fierbator apa
fot.pixabay.com

Un fierbător electric este un dispozitiv foarte simplu în construcția și funcționarea sa. Se pare că nu este nimic mai simplu decât cumpărarea acestuia. Între timp, rafturile magazinelor se îndoaie de diferitele modele de fierbătoare electrice, iar producătorii furnizează specificații tehnice pe pagini pentru fiecare model. Multor persoane nu le pasă de parametrii conținuți și atunci când cumpără un fierbător electric, ei sunt ghidați doar de aspectul acestuia. Cu toate acestea, dacă doriți să cumpărați un dispozitiv de bună calitate, merită să vă ocupați din timp de verificarea a celor mai importante caracteristici ale modelului selectat. Acest lucru vă va permite să cumpărați un fierbător electric care nu numai că va arăta bine, dar va dura mult timp. Vezi ce caracteristici ar trebui să aibă un fierbător electric bun.

 

fierbere
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Fierbătoare electrice recomandate

1.1 Cel mai bun fierbător electric de până la 25 PLN

1.2 Cel mai bun fierbător electric de până la 50 PLN

1.3 Cel mai bun fierbător electric de până la 75 PLN

1.4 Cel mai bun fierbător electric de până la 100 PLN

1.5 Cel mai bun fierbător electric de până la 150 PLN

1.6 Cel mai bun fierbător electric de până la 200 PLN

1.7 Cel mai bun fierbător electric de până la 250 PLN

1.8 Cel mai bun fierbător electric de până la 300 PLN

1.9 Cel mai bun fierbător electric de până la 400 PLN

1.10 Cel mai bun fierbător electric de până la 500 PLN

2 Capacitatea fierbătorului electric

3 Tipul de încălzitor în fierbătorul electric fără fir

4 Puterea fierbătorului electric

5 Carcasa fierbătorului electric

6 Filtre pentru fierbătorul electric

7 Metoda de vărsare a apei din fierbătorului electric

8 Lungimea cablului în fierbătorul electric

9 Nivelul de zgomot al fierbătorului electric

10 Funcționalitățile fierbătoarelor electrice

 

 

Fierbătoare electrice recomandate

Cel mai bun fierbător electric de până la 25 PLN

Esperanza Tugela EKK004I

 

Cel mai bun fierbător electric de până la 50 PLN

Vesta EEK01

 

Cel mai bun fierbător electric de până la 75 PLN

Zelmer CKE850

 

Cel mai bun fierbător electric de până la 100 PLN

Tefal Express KO299

 

Cel mai bun fierbător electric de până la 150 PLN

Tefal Snow KO330

 

Cel mai bun fierbător electric de până la 200 PLN

Zelmer ZCK1173X (CK1173)

 

Cel mai bun fierbător electric de până la 250 PLN

Russell Hobbs Buckingham 21040-70

 

Cel mai bun fierbător electric de până la 300 PLN

Philco PHWK 2002

 

Cel mai bun fierbător electric de până la 400 PLN

Morphy Richards Redefine 108000

 

Cel mai bun fierbător electric de până la 500 PLN

Bosch TWK7203

 

 

Capacitatea fierbătorului electric

Primul parametru care trebuie verificat la cumpărarea unui fierbător electric este capacitatea acestuia. Cel mai bine este să-l adaptezi la nevoile tale. Un fierbător prea mare înseamnă că veți turna cantități inutile de apă și, astfel, veți prelungi timpul de fierbere și consuma mai multă energie electrică. Pe piață sunt disponibile fierbătoare cu capacități diferite. Cele mai mici au aproximativ 0,4 litri, în timp ce cele mai mari pot fierbe chiar și mai mult de 2 litri de apă simultan. Cel mai adesea, producătorii acestor dispozitive se împart în mici, mijlocii și mari. Modelele mijlocii, care pot fierbe de la 1 la 1,7 litri de apă, se bucură de cea mai mare popularitate în clasamentul fierbătoarelor electrice. Sunt destinate gospodăriilor de 3 până la 5 persoane. Atunci când alegeți un ibric electric, trebuie să vă amintiți, de asemenea, că fiecare producător determină cât de multă apă poate fi fiartă în el. Suma minimă este de obicei jumătate din capacitatea totală a dispozitivului.

 

 

 

Tipul de încălzitor în fierbătorul electric fără fir

Calitatea fierbătorului electric este demonstrată de tipul de încălzitor utilizat în acesta. Pe piață există dispozitive cu un încălzitor cu spirală și placă, care este plasat în bază. Fierbătoarele cu încălzitor spiral sunt, de obicei, modelele mari de capacitate. Pentru a fierbe apa în ele este necesar să acoperiți complet încălzitorul, ceea ce înseamnă că ar trebui să turnați cel puțin 0,4 litri de apă în ele. Acest lucru și faptul că fierbătoarele cu încălzitor spiral sunt predispuse la formarea de piatră, este considerat ce mai mare dezavantaj a acestor modele. Cu toate acestea, trebuie menționat că dispozitivele cu acest tip de încălzitor sunt o soluție cu buget redus și, mai important, au o cultură de lucru ridicată. Fierbătorul cu încălzitor spiral funcționează în liniște și nu emite zgomot. Este diferit în cazul celui echipat cu un încălzitor cu plăci. Deși este o soluție mai modernă care înlocuiește încet fierbătoarele cu un încălzitor spiralat, funcționează destul de tare. Cu toate acestea, acest dispozitiv are multe avantaje. Cantitatea minimă de apă de fierbere este de 0,1 litri, iar datorită acoperirii parțiale (în unele modele) a încălzitorului, fierbătorul nu este susceptibil la calcar. Cantitățile mici pot fi îndepărtate cu ușurință.

 

 

Puterea fierbătorului electric

Puterea fierbătorului electric este asociată cu tipul de utilizare a încălzitorului. Un dispozitiv cu un încălzitor în spirală are de obicei o putere de 200 până la 2200 W, iar acesta cu un încălzitor cu plăci de la 600 la 3100 W. Puterea unui fierbător cu încălzitor plat rezultă din faptul că are o suprafață mai mică de disipare a căldurii, chiar dacă dispozitivul în sine este mare. De remarcat este faptul că puterea mai mare a fierbătorului nu afectează doar timpul de fierbere a apei, care este mai rapid, ci și consumul mai mare de energie și, astfel, costurile de operare mai mari. După cum arată statisticile, diferențele de timp de fierbere între modelele cu un încălzitor plat și unul spiral sunt aproape imperceptibile, în timp ce diferența de facturi de energie electrică este vizibilă.

 

 

Carcasa fierbătorului electric

Nu doar elementele mecanice, sunt responsabile pentru calitatea fierbătorului electric, ci și carcasa acestuia. Fabricat din materiale bune, permite dispozitivului să funcționeze mult timp și, de asemenea, îl face mai ușor de spălat și de curățat. Astăzi în magazine avem ocazia să cumpărăm fierbătoare electrice cu diferite tipuri de huse. De departe cel mai des ales în funcție de ratingul fierbătoarelor electrice este cel din plastic. Dispozitivele cu acest tip de carcasă sunt ușoare și ieftine. Atunci când alegeți o astfel de carcasă de fierbător, ar trebui să vă asigurați că plasticul este de înaltă calitate. În cazul unui fierbător electric din plastic ieftin, carcasa poate părea zdrobită și nu se potrivește cu designul modern al bucătăriei. Carcasele fierbătoarelor electrice din oțel inoxidabil merg bine cu astfel de interioare. Sunt dispozitive destul de grele, cu un aspect modern. Majoritatea modelelor sunt echipate cu izolație termică, datorită căreia carcasa metalică nu se încălzește și, în același timp, menține caldura apei fierte mai mult timp. În magazine, se pot găsi și fierbătoare din sticlă. Sunt cele mai ușoare dintre toate modelele disponibile și ies în evidență prin designul lor interesant. În clasamentul fierbătoarelor electrice câștigă poziții înalte datorită faptului că sunt sănătoase și ușor de curățat, dar trebuie menționat că dezavantajul lor este susceptibilitatea ridicată la daune. Fierbătoarele de sticlă se încălzesc rapid și puternic. Carcase pentru fierbătoare electrice sunt, de asemenea, confecționate din ceramică. Dispozitivele ceramice sunt printre cele mai scumpe și cele mai bune de pe piață. Se remarcă nu numai prin designul lor unic, ci și prin ușurința de a le păstra curate și că ceramica este cel mai sănătos material pentru apa clocotită. Dezavantajele fierbătoarelor electrice din ceramică sunt prețul ridicat și greutatea mare.

 

Când verificați carcasa, este bine să fiți atenți și la mânerul fierbătorului. Mânerul trebuie să fie confortabil de ținut, ceea ce va asigura confortul de utilizare. În fierbătoarele electrice bune puteți găsi mânere cu acoperire antiderapantă.

 

O gamă largă de carcase pentru fierbătoarele electrice este asociată cu o gamă largă de design-uri. Producătorii oferă fierbătoare în diverse forme și stiluri. Reglarea modelului la stilul bucătăriei nu este dificilă. În magazine puteți găsi dispozitive de diferite culori și cu aspecte diferite.

 

 

Filtre pentru fierbătorul electric

În fierbătoarele electrice bune, producătorii folosesc filtre fabricate din fabrică. Acestea trebuie să reducă la minimum cantitatea de sedimente și impurități care se acumulează în apă. În fierbătoarele cu capăt inferior se folosește o plasă din nylon ca filtru. Acesta prinde impurități mai mari și îi împiedică să intre în pahar împreună cu apa turnată din fierbător. În modelele mai scumpe de fierbători găsim de obicei plasă din oțel inoxidabil. Sunt mai eficiente decât cele din nailon și captează cea mai mare parte a impurităților. Cea mai bună alegere este un ibric cu un filtru de carbon care absoarbe murdăria și mirosurile.

 

 

Metoda de vărsare a apei din fierbătorului electric

Un parametru pentru care ar trebui să acorzi atenție atunci când folosești fierbătorul electric este, de asemenea, modul în care vei turna apă din el. Acest element afectează în mod semnificativ comoditatea utilizării dispozitivului. Cele mai multe modele de fierbătoare au un capac care poate fi deschis standard, de aceea trebuie să fie strâns și să aibă un blocaj care să împiedice deschiderea accidentală. Dispozitivele convenabile care sunt foarte populare în clasamentul fierbătoarelor electrice sunt cele care sunt completate fără a deschide capacul. Astfel de modele au, de obicei, o deschidere ergonomică specială, care permite turnarea apei. O alternativă este să umpleți fierbătorul cu apă. Această soluție este considerată mai convenabilă și mai rapidă.

 

 

Lungimea cablului în fierbătorul electric

Modelele standard de fierbătoare electrice sunt echipate cu un cablu de 1 metru. Cu toate acestea, nu este întotdeauna suficient. Modelele cu un cordon mai lung funcționează bine dacă doriți să îndepărtați ibricul de la priză. În acest caz, merită să achiziționați fierbătoare cu un cordon reglabil (cabluri înfășurate într-o bază). Această funcționalitate vă permite să înfășurați cablul în exces care nu va sta pe blatul din bucătărie.

fierbator apa
fot.pixabay.com

 

Nivelul de zgomot al fierbătorului electric

Înainte de a cumpăra un fierbător electric, merită să verificați ce zgomot produce în timpul funcționării. Dispozitivele puternice funcționează la 70 dB, ceea ce deranjează gospodăria. Fierbătoarele eclectice silențioase sunt de obicei cele cu un încălzitor spiralat. Cu toate acestea, trebuie amintit că nivelul de zgomot este afectat nu numai de tipul de încălzitor, ci și de starea actuală a calcarului fierbătorului.

 

 

Funcționalitățile fierbătoarelor electrice

Fierbătoarele electrice de bună calitate sunt echipate cu funcționalități suplimentare care cresc confortul utilizării lor. Funcțiile incluse în clasamentul fierbătoarelor electrice, cel mai adesea sunt:

  • reglarea temperaturii apei – această funcție vă permite să specificați temperatura la care trebuie încălzită apa; de obicei, intervalul este de la 0 la 100 de grade Celsius; ajustarea se face folosind butoanele (în versiuni mai ieftine ale fierbătoarelor) sau un afișaj electronic (în versiunile mai scumpe ale fierbătoarelo);
  • păstrarea căldurii – această funcție vă permite să folosiți fierbătorul și ca termos; pentru a putea suporta căldura apei încălzite, trebuie să aibă izolație termică sau, dacă este necesar, carcasă cu perete dublu;
  • masurarea nivelului apei – chiar si fierbatoare electrice ieftine sunt dotate cu aceasta functionalitate; vă permite să determinați câtă apă a fost turnată în aparat; cupa de măsurare vă permite să umpleți ibricul cu cantitatea de plăcere de care aveți nevoie; în funcție de model, acesta poate lua o formă simplă sau poate fi evidențiat; de obicei, buzunarele sunt amplasate în carcasa dispozitivului pe una sau două laturi, unele dintre fierbătoare au un măsurător la nivelul apei încorporate în mâner;
  • sisteme de securitate – atunci când căutați un fierbător electric bun, merită să verificați și ce sisteme de securitate are; de obicei, puteți găsi modele care sunt protejate de la pornirea fierbătorului fără apă sau supraîncălzire; o soluție adesea folosită în fierbătoarele electrice este de asemenea oprirea automată după fierberea sau scoaterea fierbătorului de la bază, acestea permit fierbătorului să se termine fără intervenție umană; LED-ul este tratat ca un sistem de securitate, deoarece fierbătorul se încălzește și se stinge, deoarece nu mai efectuează nicio lucrare;

cronometru – un fierbător cu cronometru este cel în care puteți programa ora pentru a porni dispozitivul; procesul de gătire î

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here