paine
fot.pixabay.com

Feliatoarele sunt dispozitive care înlocuiesc cuțitele tradiționale. Datorită lor puteți tăia uniform brânza, pâinea sau cârnați. Produsele sunt tăiate în funcție de preferințele dvs., atingând grosimea corespunzătoare. Posibilitățile oferite de feliatoarele de casă le fac foarte populare chiar și în epoca în care putem cumpăra din magazine pâinea sau cârnațul deja tăiate sau brânzeturi feliate. Cu toate acestea, pentru a putea folosi pe deplin potențialul feliatorului este necesar să alegeți modelul potrivit. Nu este ușor, deoarece pe piață există multe dispozitive de acest tip care diferă unele de altele chiar și cu acești parametri de bază. Dacă nu știți cum să alegeți feliatorul potrivit, asigurați-vă că oferiți parametrilor atenție.

 

Cuprins

1 Feliatoare recomandate

1.1 Cel mai bun feliator de până la 150 PLN

1.2 Cel mai bun feliator de până la 200 PLN

1.3 Cel mai bun feliator de până la 300 PLN

1.4 Cel mai bun feliator de până la 400 PLN

1.5 Cel mai bun feliator de până la 500 PLN

1.6 Cel mai bun feliator de până la 600 PLN

1.7 C Cel mai bun feliator de până la 700 PLN

2 Tipuri de feliatoare de bucătărie

3 Construcția feliatorului – calitatea dispozitivului

4 Munca feliatorului

5 Grosimea tăierii și puterea feliatorului

6 Securitate

7 Accesorii suplimentare

8 Cât costă un feliator?

9 Clasamentul feliatoarelor – cum să alegi un dispozitiv bun?

 

 

Feliatoare recomandate

Cel mai bun feliator de până la 150 PLN

Sencor SFS 1000WH

 

Cel mai bun feliator de până la 200 PLN

Clatronic MA 3585

 

Cel mai bun feliator de până la 300 PLN

Severin AS 3915

 

Cel mai bun feliator de până la 400 PLN

Ritter Fortis 1 (516.000)

 

Cel mai bun feliator de până la 500 PLN

Philco PHFS 8000

 

Cel mai bun feliator de până la 600 PLN

Graef EVO E21

 

Cel mai bun feliator de până la 700 PLN

Graef VIVO V10

 

alimente
fot.pixabay.com

Tipuri de feliatoare de bucătărie

Feliatoarele sunt incluse în aparatele de bucătărie. Pe rafturile magazinelor există multe dispozitive de acest tip. Gama largă înseamnă că feliatele pot fi adaptate oricărei bucătării, chiar și în cele în care nu există prea mult spațiu. În cadrul acestui aparat de bucătărie, producătorii oferă:

  • feliatoare independente, adică dispozitive mobile independente; pot fi ușor mutate și ascunse în dulapurile de bucătărie; feliatoarele independente sunt realizate dintr-un cuțit rotativ, corp și alimentator; majoritatea modelelor disponibile sunt multifuncționale, ceea ce înseamnă că vă permit să tăiați diverse tipuri de produse alimentare; persoanele care sunt în căutarea unor feliatoare specializate pot paria pe dispozitive exclusive, de exemplu, numai pentru brânză sau cârnați;
  • feliatoare încorporate, adică dispozitive concepute pentru a fi ascunse într-un sertar sau dulap – fixate permanent la acesta; sunt construite cu un corp de mobilier, ceea ce înseamnă că nu pot fi mutate; Feliatoarele încorporate sunt echipamente scumpe și nu există multe modele pe piață; în ciuda acestui fapt, merită să luați în considerare cumpărarea lor, dacă plănuiți să aveți bucătărie încorporată, acestea nu vor fi doar potrivite stilului de mobilier și al altor aparate, ci vor asigura o funcționare liniștită și sigură.

 

De asemenea, producătorii împart feliatoarele de bucătărie în funcție de modul lor de funcționare. În acest sens, distingem modelele electronice care pot fi într-o formă încorporată și independentă și în care funcționarea condiționează accesul la curentul electronic. Feliatoarele mecanice simple sunt o alternativă la acestea. Puteți lucra la ele fără acces la electricitate. Sunt ieftine și mici, funcționează ca niște cuțite tradiționale, dar grăbesc procesul de tăiere.

 

Construcția feliatorului- calitatea dispozitivului

Dacă doriți să cumpărați un feliator bun, în primul rând trebuie să vă uitați la elementele individuale ale construcției sale. Acestea afectează în mare măsură confortul tăierii și vorbesc despre durabilitatea echipamentului. De regulă, fiecare feliator de bucătărie este format din două elemente de bază. Acestea sunt: cuțit rotativ și alimentator.

Un cuțit rotativ este un element care permite tăierea produselor alimentare selectate. O problemă extrem de importantă este din ce material este făcut. Într-un feliator de bună calitate, se folosesc cuțite din oțel inoxidabil sau titan. Cu toate acestea, la dispozitivele de înaltă calitate, vor exista cuțite rotative din oțel crom-carbon, care sunt extrem de rezistente. Alte materiale nu trebuie luate în considerare, deoarece nu oferă o calitate adecvată. În cazul unui cuțit într-un feliator, este necesar să verificați și lama. Standardul este întărit, ceea ce asigură durabilitatea și rezistența la factorii externi. De asemenea, trebuie să vă amintiți să adaptați cuțitul la produsele pe care doriți să le tăiați în feliator. Dispozitivele multifuncționale au, de obicei, un cuțit universal și șerț. Cu toate acestea, pe piață există multe feliatoare avansate care vă permit să înlocuiți cuțitul și sunt echipate cu un set întreg de altele specializate. Acestea vă permit să feliați brânză, cârnați, pâine sau legume cu lama potrivită. Persoanele care caută feliatoare avansate și specializate ar trebui să verifice și diametrul cuțitului înainte de a cumpăra. Depinde de acesta, cât de mari vor fi bucățile tăiate  produsele alimentare. Dispozitivele standard au o lamă cu un diametru de  la 17, până  la 19 centimetri, în cele mai avansate vom găsi o lamă cu peste 30 de centimetri.

Când cumpărați un feliator, atenția dvs. ar trebui să fie acordată și alimentatorului. Dacă ne pasă de un dispozitiv rezistent, este bine să-l alegem cu un alimentator din oțel, din plastic, deși cele mai ușoare sunt mai susceptibile la deteriorare și rupere. Feliatoarele cu alimentator de plastic vor funcționa bine acasă și ocazional. Dacă doriți să tăiați în confort, merită să alegeți un model cu un alimentator  și cuțit înclinat. Acesta va permite tăierea și presarea mai precisă a produselor pe lamă.

Materialul este important și pentru corpul feliatorului. Afectează nu numai designul mașinii, ci și durabilitatea și fiabilitatea acesteia. În acest sens, producătorii oferă feliatoare de plastic, care sunt utilizate în primul rând în case. Sunt ușoare, așa că le poți transporta cu ușurință. Din păcate, dezavantajul lor este lipsa de durabilitate. Feliatoarele mai durabile sunt fabricate din oțel și metal. Sunt solide, dar și grele. Acestea sunt de obicei alese de către proprietarii de unități sau magazine gastronomice. Modelele de remarcat sunt și feliatoarele cu carcasă pliabilă. Lucrează chiar și într-o bucătărie mică, pentru că nu ocupă mult spațiu.

 

feliator
fot.pixabay.com

Munca feliatorului

Când cumpărați un feliator de casă, modul de lucru nu este lipsit de importanță. Două tipuri de feliatoare sunt disponibile în magazine: cele care funcționează continuu sau cu întrerupere. Feliatoarele continuue, feliază constant fără întrerupere. Cele cu modul de funcționare intermitent sunt de fiecare dată activate prin apăsarea butonului – trebuie activate, chiar dacă sunt conectate la sursa de alimentare. Este o soluție sigură. Dispozitivele cu modul de funcționare intermitent, așa cum arată clasamentul feliatoarelor, sunt cele mai des alese. Dacă nu doriți să alegeți între unul și celălalt tip de lucru, puteți cumpăra un feliator cu două moduri de funcționare care pot fi adaptate nevoilor actuale.

 

Grosimea tăierii și puterea feliatorului

Un feliator este un dispozitiv electric. Prin urmare, în cazul acestuia, ca în orice dispozitiv electric, vorbim despre energie. În cazul feliatoarelor de uz casnic, energia electrică nu joacă un rol important. Majoritatea modelelor au o autonomie de la 100 până la 200 W. La cumpărare, asigurați-vă că puterea nu este mai mică. Cu excepția cazului în care puterea este parametrul cheie pentru achiziționarea unei feliator, un alt parametru este grosimea feliei. Dispozitivele de bună calitate sunt echipate cu reglare a grosimii. Gama depinde de model, dar cu cât este mai mare, cu atât mai multe posibilități oferă feliatorul. Grosimea tăierii este controlată de obicei printr-un buton special. Modelele care pot fi găsite în clasamentul feliatoarelor au o ajustare a grosimii de la 0 la 15 milimetri. Acest lucru vă permite să setați grosimea corespunzătoare pentru tăierea pâinii, mezelurilor, brânzei sau legumelor, cum ar fi roșiile. În feliatoarele profesionale, grosimea de tăiere este mult mai mare și ajunge până la 30 de milimetri.

 

Siguranță

Un feliator bun este un astfel de dispozitiv care asigură siguranța muncii. Baza este protecția împotriva pornirii accidentale. Această opțiune este un minim necesar nu numai în casa în care trăiesc copii mici. Cel mai adesea apare ca un buton de protecție. Înseamnă că pentru a porni dispozitivul, trebuie să îl țineți mai întâi și să porniți mașina în același timp.

 

Accesorii suplimentare

Mulți producători echipează feliatoarele de bună calitate cu accesorii suplimentare. Acestea trebuie să crească confortul muncii și siguranța acesteia. Dispozitivele cu preț mai mare sunt de obicei echipate cu funcționalități și gadgeturi suplimentare. În setul cu feliatorul, găsim:

  • Ascuțitoare de cuțit – acest instrument facilitează ascuțirea unui cuțit rotativ montat într-o felie;
  • tava pentru produse feliate – aceasta este cea plasată pe spatele dispozitivului, produsele feliate cad pe ea, datorită cărora nu cad pe blatul de bucătărie;
  • paza degetelor – un feliator poate fi un dispozitiv periculos; folosirea greșită este un mare pericol pentru degete; producătorii cunosc acest lucru și modelele bune se ascuțesc cu un design special al alimentatorului cu protecție pentru degete; acest lucru face ca utilizarea feliatorului să fie mai sigură;
  • fixarea pe blat – conform clasamentului feliatoarelor, cele mai populare sunt dispozitivele portabile care pot fi ascunse în dulapul de bucătărie după folosire; prin urmare, merită să cumpărați un feliator care nu numai că va fi ușor de transportat, dar care va fi stabil; apoi este opțiunea de a-l fixa pe blatul mesei sau pe blatul de bucătărie; datorită acestui fapt, acesta nu va aluneca, evitând astfel un pericol suplimentar în timpul tăierii; alternativa la această soluție sunt picioarele antiderapante;
  • lămpi de control – feliatoarele de bună calitate sunt echipate și cu lămpi de control; acestea vă permit să verificați când dispozitivul este pornit și gata de funcționare; această funcționalitate este, de asemenea, menită să crească siguranța utilizării echipamentelor.
alimente
fot.pixabay.com

 

Cât costă un feliator?

Prețul feliatorului depinde de  gradul de avansare pe care îl are. Un model universal fără funcții și accesorii suplimentare poate fi achiziționat pentru aproximativ 100 PLN. Cele mai avansate feliatoare cu cuțite sau accesorii suplimentare costă aproximativ 200-300 PLN. Cele mai scumpe dispozitive sunt dispozitive profesionale și încorporate. Prețurile lor ajung până la 5000 PLN. Trebuie menționat însă că, de obicei, feliatoarele profesionale nu sunt necesare pentru uz casnic. Nu numai că au multe funcții pe care nu le veți folosi, dar sunt, de asemenea, mari, ceea ce le face dificil să se potrivească în bucătărie.

 

 

Clasamentul feliatoarelor – cum să alegi un dispozitiv bun?

Căutați un model bun care să funcționeze bine acasă, puteți urma indicii ale clasamentului de feliatoare. Lista indică dispozitivele cele mai cumpărate în prezent, care beneficiază de recenzii pozitive ale utilizatorilor. Include atât modele de bază la prețuri foarte atractive, cât și feliatoare  mai avansate care funcționează bine în bucătăriile pasionaților de gătit. Clasamentul va fi de mare ajutor, mai ales pentru cei care nu sunt familiarizați cu aparatele de bucătărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here