wifi card
fot.pixabay.com

 

Nu ne putem imagina astăzi, funcționând fără Internet. Îl folosim atât pentru divertisment, cât și pentru muncă. El este omniprezent în viața noastră și ne însoțește aproape tot timpul. Cu toate acestea, pentru a utiliza Internetul oricând, oriunde, trebuie să vă dotați cu accesoriile potrivite. Aceasta este placa de rețea WiFi, cunoscută și sub numele de Network Interface Card (NIC). Vă permite să conectați mai multe dispozitive la rețea și să vă conectați cu ușurință la rețea în întreaga casă sau birou. Cu toate acestea, ar trebui să vă gândiți cu atenție înainte de a cumpăra un card WiFi. Trebuie să fie suficient de eficient pentru a permite transmiterea rapidă și lină a datelor, fără nicio interferență. Dacă nu știți cum să alegeți un card WiFi, consultați parametrii care trebuie respectați.

portabil card
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Carduri de rețea WiFi externe recomandate pe USB

1.1 Cel mai bun card de rețea WiFi extern de până la 25 PLN

1.2 Cel mai bun card de rețea WiFi extern de până la 50 PLN

1.3 Cel mai bun card de rețea WiFi extern de până la 75 PLN

1.4 Cel mai bun card de rețea WiFi extern de până la 100 PLN

1.5 Cel mai bun card de rețea WiFi extern de până la 150 PLN

1.6 Cel mai bun card de rețea WiFi extern de până la 200 PLN

1.7 Cel mai bun card de rețea WiFi extern de până la 250 PLN

2 Carduri de rețea WiFi interne recomandate pe PCI Express

2.1 Cel mai bun card de rețea WiFi intern de până la 50 PLN

2.2 Cel mai bun card de rețea WiFi intern de până la 100 PLN

2.3 Cel mai bun card de rețea WiFi intern de până la 150 PLN

2.4 Cel mai bun card de rețea WiFi intern de până la 200 PLN

2.5 Cel mai bun card de rețea WiFi intern de până la 250 PLN

3 Ce ​​este un card WiFi?

4 Tipuri de carduri de rețea WiFi

5 Tipuri de intrări pe cardul de rețea

6 Cum să alegeți un card de rețea WiFi?

7 Antena în cardul de rețea WiFi

8 Standardul cardului de rețea WiFi

9 Calitatea plăcii de rețea

10 Stabilitatea conexiunii la internet și lățimea de bandă

11 Drivere pentru cardul de rețea WiFi

12 Carduri de rețea WiFi – utilizare

13 Clasarea plăcilor de rețea WiFi – cum să alegi un model bun?

 

 

Carduri de rețea WiFi externe recomandate pe USB

Cel mai bun card de rețea WiFi extern de până la 25 PLN

TP-LINK TL-WN727N

 

Cel mai bun card de rețea WiFi extern de până la 50 PLN

Adaptor EdiMax nMAX WiFi USB 2.0, 802.11n 300Mbps, 2T2R (EW-7722UTn V2)

 

Cel mai bun card de rețea WiFi extern de până la 75 PLN

EdiMax EW-7811UAC

 

Cel mai bun card de rețea WiFi extern de până la 100 PLN

NETGEAR Next Wireless N300 RangeMax USB 2.0 Dual Band (2,4 GHz sau 5 GHz) (WNDA3100 V3)

 

Cel mai bun card de rețea WiFi extern de până la 150 PLN

TP-LINK Archer T4UH Wireless AC1300 2.4GHz, 5GHz Cablu USB 3.0

 

Cel mai bun card de rețea WiFi extern de până la 200 PLN

TP-LINK ARCHER T9UH

 

Cel mai bun card de rețea WiFi extern de până la 250 PLN

Asus USB 3.0 Wi-Fi AC1200 (USB-AC56)

 

Carduri de rețea WiFi interne recomandate pe PCI Express

Cel mai bun card de rețea WiFi intern de până la 50 PLN

EdiMax EW-7612PIn V2

 

CELE MAI BUNE CĂRȚI WIFI INTERNE PENTRU PLN 100

Asus WiFi N300 (PCE-N15)

 

Cel mai bun card de rețea WiFi intern de până la 150 PLN

Gigabyte GC-WB867D-I

 

Cel mai bun card de rețea WiFi intern de până la 200 PLN

TP-LINK Archer T6E PCI-E AC1300 (Archer T6E)

 

Cel mai bun card de rețea WiFi intern de până la 250 PLN

TP-LINK Archer T9E AC1900 PCI-E 802.11ac Dual Band

 

 

Ce este un card WiFi?

Un card WiFi este o placă de rețea wireless care permite recepția și transmiterea datelor prin transmisie pe internet. Cardurile de rețea WiFi funcționează pe baza semnalului radio capturat cu cardul. De regulă, acestea oferă o rată de transfer mai mică decât o conexiune tradițională prin cablu, dar avantajul lor mare este că se pot conecta mai multe dispozitive. Modelele individuale de carduri au, de asemenea, viteza pe care o oferă standardul utilizat și modul în care comunică cu dispozitivul principal.

 

 

Tipuri de carduri de rețea WiFi

În prezent, două tipuri de carduri de rețea sunt disponibile pe piață. Ambele sunt foarte populare în clasamentul cardurilor de rețea WiFi. Primul card pe care îl poți întâlni este cel exterioar. Este conectat printr-un port USB. În cazul unei plăci de rețea externă, este posibil să o conectați la diferite dispozitive, nu numai la un computer standard. Deși cardurile funcționează foarte bine, au un dezavantaj semnificativ, contactele lor se șterg adesea și sunt susceptibile de deteriorare. O alternativă la acestea sunt cardurile de rețea interne, care sunt introduse în dispozitiv și conectate la PCI. Datorită construcției sale, acest tip de card este de obicei utilizat pentru laptopuri sau tablete.

 

 

 Tipuri de intrări pe cardul de rețea

Există mai multe tipuri de intrări în placa de rețea. Cele mai populare în clasamentul cardurilor de rețea sunt modelele care utilizează intrarea USB. Este un standard universal care oferă multe posibilități. Puteți conecta multe dispozitive la cardul de rețea cu conector USB, care vin suplimentar de la diferiți producători. Intrarea mai puțin obișnuită este PCI. Această intrare este magistrala de bord principală situată în computerul de lucru. Se conectează la diverse carduri de expansiune. Această intrare este folosită de obicei la cumpărarea de carduri WiFi interne fără fir. Conectorul RJ-45, cel mai des utilizat de producători, poate fi găsit și sub denumirea Ethernet. Funcționează bine la dispozitivele care nu au sau au prea puține porturi. Cardurile de rețea cu acest conector pot fi utilizate pe consolă, TV sau player Blu-Ray.

 

 

 Cum să alegeți un card de rețea WiFi?

Atunci când alegeți un card pentru rețea WiFi, este necesar să se țină seama nu numai de parametrii tehnici, dar și de mulți alți factori. Cele de bază care merită analizate includ distanța față de router și grosimea pereților casei. Acest lucru afectează buna funcționare a cardului, viteza semnalului transmis și conexiunea lină.

 

Antena în cardul de rețea WiFi

O antenă este unul dintre cele mai importante elemente ale oricărei plăci de rețea. În cazul antenei, este necesar să se verifice puterea pe care o are. Acest parametru trebuie ajustat la condițiile în care cardul va fi utilizat. Transmiterea datelor este afectată nu numai de grosimea peretelui sau distanța față de router, dar și de alte rețele din apropiere. Dacă condițiile sunt nefavorabile, alegeți adaptoare de rețea WiFi cu antene de mare putere. Acest lucru va garanta că va funcționa mai stabil și că interferențele nu vor apărea. Un card de rețea cu putere redusă a antenei va funcționa dacă routerul este situat în aceeași cameră cu dispozitivul pe care doriți să-l utilizați. Dacă nu țineți cont de faptul că, puterea antenei trebuie să fie mare, atunci merită să investiți într-un model cu un număr mai mare de antene. Cu cât sunt mai multe, cu atât mai rapid va funcționa cardul de rețea. În clasamentul cardurilor de rețea WiFi există adaptoare cu până la trei antene. Astfel de modele sunt utilizate de obicei cu adaptoare de rețea internă. De menționat, de asemenea, că cardurile WiFi bune au opțiunea de a deșuruba antena montată din fabrică și de a o înlocui cu una mai mare. Cu toate acestea, așa cum arată clasamentul cardurilor de rețea, persoanele care caută soluții eficiente se concentrează în primul rând pe adaptoare cu antene externe care oferă o gamă mult mai mare.

 

Standardul cardului de rețea WiFi

Când cumpărați o placă de rețea, puteți găsi semne literare pe ambalajul acesteia. Acest marcaj indică standardul cardului pe care îl folosește pentru lucru. Merită să le acordăm atenție, deoarece informează despre viteza cu care sunt transmise datele. În prezent, pe piață există 5 standarde. Cel mai slab este standardul A, care este din ce în ce mai puțin utilizat. Teoretic, vă permite să trimiteți un semnal la 54 Mb / s. Modelele din standardele B și G au parametri similari în acest sens. Cardurile de rețea WiFi bune care operează în noua tehnologie au standardul N. În prezent, este cel mai popular pe piață și utilizat în aproape fiecare dispozitiv care funcționează pe baza unei rețele wireless. Cardurile de rețea N-standard asigură viteze de transfer de date între 150 și 600 Mb / s. Discrepanțele rezultă din numărul și calitatea antenelor montate în adaptor. Adaptorii de rețea din acest standard funcționează de obicei pe două frecvențe 2,4 și 5 GHz. Merită menționat și cel mai recent standard introdus pe piață. Este marcat cu literele AC și permite transmiterea datelor la 1300Mbps. Acest standard este rar utilizat în routere, iar costul achiziționării cardului în sine este destul de mare.

 

Calitatea plăcii de rețea

Dacă decideți să cumpărați un card de rețea extern, ar trebui să acordați atenție și calității implementării sale. Ar trebui să fie rezistent la deteriorare. Multe carduri WiFi ieftine merg prost după câteva săptămâni sau luni. Prin urmare, atunci când căutați modele de bună calitate, merită să sugerați opinii și recenzii ale utilizatorilor efectivi, precum și să vizitați clasamentul cardurilor de rețea WiFi, care va afișa o listă cu cele mai populare carduri.

 

 

Stabilitatea conexiunii la internet și lățimea de bandă

Cea mai stabilă conexiune de rețea va fi obținută cu cardul intern montat pe placa de bază pentru laptop. Un astfel de card oferă suplimentar o transmisie rapidă a datelor și o lățime de bandă mai mare. Cu toate acestea, dacă decideți să cumpărați un card de rețea extern, ar trebui să vă uitați la contactele și la standardele lățimei de bandă. Este bine dacă este echipat cu un conector USB mai nou, adică 3.0 în loc de 2.0, datorită căruia va putea funcționa cu viteze de până la 500 Mb / s. Dacă conectați o placă WiFi bună la un conector slab, nu veți folosi pe deplin potențialul său.

 

 

Drivere pentru cardul de rețea WiFi

Placa de rețea WiFi, ca și alte carduri de expansiune, este echipată cu drivere. Ar trebui să aveți grijă să le descărcați dacă instalați cardul de unul singur. Cel mai adesea, driverele pentru placa de rețea sunt adăugate la seturile complete de pe CD sau, de asemenea, disponibile pe site-ul web al producătorului. Instalați-le înainte de a conecta dispozitivul și configurați-le în pasul următor. Configurarea și conexiunea nu sunt prea complicate. Manualul de utilizare adăugat la placa de rețea este de asemenea plăcut procesului.

 

 

card wifi
fot.pixabay.com

Carduri de rețea WiFi – utilizare

Adaptorii de rețea wireless oferă multe posibilități. Acestea vă permit să vă conectați la rețea folosind diferite dispozitive. Cel mai adesea, un card de rețea se cauta pentru un calculator staționar sau laptop. Pentru acest echipament pietonal, soluția recomandată este instalarea unui card intern mai eficient și mai rapid. Un adaptor WiFi pentru un laptop este cel extern, de obicei bazat pe un conector USB. De menționat, de asemenea, că adaptoarele de rețea pot fi utilizate și în alte dispozitive casnice, de exemplu, televizoare. Dacă doriți să le conectați la alte echipamente decât computerul dvs, merită să căutați o placă de rețea universală sau modele concepute pentru dispozitive specifice. Este important să verificați dacă adaptoarele universale vor fi compatibile cu hardware-ul dvs.

 

Persoanele care caută o soluție cuprinzătoare în domeniul accesului la internet pot lua în considerare și achiziționarea unui card Compact Flash (CF). Acest card funcționează similar cu cel al rețelei, oferind acces la internet la dispozitivul selectat și vă permite, de asemenea, să stocați date. O astfel de soluție cuprinzătoare devine din ce în ce mai populară, deși acest lucru nu înseamnă că interesul de a cumpăra carduri de rețea WiFi scade. Ele sunt în continuare produse populare, în ciuda faptului că pe piață apar tot mai multe dispozitive echipate cu modul WiFi, ceea ce permite conectarea wireless la router.

 

 

Clasarea cardurilor de rețea WiFi – cum să alegi un model bun?

O gamă largă de carduri de rețea sunt disponibile pe piață. Prețurile și parametrii lor sunt foarte diverse. Cardurile de rețea sunt oferite și de diverși producători – de la cei cunoscuți și apreciați, până la cei ale căror carduri primesc avize negative. Persoanele cărora le pasă de utilizarea fără probleme a Internetului și funcționarea rapidă a acestuia ar trebui să opteze pentru modele de producători cunoscuți cu lățimea de bandă mare. O listă de astfel de modele poate fi găsită în clasamentul cardurilor de rețea WiFi. Cu aceasta, puteți verifica care modele sunt cele mai populare pe piață și, mai important, obțineți feedback pozitiv din partea utilizatorilor. Acestea vor permite un confort ridicat în utilizarea Internetului. Obstacolul în cumpărarea unui card de rețea bun nu va fi prețul. Aceste dispozitive sunt destul de ieftine. Prețurile cardurilor de calitate mijlocie pornesc de la 50 zloți, iar pentru 100 de PLN puteți cumpăra o placă de rețea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here