card
fot.pixabay.com

Colectăm multe date astăzi. Deținem atât numeroase fișiere text, cât și fotografii și filme video. Însă, nu toate aceste date pot fi salvate în memoria internă a computerului. Acest lucru previne cantitatea acestora. În acest caz, salvarea fișierelor pe cardurile de memorie este o soluție populară. Sunt dispozitive mici care vă permit să economisiți cantități uriașe de date. Multe dispozitive sunt echipate cu sloturi pentru ele sau numai cu carduri de memorie. Găsim locuri pentru carduri în camere, camere video, telefoane, tablete etc. Cu toate acestea, pentru a vă bucura de date scrise, este necesar ca aparatele să le citească. Un computer cu desktop obișnuit nu poate face acest lucru. Dacă doriți să deschideți datele, ar trebui să trimiteți un fișier individual cu ajutorul unui alt dispozitiv (prin cablu).

 

 

Cuprins

1 Cititori de carduri de memorie recomandate

1.1 Cel mai bun cititor de carduri de memorie până la 15 PLN

1.2 Cel mai bun cititor de carduri de memorie de până la 25 PLN

1.3 Cel mai bun cititor de carduri de memorie până la 50 PLN

1.4 Cel mai bun cititor de carduri de memorie până la 75 PLN

1.5 Cel mai bun cititor de carduri de memorie până la 100 PLN

1.6 Cel mai bun cititor de carduri de memorie până la 150 PLN

2 Când ar trebui să cumpăr un cititor de carduri de memorie?

3 Cititoare de carduri de memorie dedicate

4 Cititoare de carduri de memorie universale

5 Interfață de citire a cardurilor de memorie

6 Cititoare de carduri de memorie internă

7 Viteza de transfer în cititoarele de carduri de memorie

8 Dimensiunile cititorului de carduri de memorie

9 Drivere pentru cititor de carduri de memorie

10 Cât costă un cititor de carduri de memorie?

11 Cum să alegi un cititor bun? Clasarea cititorilor de carduri de memorie

 

card
fot.pixabay.com

Cititori de carduri de memorie recomandate

Cel mai bun cititor de carduri de memorie până la 15 PLN

Hama 114731

 

 

 

 

 

Cel mai bun cititor de carduri de memorie de până la 25 PLN

Cititor Hama 123976 2in1 USB 2.0

 

Cel mai bun cititor de carduri de memorie până la 50 PLN

Hama 49009 65in1 USB 2.0

 

Cel mai bun cititor de carduri de memorie de până la 75 PLN

Unitek Y-9313D

 

 

 

Cel mai bun cititor de carduri de memorie până la 100 PLN

Trust 20968

 

 

 

Cel mai bun cititor de carduri de memorie până la 150 PLN

SanDisk SDDR-289-X20 Image Mate All in One USB 3.0

 

 

 

Când ar trebui să cumpărați un cititor de carduri de memorie?

Cititorul de carduri de memorie este un dispozitiv electronic mic, care va fi util pentru persoanele care folosesc o cameră foto, telefon sau alt dispozitiv de acest tip. De obicei, au carduri de memorie externe care vă permit să economisiți mai multe date. Persoanele care folosesc ani de zile un singur tip de echipament cu același card, pot opta pentru un cititor dedicat și ieftin de carduri de memorie. Dacă echipamentul (și deci cardul) se schimbă deseori, este mai bine să pariați pe un dispozitiv universal care nu va trebui schimbat odată cu achiziționarea unei camere sau a unui telefon nou.

Cititoare de carduri de memorie dedicate

Există numeroase cititoare de carduri de memorie disponibile pe piață. Acestea sunt împărțite în funcție de standardul cărților pe care le acceptă sau de interfața lor. Aceasta înseamnă că, dacă doriți să cumpărați un dispozitiv compatibil cu cardul dvs. de memorie și cu computerul de pe care doriți să citiți datele, este necesar să analizați parametrii modelului pe care îl alegeți. Oamenii care au multe carduri de memorie pe echipamentul lor, pot opta pentru un cititor universal de carduri.

Mulți oameni decid să cumpere un cititor de carduri adaptat pentru a citi un standard de carduri. În acest sens, dispozitivele care acceptă astfel de formate pot fi găsite pe rafturile magazinului:

  • Memory Stick – sunt carduri standard care pot fi găsite în camere, camere digitale, telefoane sau console;
  • securitate digitală (SD) – cardurile de acest tip sunt utilizate în camere digitale și camere video amatoare; capacitatea lor ajunge până la 4 GB, motiv pentru care sunt foarte populare;
  • securitate digitală de înaltă capacitate (SDHC) – la fel ca și cardurile SD menționate anterior sunt utilizate și în camere digitale și camere video; capacitatea lor ajunge până la 32 GB;
  • capacitate sigură digitală extinsă (SDXC) – aceste carduri pot fi găsite în camere și camere video profesionale; acest lucru se datorează faptului că sunt extrem de încăpătoare; pot reține până la 2 TB de date;
  • card multimedia (MMC) – cardurile din acest standard pot fi găsite în continuare la modelele de camere mai vechi;
  • CompactFlash (CFI / CF II) – acest tip de card este inclus în echipamentul camerelor profesionale și permite transferul rapid de date;
  • Micro SD / SDHC / SDXC – carduri utilizate în telefoanele mobile și smartphone-uri;
  • SxS – cel mai recent standard de carduri de memorie adecvat echipamentelor profesionale.

 

 

Cititoare de carduri de memorie universale

În clasamentul cititorilor de carduri de memorie puteți găsi, de asemenea, modele universale extrem de populare, numite și all-in-one. Acestea acceptă mai multe carduri standard. Cele mai avansate dispozitive vă permit să susțineți toate cele care sunt disponibile în prezent pe piață. Unele modele pot avea nevoie de un adaptor special pentru a citi datele de pe carduri. Cititoarele de carduri de memorie cu un adaptor sunt mai mici și mai ușoare, dar pentru a le folosi trebuie să aveți atât cititor cât și adaptor.

 

 

Interfață de citire a cardurilor de memorie

Cititoarele de carduri de memorie disponibile comercial sunt, de asemenea, împărțite datorită interfeței acceptate. În clasamentul cititorilor de carduri de memorie, dispozitivele USB sunt cele mai populare. De asemenea, acestea sunt și cele mai disponibile pe piață. Acestea sunt dispozitive care comunică cu un computer prin intermediul unui conector USB. În funcție de model, cititoarele sunt echipate fie cu cabluri, fie cu un conector USB. Cititoarele USB permit schimbul de date atât cu laptopuri, cât și cu computere desktop. Dispozitivele avansate sunt echipate cu mai mult de o intrare USB, astfel încât să le puteți conecta simultan la un computer și la o imprimantă. Aceste tipuri de dispozitive se numesc cititoare HUB.

O alternativă la factorii USB sunt cei cu o intrare ExpressCard. Sunt un dispozitiv dedicat laptopurilor. Acestea sunt conectate direct la priza exprescard (posibil PCMCIA). În funcție de model, acest tip de adaptor poate fi redus la unul sau la mai multe formate de carduri de memorie. Clasamentul cititorului de carduri include dispozitive de 33 și 54 de milimetri lățime. Atunci când căutați o soluție universală, cel mai bine este să alegeți un cititor ExpressCard 54 care să fie adaptat pentru a sprijini mai multe standarde de card.

Un alt tip de cititor este cel adaptat pentru intrarea IEEE1394. Este adaptat pentru computere desktop și laptopuri. Un astfel de cititor cu o astfel de interfață se caută sub numele de FireWire. Acceptă carduri CF I și CF II, iar marele său avantaj este viteza foarte mare de transfer de date. Datorită formatelor de card acceptate, acesta va fi folosit de către persoanele care folosesc zilnic echipamente profesionale cu carduri CF.

 

 

Cititoare interne de carduri de memorie

Vorbind despre cititoarele de carduri de memorie, de asemenea, nu puteți ignora dispozitivele interne încorporate în computer. Această soluție poate fi găsită pe unele modele de laptop. Cititoarele de carduri de memorie internă acceptă unul sau mai multe formate de carduri selectate. Pe de altă parte, există dispozitive disponibile pentru utilizatorii de computere desktop care pot fi montate permanent într-un buzunar din carcasa hardware. De obicei sunt universale.

 

Viteza de transfer în cititoarele de carduri de memorie

Cititoarele de carduri de memorie nu au mulți parametri care pot fi analizați mult timp înainte de cumpărare. Cu toate acestea, merită să vă uitați la unele dintre cele mai importante elemente care afectează confortul utilizării acestui dispozitiv. Pentru cititori, cea mai importantă este viteza de transfer. Depinde de standardul cardului și de conexiunea disponibilă pentru cititor și prin care comunică cu computerul. Producătorii oferă posibilitatea de a alege între cititorii cu conector USB 2.0 și 3.0, care este noua generație. De regulă, conector USB 2.0. ar trebui să permită o viteză de transfer de 60 MB pe secundă, dar în realitate este la jumătate din dimensiune. Cititoarele cu conector 3.0 sunt mai rapide și permit o viteză de transfer reală de 300 MB pe secundă (viteza declarată de producători este de 5 GB pe secundă). Viteze mai mari pentru transmisia de date sunt obținute de cititorii de carduri expres (aproximativ 133 MB pe secundă). Pe de altă parte, pe dispozitivele FireWire, viteza poate fi de la 50 până la 100 MB pe secundă. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că în timpul achiziției nu merită să ne ghidăm după viteza conectorului din cititor. Dacă utilizați carduri de memorie standard, chiar și achiziționarea unui cititor foarte rapid nu va face ca transferul să aibă loc rapid.

 

 

Dimensiunile cititoarelor de carduri de memorie

Cititoarele sunt dispozitive mici. Totuși, acest lucru nu înseamnă că fiecare model este disponibil la aceleași dimensiuni. În magazine, puteți avea imediat atât dispozitive compacte și foarte mobile, cât și dispozitive mai mari. Dimensiunile cititoarelor de carduri de memorie sunt cele mai potrivite nevoilor dumneavoastră. Dacă le luați adesea în călătorie, este bine să alegeți cea mai mică dimensiune. Pentru uz casnic, puteți alege un dispozitiv mai mare. În plus față de dimensiuni, este bine să acordați atenție lungimii cablului, contează dacă conectorul USB al computerului este în partea din spate a carcasei. Pentru a transfera comod fișierele, cablul trebuie să aibă cel puțin o jumătate de metru.

 

card
fot.pixabay.com

Drivere de cititor de carduri de memorie

Majoritatea cititorilor de carduri de memorie din clasament sunt dispozitive plug and play. Pentru a le face să funcționeze, nu este necesar să instalați software suplimentar sau să încărcați drivere. Cu toate acestea, pe piață puteți găsi și cititori care necesită o astfel de acțiune. De obicei driverele necesare pentru instalare sunt furnizate pe discul furnizat cu dispozitivul. Persoanele care doresc să transfere date între diferite computere și nu vor putea întotdeauna să instaleze software ar trebui să faciliteze utilizarea modelelor, adică plug & play.

 

Cât costă cititorul de carduri de memorie?

Cumpărarea unui cititor de carduri de memorie nu reprezintă o sarcină grea pentru bugetul de acasă. Prețurile chiar și celor mai avansate modele nu sunt mari. Cel mai mult trebuie să plătiți pentru un cititor universal de carduri de memorie. În cazul unui astfel de echipament, este vorba despre 40 PLN, deși în clasamentul cititorilor de carduri de memorie puteți găsi și echipamentele al căror cost de achiziție este mai mic. Trebuie să plătiți cel mai puțin pentru un cititor dedicat unui card de memorie standard. Prețul unui astfel de dispozitiv este 10-15 PLN, și chiar mai mic pentru modelele fără marcă.

Cumpărarea unui adaptor este mai scumpă. Modelele standard sunt disponibile de la 50 PLN, dar dacă doriți să cumpărați un cititor FireWire, aceste cheltuieli vor fi în jur de 200-300 PLN.

 

 

 

 

 

Cum să alegi un cititor bun? Clasarea cititorilor de carduri de memorie

Cumpărarea unui cititor de carduri de memorie ar trebui să depindă în primul rând de ce și de câte cărți doriți să citiți pe un computer desktop. Dacă aveți mai multe carduri și fiecare acceptă un standard diferit, cel mai bine este să pariați pe un dispozitiv universal care oferă o mulțime de posibilități. În caz contrar, este mai rentabil să cumperi un cititor dedicat. De asemenea, trebuie reținut faptul că achiziția celui mai bun model de pe piață nu va implica întotdeauna un transfer de date mai rapid. Acest lucru depinde în mare măsură de cardul dvs. Prin urmare, dacă aveți carduri tradiționale, este mai bine să cumpărați un cititor de carduri de memorie cu rază medie, cheltuind bani pentru acest tip de FireWire nu va îmbunătăți oricum viteza de transfer a datelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here