muzica
fot.pixabay.com

 

Când cumpărați căști, principala dilemă este aceea dacă să cumperi cu cablu sau fără cablu (wireless). Când alegerea se încadrează pe ultimul model, majoritatea aleg căștile care comunică cu alte dispozitive folosind tehnologia bluetooth. Astăzi sunt cea mai populară soluție, iar calitatea pe care o oferă  merge mână în mână cu prețul. Căștile Bluetooth permit utilizarea confortabilă, nu numai pentru că nu au o conexiune prin cablu, ci și pentru că oferă o calitate bună a sunetului și o transmitere lină a datelor. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că, în timp ce vă așteptați la o calitate înaltă, ar trebui să verificați parametrii echipamentului selectat. Acestea afectează calitatea sunetului primit. Consultați clasamentul căștilor bluetooth și aflați ce parametri trebuie folosiți atunci când le alegeți.

 

casti de vacanta
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Căști bluetooth recomandate

1.1 Cele mai bune căști bluetooth de până la 25 PLN

1.2 Cele mai bune căști bluetooth până la 50 PLN

1.3 Cele mai bune căști bluetooth de până la 75 PLN

1.4 Cele mai bune căști bluetooth de până la 100 PLN

1.5 Cele mai bune căști bluetooth de până la 150 PLN

1.6 Cele mai bune căști bluetooth de până la 200 PLN

1.7 Cele mai bune căști bluetooth de până la 250 PLN

1.8 Cele mai bune căști bluetooth de până la 300 PLN

1.9 Cele mai bune căști bluetooth de până la 400 PLN

1.10 Cele mai bune căști bluetooth de până la 500 PLN

2 Cum funcționează căștile bluetooth?

3 Tipuri de căști bluetooth

4 Căști Bluetooth ca difuzor

5 Cum să alegeți o cască bluetooth pentru telefonul tău?

6 Căști pentru telefon – compatibilitate

7 Gama de căști bluetooth pentru telefon

8 Calitatea sunetului în casca telefonului

9 Timpul de funcționare al căștilor cu o singură încărcare

10 Manipularea și controlul conexiunilor

11 Comoditatea și montarea căștilor

12 Funcționalități suplimentare ale căștilor bluetooth

13 Cum să alegi căști bluetooth bune pentru telefonul tău?

 

 

Căștile bluetooth recomandate

Cele mai bune căști bluetooth devpână la 25 PLN

Bluetooth Media-Tech (MT3581)

 

Cele mai bune căști bluetooth de până la 50 PLN

Plantronics Explorer 10 (202341-05)

 

Cele mai bune căști bluetooth devpână la 75 PLN

Plantronics Explorer 50 (202340-05)

 

Cele mai bune căști bluetooth devpână la 100 PLN

Plantronics M70 (200739-65)

 

Cele mai bune căști bluetooth de până la 150 PLN

Jabra Classic BT Negru

 

Cele mai bune căști bluetooth devpână la 200 PLN

Huawei AM07 (auriu)

 

Cele mai bune căști bluetooth devpână la 250 PLN

Plantronics Voyager Legend (87300-05)

 

Cele mai bune căști bluetooth devpână la 300 PLN

CoPilot Bluetooth TTEC (TCOPILOTBT_HEADSET)

 

Cele mai bune căști bluetooth devpână la 400 PLN

Jabra Eclipse BT (100-98200000-60)

 

Cele mai bune căști bluetooth de până la 500 PLN

Jabra 66001-09

 

 

Cum funcționează căștile bluetooth?

Căștile, care funcționează pe baza tehnologiei bluetooth, funcționează fără fir. Datorită standardului unificat de transmitere a datelor, ale cărui detalii pot fi găsite în specificația IEEE 802.15.1, aceste căști se pot conecta la dispozitive electronice ale diferiților producători, nu numai la cel pe care l-a creat. Transferul de date între căști și un alt dispozitiv poate avea loc numai pe distanțe scurte. Trebuie să ne amintim că, cu cât dispozitivele vor fi mai departe unele de altele, cu atât semnalul va fi mai slab și, în cele din urmă, va dispărea.

 

 

Tipuri de căști bluetooth

Gama de magazine pentru căști bluetooth oferă în prezent două tipuri. Primele sunt căștile pe urechi, celelalte sunt căștile tradiționale care vă permit să deschideți sunete de înaltă calitate și  vă asigură confortul de utilizare. Sunt utilizate pentru ascultarea îndelungată de muzică, vizionarea de filme sau joaca pe calculator.

Pe piață puteți găsi, de asemenea, seturi mono bazate pe tehnologia bluetooth. Acestea sunt dispozitive mici, cu o singură ureche, de obicei, se pun în ureche, care sunt utilizate pentru a face conversații telefonice, de exemplu, în timp ce conduceți o mașină sau alergați. Aceste modele sunt de obicei echipate cu o bandă specială – mânerul poate fi reglat sau îndepărtat de ureche. Datorită acestui fapt, acestea pot fi adaptate la purtător.

 

 

Căști Bluetooth ca difuzor

Căștile Bluetooth, în special seturile mono sunt adesea folosite ca kituri pentru difuzoare „mâini libere” pentru mașină. Acestea asigură confidențialitatea conversației (pasagerii nu pot auzi despre ce vorbește apelantul) nu numai în mașină, ci și în timpul unei plimbări cu copilul sau în timpul cumpărăturii. Aceste tipuri de căști pot fi luate peste tot și nu trebuie să vă limitați să le utilizați doar în mașină. Aceasta și prețul foarte mic este dominantul lor semnificativ față de seturile tradiționale de  „mâini libere”.

 

 

Cum să alegeți o cască bluetooth pentru telefonul dvs.?

Deși căștile bluetooth pentru telefon nu sunt echipamente scumpe, prețul lor mediu este aproximativ de 100 zloți (deși pe piață puteți găsi modele mult mai ieftine chiar și pentru 20-30 zloți), este bine să faceți o alegere bună imediat. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesar să se analizeze parametrii modelului. Nu există multe condiții, așa că vă puteți concentra cu ușurință pe fiecare dintre ele pentru câteva momente. Persoanele care doresc să ia o decizie rapidă de cumpărare pot urma indicii ale clasamentul căștilor bluetooth, acesta va arăta cele mai alese modele de pe piață.

 

 

Căști pentru telefon – compatibilitate

De regulă, căștile bluetooth ar trebui să fie compatibile cu orice telefon și smartphone. Merită să verificați, însă, dacă vor conlucra cu siguranță și dacă funcționarea lor vă permite să rulați funcții suplimentare. Activarea căștilor bluetooth este posibilă numai atunci când sunt asociate cu modelul de telefon adecvat.

 

 

Gama de căști Bluetooth pentru telefon

Tehnologia Bluetooth permite dispozitivului să funcționeze fără fir, dar numai în spații mici. Acest lucru înseamnă că puteți utiliza receptorul numai dacă există un dispozitiv asociat cu acesta (telefon sau smartphone) în apropiere. Gama de căști bluetooth de la producători este oferită în contoare. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Gama mare este deosebit de importantă dacă dispozitivul trebuie utilizat nu numai în mașină, dar de exemplu, în timp ce facem cumpărături, mergem cu copilul sau în timp ce lucram într-un birou / casă mare.

 

 

Calitatea sunetului în casca telefonului

Pe piață puteți găsi căști bluetooth pentru telefon la diferite prețuri. Cele mai ieftine, care costă în jur de 20 PLN, nu oferă cea mai bună calitate a sunetului. De obicei, sunetul este prea liniștit și slab sau însoțit de un ecou și un sunet crăpat. Conversațiile purtate cu astfel de căști nu sunt convenabile și confortabile pentru niciuna dintre părți. Deci merită să verificați acest parametru înainte de a cumpăra un receptor telefonic. Informații despre acesta sunt prezentate în specificațiile tehnice ale dispozitivului sau pe ambalaj. Cu toate acestea, trebuie amintit că informațiile furnizate sunt acceptate pentru condiții de laborator dificil de realizat pentru realitate. Dacă doriți să aflați care este calitatea reală a sunetului modelelor individuale, trebuie să consultați clasamentul căștilor bluetooth sau să citiți recenziile utilizatorilor lor efectivi.

 

 

Timpul de funcționare al căștilor cu o singură încărcare

Căștile Bluetooth, datorită faptului că funcționează fără fir, nu au o sursă permanentă de acces la energie. Aceasta înseamnă că funcționarea lor este condiționată de o baterie încărcată. Cu cât este mai mare capacitatea sa, cu atât dispozitivul va dura mai mult. Timpul în care căștile pot funcționa cu o încărcare este dat de producători în ore. O informație importantă care nu este întotdeauna ușor de găsit este, de asemenea, cât timp trebuie să se încarce complet bateria. După cum arată clasamentul căștilor bluetooth, cele mai populare sunt modelele de gamă medie, care, fără încărcare, pot funcționa 2 până la 3 ore într-un mod de convorbire constant (timpul de așteptare al dispozitivului este mai lung). Persoanele care caută căști bluetooth cu acțiune lungă trebuie să-și amintească că o capacitate mai mare a bateriei se traduce într-o dimensiune mai mare a receptorului.

 

 

Manipularea și controlul conexiunilor

Căștile Bluetooth pentru telefon sunt destinate în general să faciliteze primirea apelurilor telefonice. Prin urmare, este bine să verificați cum arată controlul și manevrarea conexiunilor pe modele individuale. Căștile bluetooth bune permit atât primirea, cât și încheierea apelurilor, în modele mai ieftine, nu întotdeauna ambele funcții sunt posibile. Pe piață există acele dispozitive care sunt echipate cu un panou tactil intuitiv care înlocuiește butoanele tradiționale. Crește confortul utilizării receptorului și este dedicat în primul rând clienților exigenți.

 

Comoditatea și montarea căștilor

Când utilizați o cască bluetooth pentru telefon, nu numai funcționalitatea acestuia contează, ci și comoditatea utilizării. Producătorii din această zonă propun seturi echipate cu un mâner reglabil, care îi permite să se potrivească formei urechii sau modele mai avansate care permit înlocuirea mânerului pentru cea mai potrivită formă și dimensiune a urechii utilizatorului. Confortul este influențat și de materialul din care au fost fabricate inserțiile dispozitivului. După cum arată clasamentul căștilor Bluetooth, modelele cu inserții din cauciuc sunt apreciate mai bine decât cele din plastic. Nu numai că sunt mai comode, dar și mai ușoare. De asemenea, merită să fim atenți dacă benzile de cauciuc utilizate de producător sunt înlocuibile și, astfel, este posibil să ajustați dimensiunea acestora la urechea utilizatorului. Căștile bune bluetooth pentru telefon sunt de obicei echipate cu un set de elastice înlocuibile.

casti portabile
fot.pixabay.com

 

Funcționalități suplimentare ale căștilor bluetooth

În cazul căștilor bluetooth pentru telefon, este dificil să vorbim despre o cantitate mare de funcționalități. Dimensiunea lor mică aproape depășește îndeplinirea altor funcții decât cea de bază. Cu toate acestea, unele dintre modele sugerează unele setări. Una dintre ele este posibilitatea de a conecta căștile la mai multe dispozitive. Modelele moderne permit împerecherea cu trei dispozitive separate, ceea ce vă permite să creați conversații, de exemplu prin teflon privat și de afaceri.

O caracteristică de remarcat este și capacitatea de a asculta muzică pe ele. În cazul modelelor monofonice, aceasta nu este cea mai convenabilă soluție, dar din ce în ce mai mulți oameni decid să cumpere un dispozitiv cu această opțiune. Pe lângă ascultarea melodiilor preferate sau a audiolibrozei, căștile bluetooth pot transmite și mesaje din navigația auto. Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să fie compatibil cu acesta. Dispozitivele care pot fi asociate cu navigarea sunt populare în primul rând în rândul motocicliștilor. De menționat este faptul că pentru ei producătorii au asigurat un tip special de căști bluetooth pentru motociclete. Acest tip de căști sunt dispozitive in-ear care, datorită designului lor diferit, pot fi montate pe o motocicletă sau cască pentru biciclete. Se disting prin două căști montate în interiorul căștii și cu modulul bluetooth. Le puteți controla folosind butoanele sau prin voce. Dacă alegeți o cască bluetooth controlată prin voce, asigurați-vă că dispozitivul interpretează comenzile emise în limba poloneză.

O caracteristică foarte importantă este impermeabilitatea acestora. Este recomandată nu numai persoanelor active sau motocicliștilor și bicicliștilor, dar și persoanelor care caută un dispozitiv solid și durabil.

 

 

Cum să alegi căști bluetooth bune pentru telefonul tău?

Căștile Bluetooth sunt dispozitive mici, dar extrem de funcționale. Acestea sunt utilizate în principal ca o alternativă la difuzoarele de mașini „mâini libere”. Sunt ieftine, ceea ce nu înseamnă că sunt mai puțin confortabile. Acestea permit conversații sigure în timpul conducerii și elimină riscul obținerii unei amenzi. Găsirea căștilor bluetooth potrivite nu este o sarcină dificilă. Acest lucru facilitează disponibilitatea multor modele și numărul mic de parametri care ar trebui analizate la cumpărare. Pentru nehotărâți și cei care au dificultăți în alegerea modelului optim, vă poate ajuta clasamentul pentru căști bluetooth, ceea ce arată cele mai populare și mai bune modele disponibile în prezent pe piață.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here