haine curate
fot.pixabay.com

O mașină de spălat haine este echipamentul de bază al fiecărei case. Indiferent dacă este plasat în mod tradițional în baie sau după obiceiul britanic în bucătărie, este un dispozitiv care ar trebui să fie neapărat acasă. În trecut, când bunicile noastre au avut de ales doar între Frania și Frania, cumpărarea unei mașini de spălat nu a fost o sarcină dificilă, astăzi este complet diferită. Producătorii de mașini de spălat oferă o mulțime de modele care cu greu pot fi pronunțate a fi mașini de spălat obișnuite. Fiecare dintre mașinile de spălat haine are o mulțime de caracteristici și facilități, iar accesoriile de la toate aceste modele diferă unele de altele, cu lucruri atât de banale precum metoda de introducere a rufelor. Aceasta înseamnă că achiziționarea unei mașini de spălat pentru locuințe este o provocare. Dacă vă confruntați cu o astfel de alegere, vedeți cum să alegeți o mașină de spălat și faceți cunoștință cu clasamentul celor mai bune modele.

masina de haine
fot.pixabay.com

Conținut

1 Mașini de spălat haine recomandate

1.1 Cea mai bună alegere de până la 1000 PLN

1.2 Cea mai bună alegere de până la 1.500 PLN

1.3 Cea mai bună alegere de până la 2.000 PLN

1.4 Cea mai bună alegere de până la 3000 PLN

2 Cea mai bună mașină de spălat haine de pe piață

3 Cum să alegi o mașină de spălat haine? Capacitate

4 Clasele energetice a mașinii de spălat haine

5 Cum să alegi o mașină de spălat haine? Consumul de apă

6 Mașină de spălat haine linistită pentru baie

7 Ce mașină de spălat haine ar trebui să alegeți? Tipuri de mașini de spălat haine

8 Funcții suplimentare ale mașinii de spălat haine

9 Programe de spălare

10 Echipamente suplimentare pentru mașina de spălat haine

11 Cât costă o mașină de spălat haine bună? Clasamentul mașinilor de spălat haine

 

 

Mașini de spălat haine recomandate

Cea mai bună alegere de până la 1000 PLN

Cea mai bună alegere de până la 1800 PLN

Electrolux EWS11252NDU

Indesit XWSE 61252 PL

Whirlpool TDLR 60114

 

Cea mai bună alegere de până la 2000 PLN

Bosch WAN2826EPL Serie 4 VarioPerfect

Electrolux EWF1276GDW

Siemens WS12T46EPL iQ500 iSensoric

 

Cea mai bună alegere de până la 3000 PLN

Bosch WAW24540PL Serie 8 VarioPerfect

Samsung WW70K5210VW

Electrolux EWF1408WDL2

 

Cea mai bună mașină de spălat haine de pe piață

Cea mai bună mașină de spălat haine de pe piață înseamnă ceva diferit pentru toată lumea. Care va fi modelul perfect al mașinii de spălat haine depinde de mulți factori la care ar trebui să vă gândiți înainte de a merge la magazinul de electrocasnice. În primul rând, ar trebui să determinați așteptările și nevoile dvs., precum și să vă gândiți unde va fi amplasată mașina de spălat. Un alt model de mașină de spălat haine va funcționa în cazul unei familii numeroase, iar o altă mașină de spălat se va încadra într-un mic apartament studio. De asemenea, multe persoane au așteptări specifice cu privire la programele cu care va fi echipată mașina de spălat. Atunci când luați decizii, trebuie să luați în considerare și cele mai importante caracteristici, cum ar fi capacitatea sau numărul de ture, acestea afectează confortul de utilizare. Clasamentul mașinilor de spălat haine disponibil pe https://rankingmania.pl/ranking-pralek/ poate veni în ajutorul dvs.

 

Cum să alegi o mașină de spălat haine? Capacitate

Capacitatea mașinii de spălat este unul dintre cele mai importante elemente. Când vorbim despre capacitate, ne referim la cât de multe rufe pot fi puse și spălate o dată. Există mașini de spălat pe piață, cu diferite configurații, începând de la 3 kg și terminând la 10 kilograme. Alegerea capacității este ghidată de nevoile tale și de numărul de mebrii ai familiei tale. Persoanele care locuiesc singure pot cumpăra o mașină mai mică cu o capacitate de până la 5 kilograme, în timp ce familiile mai multor persoane trebuie să aleagă mașini de spălat haine cu o capacitate de până la 7 kg. Modele mai mari, adică cele cu o capacitate de tambur de peste 7 kilograme, sunt recomandate pentru activități de afaceri, de exemplu restaurante. Trebuie amintit că pe măsură ce capacitatea mașinii de spălat crește, prețul acesteia crește și el. Așadar, atunci când căutați o mașină de spălat ieftină, ar trebui să optați pentru un model cu o capacitate de încărcare cuprinsă între 3 și 5 kilograme.

 

Clase energetice ale mașinii de spălat haine

Persoanele care spală foarte mult sau doresc să economisească energie electrică atunci când aleg o mașină de spălat haine trebuie să acorde atenție și clasei energetice a mașinii de spălat. Această clasă informează despre consumul anual de energie în kW / h. Informații despre clasa energetică a mașinii de spălat haine pot fi găsite pe o etichetă specială lipită pe aceasta. Calificarea include 7 grade. Cea mai mare începe cu litera A și coboară treptat până la litera D. Întreaga calificare arată astfel:

A +++ – coeficient mai mic de 46%

A ++ – între 46 și 52%

A + – între 52 și 59%

A – între 59 și 68%

B – între 68 și 77%

C – între 77 și 87%

D – mai mare de 87%.

Dacă doriți să cumpărați o mașină de spălat haine A +++, ar trebui să luați în considerare prețul ridicat al acesteia. Pentru gospodării, alegerea optimă sunt dispozitivele marcate cu clasa A + sau A.

Clase similare pot fi găsite în ceea ce privește spălarea și eficiența stoarcerii. În acest caz, producătorii folosesc o scară de 9 puncte, care începe cu A +++ și se încheie cu G. Cel mai mare rang este A +++. Această scară este responsabilă pentru eficacitatea mașinii de spălat în îndepărtarea murdăriei din haine și învârtirea mai rapidă și mai precisă.

 

 Cum să alegi o mașină de spălat haine? Consumul de apă

Vorbind despre spălare economică, nu puteți să nu menționați consumul de apă în timpul unui ciclu de spălare. La diferitele modele, acesta poate varia între 11 și 94 de litri. De asemenea, aportul de apă al mașinii de spălat poate fi verificat pe eticheta atașată. Cel mai adesea, producătorii le afișează administrate timp de un an, dar pot fi transformate și într-o singură spălare. La citirea informațiilor despre consumul de apă pe an, trebuie reținut faptul că este calculat pentru o familie, cu 200 de cicluri de spălare, care sunt standard. Atunci când căutați o mașină de spălat cu preț mediu, cel mai bine este să le alegeți pe cele care folosesc aproximativ 9.000 litri pe an.

 

O mașină de spălat de haine liniștită pentru baie

Multe persoane care caută o mașină de spălat haine la domiciliu sunt ghidate, de asemenea, de faptul dacă dispozitivul este liniștit și cât de mult zgomot produce în timpul spălării. Acesta este un criteriu deosebit de important dacă aveți un apartament mic. O mașină de spălat tare zgomotoasă poate fi auzită în toată casa, ceea ce va reduce confortul vieții. Nivelul de presiune sonoră standard al mașinii de spălat este de aproximativ 50 dB în timpul spălării și 70 dB în timpul filării. Modelele mai scumpe vor reduce chiar și acești indicatori.

Dacă doriți să cumpărați o mașină de spălat haine liniștită, merită să fiți atenți la motorul folosit în dispozitiv. Producătorii de mașini de spălat instalează cel mai adesea unul dintre cele trei tipuri de motoare:

  • cușcă de veveriță, al cărui avantaj este funcționarea liniștită, în timp ce dezavantajul este viteza de rotire scăzută,
  • comutatorul, care permite rotirea rapidă, dar este foarte zgomotos,
  • inducțional – aceste motoare sunt utilizate într-o clasă mai mare de mașini de spălat și sunt ambele liniștite și permit obținerea unei viteze mari de centrifugare.

 

 

Ce mașină de spălat haine ar trebui să alegeți? Tipuri de mașini de spălat haine

Producătorii de electrocasnice oferă multe tipuri de mașini de spălat care pot fi utilizate în gospodărie. Pe lângă cele moderne și automate din magazine, puteți cumpăra în continuare șaibe rotor, adică mașinile cunoscute tuturor Franie. Șaibele cu rotor sunt o soluție ieftină și durabilă, care permite îndepărtarea eficientă a petelor. Cu toate acestea, aceste avantaje cad sub dezavantajele lor. Mașina de spălat cu rotor pentru baie necesită intrare manuală și scurgere a apei, nu are funcții suplimentare de spălare, inclusiv filarea sa se face manual, are o capacitate de încărcare mai mică și nu are încălzitor și, de asemenea, nu are funcția de spălare economică. Aceste modele necesită, de asemenea, mult spațiu, motiv pentru care nu funcționează în băi mici sau bucătării mici. Trebuie menționat și faptul că adesea deteriorează hainele.

Astăzi, cumpărarea unei mașini de spălat este o soluție mult mai practică. Aceste modele vă permit să automatizați toate operațiunile, să aveți funcții și programe suplimentare care să spele mai ușor, să aibă opțiuni de filare, uscare și de rotire încorporate, precum și o capacitate de încărcare mai mare decât mașinile de spălat. Cu toate acestea, automatele înseamnă un preț mai mare și un risc mai mare de avariere.

Printre mașinile de spălat haine automate, trebuie să distingem și modelele de încărcare cu haine din partea superioară sau din față. Cea mai populară alegere sunt mașinile de spălat încărcate din față, sunt mai practice și mai confortabile, dar este posibil să nu funcționeze în camere mici, deoarece necesită lăsarea spațiului liber pentru a deschide ușa. În acest caz, mașinile de spălat cu încărcare de top sunt o alternativă. Aceste modele sunt mai mici și mai înguste, astfel încât să le puteți seta în nișe sau lateral.

Printre mașinile de spălat la domiciliu distingem și modelele încorporate și cele independente. Cu cât sunt mai populare mașinile de spălat independente, acestea constituie și o parte mai mare a ofertelor din magazine cu acest tip de echipament. Mașinile de spălat încorporate sunt cele care vor fi închise în mobilierul din baie. Când vine vorba de funcții și posibilități, atât modelele încorporate, cât și cele independente au aceleași funcții.

Achiziția unei mașini de spălat – uscat este o soluție populară. Acest dispozitiv seamănă cu o mașină de spălat tradițională, dar pe lângă spălare și rotire are și funcția de uscare a hainelor. Acest lucru înseamnă că acest echipament se caracterizează printr-un confort de utilizare și mai mare.

 

baie
fot.pixabay.com

 Funcții suplimentare ale mașinii de spălat haine

Astăzi, este rar să găsești o mașină de spălat care să ofere doar spălare și clătire. Producătorii introduc dispozitive cu funcții inteligente care se presupune că îmbunătățesc confortul de utilizare și conferă o nouă dimensiune procesului de spălare. Aceste funcții ar trebui căutate în principal în dispozitivele automate. Cele mai populare sunt: ​​filarea, controlul spumei, distribuirea uniformă a hainelor în mașina de spălat, aportul automat de apă, sistemele de protecție împotriva deschiderii ușii sau întârzierea începerii spălării. Cu toate acestea, aceste funcții sunt doar baza, cu cât este mai scump modelul mașinii de spălat, cu atât funcțiile și posibilitățile sunt mai extinse.

 

Programe de spălare

O funcție suplimentară care este foarte des folosită în cazul mașinilor de spălat automate sunt programele de spălare. În mod implicit, fiecare dispozitiv este echipat cu cele de bază care adaptează temperatura de spălare sau etapele sale individuale la tipul de țesătură. Cu toate acestea, mașinile de spălat high-end au și programe suplimentare. Acestea includ țesături realizate manual, eco, prescurtate sau mixte. De asemenea, sunt populare programele bio care includ pre-spălare prelungită la o temperatură redusă de 40 de grade Celsius. Când cumpărați o mașină de spălat, trebuie să acordați atenție programelor pe care le are și să le adaptați nevoilor și cerințelor dvs.

 

 Echipamente suplimentare pentru mașina de spălat haine

Mașinile de spălat haine pot include, de asemenea, echipamente suplimentare concepute pentru a facilita munca. Producătorii oferă, de exemplu, sertare sub mașina de spălat în care se pot depozita detergenți, o ușă care se deschide la 180 de grade, ceea ce facilitează încărcarea și îndepărtarea rufelor, o ușă cu fereastră în cascadă, blaturi de uscare care alunecă din perimetrul superior, extern sau distribuitoare de detergenți adesea cu mai multe compartimente. Desigur, pentru toate aceste opțiuni veți plăti în plus, dar în unele cazuri pot fi utile. Dacă, după o analiză atentă, se decide că vor fi necesare, merită să investești în ele, altfel nu este necesar să plătești suplimentar pentru funcționalități care nu vor fi niciodată sau foarte rar utilizate.

 

Cât costă o mașină de spălat haine bună? Clasamentul mașinilor de spălat haine

Când ne gândim cum să alegem o mașină de spălat bună, mulți oameni se gândesc și la prețul dispozitivului. Adesea este unul dintre principalele criterii pentru alegerea unei mașini de spălat. Mulți oameni cred că pentru a cumpăra o mașină de spălat bună, trebuie să cheltuiți o avere. Acest lucru nu este întotdeauna adevărat. De obicei, modelele mai scumpe au funcții mai dezvoltate și clase mai înalte, dar uneori la un preț bun și accesibil, puteți găsi un model care să răspundă tuturor așteptărilor voastre. De asemenea, se întâmplă adesea ca prețurile mari să nu garanteze că mașina de spălat aleasă va fi cel mai bun model. Prin urmare, înainte de a lua o decizie de achiziție, merită să aruncați o privire la clasamentul mașinilor de spălat haine și să aflați ce dispozitive sunt recomandate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here