jocuri
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Consola și jocurile pe calculator asigură divertisment atât copiilor, cât și adulților de ani buni. Multitudinea de genuri și titluri înseamnă că chiar și cel mai solicitant jucător va găsi un joc care să-l intereseze și să-i satisfacă cerințele. Interesul impropriu și oferta tot mai mare pe piața jocurilor Xbox 360 înseamnă că alegerea celor mai bune jocuri nu este atât de evidentă și simplă pe cât ar părea. Verificarea tuturor titlurilor în persoană este pur și simplu imposibilă. Un jucător care ar dori să facă acest lucru nu numai că ar pierde timp, dar probabil, un i-ar ajunge fonduri pentru achiziționarea întregii producții lansate pe piață. Prin urmare, clasamentul jocurilor Xbox 360 este foarte popular. Iți sugerează pe ce titluri să pariezi.

2 Ce este un Xbox 360?

3 Compatibilitatea jocului pentru Xbox 360

4 Clasarea jocurilor pe Xbox 360 în funcție de vârstă

5 Genuri de jocuri pentru Xbox 360

6 Cât costă un joc pe Xbox 360?

7 Recenzii pentru Xbox 360 – Cum să alegi o producție bună?

 

Jocurile de consolă și de calculator asigură divertisment atât copiilor, cât și adulților de ani buni. Multitudinea de genuri și titluri înseamnă că chiar și cel mai solicitant jucător va găsi un joc care să-l intereseze și să-i satisfacă cerințele. Interesul impropriu și oferta tot mai mare pe piața jocurilor Xbox 360 înseamnă că alegerea celor mai bune jocuri nu este atât de evidentă și simplă pe cât ar părea. Verificarea tuturor titlurilor în persoană este pur și simplu imposibilă. Un jucător care ar dori să facă acest lucru nu numai că ar pierde timp, dar probabil, un i-ar ajunge fonduri pentru achiziționarea întregii producții lansate pe piață. Prin urmare, clasamentul jocurilor Xbox 360 este foarte popular. Iți sugerează pe ce titluri să pariezi.

jocuri
fot.pixabay.com

 

 

Ce este Xbox 360?

Xbox este o consolă de jocuri Microsoft. În prezent, pe piață avem de-a face cu două dintre cele mai populare modele de console fabricate de această companie. Prima este cea mai veche consolă Xbox 360, care este succesorul Xbox de bază. Consola a debutat pe piață în 2005 în SUA, a apărut în Polonia la începutul lunii noiembrie 2006. Consola nu mai este fabricată. Producția a fost suspendată de Microsoft la 20 aprilie 2016. Compania a vândut 85,77 milioane de dispozitive în toată lumea. Pe lângă consola în sine, jucătorii ar putea cumpăra și o serie întreagă de accesorii care să permită o utilizare confortabilă, de exemplu, telecomanda, chitară, tamburi, microfon, volan sau controler de mișcare Kinect.

Al doilea dispozitiv popular este ultima generație de console cunoscută sub numele de Xbox One. Ambele console permit lansarea jocurilor special pentru acest tip de echipament și au, de asemenea, o conexiune la sistemul de divertisment de rețea numit Xbox LIVE. Sistemul este disponibil în toate țările și se bazează pe două forme de apartenență – Gold plătit și Silver gratuit. Membrii sistemului Xbox LIVE primesc, printre altele posibilitatea de a juca jocuri virtuale pe Internet cu alți jucători, să descarce versiuni demo, să facă previzualizări și completări la jocuri sau să utilizeze Windows Live Messenger. În Polonia, consolele Xbox concurează în primul rând cu extrem de popularul PlayStation, o consolă fabricată de marca Sony.

 

 

 

Compatibilitatea jocului pentru Xbox 360

Datorită faptului că există mai multe modele de console Xbox pe piață, alegând jocuri pentru aceasta, este necesar să verificați dacă titlul poate fi rulat pe echipamentul dvs. Dacă aveți o consolă Xbox 360, adică o versiune mai veche a dispozitivului, ar trebui să fiți conștienți că nu toate producțiile vor putea rula. Această limitare se datorează în principal condițiilor tehnice pe care producătorii de jocuri le pun pe hardware. Prin urmare, căutând jocurile potrivite care să funcționeze fără nicio problemă pe dispozitivul dvs., merită să aruncați o privire la clasamentul jocurilor Xbox 360. Jocurile enumerate în listă vor fi cu siguranță lansate și vor funcționa perfect. Când alegeți producții pe cont propriu, cel mai bine este să pariați pe cele mai vechi, asta nu înseamnă că acestea sunt mai puțin atractive pentru jucător. Pe Xbox 360, puteți deschide, printre altele jocuri iconice. De menționat, de asemenea, că prețurile unor astfel de jocuri sunt mult mai mici decât cele mai recente. Acest lucru se vede clar în clasamentul de jocuri Xbox 360. Producțiile bune pot fi achiziționate pentru cel puțin câțiva zloți, când prețurile titlurilor publicate recent ajung la peste 100 de zloți.

 

 

 

Clasarea jocurilor pe Xbox 360 în funcție de vârstă

Nu este suficient să se potrivească jocul la cerințele hardware. Piața de astăzi pentru jocuri de consolă este foarte bogată. Producătorii oferă producții pentru cea mai tânără categorie de copii de 3 ani și jucători adulți. După cum puteți ghici, fabula acestor jocuri este foarte diferită. Prea simple și neatractive poate plictisi un jucător adult, în timp ce un joc în care există violență, jocuri de noroc sau comportament sexual excesiv poate afecta negativ psihicul copilului. Prin urmare, un joc bun pentru consola Xbox 360 este unul potrivit pentru vârsta și capacitățile jucătorului. Evaluarea pan-europeană de vârstă cunoscută sub numele de PEGI este utilă în stabilirea acestui aspect. Acesta confirmă dacă producția este potrivită pentru un jucător într-un interval de vârstă dat. Evaluarea acoperă 5 clase de vârstă, iar calificarea unei anumite producții este marcată pe ambalaj sub forma unui dreptunghi colorat sau alb-negru. Printre clasele PEGI se numără:

 

  • jocuri pentru consola Xbox 360, de la 3 ani – acestea sunt jocuri concepute pentru copii; nu conțin violență, conținut vulgar sau sexual; povestea se bazează de obicei pe culori comice, iar personajele din joc sunt personaje de basm sau alte ființe ireale; asta înseamnă că cei mai tineri nu se identifică cu eroii jocurilor; adesea, jocurile Xbox 360 pentru cei mai tineri sunt cele din genul educațional;
  • jocuri pentru Xbox 360 de la 7 ani – categoria superioară este destinată copiilor cu vârsta peste 7 ani; în fabulele unor astfel de jocuri pot apărea scene și sunete care provoacă un sentiment de teamă, încă nu se poate folosi violență sau profanare;
  • jocuri Xbox 360 de la 12 ani – în jocurile destinate persoanelor peste 12 ani pot exista violențe de natură realistă în raport cu personaje ireale și fantezie; jocurile au o poveste extinsă;
  • jocuri Xbox 360 de la 16 ani – simbolul PEGI 16 înseamnă jocuri pentru console în care există violență sau comportament sexual în relație cu persoane și personaje reale; fabulele poate include, de asemenea, scene drastice, comiterea de infracțiuni, profanitate etc.;
  • jocuri Xbox 360 de la 18 ani – acestea sunt jocuri destinate adulților; complotul lor conține violență și agresivitate sau formele sale specifice.

 

Clasificarea PEGI este, de asemenea, un sistem de avertizare dacă puteți întâlni limbaj vulgar, droguri, discriminare, sex, jocuri de noroc sau violență în joc. Dacă producătorii jocului au inclus un astfel de comportament în poveste, ambalajul va avea marcajul corespunzător. Acordându-le atenție, veți fi sigur că copilul nu va cumpăra un joc care să-l înspăimânte și să afecteze negativ dezvoltarea sa emoțională ulterioară.

 

 

Genuri de jocuri pentru Xbox 360

Privind clasamentul jocurilor din console Xbox 360, puteți vedea, de asemenea, că acesta conține producții de diferite genuri. În mod implicit, toate jocurile pe consolă și jocurile pe calculator sunt împărțite în 8 genuri de bază. Ele determină obiectivul jocului și cum să obții succesul în el. Genurile individuale de jocuri pentru consolă sunt, în plus, împărțite în 40 de categorii specializate, în care următoarea diviziune se face în funcție de perspectiva lumii afișate, formele de timp ale jocului, gradul de imitare a realității și tema jocului. Jocurile Xbox 360 de astăzi combină în mare măsură caracteristicile a cel puțin 2 sau 3 genuri și vă permit, de asemenea, să alegeți perspectiva din care jucătorul vrea să observe și să participe la lumea virtuală.

 

Alegerea fabulei și, prin urmare, genul jocului pentru consolă trebuie adaptat preferințelor și așteptărilor personale. Este dificil să indicăm clar cel mai bun gen, deoarece fiecare jucător se simte mai bine în altul. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că disponibilitatea speciilor este strâns legată de gradul de vârstă PEGI. În categoria jocuri vechi de 3 și 7 ani, veți găsi de obicei jocuri educative. Primii trăgători, oarecum primitivi, apar doar în jocurile disponibile de la vârsta de 12 ani. Trebuie menționat, totuși, că astfel de jucători nu vor fi mulțumiți jucători adulți care așteaptă realitatea din complot. Ar trebui să parieze în primul rând pe jocuri destinate vârstelor de peste 16 ani Cu toate acestea, în clasamentul jocurilor Xbox 360 nu vom găsi doar trăgători, jucătorii apreciază și dexteritate, aventură, jocuri de rol, simulare, sport, curse, jocuri strategice și logice. Fiecare dintre aceste jocuri are un tip de joc diferit bazat pe reguli complet diferite. Scopul și regulile jocului sunt, de asemenea, diferite. Înainte de a alege, merită să vă familiarizați cu caracteristicile genurilor individuale de jocuri pentru consolă, precum și să citiți cu atenție descrierea poveștii, care este de obicei plasată de producător pe coperta din spate a ambalajului de joc.

 

xbox
fot.pixabay.com

Cât costă un joc pe Xbox 360?

Prețurile jocurilor de pe Xbox 360 sunt extrem de diverse. Acestea depind în primul rând de popularitatea titlului și de momentul lansării. Datorită faptului că consola Xbox 360 este generația mai veche, majoritatea jocurilor sunt disponibile la prețuri preferențiale. Totuși, acest lucru nu înseamnă că puteți cumpăra titluri bune pentru câțiva zloti. După cum arată clasamentul jocurilor pe Xbox 360, cel mai mare interes în rândul jucătorilor și recenziile bune sunt producțiile pentru care trebuie să plătiți aproximativ 50 PLN. Acest preț este încă  mic decât în cazul jocurilor pentru noul Xbox One.

 

 

Recenzii de jocuri pentru Xbox 360 – cum să alegi o producție bună?

Atunci când aleg un joc pentru Xbox 360, majoritatea jucătorilor sunt ghidați de recenzii și opinii ale persoanelor care au avut deja ocazia să joace jocul. Analizându-le, puteți decide dacă investiția într-un anumit titlu va fi sau nu profitabilă. Puteți face cunoștință cu recenziile jocurilor pentru Xbox 360, atât pe formularele online, cât și pe site-urile web specializate dedicate jocurilor pe calculator și pentru consolă. Aici recenziile sunt mai profesionale. O bună sursă de cunoștințe despre producțiile individuale este și clasamentul jocurilor pentru console Xbox 360. Nu numai că recomandă cele mai bune jocuri disponibile la prețuri atractive, ci indică și titlurile care se bucură de cel mai mare interes al jucătorilor și sunt apreciate de cei mai buni. Alegând producții din clasamentul jocurilor Xbox 360, obțineți, de asemenea, o garanție că va fi 100% compatibil cu dispozitivele dvs., astfel încât nu veți investi într-un joc care nu poate fi lansat. De menționat aici și faptul că clasamentul include jocuri legale care nu sunt copii pirat. Cele mai populare titluri sunt create de producători precum Microsoft, Ubisoft Activision și Electronic Arts. Cumpărând jocul original pentru consola Xbox 360, obțineți nu numai certitudinea că jocul va funcționa fără probleme, dar și posibilitatea de a utiliza suplimente și accesorii pe care nu le veți găsi în versiunile piratate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here