consola
fot.pixabay.com

 

Consolele de jocuri se bucură de popularitate de ani buni. Oamenii care doresc doar să cumpere acest dispozitiv sunt convinși că alegerea nu este mare. Pe rafturile magazinelor veți găsi console Xbox, PlayStation sau Wii. S-ar părea că, datorită acestui lucru, alegerea dispozitivului potrivit nu ar trebui să dureze mult timp sau să fie dificilă. Nimic nu putea fi mai greșit. Aceste console sunt disponibile pe mai multe modele care sunt în mod constant îmbunătățite și modificate de producători. O problemă este, de asemenea, alegerea producătorului consolei. Lupta pentru jucătorii dintre Sony, Microsoft și Nintendo se desfășoară de mulți ani, iar brandurile surprind jucătorii cu considerente noi și mai inovatoare. Dacă nu știți ce console de jocuri să alegeți, consultați sfaturile noastre.

 

 

 

Cuprins

1 Console recomandate

1.1 Consola Microsoft Xbox One X

1.2 Consola Sony PlayStation 4 PRO 1TB

1.3 Consola Microsoft Xbox One S 500 GB

1.4 Consolă Sony PlayStation 4 Slim 1TB

2 Tipuri de console de jocuri

3 Versiuni ale consolei de jocuri

4 Rata de eșec și garanție

5 Consolă de jocuri și televiziunea

6 parametrii consolei de jocuri

7 Număr de jocuri pe consolă și jocuri online

8 Controlul consolei de jocuri

9 Caracteristici suplimentare ale consolei de jocuri

10 Cât costă consola de jocuri?

 

 

 

Console recomandate

Consola Microsoft Xbox One X

 

Consola Sony PlayStation 4 PRO 1TB

 

 

Consola Microsoft Xbox One S 500 GB

Consola Sony PlayStation 4 Slim 1TB

 

 

consola
fot.pixabay.com

 

Tipuri de console de jocuri

Există trei tipuri principale de console de jocuri pe rafturile magazinelor. Sunt produse ale Sony, Microsoft și Nintendo. Aceste console sunt disponibile în diverse generații. Cu cât este mai mare, cu atât mai multe posibilități oferă dispozitivul. Generațiile următoare sunt marcate adăugând următoarea cifră sau al doilea membru la numele principal. În clasamentul consolelor de jocuri vom găsi modele pentru toate cele trei mărci. Sunt la fel de populare și fiecare dintre ele are adversarii și susținătorii săi. Printre consolele de jocuri, diferențiem:

  • console xbox – acestea sunt dispozitive care vă permit să jucați jocuri video Microsoft; primul model de pe piață a apărut în 2001; În prezent, consolele Xbox 360 și cele mai recente Xbox One sunt disponibile pe piață; aceste modele câștigă o mare popularitate datorită prețului competitiv și numărului mare de jocuri pe care le suportă;
  • Console Playstation – consola de jocuri Playstation este un produs Sony, primele modele au apărut pe piață în 1994; în clasamentul consolelor de jocuri puteți găsi în primul rând modelul PS3; Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că dispozitivul este mult mai scump decât competitivul Xbox și oferă, de asemenea, mult mai puține jocuri; avantajul său este capacitatea de a juca jocuri online și titluri exclusive de joc dedicate numai acestei console;
  • console Nintendo – pe piața poloneză consolele de jocuri Nintendo nu sunt cele mai populare; jucătorii menționează un preț ridicat și o calitate grafică vizibilă printre defectele sale; susținătorii săi, însă, subliniază controlul inovator care este disponibil în consolă; nu numai degetele sunt implicate, ci și întreaga mână.

 

 

Versiuni ale consolei de jocuri

Consolele enumerate mai sus sunt modelele de bază, în fiecare dintre ele există mai multe versiuni din care să alegeți. Generațiile individuale ale dispozitivului diferă între ele prin echipamente suplimentare, memorie pe disc, tipuri de mufe, precum și prin designul în sine. Alegerea generației de console este cea mai dificilă pentru jucători. Decizia de a cumpăra cea mai recentă consolă de jocuri sau de a alege un model mai vechi nu este ușoară. Întotdeauna trebuie să o faceți dependentă de nevoile personale. Vă rugăm să rețineți că pe console mai vechi nu va fi întotdeauna posibil să concediați toate cele mai recente titluri de joc. Cu toate acestea, prețul dispozitivului și jocurilor de pe acesta va fi mult mai mic aici. De menționat, de asemenea, că producătorii de console de jocuri au pregătit și o ofertă dedicată pentru persoanele care caută dispozitive mici și care economisesc energie. Consolele cu astfel de funcții sunt marcate cu numele subțire și sunt disponibile atât în ​​Sony cât și în Microsoft.

 

 

Rata de eșec și garanție

Atunci când alegeți o consolă de jocuri, acordați atenție nu numai producătorului, ci și parametrilor individuali ai dispozitivelor. Opiniile utilizatorilor efectivi sunt, de asemenea, semnificative. Acestea vor răspunde la întrebarea dacă consola funcționează corect sau dacă trebuie să verificați dacă se va supraîncălzi sau va genera o eroare prin împiedicarea jocului virtual. De asemenea, este bine să verificați acoperirea în garanție a dispozitivului pe care doriți să îl cumpărați. Pentru majoritatea modelelor Xbox, puteți conta pe o perioadă de garanție de 2 ani pe sistemul door to door. Garanția este mai scurtă pentru console Nintendo și Playstation, acestea durează un an. Cu toate acestea, după cum arată recenziile jucătorilor din clasamentul consolei de jocuri, aceste dispozitive sunt caracterizate printr-o rată de eșec mult mai mică. De asemenea, trebuie amintit că perioada de garanție depinde nu numai de producătorul însuși, ci și de magazinul de unde achiziționezi console de jocuri. Unele dintre ele prelungesc singure perioada de garanție.

 

 

Consola de jocuri și televiziunea

Pentru ca consola să funcționeze trebuie să fie conectată la un televizor. Calitatea imaginii generate va depinde de calitatea acestei conexiuni. O problemă poate fi întâlnită, mai ales dacă aveți un televizor mai vechi. Deși consolele de jocuri pot fi conectate la toate televizoarele produse în ultimii 20 de ani, cu cât este mai vechi televizorul, cu atât se generează calitatea imaginii. Înainte de a cumpăra, este bine să verificați și ce conectori are consola și dacă vă permit să o conectați la un anumit model de televizor.

 

 

Parametrii consolei de jocuri

Ca orice dispozitiv, consolele de jocuri au și un set de parametri tehnici care merită să fiți atenți atunci când alegeți un dispozitiv. Cu toate acestea, merită să ne amintim că nu numai că mărturisesc calitatea și valoarea consolei de jocuri. Cu toate acestea, este dificil să le ignori complet atunci când achiziționezi.

Unul dintre cei mai importanți parametri tehnici este unitatea pe care o are consola. Printre acestea din urmă, DVD și Blu-Ray ies în evidență. Consolele bune au o unitate Blu-ray încorporată care poate citi date mult mai multe decât DVD-ul. Următorul pas este să verificați procesorul consolei de jocuri. Numărul de nuclee și puterea de calcul contează aici. Cu cât există mai multe, dispozitivul va fi mai eficient. De asemenea, nu puteți uita de memoria RAM integrată, sistemul grafic și hard disk-ul. De asemenea, rezoluția sa vă va spune dacă va fi confortabil să jucați pe consolă. Este necesar să-l adaptați la televizorul dvs. Cumpărând o consolă de jocuri Full HG fără a avea un televizor, nu va face posibilă funcționarea ei.

 

 

Număr de jocuri pe consolă și jocuri online

Când cumpărați o consolă de jocuri, vă așteptați la un divertisment și o distracție bună. Aceasta depinde, printre altele de jocurile pe care le puteți  juca. Prin urmare, atunci când faceți alegerea unui model de consolă este bine să știți câte și ce producții pot fi rulate pe acesta. Rețineți că console de jocuri sunt dispozitive cu o arhitectură închisă, spre deosebire de computere, ele nu pot fi extinse pentru a accepta titluri mai noi. Prin urmare, fiecare joc lansat pentru o anumită consolă și modelul dat va rula perfect pe ea. Dacă un anumit titlu nu a fost lansat pe consola ta, înseamnă că nu îl vei putea reda.

Divertismentul oferă nu numai producții interesante, dar și posibile jocuri online. Acest lucru vă permite să concurați cu jucători din întreaga lume și, în plus, vă permite să jucați versiuni demo ale jocurilor noi. Unii dintre producătorii de console de jocuri vă oferă opțiunea de a juca online gratuit, în timp ce alții necesită plata unui abonament lunar. Pe lângă problemele financiare, este bine să verificați cât de mare este comunitatea virtuală și dacă numărul de jucători vă permite să jucați jocuri interesante.

 

 

 

Controlul consolei de jocuri

Controlul este o funcționalitate extrem de importantă care vă permite să jucați jocuri virtuale. Cel mai avansat și considerat cel mai bun control, este cel din console de jocuri Nintendo. Este original și extrem de precis. Datorită echipamentelor cu consolă infraroșu, jucătorul primește mult mai mult decât un control standard prin intermediul butoanelor. Sistemul de control din consola Nintendo vă permite să citiți mișcările întregii mâini. Pe console Playstation și Xbox, controlul se face folosind un joypad tradițional. Jucătorii care se așteaptă cu facilități mai mari pot achiziționa gadgeturi suplimentare pentru jocul activ. Acestea vă permit să implicați nu numai degetele, ci și corpul în jocuri virtuale.

 

 

 

 

Caracteristici suplimentare ale consolei de jocuri

 

Consolele de astăzi nu mai sunt dispozitive care pot fi redate pur și simplu. Producătorii, le echipează funcționalități suplimentare care le fac să devină dispozitive multifuncționale. În unele modele, pe lângă rulările virtuale, puteți viziona și un film sau naviga pe internet.

Cele mai bune jocuri pentru PS4
fot.pixabay.com

Cât costă consola de jocuri?

Cumpărarea unei console nu este o cheltuială mică. Dacă doriți să investiți într-un model bun de ultimă generație, trebuie să țineți cont de reducerea bugetului de acasă cu peste 1000 de PLN. Aceste prețuri se aplică la console de la cei trei mari producători. În clasamentul consolelor de jocuri puteți găsi cele mai populare modele care se bucură de recenzii pozitive. Acest lucru vă va permite să cumpărați un dispozitiv bun care să ofere divertisment și distracție tuturor membrilor gospodăriei. Clasamentul care prezintă cele mai bune modele de console de jocuri va fi de asemenea util pentru persoanele care nu se vor regăsi pe echipamente electronice și nu știu să-și evalueze parametrii. În această listă, consolele indicate de utilizatori ajung la prețuri de peste 1000 PLN. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că consola în sine nu este totul. Pentru că de foarte multe ori devine necesar să cumpărați articole suplimentare, cum ar fi, de exemplu, covorașele de joc. Cheltuielile de luat în considerare sunt, de asemenea, cele petru jocuri pe consolă. De asemenea, ultimele producții care pot fi rulate pe consola de nouă generație nu sunt și cele mai ieftine. Prețul mediu al jocurilor pentru console este de aproximativ 120 PLN. Toate acestea înseamnă că acest tip de divertisment nu este ieftin. Prețurile ridicate ale dispozitivelor în sine arată, de asemenea, că înainte de a le cumpăra, trebuie să vă gândiți cu atenție la decizia dvs. O greșeală poate costa mult. Alegerea unei console bune este baza, de aceea este bine să te afli cu părerile utilizatorilor efectivi ai acestor dispozitive și să fii la curent cu noutățile lansate de producători. De asemenea, este bine să cumpărați echipamente de la mărci dovedite care sunt originale. Consolele mărcilor necunoscute se rup rapid și nu prezintă calitatea ca cele originale. De asemenea, nu sunt acoperite de garanție, deci orice reparații trebuie acoperite din buzunarul propriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here