Cuprins:
1 Astăzi, dispozitivele electronice sunt adevărate mașini. Sarcina lor este nu numai să efectueze apeluri, să sune sau să vă distreze, ci și să colecteze date. Dintre acestea, fiecare dintre noi colectează o sumă alarmantă. Salvăm fotografii, filme, muzică, note și documente pe smartphone-urile și camerele noastre video. Folosim aceste date nu numai în viața privată, ci și în viața profesională. Cantitatea de informații pe care dorim să le stocăm pe dispozitivele electronice face ca memoria lor internă să fie insuficientă. Acestea nu pot conține datele pe care dorim să le avem întotdeauna cu noi. De aceea, cardurile de memorie externe sunt atât de populare. Sloturile pentru acestea pot fi găsite pe toate dispozitivele moderne, de la telefoane, tablete, până la echipamente fotografice profesionale de înaltă clasă. Cu toate acestea, cardurile de memorie oferite diferă unele de altele. Modelele individuale sunt adaptate la alte tipuri de intrări. Deci, cum îl alegeți pe cel potrivit și ce să urmați? Consultați clasamentul cardurilor de memorie.
2 Card de memorie pentru telefon, aparat de fotografiat, tabletă – cum să îl alegi pe cel bun?
3 Topul celor mai populare carduri de memorie
4 Capacitatea cardului de memorie – cum să o alegi?
5 Viteza de transfer a datelor cardului de memorie
6 Card de memorie bun – ce să cauți la achiziție?
7 Cât costă un card de memorie?
Astăzi, dispozitivele electronice sunt adevărate mașini. Sarcina lor este nu numai să efectueze apeluri, să sune sau să vă distreze, ci și să colecteze date. Dintre acestea, fiecare dintre noi colectează o sumă alarmantă. Salvează fotografii, filme, muzică, note și documente pe smartphone-urile și camerele noastre video. Folosim aceste date nu numai în viața privată, ci și în viața profesională. Cantitatea de informații pe care dorim să le stocăm pe dispozitivele electronice face ca memoria lor internă să fie insuficientă. Acestea nu pot conține datele pe care dorim să le avem întotdeauna cu noi. De aceea, cardurile de memorie externe sunt atât de populare. Sloturile pentru acestea pot fi găsite pe toate dispozitivele moderne, de la telefoane, tablete, până la echipamente fotografice profesionale de înaltă clasă. Cu toate acestea, cardurile de memorie oferite diferă unele de altele. Modelele individuale sunt adaptate la alte tipuri de intrări. Deci, cum îl alegeți pe cel potrivit și ce să urmați? Consultați clasamentul cardurilor de memorie.
Card de memorie pentru telefon, cameră, tabletă, aparat foto – cum să îl alegi pe cel mai bun?
Când cumpărați un dispozitiv electronic, unul dintre primii pași este să cumpărați un card de memorie extern pentru acesta. Cu toate acestea, mulți oameni nu știu ce se potrivește cu dispozitivul pe care îl folosesc și cumpără deseori cele mai populare carduri de memorie de pe piață. Rețineți că acestea nu vor potrivi întotdeauna echipamentul dvs. Există multe tipuri de carduri de memorie pe piață, așa că ar trebui să verificați cum cardul este acceptat de telefon, tabletă sau de alte echipamente. Această informație este foarte ușor de verificat. Uitați-vă la slotul în care este montat cardul de memorie. De obicei este marcat cu simbolul tipului de card adecvat. Puteți găsi informații despre tipul de card de memorie acceptat în manualul de utilizare al dispozitivului sau în specificațiile tehnice. Cele mai timpurii echipamente moderne pot fi găsite intrări de card microSD în două variante microSDHC și microSDXC. De asemenea, puteți găsi carduri de memorie SD. Cardurile CF sunt de asemenea populare în clasamentul cardurilor de memorie, care până de curând erau deseori folosite în camerele de fotografiat. Cu toate acestea, nu uitați că dacă doriți să cumpărați un card de memorie pentru dispozitivele de generație mai veche, varietatea este mult mai mare.
Topul celor mai populare carduri de memorie
Varietatea tipurilor de carduri de memorie este foarte mare. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt uzate sau sunt rareori folosite în echipamentele de uz general, motiv pentru care media Kowalski nu este interesată prea mult. Compact Flash (CF) este unul dintre cele mai populare formate de carduri de memorie. Sunt cunoscuți de foarte mult timp. Primul card de memorie a început să apară pe piață în 1994, iar ceea ce este important este că sunt încă în uz larg. Datorită dimensiunii lor, acestea sunt de obicei utilizate în DSLR-uri sau camere video mai mari. Nu sunt potrivite pentru telefoane, tablete sau echipamente compacte pentru fotografii și video. Popularitatea cardurilor de memorie CF se datorează construcției solide și durabilității lor. Datorită dimensiunii sale mai mari, nu este atât de ușor să-l pierzi. Flash-ul compact este disponibil pe diferite modele. Aceasta înseamnă că cardurile individuale diferă în ceea ce privește capacitatea, viteza de citire și scriere a datelor, precum și prețul.
Al doilea tip de carduri pe care le întâlnim pe piață sunt cele numite Secure Digital sau SD. Deși sunt încă la vânzare, acestea sunt încet înlocuite de versiunile lor mai capabile și mai rapide, pe care le putem găsi sub numele de carduri microSD. De dragul comenzii, merită remarcat faptul că capacitatea cardurilor de memorie SD este de maximum 2 GB. Acestea au formatul de 32x24x2.1 milimetri (înălțime, lățime, grosime). Sunt disponibile în versiuni standard, mini și micro. În prezent, cardurile SD sunt înlocuite cu două tipuri de carduri de memori din aceeași familie.
Primele sunt cardurile Secure Digital High Capacity sau SDHC. În funcție de model, capacitatea sa este de până la 32 GB, are dimensiuni standard, mini și micro. Acest tip de mediu de stocare extern este cel mai adesea ales din clasamentul cardurilor de memorie. Acest lucru se datorează capacității lor mari, care corespunde utilizatorului mediu al dispozitivelor electronice și unui preț atractiv.
Secure Digital eXtended Capacity sau cardul de memorie SDXC oferă o capacitate mai mare de stocare. Este cea mai recentă idee tehnologică care vă permite să stocați o cantitate mare de date. Cea mai mică capacitate este de 32 GB, iar cea mai mare este de 2 TB. Acest lucru vă permite să stocați până la 140.000 de fotografii sau 480 de ore de înregistrare în format HD.
Capacitatea cardului de memorie – cum să o alegeți?
Când cumpărați un card de memorie, acordați atenție parametrilor tehnici de bază. Una dintre principalele caracteristici este capacitatea media. Aceasta ar trebui să fie adaptată la ce date doriți să stocați pe ea și cât de mari vor fi. Astăzi, cu cele mai multe echipamente, facem fotografii mari de bună calitate și filmăm filme în Full HD. Astfel de materiale ocupă mult spațiu. Un film Full HD de un minut ocupă aproximativ 250 MB de spațiu. Deci, dacă cardul va fi folosit într-o cameră video, este bine să cumpărați un mediu de stocare cu cea mai mare capacitate. Cea mai mică capacitate poate fi utilizată dacă fotografiile sau videoclipurile sunt rare sau dacă documente vor fi stocate pe card. De asemenea, merită să ne gândim dacă cumpărarea unui card mai mic în locul celui mare este o soluție bună. Datorită acestui lucru, în cazul pierderii sau eșecului uneia, celălalt va rămâne mereu. Acest lucru este util în special dacă intenționați să utilizați cardul din camera foto sau cameră video. În clasamentul cardurilor de memorie, modelele de 8 GB și 16 GB sunt cele mai populare. Sunt suficiente pentru a stoca atât un număr mare de fotografii cât și de videoclipuri. Modelele mai mari sunt destinate în primul rând persoanelor cărora le place să experimenteze fotografia și să își salveze munca în fișiere RAW. Acestea ocupă mult mai mult spațiu, motiv pentru care achiziționarea unui card de peste 32 GB este indicată aici.
Rata de transfer a datelor a cardului de memorie
Un parametru important al unui card de memorie este viteza acestuia. În acest sens, cardurile de memorie au fost împărțite în mai multe clase. Ele specifică viteza minimă care trebuie atinsă în timpul înregistrării datelor. Cele mai lente carduri de memorie sunt cele din clasa 1. Viteza lor este de 1 MB / s. Astfel de carduri practic nu mai sunt disponibile pe piață, deoarece sunt ineficiente. Cu toate acestea, în clasamentul cardurilor de memorie putem găsi modele care vă permit să stocați memoria cu viteza de 4 până la 10 MS / s. Cardurile de memorie moderne care stochează date de până la 30 MS / s și carduri micro SD din clasa U1 sunt de asemenea foarte populare. Când căutați informații despre viteza de scriere a datelor, consultați specificațiile tehnice. Analizând-o, însă, trebuie să știți că producătorii oferă întotdeauna viteza minimă a unui mediu de stocare extern. În practică, cardul este aproape întotdeauna mai rapid. Prin urmare, există o diferență colosală între 10 MS / s mediu și clasa U1 (care în teorie transmite date cu aceeași viteză). Merită să ne amintim că viteza de scriere de pe cardul de memorie afectează utilizarea confortabilă a echipamentului. Cu un SLR modern sau o cameră de înaltă clasă, este o idee bună să alegeți suporturi de stocare de mare viteză. Datorită acestui lucru, nu va fi timp de oprire în salvarea datelor de dimensiuni mari, cum ar fi filmele Full HD sau fotografiile realizate în serie.
Card de memorie bun – la ce să fiți atenți la achiziție?
De obicei, ne luăm cardul de memorie cu noi peste tot. Introduceți-l în telefon sau cameră numai dacă doriți să citiți informațiile stocate pe acesta. Datorită funcționării mari, este important să alegeți modele rezistente și durabile. Când căutați un astfel de lucru, ar trebui să verificați dacă se poate lăuda cu rezistență la temperaturi ridicate și scăzute, rezistență la apă sau susceptibilitate scăzută la razele X. S-ar părea că astfel de cerințe pentru un card de memorie sunt o exagerare, dar trebuie amintit că suntem expuși la situații în care acestea apar destul de des. Utilizarea telefonului în ploaie, fotografierea cu aparatul foto în serile de iarnă, în aer liber sau mutarea tabletei prin controlul de securitate al aeroportului poate deteriora un card de memorie de proastă calitate. Acest lucru nu numai că nu vă va permite să salvați date noi, dar le va pierde și pe cele care s-au acumulat deja pe acestea.
Suporturile de date de înaltă calitate pot fi găsite în clasamentul de mai sus al cardurilor de memorie. Acestea sunt modelele care sunt cele mai populare pe piață, iar ceea ce este important sunt fabricate de producători de renume. Acest lucru le garantează rezistența și fiabilitatea. În caz de deteriorare care rezultă din performanțele slabe ale cardului, îl puteți înapoia sub garanție. Astfel de oportunități nu sunt oferite de obicei de magazinele care au înlocuitori ieftini și falsuri de mărci cunoscute pe raftul lor. Bunurile lor sunt de obicei foarte urgente și predispuse la deteriorare. Prin urmare, atunci când căutați un card de memorie bun, nu-l ignorați pe producătorul său și nu cumpărați media din magazine cu o reputație proastă. Durata de viață a unui card de memorie este afectată și de modul în care este stocat. De asemenea, merită să ne amintim că cardul trebuie utilizat corect. Contactele sale trebuie protejate împotriva murdăriei, nisipului, umidității și daunelor mecanice, iar înainte de al scoate din dispozitiv, asigurați-vă că transmiterea datelor este finalizată. Cel mai sigur este să stocați un card de memorie neutilizat într-un ambalaj sigilat și din plastic. Datorită acestor măsuri, operatorul extern de date nu va fi deteriorat.
Cât costă un card de memorie?
Un card de memorie bun cu o capacitate mare poate fi achiziționat pentru aproximativ 60 zloți. Acest mediu de stocare ar trebui să conțină aproximativ 4 GB de date și să fie disponibil în format SDHC cu o viteză de 20 MB / s. Cu toate acestea, trebuie să plătiți mult mai mult pentru carduri de memorie de calitate mai bună pentru echipamente profesionale. După cum arată clasamentul cardurilor de memorie, cele concepute pentru SLR-uri pentru fotografi pot costa până la 200-300 PLN, iar în cazul cărților cu o capacitate calculată în terabyte și altele.