frigider bucatarie
fot.pixabay.com

Cumpărarea electrocasnicelor nu este niciodată ușoară. Varietatea acestora pi piață înseamnă că luarea unei decizii finale necesită analizarea multor factori și parametri. Aparatele de bucătărie, cum ar fi un frigider, nu trebuie să fie numai funcționale și practice, ci să se potrivească și stilului interiorului sau dimensiunii acestuia. Majoritatea oamenilor sunt conștienți de acest lucru. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de achiziție, aceștia uită de cei mai importanți parametri ai frigiderului, concentrându-se pe funcțiile și gadgeturile sale suplimentare. Drept urmare, cumpărați deseori aparate de uz casnic de care nu sunteți nemulțumit în utilizarea de zi cu zi. Așa că hai să o facem pas cu pas, analizând cei mai importanți parametri ai frigiderelor înainte de a merge la magazin.

rece
fot.pixabay.com

Cuprins :

1 Frigidere recomandate

1.1 Cel mai bun frigider până în 500 PLN

1.2 Cel mai bun frigider până în 600 PLN

1.3 Cel mai bun frigider până în 700 PLN

1.4 Cel mai bun frigider până în 800 PLN

1.5 Cel mai bun frigider până în 900 PLN

1.6 Cel mai bun frigider până în la 1000 PLN

1.7 Cel mai bun frigider până în 1.100 PLN

1.8 Cel mai bun frigider până în 1.200 PLN

1.9 Cel mai bun frigider până în 1.300 PLN

1.10 Cel mai bun frigider până în 1.400 PLN

1.11 Cel mai bun frigider până în 1.500 PLN

1.12 Cel mai bun frigider până în 1.750 PLN

1.13 Cel mai bun frigider până în 2.000 PLN

1.14 Cel mai bun frigider până în 2.500 PLN

1.15 Cel mai bun frigider până în 3.000 PLN

2 Frigider, dar ce fel de …?

3 Cei mai importanți parametri ai frigiderelor

4 Clasa energetică a frigiderului

5 Clasele de climă

6 Compartimentul congelatorului din frigider, unde ar trebui să fie poziționat?

7 Numărul de răcitoare și termostate la frigider

8 Cât de zgomotos este frigiderul?

9 Tipul ușii la frigider

10 Funcțiile frigiderelor

 

Frigidere recomandate

Cel mai bun frigider până în 500 PLN

Ravanson LKK90

 

Cel mai bun frigider până în 600 PLN

Candy CCTOS 502WH

 

Cel mai bun frigider până în 700 PLN

MPM 125-CZ-08H

 

Cel mai bun frigider până în 800 PLN

Whirlpool ARC 2353

 

Cel mai bun frigider până în 900 PLN

Indesit LR6 S1 W

 

Cel mai bun frigider până în la 1000 PLN

Electrolux EJ2302AOW2

 

Cel mai bun frigider până în 1.100 PLN

Electrolux EJ2302AOX2

 

Cel mai bun frigider până în 1.200 PLN

Amica FK218.3 AA

 

Cel mai bun frigider până în 1.300 PLN

Amica FK238.4F

 

Cel mai bun frigider până în 1.400 PLN

Amica Integra FK328.3 XAA

 

Cel mai bun frigider până în 1.500 PLN

Bosch KGV36VW32E

 

Cel mai bun frigider până în 1.750 PLN

Liebherr CNsl 3033 Comfort

 

Cel mai bun frigider până în 2.000 PLN

Bosch KGN36XL35

 

Cel mai bun frigider până în 2.500 PLN

Hotpoint-Ariston E4D AA W C

 

Cel mai bun frigider până în 3.000 PLN

Bosch KGN49XI30

 

Frigider, dar ce fel de …?

În prezent, există multe tipuri de echipamente frigorifice disponibile pe piață. Persoanele care caută un frigider pot alege între răcitoare, congelatoare sau o combinație între aceste două modele. Cu toate acestea, înainte de a decide ce tip de frigider trebuie să fie plasat în bucătăria noastră, merită să aflăm cum diferă între ele. Vă rugăm să rețineți că există mai multe modalități de a clasa frigiderele. Cea mai frecventă este cea bazată pe temperatura pe care o ating. În acest sens, se disting următoarele:

  • frigidere, adică dispozitive pentru depozitarea pe termen scurt a alimentelor proaspete; temperatura în frigider este pozitivă de la 2 până la 8 grade Celsius; unele modele de frigidere au congelator încorporat, a cărei temperatură variază în jurul a -2 grade Celsius; frigiderele sunt disponibile în diverse capacități, cele mai mici au aproximativ 40 de litri și sunt disponibile fără congelator;
  • congelatoare, adică dispozitive în care alimentele pot fi păstrate mult timp; temperatura din ele este de -26 grade Celsius; în mod similar frigiderelor, acestea au diferite capacități, dintre care cea mai mică este de 75 litri;
  • frigidere-congelatoare – acestea sunt frigidere echipate cu un compartiment separat pentru congelator; temperatura într-o astfel de cameră variază între -6 și -26 grade Celsius; există pe piață frigidere-congelatoare cu aranjarea diferită a camerelor, camera de congelare poate fi amplasată în partea de jos, sus sau laterală a dispozitivului;
  • side by side aceste dispozitive sunt foarte rare, de obicei se găsesc în Statele Unite, combină funcțiile unui frigider și a unui congelator, dar spre deosebire de modelele cunoscute de noi, au o sursă de alimentare comună și o suprafață similară;
  • frigiderul-congelator french door, după cum sugerează și numele, este un dispozitiv din două, dar nu are un post de separare în interiorul dispozitivului; în acest model, frigiderul este în partea de sus, iar congelatorul este în partea de jos;
  • frigidere specializate, adică dispozitive care nu sunt frigidere tipice; sunt concepute pentru a stoca anumite produse sau folosite în situații specifice; printre frigiderele de specialitate distingem, de exemplu, cele pentru vin, turim, grădină sau țigări.

În plus, frigiderele sunt, de asemenea, împărțite în cele independente și cele încorporate și datorită numărului de uși, adică una-, două, trei sau patru uși.

 

Cei mai importanți parametri ai frigiderelor

De obicei, atunci când alegeți un frigider, vă uitați la prețul acestuia. Cu toate acestea, trebuie amintit că modelele bune și populare, indicate de exemplu în clasamentul frigiderelor, pot costa foarte mult. Prețul frigiderelor este în medie de 2.000 PLN. În cazul producătorilor de renume și al funcțiilor extinse, acesta poate crește semnificativ. Cu toate acestea, analizând doar prețul frigiderului, puteți face o alegere greșită. Modelele ieftine sunt adesea nepractice și nu sunt foarte funcționale. Deci, ce criterii trebuie adoptate la cumpărarea unui frigider?

 

Clasa energetică a frigiderului

Un frigider pentru acasă este un dispozitiv care funcționează tot timpul, aproape că nu este deconectat de la sursa de alimentare. Aceasta înseamnă că munca lor afectează în mod semnificativ valoarea facturilor pentru consumul de energie electrică. Prin urmare, atunci când alegeți acest dispozitiv, merită să fiți atenți la clasa energetică. Această clasă indică câtă energie electrică folosește frigiderul și dacă estemodelul care economisește energie. Clasa acordată se bazează pe standardul stabilit de Uniunea Europeană. Clasele sunt universale și sunt valabile pentru toți producătorii de frigidere. Informații în acest sens pot fi găsite foarte ușor, în prezent producătorii sunt obligați să o includă în specificațiile tehnice ale dispozitivului. De asemenea, magazinele au grijă să informeze clientul în această privință, stickerele despre clasa energetică a frigiderului sunt de obicei lipite pe ușa acestuia.

Clasele energetice ale frigiderelor sunt împărțite în câteva categorii. Cea mai înaltă este A, trei subclase fiind A +, A ++ și A +++. După cum puteți ghici cu ușurință, cele mai eficiente dispozitive cu eficiență energetică sunt cele marcate cu clasa A +++, consumă mai puțin de 55% din energie electrică. Frigiderele cele mai puțin economice sunt cele marcate cu clasa D, iar în cazul congelatoarelor și frigiderelor de vin – clasa G.

 

Clasele de climă

De asemenea, Uniunea Europeană a definit clar standardele pentru temperaturile la care poate funcționa frigiderul. Clasele climatice ale frigiderelor sunt responsabile de eficientizarea dispozitivului și de a utiliza mai puțină energie. Diviziunea acoperă clasele tropicale (T), subtropicale (ST), normale (N) și subnormale (SN). În condițiile climatice poloneze, frigiderele clasificate ca normale și sub-normale funcționează corect.

 

Compartimentul congelatorului din frigider, unde ar trebui să fie poziționat?

Un parametru important care afectează și confortul utilizării dispozitivului este amplasarea compartimentului congelatorului. De obicei, producătorii oferă frigidere cu congelator amplasat în partea de jos sau în partea de sus sus. După cum arată clasamentul frigiderelor, modelele cu congelator în partea de jos sunt o alegere mult mai populară. Oferă un acces mai ușor la produsele stocate. Trebuie menționat, totuși, că frigiderele cu un compartiment frigorific superior au de obicei au mai mult spațiu și, în același timp, sunt mai confortabile pentru persoanele care nu se pot apleca.

mancare
fot.pixabay.com

Numărul de răcitoare și termostate la frigider

Fiecare frigider este echipat cu un termostat și un agregat. Cel mai adesea, modelele de bază includ fiecare dintre aceste elemente. Totuși, astfel de modele au destul de multe limitări, nu permit, de exemplu, reglarea temperaturii. Prin urmare, dispozitivele echipate cu două agregate sunt cele mai populare în clasamentul frigiderelor. Acestea vă permit să opriți congelatorul atunci când nu este nevoie, să înghețați mai multe produse și aditivi, să protejați frigiderul în cazul unei defecțiuni (când un agregat se strică, celălalt funcționează, ceea ce face ca frigiderul să fie pe jumătate funcțional). Frigiderele cu două agregate permit, de asemenea, un control independent al temperaturii în fiecare dintre camere. Cu toate acestea, trebuie amintit că prețul lor este mai mare decât cel al unui singur dispozitiv agregat, iar ei înșiși sunt predispuși la eșec. Pe piață puteți găsi, de asemenea, dispozitive frigorifice echipate cu un agregat și două termostate. Într-un astfel de dispozitiv nu este posibil să opriți temporar un compartiment, dar puteți regla în continuare temperatura frigiderului, care este independent de congelator.

 

Cât de zgomotos este frigiderul?

Atunci când alegeți un frigider, merită să acordați atenție și modului său de lucru, în special la zgomotul pe care îl face. Acest lucru este deosebit de important dacă cumpărați un dispozitiv pentru un apartament mic sau o cameră în care bucătăria este conectată la living și dormitor. Zgomotul emis de un frigider este măsurat folosind o scală specială, care acoperă clasele de la A la N. Cele mai liniștite aparate din clasa A emit sunete sub 5dB, acele frigidere zgomotoase care deranjează membrii gospodăriei pot face zgomot la o intensitate de peste 65 dB în timpul funcționării.

 

Tipul ușii la frigider

Alegerea unui frigider nu înseamnă doar verificarea parametrilor tehnici, dar și asigurarea confortului în utilizarea sa ulterioară. În acest scop, merită să petrecem ceva timp alegând ușa potrivită. La suprafață, acest lucru poate părea un element nesemnificativ, dar, în practică, cele slab selectate vor reduce semnificativ eficiența și ergonometria bucătăriei. Există frigidere cu o singură ușă pe piață. Acestea funcționează bine în apartamentele mici sau case de vară. În cazul lor, o ușă deschide atât frigiderul cât și micul congelator. Cu toate acestea, frigiderele cu două uși sunt mult mai funcționale. De obicei, au un compartiment separat pentru congelator. Sunt înalte și au o capacitate mare. Acestea permit ca frigiderul și congelatorul să fie deschise separat. Aceste modele sunt recomandate pentru casele unifamiliale în care sunt depozitate cantități mari de alimente. Există, de asemenea, frigidere în magazine cu uși care se deschid spre exterior și sunt amplasate una lângă alta. Acest tip de frigider reprezintă modelul side by side. Sunt mari și încăpătoare.

Vorbind despre ușa frigiderului, trebuie menționată și direcția în care o deschideți. Este important, deoarece afectează în mod semnificativ confortul utilizării echipamentelor și accesul liber la rafturi. Magazinele au de obicei frigidere pentru mâna dreaptă (uși care se deschid spre dreapta). Cu toate acestea, în multe modele, schimbarea direcției de deschidere a ușii în frigider nu este o problemă.

 

Funcțiile frigiderelor

Frigiderele de astăzi sunt, de asemenea, echipate cu o serie de funcții care au comoditatea de mai sus de utilizare și întreținere. Există multe dintre aceste sisteme, așa că înainte de a cumpăra un dispozitiv, merită să luăm în considerare care dintre acestea sunt cele mai importante pentru noi. Trebuie menționat, de asemenea, că funcționalitățile suplimentare cresc și prețul dispozitivului. Cele mai frecvente funcționalități ale frigiderelor includ: sisteme blânde de închidere a ușilor, modul automat de dezghețare în camera de răcire, sisteme anti-amprente care vă permit să protejați carcasa frigiderului împotriva amprentelor inestetice, sistemul No Frost, care îngheață cu aer răcit și elimină umezeala din interiorul frigiderului, congelare rapidă, funcție de vacanță.

În plus, clasamentul frigiderelor include, de asemenea, modele care sunt echipate cu facilități precum: panouri de control al temperaturii, posibilitatea montării ușilor pe ambele părți, sertare și camere pentru depozitarea mai lungă a alimentelor, acoperire antibacteriană, producător de cuburi de gheață, distribuitoare de apă sau distribuitoare de gheață etc.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here