epilator electric
fot.pixabay.com

Epilatorul este un dispozitiv mic care vă permite să scăpați de părul nedorit acasă. Datorită capului de epilare montat în el, acesta permite extragerea părului din rădăcini, slăbindu-le și făcându-le să crească mult mai încet. Trebuie, totuși, admis că epilatoarele sunt dispozitive care nu sunt asociate cu cel mai mare confort de utilizare. De obicei, majoritatea femeilor consideră că acest proces este neplăcut și asociat cu dureri mari. Între timp, pe piață apar modele noi și tot mai noi de epilatoare care ajută la ameliorarea durerii asociate cu epilarea. Trucul este doar alegerea tipului potrivit de echipament. Vezi pentru ce parametrii trebuie să acorzi atenție atunci când alegi acest dispozitiv și află despre cele mai populare modele din clasamentul epilatoarelor.

 

epilatoare eficiente
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Epilatoare tradiționale recomandate

1.1 Cel mai bun epilator tradițional de până la 50 PLN

1.2 Cel mai bun epilator tradițional de până la 100 PLN

1.3 Cel mai bun epilator tradițional de până la 150 PLN

1.4 Cel mai bun epilator tradițional de până la 200 PLN

1.5 Cel mai bun epilator tradițional de până la 250 PLN

1.6 Cel mai bun epilator tradițional de până la 300 PLN

1.7 Cel mai bun epilator tradițional de până la 350 PLN

1.8 Cel mai bun epilator tradițional de până la 400 PLN

1.9 Cel mai bun epilator tradițional de până la 500 PLN

1.10 Cel mai bun epilator tradițional de până la 600 PLN

2 Epilatoare cu lumină recomandate

2.1 Cel mai bun epilator cu lumină de până la 600 PLN

2.2 Cel mai bun epilator cu lumină de până la 700 PLN

2.3 Cel mai bun epilator cu lumină de până la 800 PLN

2.4 Cel mai bun epilator cu lumină de până la 900 PLN

2.5 Cel mai bun epilator cu lumină de până la 1000 PLN

2.6 Cel mai bun epilator cu lumină de până la 1250 PLN

2.7 Cel mai bun epilator cu lumină de până la 1500 PLN

2.8 Cel mai bun epilator cu lumină de până la 2000 PLN

3 Tipuri de epilatoare

4 Cap de epilator – ce să alegi?

5 Viteza epilatorului

6 Alimentarea epilatorului

7 Atașamente pentru epilatoare

8 Structura epilatorului și ergonometria

9 Funcții suplimentare ale epilatorului

10 Accesorii pentru epilatoare

11 Curățare și igienă

12 Cât costă un epilator bun? Clasamentul epilatoarelor

 

 

 

Epilatoare tradiționale recomandate

Cel mai bun epilator tradițional de până la 50 PLN

Remington SMOOTH & SILKY WPG4010C

 

Cel mai bun epilator tradițional de până la 100 PLN

Philips HP6420 / 00

 

Cel mai bun epilator tradițional de până la 150 PLN

Philips HP 6423/00

 

Cel mai bun epilator tradițional de până la 200 PLN

Philips Satinelle BRE610 / 00

 

Cel mai bun epilator tradițional de până la 250 PLN

Philips Satinelle Advanced BRE620 / 00

 

Cel mai bun epilator tradițional de până la 300 PLN

Philips HP 6520

 

Cel mai bun epilator tradițional de până la 350 PLN

Panasonic ES-ED92RP503

 

Cel mai bun epilator tradițional de până la 400 PLN

Panasonic ES-ED96-S503

 

Cel mai bun epilator tradițional de până la 500 PLN

Braun Silk-épil (9-961V)

 

Cel mai bun epilator cu lumină de până la 600 PLN

Babyliss G933E IPL

 

Epilatoare cu lumină recomandate

Cel mai bun epilator cu lumină de până la 700 PLN

Remington i-Light Essential IPL6250

 

Cel mai bun epilator cu lumină de până la 800 PLN

BaByliss Homelight G945E

 

Cel mai bun epilator cu lumină de până la 900 PLN

Philips Lumea SC1995 / 00

 

Cel mai bun epilator cu lumină de până la 1000 PLN

Remington iLIGHT IPL6780

 

Cel mai bun epilator cu lumină de până la 1250 PLN

Braun Silk expert BD 5001 IPL

 

Cel mai bun epilator cu lumină de până la 1500 PLN

Braun IPL BD5009

 

Cel mai bun epilator cu lumină de până la 2000 PLN

Philips Lumea Prestige BRI950 / 00

 

 

Tipuri de epilatoare

În prezent, există două tipuri de epilatoare de bază pe piață. Unul este un epilator cu cap de pensetă, celălalt cu cap de disc. Primul tip este un dispozitiv echipat cu un cap pe care sunt așezate pensetele. Sunt localizate la distanțe considerabile, datorită cărora pot epila cu ușurință părul slab și rar. În funcție de modelul selectat, puteți avea 14 – 40 de perechi de pensete pe cap. Cu cât sunt mai multe, cu atât este mai precisă și mai rapidă epilarea. Trebuie amintit însă că un număr mare de pensete irită pielea și nu este recomandat pentru bărbierit,  această parte a pielii este predispusă la iritare. Al doilea tip de epilatoare sunt dispozitivele echipate cu discuri. Aceste discuri pot fi ceramice sau metalice. Conform clasamentului epilatoarelor, epilatoarele cu discuri ceramice sunt mai populare. Acest lucru se datorează faptului că nu provoacă alergii și sunt mai sigure pentru piele. Discurile metalice, deși sunt mai ieftine, pot provoca iritații. Atunci când căutați un epilator bun, merită să pariați pe cel cu capul de disc, este mai precis decât capul cu penseta. Merită menționată și ultima generație de epilatoare de casă, care vă permit să eliminați părul cu impulsul de lumină. În cazul lor, puteți face epilarea cu laser acasă. Părul este îndepărtat cu ajutorul unui fascicul laser și întregul proces este sigur și nu prezintă niciun risc.

 

 

 Cap de epilator – ce să alegi?

Pe lângă alegerea tipului de cap de epilator, ar trebui să acordați atenție și funcționalității acestuia. Epilatoarele bune sunt în principal cele mobile sau cele special profilate. Facilitează ele depilarea, care este mai precisă. Epilatorul cu capul conturat permite, printre altele, să radă părul care crește în unghiuri diferite. De asemenea, este bine dacă capetele mașinii pot fi spălate direct sub apă curentă. Astfel, curățarea dispozitivului este mai ușoară.

 

 Viteza epilatorului

Parametrul important atunci când alegeți un epilator este viteza pe care dispozitivul o are. Este important ca echipamentul să aibă reglarea vitezei capului. Modelele de bază au de obicei două niveluri de schimbare. Virajele mai rapide permit o bărbierită mai strânsă, dar provoacă și mai multă durere, în timp ce cele mai lente vă permit să evitați iritațiile pielii.

 

 

Alimentarea epilatorului

Un lucru extrem de important atunci când cumpărați aparate electrice, inclusiv un epilator, este tipul sursei de alimentare a acestora. În funcție de stilul de viață și de nevoile fiecăruia, va fi ales epilatorul. Dacă acesta are de călătorit mult și este adesea localizat în locuri în afara accesului la priza electrică, cumpărarea unui epilator cu baterii este o opțiune bună. Această sursă de alimentare permite dispozitivului să funcționeze fără acces la priză. Atunci când achiziționați un astfel de dispozitiv, trebuie luată în considerare durata de viață a bateriei. De obicei, epilatoarele ieftine funcționează pe baterii timp de câteva minute, este posibil să nu fie suficient timp pentru a efectua procedura, care durează aproximativ 30-40 de minute pentru epilarea picioarelor. Dacă epilatorul va fi utilizat mai ales acasă, este mai bine să cumpărați un model pe electricitate mai bun, care funcționează atunci când este conectat la o priză electronică. În magazin puteți găsi, de asemenea, epilatoare care pot funcționa atât pe curent electric, cât și pe baterie. Aceste tipuri de epilatoare se numesc combos.

 

 Atașamente pentru epilatoare

Producătorii se străduiesc să se asigure că epilarea nu mai este asociată cu o intervenție chirurgicală neplăcută și dureroasă. Dorind să reducă la minimum disconfortul care însoțește epilarea, echipează dispozitivele cu huse speciale. Acestea sunt destinate în principal să reducă durerea. Dispozitivele cu funcții de epilare umedă sunt modele populare în clasamentul epilatoarelor. Procedura se efectuează la duș sau în timp ce facem baie, datorită căreia doare mai puțin. O astfel de procedură pentru propria siguranță poate fi efectuată numai cu epilatoare impermeabile. În plus, epilatoarele au adesea:

  • bărbieritul atașat – sarcina sa este de a pregăti corpul pentru epilare; este destinat pentru îndepărtarea părului lung de peste 15 milimetri; producătorii recomandă, de asemenea, utilizarea acestuia pentru a bărbieri zonele sensibile din care este dificil să scapi de păr cu un capac standard; un epilator cu atașament de bărbierit funcționează ca un aparat de bărbierit electric;
  • capacul calmant – este un capac din plastic care acoperă o parte din penseta localizată în cap, datorită căreia durerea resimțită în timpul procedurii este mult mai mică; folosind-o, totuși, trebuie să luați în calcul faptul că cantitatea de păr tras va fi mai mică;
  • atașament de răcire – acesta este un alt atașament conceput pentru a minimiza durerea asociată cu epilarea; punându-l, vă puteți aștepta la o senzație de răcoare pe pielea epilată;
  • role de masaj – au scopul de a reduce durerea și de a îmbunătăți confortul procedurii prin masarea pielii în timpul acesteia;
  • decojirea atașamentului – rolul acestui atașament este acela de a împiedica pătrunderea părului în piele; se efectuează după epilare.

De asemenea, merită să ne uităm dacă dispozitivul, pe lângă capace care atenuează durerea, are și cele care vă permit să scăpați de păr din alte părți ale corpului decât picioarele. Dacă doriți să epilați zonele atât de sensibile precum linia sau fața de bikini, cel mai bine este să dotați epilatorul cu huse suplimentare concepute pentru aceste părți ale corpului. Acest lucru nu va evita numai durerea, dar și iritația pielii.

 

 

 Structura epilatorului și ergonometria

Un epilator bun nu este doar cel echipat cu întregul set de suprapuneri sau funcționalități suplimentare, ci și un dispozitiv care este realizat solid și care poate fi ținut cu ușurință. Prin urmare, înainte de a cumpăra un model selectat, merită să verificați din ce materiale a fost realizată carcasa. De obicei avem de-a face cu epilatoare din plastic. Cu toate acestea, cele mai bune modele sunt cele confecționate din plastic de bună calitate, care nu se fisurează sau nu se crapaă. Carcasa în sine ar trebui să aibă, de asemenea, o formă ergonomică. Ar trebui să vă permită să țineți cu ușurință dispozitivul în mână și să îl folosiți. Clasamentul epilatorului este dominat în principal de dispozitive cu forme nu foarte sofisticate, care nu sunt supărătoare în timpul utilizării.

 

 

 Funcții suplimentare ale epilatorului

Epilatoarele au adesea funcții suplimentare. Merită să fiți atenți, deoarece o mare parte dintre ele nu sunt un gadget cu sunet rece, dar ajută în procesul de a scăpa de păr. Epilatorul echipat cu iluminare de fundal va fi o caracteristică practică. Va ajuta la o epilare mai amănunțită. LED-urile încorporate fac ușor să observați chiar și părul mic care rămâne pe piele. Și mai precise sunt epilatoarele de înaltă clasă care au un mecanism pentru ridicarea părului chiar înainte de a le îndepărta.

Datorită faptului că procesul de epilare durează de obicei câteva minute (de obicei, aveți nevoie de 30 până la 40 de minute pentru a vă epila picioarele), este bine să știți ce zgomot emite dispozitivul. De obicei, epilatoarele sunt dispozitive destul de zgomotoase. Dacă doriți să reduceți zgomotul muncii lor, ar trebui să căutați un model cu funcții de tăcere – pornește vocea și reduce zgomotul.

Epilatoarele cu aer de răcire sunt de asemenea foarte populare. Această funcție vă permite să răciți pielea și, astfel, să minimizați durerea. Poate fi utilizat pentru a susține suprapunerile descrise mai sus.

 

epilare definitiva
fot.pixabay.com

Accesorii pentru epilatoare

De asemenea, producătorii oferă o serie de accesorii care pot fi achiziționate pentru epilatoare. Primul dintre ele pe care îl putem întâlni este capul de răcire. Acesta este un recipient separat în care există un lichid special. Acest lichid trebuie răcit în frigider sau congelator cu câteva ore înainte de epilare. Containerul se conectează la dispozitivul de epilare. Sarcina sa este să răcească pielea epilată, datorită căreia disconfortul simțit este mai mic. O mănușă de răcire are un efect similar. În cazul ei, răcirea nu are loc automat, dar ar trebui să te masezi singur cu o mănușă cu lichid. Acest lucru face ca pielea să fie mai puțin sensibilă la durere.

 

 Curățenie și igienă

Pentru epilatoare, curățarea și menținerea standardelor de igienă adecvate sunt foarte importante. Epilatoarele rezistente la apă sunt cele mai ușor de curățat – capetele lor pot fi spălate fără obstacole, chiar și în timpul epilării. În cazul modelelor clasice, este bine să vă asigurați că puteți scoate capul și să îl spălați sub apă curentă, acesta va facilita foarte mult întregul proces de îngrijire a echipamentului. O perie adăugată la kitul epilator este de asemenea un gadget util. Ajută la îndepărtarea murdăriei și a părului din cap.

 

 

Cât costă un epilator bun? Clasamentul epilatoarelor

Prețul unui epilator depinde în primul rând de metoda de epilare a acestuia. Pe piață puteți găsi epilatoare ieftine cu capete de pensetă, cu care trebuie să plătiți aproximativ 200 PLN, precum și modele mult mai scumpe, care se epilează cu un impuls de lumină, ale cărui prețuri ajung până la 1.000 PLN. Pe rafturile destinate categoriei mijlocii există modele cu cap de discuri sau cele cu cap de disc și pensete. Pentru astfel de dispozitive, trebuie să plătiți aproximativ 300-400 zloți. Așa cum puteți vedea diferența de prețuri este destul de semnificativă. Acest lucru se datorează și faptului că modelele individuale sunt echipate cu funcționalități diferite. Persoanele care caută un epilator bun la un preț atractiv pot verifica lista celor mai populare modele publicate în clasamentul epilatorului. Datorită acestui fapt, analiza numeroaselor parametrii se va reduce semnificativ.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here