hota bucatarie
fot.pixabay.com

Hota de aragaz este unul dintre aparatele electrocasnice de bază. A încetat de mult să îndeplinească doar o funcție decorativă și a început să fie echipament practic și funcțional. Sarcina sa de bază este de a elimina mirosurile neplăcute din cameră și de a absorbi vaporii și grăsimile produse în timpul procesului de gătit. Funcționarea sa lină depinde în primul rând de modelul potrivit ales pentru nevoile dvs. și de capacitățile tehnice ale camerei. Există mai multe tipuri de hote de bucătărie pe piață. Una dintre ele este hota șemineului, adică cea cunoscută și sub numele de hota de perete. Este una dintre cele mai populare alegeri, așa că merită să aflați ce elemente trebuie să căutați atunci când o cumpărați.

 

hota bucatarie
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Hote de fum recomandate

1.1 Cea mai bună hotă până la 250 PLN

1.2 Cea mai bună hotă până la 300 PLN

1.3 Cea mai bună hotă până la 350 PLN

1.4 Cea mai bună hotă până la 400 PLN

1.5 Cea mai bună hotă până la 450 PLN

1.6 Cea mai bună hotă până la 500 PLN

1.7 Cea mai bună hotă până la 600 PLN

1.8 Cea mai bună hotă până la 700 PLN

1.9 Cea mai bună hotă până la 800 PLN

1.10 Cea mai bună hotă până la 900 PLN

1.11 Cea mai bună hotă până la 1000 PLN

1.12 Cea mai bună hotă până la 1250 PLN

1.13 Cea mai bună hotă până la 1500 PLN

1.14 Cea mai bună hotă până la 2000 PLN

2 Ce este o hotă tip șemineu?

3 Cum să potriviți hota de aragaz pentru perete cu bucătăria?

4 Hotă de șemineu silențioasă, adică cultura de lucru a electrocasnicelor AGD din bucătărie

5 Cum să potriviți hota de aragaz pusa pe perete cu bucătăria?

6 Numărul de viteze din hotă, adică viteza funcționării dispozitivului

7 Filtre în hota de aragaz

8 Controlul în hota de aragaz

9 Accesorii opționale pentru hota de aragaz

10 Cât costă hota tip șemineu? Prețurile celor mai populare modele

11 Hota de perete – clasamentul hotelor pentru bucătărie

 

 

Hote de fum recomandate

Cea mai bună hotă până la 250 PLN

Akpo WK-4 Nero Eco 60 (negru)

 

Cea mai bună hotă până la 300 PLN

MPM MPM-60-OV-19

 

Cea mai bună hotă până la 350 PLN

Akpo WK-4 Nero Eco 50 IX

 

Cea mai bună hotă până la 400 PLN  

Akpo WK-4 CETIAS 50 (negru)

 

Cea mai bună hotă până la 450 PLN

Akpo WK-4 Nero Eco 90 (negru)

 

Cea mai bună hotă până la 500 PLN

Akpo WK-4 Kastos eco 60 (gri)

 

Cea mai bună hotă până la 600 PLN

Amica OKC 623 S.

 

Cea mai bună hotă până la 700 PLN

Amica OKC613RB

 

Cea mai bună hotă până la 800 PLN

Akpo WK-9 Kastos 60 (negru)

 

Cea mai bună hotă până la 900 PLN

Akpo WK-9 Venus 60 (negru)

 

Cea mai bună hotă până la 1000 PLN

Amica OKS953S

 

Cea mai bună hotă până la 1250 PLN

Samsung NK36M5070BS

 

Cea mai bună hotă până la 1500 PLN

Samsung NK36M5070BG

 

Cea mai bună hotă până la 2000 PLN

Amica IN 900 BSC

 

 

Ce este o hotă tip șemineu?

Hota tip șemineu este una dintre cele mai des alese hote pentru bucătărie. Este un dispozitiv autonom, care este montat deasupra sobei, lângă perete. Acest tip de hota de bucătărie se caracterizează printr-un coș lung, vertical, a cărui sarcină este să mascheze țeava de evacuare a murdăriei. Funcționarea hotei de șemineu se bazează pe îndepărtarea murdăriei generate în timpul gătitului la arborele de ventilație de o conductă specială. Datorită utilizării sale, ocupă destul de mult spațiu, prin urmare, nu este posibil să atârnați dulapuri de bucătărie suplimentare sau alte accesorii deasupra hotei.

 

 

 Cum să cumpărați o hotă tip șemineu?

Cumpărătorul hotei de șemineu numită altfel hotă de perete, ar trebui să fie atent la parametrii săi. Nu diferă de alte tipuri de hote de bucătărie. Trebuie amintit, însă, că instalarea unei hote de șemineu este posibilă numai dacă aveți o gaură de ventilație, murdăria și fumurile de bucătărie extrase de motor sau motoare cad în el.

 

Hotă de șemineu silențioasă, adică cultura de lucru a electrocasnicelor AGD din bucătărie

Mulți oameni în căutarea unei hote pentru bucătărie, vor să cumpere un model liniștit care să nu deranjeze gospodăria. Prin urmare, primul parametru (cu excepția tipului) care trebuie verificat este zgomotul emis de ochi. În primul rând, cei care au bucătării deschise în camera de zi, se asigură că acesta nu este prea mare. Pentru a verifica cât de tare produce hota zgomot, trebuie să consultați specificațiile tehnice. Zgomotul generat este dat în decibeli. Lista hotelor de perete este dominată de modele al căror nivel de zgomot la viteză maximă nu depășește 50 dB, deși trebuie menționat că hotele de bucătărie de înaltă performanță pot funcționa și mai liniștit.

 

Cum să potriviți hota de aragaz pentru perete cu bucătăria?

Alegerea hotei de bucătărie trebuie adaptată camerei în care urmează să fie instalată. La început merită să fiți atenți la dimensiuni. Cele mai populare modele din clasamentul hotelor pentru șemineu, sunt cele cu lățimea de 60 de centimetri. De asemenea, producătorii oferă hote de 70 și 90 de centimetri, iar cele cu dimensiuni non-standard de 50 și 120 de centimetri. Ca standard, coșul șemineului, care este un capac, are 2,5 metri. Cu toate acestea, cele mai multe hote de perete sunt echipate cu un horn retractabil. Acest lucru vă permite să ajustați lungimea lor chiar și la bucătăriile cu dimensiuni non-standard.

La determinarea dimensiunilor hotei, ar trebui să verificați, de asemenea, diametrul de ieșire de aer. Acest lucru va permite instalarea ușoară a conductei de eșapament. Dacă orificiul are o formă sau dimensiune neobișnuită, va trebui să cumpărați adaptoare separate pentru asamblare.

Vorbind despre potrivirea hotei de perete cu interiorul bucătăriei, trebuie să vă amintiți și despre performanțele sale. Acest parametru este măsurat și raportat în m3 / h. O hotă de fum bună ar trebui să permită un schimb de aer de până la 6 ori/oră în toată camera. Aceasta înseamnă că pentru a alege modelul potrivit, trebuie să cunoașteți mai întâi volumul camerei (se măsoară determinând lungimea, lățimea și înălțimea interiorului).

 

 

Numărul de viteze din hotă, adică viteza funcționării dispozitivului

Atunci când alegeți o hotă de perete, ar trebui să acordați atenție vitezei de lucru pe care o oferă. Viteza de lucru în hota de bucătărie este înțeleasă ca puterea de aspirație care absoarbe murdăria și vaporii elaborați în timpul gătirii. Modelele de bază ale hotei de perete au de regulă reglarea vitezei pe două niveluri, modelele avansate pot avea până la 4 niveluri de putere de aspirație. Poate fi reglat în două moduri: brusc sau continuu folosind butoane sau butoane tradiționale de pe panoul de control. Trebuie amintit că funcționarea hotei la cel mai înalt nivel este asociată cu un consum mare de energie.

 

 

Filtre în hota de aragaz

Hotele de perete bune sunt echipate cu filtre eficiente pentru grăsimi. Sarcina lor este de a opri particulele de grăsime care ies cu abur în timpul procesului de gătit și prăjire. Filtrele de grăsime nu numai că scapă de mirosurile neplăcute din încăpere, dar protejează și carcasa internă și motorul din interiorul murdăriei excesive. Hotele moderne folosesc de obicei filtre de grăsime din metal. Sunt o construcție a unor ochiuri metalice dense, cu mai multe straturi, pe care se depun grăsimi. În funcție de model, hota poate avea unul sau mai multe filtre de grăsime. Cele metalice au de obicei o perioadă de utilizare destul de lungă și, cel mai important, nu trebuie înlocuite, dar este necesar să le curățați în fiecare trimestru cu apă caldă.

Datorită faptului că hota de aragaz este cea conectată la ventilație, nu este necesar să folosiți un filtru de carbon suplimentar care absoarbe mirosul. Acestea sunt scoase prin aspirație și motor.

 

 

Controlul în hota de aragaz

În hotele de perete disponibile pe piață avem capacitatea de a controla funcționarea dispozitivului într-un mod mecanic sau electronic. În primul caz, controlul este manual și se execută cu ajutorul butoanelor și glisierelor. Modelele echipate în acest fel sunt de bază și ieftine. O alternativă la acestea sunt hote de perete cu control electric. Permite controlul avansat al funcționării dispozitivului, determinarea operațiilor individuale se face cu ajutorul panoului tactil. Aceste modele, deși sunt mai scumpe, sunt foarte populare în clasamentul hotelor. Utilizatorii apreciază comoditatea și reglarea lină pe care o oferă. Parametrii funcționării curente a dispozitivului pot fi afișați suplimentar pe panoul electronic încorporat.

 

 

Accesorii opționale pentru hota de aragaz

Hotele de perete moderne sunt echipate de producători cu multe funcționalități suplimentare care ajută la desfășurarea lucrărilor de bucătărie. Unele dintre ele pot fi găsite deja în hotele de bază și ieftine, altele sunt disponibile în modele avansate de înaltă calitate. La început, merită să luăm în considerare ce funcționalități putem așteapta de la acest dispozitiv și pentru ce funcționalități am putea plăti suplimentar.

Funcționalitatea de bază, care se găsește chiar și la hote ieftine, este iluminarea. Becurile încorporate sau lămpile fluorescente LED permit iluminarea plăcii de încălzire și pentru o desfășurare confortabilă. De obicei, în hotele de bucătărie sunt încorporate două sau trei lămpi cu halogen.

În modelele de bază ale hotei de bucătărie puteți găsi, de asemenea, multe funcții legate de timpul lor de lucru. Cele standard permit ca hota să fie oprită automat după un timp specificat de la sfârșitul gătitului, de exemplu, 10 sau 15 minute. Datorită acestui fapt, toate aromele vor fi extrase din interior. Hotele moderne au, de asemenea, un contor încorporat care semnalează în mod auditiv intervalul de timp stabilit, de exemplu, cel necesar pentru a găti un ou sau o prăjitură.

Multe hote de bucătărie, în special cele mai scumpe, sunt echipate cu un senzor de curățare a filtrului. Acest senzor indică nevoia de întreținere sau înlocuire. Este o funcționalitate utilă, deoarece aproape nimeni nu-și amintește de spălarea filtrelor în capotă și este necesar pentru buna funcționare a dispozitivului. Pe lângă notificarea automată a necesității de curățare a filtrelor, hota de șemineu poate fi activată și automat atunci când sistemul constată că există fum în aer. Această posibilitate este oferită de hote cu senzor de miros.

aspirator de fum
fot.pixabay.com

 

Cât costă hota de aragaz? Prețurile celor mai populare modele

Prețurile hotelor de bucătărie variază. În primul rând, depind de mărimea și producătorul acesteia. După cum arată clasamentul hotelor de perete, cele mai ieftine modele pot fi cumpărate cu dimensiuni standard, adică 60 de centimetri. Cele mai simple costă puțin peste 100 PLN. Cu toate acestea, dacă doriți să aveți o husă eficientă în coșul de bucătărie, trebuie să plătiți mai scump. Hote de bucătărie din gama medie de preț costă între 300 și 1000 PLN. Nu puteți trece cu vederea soluțiile de lux și exclusiviste, care sunt hote multimedia. Acestea pot costa peste 10.000, dar oferă proprietarilor o serie de funcționalități peste standard, inclusiv vizionarea televizorului pe ea.

 

 

Hota de perete – clasamentul hotelor pentru bucătărie

Gama largă de hote de bucătărie înseamnă că potrivirea lor vizuală cu bucătăria nu este o mare problemă. Hotele pentru bucătărie sunt de obicei disponibile într-o versiune modernă și nouă, dar în magazine puteți găsi, de asemenea, modele stilizate, de exemplu, într-un climat rustic sau retro. Alegerea parametrilor potriviți ai dispozitivului este mult mai dificilă decât alegerea designului hotei de bucătărie. În acest caz, puteți urmări clasamentul hotei de șemineu, care arată o listă a celor mai cumpărate modele, în care calitatea performanței, funcționalitatea și prețul merg mână în mână. De asemenea, este important să verificați dacă modelul selectat din rating se potrivește cu dimensiunea bucătăriei. Nu numai că dimensiunile dispozitivului în sine sunt importante aici, ci și diametrul conductei și eficiența hotei. Pentru ca acesta să nu fie doar un ornament, trebuie să garanteze o filtrare adecvată a aerului în întreaga cameră unde se gătește. În practică, acest lucru înseamnă că, dacă bucătăria este conectată la camera de zi, eficiența hotei de șemineu ar trebui să includă ambele camere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here