jocuri
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Jocurile de calculator de strategie sunt cele care datorează crearea popularului joc de masă. Scopul lor este de a gestiona o unitate organizată sau un stat / oraș. Câștigarea are loc atunci când un jucător atinge un avantaj mitral sau economic asupra unui adversar. Moda jocurilor de strategie computerizată a apărut în anii 1980, iar apoi au fost create jocuri care folosesc strategia și gândirea logică în joc. Jocurile de strategie pentru PC au astăzi milioane de titluri și multe genuri. Alegerea unei producții bune care vă permite să vă dedicați jocului nu este ușoară. Clasamentul strategiei pentru PC-uri vine ca un ajutor pentru cei indeciși. Afișează ce titluri există în prezent și indică producțiile care se bucură de cele mai bune recenzii ale jucătorilor.

2 Ce sunt jocurile de strategie pentru computer?

3 Jocuri strategice bazate pe ture

4 Strategii în timp real

5 Jocuri de război în timp real

6 Jocuri tactice de echipă

7 Jocuri economice strategice

8 Jocuri computerizate de strategie: godsim

9 Jocuri computerizate de strategie: sportive

10 Jocuri de strategie computerizate – single sau multiplayer?

11 Joc de strategie și computerul tău.

 

 

Jocurile de calculator de strategie sunt cele care datorează crearea popularului joc de masă. Scopul lor este de a gestiona o unitate organizată sau un stat / oraș. Câștigarea are loc atunci când un jucător atinge un avantaj mitral sau economic asupra unui adversar. Moda jocurilor de strategie computerizată a apărut în anii 1980, iar apoi au fost create jocuri care folosesc strategia și gândirea logică în joc. Jocurile de strategie pentru PC au astăzi milioane de titluri și multe genuri. Alegerea unei producții bune care vă permite să vă dedicați jocului nu este ușoară. Clasamentul strategiei pentru PC-uri vine ca un ajutor pentru cei indeciși. Afișează ce titluri există în prezent și indică producțiile care se bucură de cele mai bune recenzii ale jucătorilor.

 

jocuri
fot.pixabay.com

Ce sunt jocurile de strategie pentru computer?

Astăzi, jocurile de strategie pe calculator sunt o categorie extinsă și diversă. Trebuie menționat, însă, că toate producțiile de acest fel sunt legate de faptul că se bazează pe nevoia de gândire strategică și tactică, planificarea avansează câțiva pași înainte și o cantitate mică de dexteritate este binevenită. În clasamentul jocurilor de strategie de pe PC, o mulțime de spațiu este ocupată și de poziții în care jocul necesită gândire logică. Titlurile care sunt incluse în acest tip de jocuri pe calculator sunt cel mai adesea împărțite datorită timpului jocului. Aici putem distinge sistemul în timp real sau pe rând. O diviziune este cunoscută și dacă scenariul se concentrează pe sarcini strategice sau tactice. Deci, după cum vedeți, jocurile de strategie sunt un departament extins de jocuri pe calculator. Datorită acestui fapt, selecția lor trebuie abordată cu înțelepciune pentru a alege cea mai bună producție pentru tine. De menționat, de asemenea, că jocurile de strategie pe calculator, ca oricare altele, sunt clasificate în clasamentul de vârstă PEGI. Deși în majoritatea titlurilor nu există violență sau limbaj vulgar, acest rating vă va permite să alegeți un joc potrivit vârstei dvs. Copiii mici ar avea o problemă cu jocurile prea dificile, în timp ce producțiile bazate pe o poveste simplă și o cantitate mică de sarcini vor plictisi adulții și jucătorii pricepuți.

 

 

 

Jocuri strategice bazate pe ture

Primele jocuri de strategie pentru computer au fost incluse jocurile cu ture. Se bazează pe transferul regulilor simple ale jocurilor de masă pe ecranul computerului și, ceea ce este important, nu necesită prea multă putere de calcul din partea echipamentului. Acest lucru a fost deosebit de important în anii ’80, când calculatoarele nu funcționau la fel de lin ca în prezent. Jucătorii care jucau în ture, făceau mișcări alternative împreună cu automatul  computerului. Odată cu dezvoltarea computerelor și a pieței de jocuri în sine, jocurile în ture au câștigat o nouă față. Scenariile lor au început să includă elemente precum îngrijirea resurselor economice, dobândirea teritoriului sau combaterea adversarului pentru resurse. În secolul XXI, jocurile în ture nu sunt cele mai populare propuneri de clasare a jocurilor de strategie pe PC. Deși continuă să aibă un grup de fani puternic și fidel, ei au oferit terenul, strategiei în timp real. Oamenii care ar dori să joace titlurile de cult ale jocurilor de calculator strategice bazate pe ture ar trebui să ajungă la producții precum Civilization, Age of Wondes, Battle Isle și Colonization.

 

 

Strategii în timp real

Al doilea tip de jocuri de strategie de pe PC sunt strategiile în timp real sau RTS. Ele necesită mai multă putere și viteză de calcul pentru computer. Fabula acestui tip de joc se desfășoară în timp real. Scenariul, ca și în cazul jocurilor bazate pe rând, implică grija resurselor acumulate, dezvoltarea tehnologiilor, combaterea adversarului, acumularea de resurse etc. . Deși jucătorii pot opri timpul jocului, fabula ia o dimensiune reală. Jucătorii pricepuți observă că titlurile care obțin cea mai mare popularitate în clasamentul jocurilor de strategie de pe PC sunt dominate în primul rând de poziții care combină caracteristicile genului strategic și arcade. Acest lucru se datorează faptului că în jocurile RTS de astăzi, eficiența luptei cu adversarul, viteza de finalizare a sarcinilor sau emiterea comenzilor sunt de o importanță deosebită. Pentru a reuși în jocurile strategice pe calculator, gândirea logică și tactica gândită nu sunt suficiente. Dune 2, a fost cel mai popular titlu din această categorie de jocuri de ani buni.

 

 

Jocuri de război în timp real

Jocurile de calculator de strategie includ, de asemenea, RTWG, care este jocul de război în timp real. În el jucătorul se luptă în timp real. Povestea se bazează pe lupte militare / de război. De obicei, scenariile nu oferă prea multe griji cu privire la problemele economice și de gestionare. Elementele strategiei, cum ar fi extragerea materiilor prime sau prelucrarea acestora, acumularea de fonduri etc. Primul este, totuși, administrarea unui număr destul de mare de unități militare. Ceea ce contează cu adevărat la RTWG este tactica și gândirea logică. Trebuie menționat, de asemenea, că jocurile de acest fel sunt extrem de realiste și bogate în multe detalii.

 

 

Jocuri tactice de echipă

În clasamentul jocurilor strategice de pe PC vom găsi elemente denumite jocuri tactice de echipă. În acest tip de producții, sarcina jucătorului este de a da ordine grupurilor de mai multe persoane. Fiecare dintre aceste grupuri are capacități și abilități diferite, și, prin urmare, este responsabil pentru misiunea principală într-un grad diferit. Jocurile tactice ale echipei sunt jucate cel mai adesea în timp real, deși există și propuneri în ture. Se poate vedea din ce în ce mai des că jocurile pe calculator de acest tip au capacitatea de a schimba modurile de timp. Cele mai cunoscute jocuri tactice ale echipei includ Battle Bugs, Commandos sau Gorky 17. Persoanele care caută poziții mai noi ar trebui să verifice clasamentul de mai sus al jocurilor de strategie pe PC, unde vor primi titluri de top în acest domeniu.

 

 

Jocuri economice strategice

Dacă vă așezați în fața calculatorului, nu numai pentru a juca jocuri militare virtuale, cumpărarea așa-numitelor jocuri de strategii economice este o alegere bună, de exemplu: tycoons și sims. Graficele unor astfel de producții nu se referă la distrugere și ucidere, ci la construcție. Jucătorul are grijă de oraș, stat sau altă unitate, ceea ce trebuie să conducă la splendoare. Sarcina jucătorului este de a gestiona fondurile și activele disponibile și de a le înmulți. În fiecare strategie economică, obiectivul principal este dezvoltarea constantă, creșterea puterii și îmbogățirea. Printre titlurile de top ale jocurilor de strategie economică pentru PC , se numără Airport Tycoon, SimTower, Theme Park și Dinopark Tycoon.

 

 

Jocuri computerizate de strategie: godsim

Godsimele sunt jocuri pe computer în timp real. Ca și în alte producții din acest gen, sarcina jucătorului este de a-și gestiona personajele și teritoriul. Diferența pe care o puteți vedea când jucați godsima este că aveți o capacitate aproape limitată de a interveni în viața ființelor căzute. Jucătorul este cel care decide cu privire la căsătoriile și funcțiile sociale ale eroilor săi, le atribuie sarcini și sprijină dezvoltarea. Foarte des, dezvoltatorii de jocuri îi oferă drepturi divine, cum ar fi oprirea cataclismelor sau provocarea lor. Scopul principal al acestui tip de jocuri de strategie pentru PC este să sprijine dezvoltarea personajelor lor, care vor fi mai rapide decât cele regizate de oponent. Un exemplu de joc godsim este titlul iconic Populous. În clasamentul jocurilor de strategie pentru PC puteți găsi și alte producții mai noi în acest domeniu.

 

car
fot.pixabay.com

Jocuri computerizate de strategie: sportive

Producătorii de jocuri strategice pe calculator au pregătit, de asemenea, o ofertă largă pentru fanii sportului. Strategia include în primul rând managerii sportivi. În ele, jucătorul trebuie să aibă grijă de dezvoltarea carierei sportive a echipei sau jucătorului său. Își conduce eroul prin diferite niveluri ale carierei sale sportive. El este responsabil pentru selectarea unui jucător pentru echipă, planificarea antrenamentelor, organizarea pe teren etc. În funcție de clasamentul jocurilor strategice pe PC, managerii sportivi din domeniul fotbalului sunt cei mai populari.

 

 

 

 

 Jocuri de strategie computerizate – single sau multiplayer?

Atunci când căutați un joc de strategie pentru computer, merită să verificați și dacă producția oferă divertisment unei singure persoane jucător, sau la mai multe persoane. În cele mai recente titluri, avem de obicei opțiunea ambelor preferințe. În jocurile cu un singur jucător, jucătorul joacă în ture sau concurează în timp real cu inteligență artificială. Finalizarea unei misiuni date sau trecerea la nivelul următor vă permite să deblocați noi oportunități, să descoperiți o lume nouă, să obțineți noi calificări, etc. În cealaltă opțiune, se concurează cu jucători vii, care sunt considerați adversari mai pretențioși și mai periculoși decât inteligența artificială. Pentru ca jocul să fie multiplayer, majoritatea jocurilor trebuie să aibă opțiuni on-line.

 

 

Joc de strategie și computerul tău

Când cumpărați un joc de strategie pentru calculator, echipamentul pe care îl aveți nu este nesemnificativ. Cele mai recente titluri nu pot fi rulate pe computere mai vechi cu parametri prea slabi. Cerințele lor pentru o placă de sunet sau un procesor sunt mult mai mari. Merită să aveți în vedere acest lucru și înainte de a cumpăra, verificați dacă aveți computerul potrivit pentru titlu. Aceste informații pot fi obținute prin analizarea specificației tehnice a unui joc de strategie computerizată. Acest lucru va evita cheltuirea inutilă de bani. Și în ciuda acestor poziții, trebuie să cheltuiți ceva bănuți dacă doriți să cumpărați un top sau cel mai recent titlu. Prețurile strategice pentru jocuri pe calculator variază de la 80 PLN la 200 PLN. Cu cât producția este mai nouă și mai populară, cu atât prețul este mai mare. Prețurile ridicate dețin și titlul iconic, care în ciuda trecerii timpului este încă nerăbdător jucat de amatori. Dacă sunteți în căutarea unui astfel de lucru sau doriți să alegeți produse noi, care se bucură de opinii și recenzii bune ale jucătorilor, merită să solicitați sfaturi despre clasamentul jocurilor strategice de pe PC. El vă va spune ce este în prezent fierbinte. Va fi un indiciu bun atât pentru jucătorii calificați, cât și pentru persoanele care doresc doar să își înceapă aventura cu jocuri de strategie pe calculator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here