fier de calcat haine
fot.pixabay.com

Un fier de călcat este unul dintre aparatele electrocasnice de bază. Este greu să-ți imaginezi garderoba ta fără el. Hainele călcate ne oferă un aspect îngrijit, estetic și profesional. De aceea, un fier bun este atât de important. Cu toate acestea, alegerea sa nu este atât de simplă. Nu orice fier de călcat  va putea călca toate țesăturile sau va fi un echipament rezistent și durabil pentru un electrocasnic mic. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesar să alegeți un fier de călcat cu cei mai buni parametri, care să țină seama și de nevoile individuale. Când cumpărați un fier de călcat, acordați atenție tipului acestuia, tipului de picior, puterii și funcțiilor suplimentare. Clasamentul fierelor de călcat este util în urmărirea celor mai bune modele de dispozitive disponibile pe piață. Vezi după ce să te ghidezi pentru a cumpăra un fier de călcat ideal.

fier de calcat philips
fot.pixabay.com

Conținut

1 Fiere de călcat recomandate

1.1 Cel mai bun fier de călcat de până la 50 PLN

1.2 Cel mai bun fier de călcat de până la 100 PLN

1.3 Cel mai bun fier de călcat de până la1 50 PLN

1.4 Cel mai bun fier de călcat de până la 200 PLN

1.5 Cel mai bun fier de călcat de până la 250 PLN

1.6 Cel mai bun fier de călcat de până la 300 PLN

1.7 Cel mai bun fier de călcat de până la 350 PLN

1.8 Cel mai bun fier de călcat de până la 400 PLN

1.9 Cel mai bun fier de călcat de până la 500 PLN

2 Fier de călcat durabil

3 Ce ​​tip de fier să cumpăr?

4 Cum să alegi un fier de călcat?

5 Talpa fierului de călcat

6 Puterea fierului

7 Controlul temperaturii fierului

8 Generarea aburului în fier

9 Echipamentul și funcționalitatea fierului de călcat

 

 

Fiere de călcat recomandate

Cel mai bun fier de călcat de până la 50 PLN

Sencor SSI 2027BL

 

Cel mai bun fier de călcat de până la 100 PLN

Bosch TDA2325

 

Cel mai bun fier de călcat de până la 150 PLN

Rowenta DA151

 

Cel mai bun fier de călcat de până la 200 PLN

Philips Azur Performer GC3802 / 20

 

Cel mai bun fier de călcat de până la 250 PLN

Philips Azur Performer GC3821 / 80

 

Cel mai bun fier de călcat de până la 300 PLN

Tefal FV9730

 

Cel mai bun fier de călcat de până la 350 PLN

Braun TexStyle 7 TS785STP

 

Cel mai bun fier de călcat de până la 400 PLN

Tefal FV9745

 

Cel mai bun fier de călcat de până la 500 PLN

Philips PerfectCare Compact GC7831 / 20

 

Fier de călcat durabil

Deși fierul de călcat este un electrocasnic mic, prețurile sale pot fi cu adevărat mari. Un fier de călcat de bună calitate poate costa până la câteva sute de zloți, iar aceste prețuri sunt și mai mari dacă visezi să cumperi o stație cu aburi. Prin urmare, de obicei cumpărat o dată, ne servește mulți ani. Prin urmare, merită să dedici un moment pentru tine, pentru a-ți alege cel mai bun model pe care nu va trebui să-l schimbi după câteva luni de utilizare.

 

 

Ce tip de fier să cumpăr?

Alegerea fierului de călcat perfect pentru tine ar trebui să înceapă atunci când decideți tipul de echipament. Există mai multe tipuri de fier pe piață. Funcțiile lor, deși sunt similare, oferă un confort diferit al muncii și parametri diferiți.

Fierul de călcat cu fir este unul dintre tipurile de bază. Pentru ca aceștia să funcționeze, trebuie conectați la o priză. Deși intervalul de mișcare este împiedicat semnificativ de cablu, avantajul lor indubitabil este că mențin o temperatură ridicată constantă, ceea ce permite funcționarea neîntreruptă. Fierul cu fir este, de asemenea, unul dintre cele mai ieftine modele de pe piață.

Opusul lor este fierul de călcat fără fir. Acestea garantează o gamă largă de mobilitate și mișcări nelimitate, ceea ce facilitează călcarea. Cu toate acestea, datorită faptului că se încălzesc pe un suport special și nu sunt conectate în mod constant la sursa de alimentare, temperatura lor scade rapid, ceea ce obligă punerea dispozitivului în mod frecvent pe suport pentru a crește temperatura iar acest lucru întrerupe munca.

De asemenea, împărțim fierul de călcat în funcție de modul de călcare. În acest sens, distingem fierul de călcat uscat, cu centură, turistic și sistematic. Primul, adică fierul uscat, vă permite să călcați hainele fără a le uda (ceea ce este considerat un dezavantaj major al acestui echipament). Piciorul său este din aluminiu, iar temperatura de călcare este controlată de un buton special. Fierul uscat este rar ales. Cele cu aburi sunt mult mai populare. Acestea vă permit să lucrați în două sisteme: uscat și umed. În timpul călcării umede, fierul produce abur, care este un derivat al apei turnate într-un recipient de plastic. Călcarea umedă este mai confortabilă, mai rapidă și mai convenabilă și, de asemenea, vă permite să călcați materiale dificile și foarte sfărâmate. Unul dintre tipurile de fier de călcat cu abur este cel turistic. Este ușor și mic, așa că-l poți lua cu ușurință cu tine într-o călătorie. Fierul turistic are și un recipient cu apă, care permite călcarea umedă, dar are mai puțină putere. În practică, acest lucru înseamnă că nu va funcționa atunci când călcați materiale mari și dificile, de exemplu lenjerie de pat sau prosoape. Puteți cumpăra, de asemenea, un sistem de călcat din magazine. Este echipat cu un generator de abur extern, iar recipientul cu apă este plasat pe un suport separat, care, cu ajutorul unui fir, transferă abur dispozitivului. Acest lucru garantează un nivel ridicat de abur. Fierul de călcat cu sistem vă permite să călcați materiale doar pe o parte și, de asemenea, vă permit să călcați mai multe straturi simultan. Apa colectată în sistem permite 1,5 lucrări ale dispozitivului.

 

 

Cum să alegi un fier de călcat?

În alegerea fierului de călcat ideal va ajuta analiza detaliată a parametrilor de bază ai acestui electrocasnic. Atunci când faceți cunoștință cu specificațiile dispozitivelor individuale, acordați atenție puterii, opțiunilor de control al temperaturii, tălpii de fier, cantității de aburi pe care le pot genera și a ustensilelor ce vin odată cu echipamentul lor. Brandul de fier este, de asemenea, important. Echipamentele producătorilor de top se regăsesc cel mai adesea în topul clasamentului fierelor de călcat, ceea ce confirmă calitatea lor înaltă.

 

 

Talpa fierului de călcat

Talpa este cel mai important parametru de care trebuie să aveți grijă. Depinde de ea, modul în care materialul individual va fi călcat. Piciorul este, de asemenea, cel mai important element al dispozitivului. Dacă doriți să cumpărați un fier de bună calitate, alegeți unul care să aibă un picior rezistent la zgârieturi și murdărie. Zgârieturile rezultate deteriorează hainele. De asemenea, este important ca talpa să nu consacre materialul și să aibă găuri distribuite corect. Cel mai adesea aliajele de fier sunt confecționate din aluminiu, apoi acoperite suplimentar cu un strat de protecție, ceea ce înseamnă că împiedică materialul să se lipească de fier. În cazul fierului de călcat, vorbim despre aliajul de:

 

  • teflon – un fier de teflon este unul care are o alunecare bună și este ușor de curățat, din păcate este foarte ușor de zgâriat;
  • oțel – fierele cu aliajul de oțel alunecă ușor peste țesături, dar sunt greu de curățat și întreținut;
  • ceramică – un aliaj ceramic va fi cea mai bună soluție disponibilă pe piață; este foarte rezistent și oferă o alunecare bună.

 

 

Puterea fierului

Un alt parametru important al fierului de călcat este puterea sa. De puterea acestuia depinde cât de repede se va încălzi și ce temperatură poate să atingă. Modelele bune de fier pot încălzi până la 3000W. Pentru ca dispozitivul să fie gata să funcționeze în câteva minute, alegeți modele cu o putere minimă de 2000W. Cu toate acestea, ar trebui să știți că, cu cât este mai mare puterea fierului, cu atât consumă mai multă energie și cu atât este mai mică economia de energie.

 

 

Controlul temperaturii fierului

Reglarea temperaturii în fier vă permite să călcați țesături la temperatura potrivită. Baza fierelor de călcat este aceea cu 3 niveluri de temperatură. Primul dintre ele este cel de până la 110 grade Celsius, permițându-vă să călcați țesături sintetice, cel de-al doilea, de până la 150 de grade Celsius destinat călcării lânii și mătasii, iar cel de 200 de grade Celsius – lenjeria și bumbacul. Există trei moduri de bază de reglare a temperaturii în fierul disponibil pe piață: cu ajutorul unei rotițe (aceasta este o metodă tradițională și foarte des folosită la fierul de călcat ieftin), a butoanelor sau a unui ecran de afișare și un afișaj cu LED-uri.

 

Generarea aburului în fier

Aburul produs de fierul de călcat facilitează călcarea, de aceea merită să aflați cât produce înainte de a cumpăra aparatul. Valoarea de generare a aburului este dată în grame pe minut. Cele mai populare modele de fier produc între 40 și 50 g / min de abur, dar cele mai bune sunt chiar mai eficiente. Fierul de călcat de înaltă calitate poate produce până la 200 de grame de abur într-un minut. Trebuie amintit că cu cât aburul produs de un fier este mai mare, cu atât mai bine, acesta va ajuta la călcare, oferind posibilitatea de a călca mai multe straturi în același timp.

 

Echipamentul și funcționalitatea fierului de călcat

Un fier de călcat bun este unul care, în afară de funcțiile de bază, are altele suplimentare. Există multe posibilități în acest sens. Cu toate acestea, clasamentul fierelor arată clar, cele mai populare sunt cele practice și utile în utilizarea de zi cu zi. Ghidați de clasamentul fierelor de călcat, se poate concluziona că cele mai bune modele sunt echipate în primul rând cu un rezervor de apă mare. Cu cât este mai mare, cu atât este mai bine, pentru că nu trebuie să-l reumpleți constant. Dacă călcați mult, este optim să investiți într-un sistem de fier. Fierele echipate cu anti-calcifiere adună, de asemenea, o mulțime de recenzii favorabile. Acestea sunt cele la care puteți turna apă de la robinet. Sistemul anti-calcificare împiedică piatra să se așeze în canalele și deschiderile cu aburi. Fliturile anti-piatră pentru fier sunt montate sau înlocuibile permanent. Această funcționalitate este adesea asociată cu un bloc de picurare. Datorită acesteia, apa nu scade dacă temperatura fierului scade sau dacă echipamentul se oprește complet.

 

statie aburi
fot.pixabay.com

Confortul călcării este asigurat și de fierul de călcat, cu o deschidere mare de umplere, datorită căreia nu va fi nevoie să faceți un efort mare. O altă caracteristică practică a fierului este cablul lung de alimentare. Cu cât este mai lung, cu atât călcarea este mai convenabilă. Cel mai lung fir pentru fier este de până la 3,5 metri. De asemenea, ar trebui să alegeți modele antiderapante. Acestea vor sta ferm chiar și pe suprafețe alunecoase, ceea ce va asigura ca echipamentul să nu se răstoarnă. Mânerul trebuie să fie, de asemenea, antiderapant. Mânerul din cauciuc vă permite să țineți fierul în siguranță, chiar dacă mâinile sunt ude. De asemenea, va fi o protecție împotriva alunecării sale din mână.

Funcții suplimentare care facilitează călcarea și funcționarea sunt, de asemenea:

 

  • funcția de auto-curățare care vă permite să îndepărtați împreună cu impuritățile aburului, resturile acumulate în fier;
  • flux de abur, această funcție vă permite să selectați automat fluxul de abur la temperatura setată; modele mai vechi de fier de călcat pot fi echipate cu reglare manuală a aburului, ceea ce îi permite să fie ajustat la gradul de cute;
  • funcții de producție continuă a aburului
  • funcția abur verticală, funcționează excelent pentru țesăturile puternic ondulate greu de călcat;
  • funcții de siguranță care sunt activate dacă fierul funcționează la temperatură ridicată; cel mai adesea o astfel de protecție ia forma sistemelor care opresc dispozitivul după câteva secunde, dacă este în poziție orizontală (fierul se pornește din nou după ce este agitat și se încălzește până la temperatura setată anterior) sau sistemul de oprire automată dacă temperatura este prea ridicată și poate provoca supraîncălzirea dispozitivului.

 

 

O călcare comodă și sigură nu este rezultată doar din achiziționarea unui fier bun, ci și a accesoriilor potrivite. Plăcile de călcat excelează în acest sens. Mărimea, dimensiunea și rama lor afectează în mod semnificativ comoditatea întregului proces. În plus față de ele, merită echipat cu lichide de călcat care vor ajuta la îndepărtarea cutelor dificile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here