sistem de difuzoare
fot.pixabay.com

De o lungă perioadă de timp, apelurile telefonice în timpul condusului mașinei sunt supuse unei amenzi. Căștile sunt o distragere care poate provoca un accident sau o coliziune. Prin urmare, șoferii care nu doresc să plătească amenzi mari sau să se expună la pericol pe drum trebuie să-și echipeze vehiculul cu un difuzor. Există destul de multe pe piață. Mai mult, un radio de mașină sau un smartphone obișnuit poate fi folosit și ca difuzor. Toate aceste dispozitive vă permit să conduceți conversații ocazionale în mașină. Cu toate acestea, înainte de a cumpăra un difuzor auto, ar trebui să vă familiarizați cu cei mai importanți parametri ai acestor dispozitive. Acest lucru vă va permite să faceți o achiziție bună.

difuzor masina
fot.pixabay.com18

Cuprins

1 Difuzoare recomandate

1.1 Cel mai bun difuzor de până la 50 PLN

1.2 Cel mai bun difuzor de până la 100 PLN

1.3 Cel mai bun difuzor de până la 150 PLN

1.4 Cel mai bun difuzor de până la 200 PLN

1.5 Cel mai bun difuzor de până la 300 PLN

1.6 Cel mai bun difuzor de până la 400 PLN

1.7 Cel mai bun difuzor de până la 500 PLN

2 Tipuri de difuzoare „mâini libere” pentru mașină

3 Conectarea telefonului cu difuzorul

4 Calitatea sunetului în difuzorul „mâini libere” ale mașinii

5 Ecranul difuzorului „mâini libere”

6 Instalarea difuzorului în mașină

7 Caracteristici suplimentare ale setului de  difuzor „mâini libere”

8 Difuzor solid pentru mașină

9 Durata de viață a bateriei difuzorului

10 Difuzoare bune – cât costă?

 

 

Difuzoare recomandate

Cel mai bun difuzor de până la 50 PLN

Quer(KOM0649)

 

Cel mai bun difuzor de până la 100 PLN

XBLITZ HF X200

 

Cel mai bun difuzor de până la 150 PLN

Jabra Drive (100-49000001-60)

 

Cel mai bun difuzor de până la 200 PLN

Jabra Tour PL

 

Cel mai bun difuzor de până la 300 PLN

Papagal MINIKIT Neo2 HD

 

Cel mai bun difuzor de până la 400 PLN

Jabra SPEAK 410 USB (7410-209)

 

Cel mai bun difuzor de până la 500 PLN

Jabra Speak 510+ MS (7510-309)

 

 

Tipuri de difuzoare „mâini libere” pentru mașină

Printre tipurile de difuzoare ale mașinii, se remarcă cele portabile și cele fixe. Fiecare dintre ele au opinii pro și contra. Difuzoarele portabile „fără mâini” sunt modele ieftine, extrem de mobile. Le puteți transfera cu ușurință între un vehicul și altul. Dezavantajul lor este însă că se descarcă și au nevoie de o sursă de alimentare externă. Seturile standard de difuzoare „mâini libere” de acest tip asigură aproximativ 20 de ore de convorbire și aproximativ 40 de zile de așteptare. Generațiile mai noi sunt echipate cu un panou tactil care oferă cele mai importante informații despre funcționarea dispozitivului, cum ar fi nivelul bateriei și puterea semnalului. Echipamentele portabile „mâini libere” vă permit, de asemenea, de multe ori să lucrați pe mai multe telefoane.

O alternativă la acestea sunt difuzoarele fixe. Acestea necesită montaj avansat și fac parte din echipamentul mașinilor. Sunt conectate permanent la sistemul electric al vehiculului, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la încărcarea lor. Telefonul șoferului este conectat automat la acesta, imediat ce se află în raza de acțiune.

În mașinile noi, direct din showroom, echipamentul „mâini libere” este de obicei montat din fabrică în versiunea standard sau puteți opta pentru această opțiune contra cost. Difuzorul încorporat este soluția perfectă. Dispozitivul este complet compatibil cu mașina și controlul acesteia este foarte ușor. De obicei, răspunsul la apeluri se bazează doar pe apăsarea butonului corespunzător de pe volan.

 

 

Conectarea telefonului cu difuzorul

Pentru a efectua apeluri folosind difuzorul în timpul conducerii unei mașini, dispozitivul trebuie conectat la telefonul selectat. Există mai multe moduri de comunicare de acest fel. Soluția de bază este o conexiune prin cablu. Cu toate acestea, nu este foarte confortabil și este din ce în ce mai rar pe piață. Modelele care se conectează la telefon prin bluetooth sunt mult mai populare, după cum arată clasamentul difuzoarelor de mașini. Universalitatea acestei tehnologii înseamnă că aproape orice telefon sau smartphone poate fi conectat la difuzor. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că aceste două dispozitive ar trebui să fie compatibile între ele. Înainte de a cumpăra un set, merită să verificați cerințele și parametrii exacti și să le comparați cu cele ale smartphone-ului folosit.

 

 

Calitatea sunetului în difuzorul „mâini libere” ale mașinii

Unul dintre cei mai importanți parametri cărora trebuie să le acordați atenție atunci când alegeți un difuzor auto este cel care vă spune ce calitate sonoră poate oferi. Difuzoarele încorporate sunt responsabile pentru această calitate. Acestea sunt cele mai potrivite nevoilor tale. În mașinile mici puteți paria pe kituri mai mici pentru „mâini libere”, echipate cu boxe standard. Într-o mașină mare, este bine să ne gândim la un set puternic, cu boxe puternice și un microfon de înaltă calitate. Acesta va asigura o primire bună a apelurilor primite și va face ca cealaltă parte să audă șoferul bine. Difuzorul va fi echipat cu tehnologie de reducere a zgomotului, iar anularea ecoului va ajuta, de asemenea, la o primire bună a sunetelor.

 

 

Ecranul difuzorului „mâini libere”

Atunci când alegeți un difuzor auto, merită să aruncați o privire la construcția dispozitivului în sine. Modelele mai noi, chiar și cele din gama de preț mediu, au afișaje integrate. Astfel de dispozitive sunt foarte populare, ceea ce se reflectă în clasamentul difuzoarelor de mașină. Sunt convenabile de utilizat și vă permit să controlați parametrii de bază ai echipamentului. Când alegeți un difuzor cu un ecran, acordați atenție dimensiunii și rezoluției acestuia. Este bine dacă permite citirea convenabilă a datelor plasate pe monitor. De asemenea, este demn de remarcat faptul că dispozitivele de clasă mai bună au afișaje cu ecran tactil. Sunt și mai funcționale și mai ergonomice, dar prețul lor este deja ridicat.

 

 

Instalarea difuzorului în mașină

Când cumpărați un difuzor auto, decideți dacă doriți să pariați pe un model suspendat pe parasolar sau încorporat în cabină. Modul în care este instalat kitul afectează comoditatea utilizării, astfel încât acest parametru nu poate fi lăsat la voia întâmplării. Locația difuzorului va fi afectată de modul în care este încărcat și de spațiul din interiorul vehiculului.

 

 

Caracteristici suplimentare ale setului de  difuzor „mâini libere”

Echipamentele de difuzor de bună calitate sunt echipate cu o serie de funcții suplimentare care vă permit să le utilizați și mai confortabil. Una dintre astfel de funcționalități este asocierea dispozitivului nu cu unul, ci cu mai multe (de obicei două) telefoane. Această funcție este oferită de tot mai multe dispozitive, chiar și de cele ale căror prețuri nu depășesc standardul. Persoanele care folosesc zilnic serviciul și telefonul privat ar trebui să se gândească la un set echipat cu o astfel de funcționalitate. Funcția de asociere cu multe dispozitive nu este necesar să o conectați la două telefoane, poate fi compatibil cu alte echipamente electronice, de exemplu un player mp3.

Funcționalitate utilă este, de asemenea, cea privind pornirea și oprirea automată a dispozitivului. Aceste acțiuni sunt posibile datorită detectorului de mișcare sau detectorului de vibrații încorporat. Difuzoarele pentru mașini „mâini libere” cu această funcționalitate se activează automat atunci când detectează că șoferul se urcă în vehicul și se oprește atunci când coboară sau parchează.

În clasamentul difuzoarelor pentru mașini, dispozitivele echipate cu funcția text la vorbire sunt de asemenea foarte populare. Această funcționalitate permite șoferului să citească automat SMS-urile primite, pe care nu trebuie să le verifice citind de pe ecranul telefonului. În plus, în unele cazuri, această caracteristică vă permite, de asemenea, să dictați mesajele text pe care doriți să le trimiteți. Datorită acestui fapt, șoferul echipat cu un astfel de difuzor auto nu poate doar să efectueze apeluri telefonice, ci și să supravegheze SMS-urile primite.

 

 

Difuzor solid pentru mașină

Atunci când alegeți un difuzor pentru mașină, țineți cont de durabilitatea sa și de construcția sa solidă. Spre deosebire de aparențe, multe pericole pot aștepta dispozitivul din interiorul mașinii. Este expus, de exemplu, la radiații solare ridicate sau la frig și poate fi, de asemenea, ușor deteriorat mecanic. Prin urmare, este o soluție bună pentru a alege dispozitivele cu o carcasă solidă, din plastic de bună calitate sau alt plastic.

 

 

difuzoare
fot.pixabay.com

Durata de viață a bateriei difuzorului

Dacă cumpărați un difuzor de mașină portabil, durata bateriei este perioada în care dispozitivul poate funcționa fără să se încarce. În prezent, dispozitivele standard, de mai bună calitate oferă până la 20 de ore de convorbire. Persoanele care doresc să investească într-un difuzor ieftin pot alege modele cu o baterie puțin mai scurtă, de exemplu, 10 sau 15 ore. Acest timp depinde de capacitatea bateriei, iar dispozitivul în sine avertizează asupra bateriei scăzute. Soluția problemei descărcării difuzorului în cel mai puțin adecvat moment poate fi să cumpărați un model cu conector USB. Un astfel de set poate fi conectat la o brichetă sau la un încărcător de mașini și poate fi folosit liber tot timpul.

 

 

Difuzor bun – cât costă?

În cazul difuzoarelor de mașină „mâini libere”, prețul are o importanță deosebită în ceea ce privește calitatea acestora. Există modele pe piață care costă câțiva zloți. Cu toate acestea, dacă le cumpărați, fiți conștienți de faptul că acestea nu vă vor permite să faceți altceva decât să răspundeți la apelurile primite. Difuzoarelor de mașină „mâini libere”, cu prețuri mai mari, au mult mai multe funcționalități. Ele nu numai că vă permit să răspundeți la apeluri, dar susțin agenda telefonică, efectuează comenzi vocale, reduc zgomotul și ecoul, au un transmițător FM și redau fișiere mp3. Aceste difuzoare de mașină oferă mult mai mult confort. Cu toate acestea, oamenii care caută o soluție ieftină, pot decide să cumpere căști cu un microfon în locul întregului difuzor. Aceasta este cea mai ieftină opțiune pentru a efectua apeluri telefonice în mașină fără a pune telefonul la ureche. O cască bluetooth este o soluție similară bugetar, la fel de redusă. Ambele opțiuni sunt nu numai ieftine, ci și ușor de utilizat și vă permit, de asemenea, să vă duceți difuzorul personal cu dvs. oriunde.

 

Difuzorul pentru mașină nu este doar un gadget util și interesant, ci și o necesitate. Fără asta, efectuarea de apeluri telefonice în mașină s-ar putea termina prost. În cel mai bun caz, șoferul va fi oprit de poliție și va primi o amendă, în cel mai rău caz va provoca un accident și va trebui să facă față consecințelor sale. Prețul fiecăruia dintre aceste evenimente este mult mai mare decât achiziționarea unui difuzor bun. Acesta poate fi achiziționat pentru doar câțiva zeci de zloți. Mai mult, persoanele care nu doresc să investească în dispozitive pot cumpăra un telefon obișnuit. Cu toate acestea, trebuie amintit că cu cât setul este achiziționat mai mare, cu atât este mai mare confortul utilizării și o calitate a sunetului mai bună. Dispozitivele extinse permit, de asemenea, mai multe opțiuni. Persoanele care au o problemă cu alegerea echipamentului potrivit pot analiza cele mai populare difuzoare din clasamentul difuzoarelor de mașini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here