cuptor
fot.pixabay.com

Cuprins:

1 Cuptorul cu microunde este considerat de mulți oameni ca fiind un echipament necesar în bucătărie. Se folosește pentru decongelare, coacere sau reîncălzire. Funcțiile sale extinse înseamnă că îl puteți trata aproape la egalitate cu cuptorul. Datorită avantajelor sale, cuptoarele cu microunde s-au bucurat de ani de zile de o popularitate neclintită. Primul echipament de acest tip a apărut pe piață în mijlocul secolului XX și a fost imediat considerat ca un dispozitiv care va accelera și facilita desfășurarea activităților de bucătărie. Microundele de astăzi nu au prea multe în comun cu primele echipamente de acest tip. Există multe modele și tipuri de cuptoare pe piață care oferă astăzi diverse funcționalități și soluții. În primul rând, amenajând bucătăria, putem alege între un echipament independent și un cuptor cu microunde incorporabil. Dacă vă gândiți să îl cumpărați pe acesta din urmă, consultați clasamentul nostru de cuptoare cu microunde incorporabile.

2 Principii de funcționare ale cuptoarelor cu microunde

3 Construcția cuptorului cu microunde încorporat

4 Tipuri de cuptoare cu microunde

5 Funcționalități încorporate în cuptoarele cu microunde

6 Încălzire, dezghețare, gătit – funcțiile de bază ale cuptoarelor cu microundelor incorporabile

7 Dimensiunea cuptorului cu microunde incorporabil

8 Cei mai importanți parametri ai cuptoarelor cu microunde

9 Modul de utilizare a cuptorului cu microunde

10 Material utilizat pentru construirea cuptorului cu microunde incorporabil

11 Cât costă cuptoarele cu microunde incorporabile?

cuptor
fot.pixabay.com

Cuptorul cu microunde este considerat de mulți oameni ca fiind un echipament necesar în bucătărie. Se folosește pentru decongelare, coacere sau reîncălzire. Funcțiile sale extinse înseamnă că îl puteți trata aproape la egalitate cu cuptorul. Datorită avantajelor lor, cuptoarele cu microunde s-au bucurat de ani de zile de o popularitate neclintită. Primul echipament de acest tip a apărut pe piață în mijlocul secolului XX și a fost imediat considerat ca un dispozitiv care va accelera și facilita desfășurarea activităților de bucătărie. Microundele de astăzi nu au prea multe în comun cu primele echipamente de acest tip. Există multe modele și tipuri de cuptoare pe piață care oferă astăzi diverse funcționalități și soluții. În primul rând, amenajând bucătăria, putem alege între un echipament independent și un cuptor cu microunde incorporabil. Dacă vă gândiți să îl cumpărați pe acesta din urmă, consultați clasamentul nostru de cuptoare cu microunde incorporabile.

 

Principii de funcționare ale cuptoarelor cu microunde

Indiferent dacă decidem să cumpărăm un cuptor cu microunde încorporat sau un echipament independent, mecanismul funcționării sale este același. Acesta constă în încălzirea alimentelor introduse în dispozitiv cu ajutorul microundelor, care care fac ca moleculele de apă să vibreze. Aceste particule se lovesc reciproc sub influența mișcării și, ca urmare, generează căldură. Se întind pe un vasul încălzit, făcându-l gata de mâncare într-un timp foarte scurt.

 

Construcția cuptorului cu microunde incorporabil

Majoritatea cuptoarelor cu microunde arată la fel. Aceasta este o altă asemănare care le leagă indiferent de modelul ales. De obicei, cuptoarele cu microunde sunt pachete dreptunghiulare care constau dintr-o cameră și o ușă. Acestea din urmă sunt echipate cu o sticlă transparentă și plasă încorporată. Merită știut că, în ciuda construcției similare și a aceluiași mod de funcționare, majoritatea modelelor de cuptoare cu microunde încorporate diferă semnificativ. Dispozitivele sunt echipate cu diferite funcționalități și facilități. Cu cât sunt mai scumpe, cu atât oferă mai multe opțiuni.

 

Tipuri de cuptoare cu microunde

Există multe tipuri de cuptoare cu microunde pe rafturile magazinelor. Împărțirea lor de bază constă în distingerea echipamentelor independente, adică a celor destinate plasării pe blat și a celor pentru amenajare. Cuptoarele cu microunde incorporabile sunt dispozitive care se potrivesc strâns cu interiorul și suprafața bucătăriei. Sunt acoperite cu mobilier pe toate părțile, iar singurul element al construcției lor originale care este vizibil este ușa și panoul de control. Datorită acestui fapt, se pot îmbina complet cu mobilierul de bucătărie, făcându-l mai estetic. Cuptoarele cu microunde incorporabile sunt de obicei plasate deasupra cuptorului. Merită să vă amintiți că atunci când decideți acest tip de cuptor cu microunde, trebuie să luați în calcul cheltuielile mai mari. Cuptoarele cu microunde incorporabile sunt mai scumpe decât modelele independente, dar avantajele lor mai mari sunt reprezentate de manopera și fiabilitatea mai bune.

 

Încălzire, dezghețare, gătit – funcțiile de bază ale cuptoarelor cu microunde incorporabile

Funcționalitatea de bază a fiecărui cuptor cu microunde este încălzirea. În mare parte, același program vă permite să dezghețați carne sau pește. Pentru a face acest lucru, trebuie să alegeți setările corespunzătoare. Cuptorul trebuie să fie setat la 20 W și să puneți carne în el timp de 1-2 minute. În cazul modelelor cu microunde mai scumpe și mai avansate, se folosește un program separat pentru decongelare.

Cuptoarele cu microunde incorporabile sunt aparate pe care producătorii le echipează adesea cu grătar și opțiunea de aer cald. Această a doua funcționalitate vă permite să coaceți în dispozitiv pe aceleași principii ca și în cuptoarele tradiționale. Datorită ventilatorului instalat în echipament, vasele sunt încălzite și coapte uniform și, cel mai important, coacerea durează mult mai puțin decât într-un cuptor standard. Un cuptor cu microunde cu aer cald permite, de asemenea, să fie utilizat ca uscător pentru ciuperci sau fructe. Trebuie amintite, de asemenea, cuptoarele cu microunde combinate. Acestea lucrează excelent în bucătăriile mari, unde se întâmplă întotdeauna multe. Avantajul lor este că permit încălzirea și prăjirea simultană.

 

Dimensiunea cuptorului cu microunde incorporabil

Atunci când alegeți un cuptor cu microunde incorporabil, trebuie acordată atenție nu numai funcțiilor și capacităților sale, ci și dimensiunilor. Mărimea cuptorului cu microunde trebuie să fie adaptată nevoilor dvs. și dimensiunii bucătăriei. Producătorii, vorbind despre capacitatea cuptorului cu microunde, determină câte scalere pot fi amplasate în cameră în același timp. Acest lucru este strâns legat de placa de turnare cu care este echipat fiecare dispozitiv. În clasamentul cuptoarelor cu microunde incorporabile vom găsi atât aparatele de dimensiuni mici, cât și cele destinate unei familii numeroase. Cuptoarele cu microunde de dimensiuni mici sunt cele cu o capacitate de aproximativ 15 litri, cele de dimensiuni mari au o capacitate de aproximativ 40 litri. Analizând clasamentul de mai sus al cuptoarelor cu microunde incorporabile, se poate sublinia însă că cele mai populare și cele mai bune opinii sunt despre modelele de domensiuni medii, în care capacitatea este de aproximativ 17 litri, iar diametrul plăcilor nu depășește 25 de centimetri. Acest cuptor cu microunde încorporat vă permite să încălziți confortabil cina, dar nu va funcționa pentru a încălzi o pizza mare sau a dezgheța un pui întreg. De asemenea, trebuie amintit că cu cât este mai mic un cuptor cu microunde, cu atât mai puține funcționalități posedă. Dacă sunteți în căutarea unui cuptor cu microunde care poate înlocui cu ușurință un cuptor tradițional în bucătărie, cel mai bine este să căutați un model cu o capacitate de peste 30 de litri.

În cazul cuptoarelor cu microunde, dimensiunile sale sunt de asemenea importante. Acestea trebuie adaptate la lățimea și înălțimea mobilierului în care doriți să plasați echipamentul.

 

Cei mai importanți parametri ai cuptoarelor cu microunde

Atunci când alegeți un cuptor cu microunde incorporabil, nu puteți ignora parametrii tehnici. Cea care trebuie verificată este puterea cuptorului cu microunde. Ea îți va spune cât de repede se va încălzi, decongela sau coace mâncarea. Cele mai populare modele, pe care le veți găsi în clasamentul cuptoarelor cu microunde incorporabile, au o putere de aproximativ 1000 W. Mulțumită acestora, nu trebuie să așteptați mult timp pentru a încălzi prânzul sau cina. Cu toate acestea, ar trebui să ne amintim despre dezavantajele cuptoarelor cu microunde de mare putere. În cazul lor, bucăți mici de prăjituri, carne și alte feluri de mâncare încălzite se pot arde sau usca în jurul marginilor. În ciuda acestui fapt, nu merită să cumpărați un cuptor cu microunde cu putere redusă. Majoritatea dintre acestea nu își îndeplinesc sarcinile de bază și trebuie să așteptați mult timp pentru a încălzi vasele.

 

Modul de utilizare a cuptorului cu microunde

Achiziționați un cuptor cu microunde care să fie ușor de utilizat. Majoritatea cuptoarelor cu microunde incorporabile au un panou de control la exteriorul ușii. Aceste tipuri de modele, sunt de obicei cele cu control electronic. Aceasta înseamnă că panoul vă permite să utilizați butoanele pentru a selecta funcțiile individuale oferite de echipament. Acestea includ opțiunea de încălzire a vasului sau reglarea programelor adecvate la greutate. Sistemele electronice de control setează astmatic puterea radioului și timpul de încălzire al vasului introdus. În cuptoarele cu microunde incorporabile, întâlnim un sistem de control cu ​​automatizare a greutății. Această opțiune este extrem de convenabilă. După introducerea vasului în aparat, detectează automat greutatea alimentelor care trebuie încălzite și, pe această bază, selectează timpul și puterea încălzirii. Datorită acestui lucru, vasele nu se ard, nu se supraîncălzesc sau nu sunt reci în interior.

cuptor
fot.pixabay.com

Material utilizat pentru construirea cuptorului cu microunde incorporabil

Deși cuptorul cu microunde incorporabil este înconjurat pe trei părți de mobilier, nu trebuie să ignorați materialele din care a fost confecționat. Vorbim în special despre finisajul său interior. Cele mai ieftine modele, greu de găsit într-o opțiune încorporată sunt de obicei emailate. Acest tip de suprafață mărește împrăștierea microundelor în cameră, datorită căreia procesul de încălzire este mai scurt. Cu toate acestea, trebuie amintit că smalțul, deși ușor de curățat, nu este rezistent la deteriorarea mecanică. Modelele cu acoperiri ceramice sau din oțel inoxidabil, care sunt mai populare în clasamentul cuptoarelor cu microunde incorporabile, prezintă o astfel de rezistență. Aceste materiale sunt durabile și solide, nu provoacă rugină și sunt rezistente la zgârieturi etc.

 

Cât costă cuptoarele cu microunde incorporabile?

Cuptoarele cu microunde incorporabile sunt mult mai puțin populare decât aparatele independente. Deși, de regulă, sunt fabricate din materiale de calitate mai bună și oferă mai multă funcționalitate, acestea nu usnt așa de căutate din cauza prețului. Cele mai ieftine modele care pot fi găsite în clasamentul cuptoarelor cu microunde incorporabile sunt cele care au prețul în jur de 1000 PLN. Sunt foarte de bază și nu oferă multe posibilități. Pentru un dispozitiv mid-range care funcționează bine într-o bucătărie familială, trebuie să plătiți în jur de 2.000 PLN. Aceste prețuri nu sunt cele mai mici și sunt în continuare în partea de jos din acest segment de electrocasnice. Pentru comparație, cel mai ieftin cuptor cu microunde independent costă în jur de de 200 PLN. Nu este de mirare că majoritatea oamenilor decid să renunțe la echipamentele încorporate în favoarea celor care pot fi puse pe blat. Atunci când luați o astfel de decizie, trebuie să aveți în vedere că aceasta este, de asemenea, o renunțare de la aparatele de bucătărie și de estetică de calitate mai bună, care sunt date de aparatele încorporate din cameră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here