcasă care să aibă posibilitatea de a instala un ventilator suplimentar și astfel creșterea eficienței răcirii. De menționat este faptul că persoanele care ar dori să instaleze răcirea cu apă în computer ar trebui să parieze pe carcase care au deja găuri speciale pentru furtunuri și spațiu suplimentar pentru elemente de răcire cu apă, de exemplu o pompă sau răcitoare.

 

Carcasa și cultura muncii

Sarcina carcasei calculatorului este, de asemenea, să ajusteze volumul lucrărilor sale. O carcasă de bună calitate înseamnă că cultura muncii este ridicată, iar parolele produse de componente nu ies în exterior. Pentru ca acest lucru să se întâmple, carcasa computerului trebuie să fie echipată cu covorașe sau amortizoare de cauciuc. Funcționarea corespunzătoare a acestora determină totuși o distribuție adecvată. Dacă nu există astfel de elemente, atunci puteți cumpăra și instala oricand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here