mașina de spălat
fot.pixabay.com

 

Cuprins:

1 Mașina de spălat vase devine unul dintre cele mai populare aparate din bucătăria poloneză. Proprietarii săi o apreciază pentru confortul pe care îl oferă, precum și pentru economisirea facturilor de apă din gospodărie. Popularitatea acestui aparat electrocasnic a făcut ca producătorii să ofere mașini de spălat vase în versiuni din ce în ce mai noi și cu funcții mai variate. Totuși, acest lucru nu schimbă faptul că piața este interesată în primul rând de aparate independente sau de mașini de spălat vase incorporabile. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că, atunci când decideți să cumpărați o mașină de spălat vase incorporabilă, este necesar să analizați în detaliu parametrii acesteia. Doar achiziționarea de echipamente bune va fi un real ajutor în munca de bucătărie. Vedeți cum să alegeți o mașină de spălat pentru bucătărie și verificați clasamentul mașinilor de spălat vase incorporabile.

2 Tipuri de mașini de spălat vase incorporabile

3 Mașină de spălat vase incorporabilă – cum să o alegi?

4 Dimensiunea mașinii de spălat vase incorporabile

5 Capacitate mașinii de spălat vase incorporabile

6 Numărul de camere din mașina de spălat vase incorporabilă

7 Cât de zgomotos funcționează mașina de spălat vase?

8 Funcționalitatea și opțiunile suplimentare ale mașinii de spălat vase incorporabile

Mașina de spălat vase devine unul dintre cele mai populare aparate din bucătăria poloneză. Proprietarii săi o apreciază pentru confortul pe care îl oferă, precum și pentru economisirea facturilor de apă din gospodărie. Popularitatea acestui aparat electrocasnic a făcut ca producătorii să ofere mașini de spălat vase în versiuni din ce în ce mai noi și cu funcții mai variate. Totuși, acest lucru nu schimbă faptul că piața este interesată în primul rând de aparate independente sau de mașini de spălat vase incorporabile. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că, atunci când decideți să cumpărați o mașină de spălat vase incorporabilă, este necesar să analizați în detaliu parametrii acesteia. Doar achiziționarea de echipamente bune va fi un real ajutor în munca de bucătărie. Vedeți cum să alegeți o mașină de spălat pentru bucătărie și verificați clasamentul mașinilor de spălat vase incorporabile.

masina
fot.pixabay.com

Tipuri de mașini de spălat vase incorporabile

Când decideți să cumpărați o mașină de spălat vase incorporabilă, puteți alege între diferite modele. Nu vorbim despre parametrii tehnici ai echipamentului sau funcționalitățile acestuia, ci despre aspect. Trebuie amintit că mașinile de spălat vase incorporabile sunt aparate care se îmbină cu mobilierul de bucătărie. Majoritatea elementelor construcției lor sunt încorporate în mobilier, motiv pentru care sunt ușor de ascuns. Acestea arată estetic și îngrijit și nu diferă de mobilier. Mașinile de spălat vase incorporabile sunt de două tipuri. Primul, este un echipament complet integrat, al doilea este parțial integrat. Conform clasamentului mașinilor de spălat vase incorporabile, popularitatea acestora este împărțită în jumătate și jumătate. Mașinile de spălat vase incorporabie sunt ascunse complet în mobilierul de bucătărie. Acest lucru înseamnă că nu există niciun panou de control al dispozitivului la exterior, acesta este ascuns în clapă și este vizibil numai după deschiderea mașinii de spălat vase. Mașinile de spălat vase parțial integrate sunt cele cu un panou de control la exterior și vizibile pe partea din față a dispozitivului. Nu trebuie să deschideți întreaga mașină de spălat vase pentru a o folosi. Deși această soluție pare a fi mai convenabilă, nu permite integrarea completă a echipamentului în mobilier.

 

Mașină de spălat vase incorporabilă – cum să o alegi?

Atunci când căutați o mașină de spălat vase incorporabilă bună, în primul rând ar trebui să acordați atenție claselor sale. Cele mai importante vorbesc despre eficiența spălării, uscării și consumului de energie electrică de către echipamente. Fiecare dintre acestea se aplică tuturor producătorilor și sunt exprimate pe o scară determinată de literele alfabetului. În cazul mașinilor de spălat vase, clasa este marcată de la litera A la litera G. Clasificarea se bazează pe analiza consumului de apă și a energiei electrice necesare pentru spălarea a 12 seturi complete. Clasele de spălat vase sunt un parametru de bază care poate fi găsit în specificațiile tehnice ale mașinii. Acestea vor fi găsite sub trei litere din alfabet, de ex. ABE.

Prima dintre aceste litere se referă la clasa energetică a unei mașini de spălat vase. Ca și în cazul altor aparate de bucătărie, această clasă determină consumul de energie al aparatului. Consumul este determinat pentru un ciclu de spălare și exprimat în kilowați/ ore. Mașinile de spălat vase incorporabile pot avea 7 clase energetice. Clasa cea mai înaltă este A, clasa cea mai mică G. Conform statisticilor, diferența dintre clasele ulterioare este de aproximativ 0,2 kWh, cu o diferență de 70% din consumul de energie electrică între cea mai mare și cea mai mică clasă energetică a mașinii de spălat vase incorporabile. Clasamentul mașinilor de spălat vase incorporabile este dominat de modele clasificate la nivel B sau C. Acest lucru se datorează raportului calitate-preț. Mașinile de spălat vase incorporabile de clasa A sunt echipamente scumpe pe care nu și le pot permite mulți oameni.

Următoarea literă care specifică clasa mașinilor de spălat vase incorporabile este clasa de eficiență de spălare. Privind acest parametru, aflăm cum dispozitivul face față eliminării murdăriei dificile. Tot aici, se folosește o scară de șapte niveluri, exprimată cu litere consecutive ale alfabetului, de la A la G. Clasa de eficiență de spălare este legată și de capacitatea nominală. Este responsabilă pentru câți litri de apă va folosi mașina de spălat vase în timpul spălării. În mașinile de spălat vase incorporabile standard, se presupune că un litru de apă ar trebui să fie suficient pentru a spăla un set de vase. Cu toate acestea, în clasamentul mașinilor de spălat vase incorporabile, puteți găsi dispozitive mai moderne care să permită un consum mai mic de apă și, prin urmare, sunt mai economice și ecologice. Modelele moderne atrag independent cantitatea potrivită de apă, adaptându-l la gradul de murdărire a vaselor.

Ultima literă din clasele generale ale mașinii de spălat vase determină clasa de uscare, adică dacă vasele după spălare vor fi uscate sau ude. Ca și în clasele de mai sus, aici se aplică o scară de șapte niveluri, marcată cu litere de la A la G. Alegerea clasei de uscare ar trebui să depindă de ce feluri de mâncare vor fi spălate cel mai des. Mașinile de spălat vase incorporabile de clasa A sunt cele mai potrivite pentru sticlă, pahare etc. Datorită faptului că usucă vasele spălate, nu vor exista dungi și pete inestetice pe acestea. Pentru mâncărurile tradiționale, se pot alege echipamente de clasă inferioară. Analizând acest parametru, merită să verificați și pe ce tehnologie se bazează uscarea vaselor. Clasamentul mașinilor de spălat vase incorporabile include dispozitive care oferă:

-uscare statică, adică pe baza evaporării apei; aceasta înseamnă că atunci când vasele se usucă, temperatura din mașina de spălat crește, ceea ce face ca vasele să se încălzească și ca apa să se evapore;

-uscarea prin condensare, adică folosind abur care circulă prin mașină;

-uscarea cu minerale, cea mai modernă metodă, care presupune plasarea mineralelor – zeolitele într-un recipient special din mașină; aceste minerale absorb umezeala care se formează în timpul ultimei clătiri și emit energie termică, accelerând procesul de uscare a vaselor.

masina
fot.pixabay.com

Dimensiunea mașinii de spălat vase incorporabile

Atunci când alegeți o mașină de spălat vase incorporabilă, nu puteți ignora dimensiunea dispozitivului. Producătorii oferă o selecție largă. Puteți opta pentru echipamente mici, care sunt montate într-un raft cu lățimea de 40 până la 50 de centimetri, precum și mașini de spălat vase mari. Dispozitivul standard are dimensiuni de la 45 la 60 de centimetri. Acestea sunt, de asemenea, cele mai populare în clasamentul mașinilor de spălat vase incorporabile. Informații importante pentru persoanele care caută aparate încorporate este și faptul că producătorii oferă modele speciale de mașini de spălat vase înalte. Este vorba despre dispozitive înalte de 90 de centimetri care sunt destinate instalării sub un vârf înalt. Cu toate acestea, datorită dimensiunilor care nu sunt standard, astfel de mașini de spălat vase nu sunt foarte populare.

 

Capacitate mașinii de spălat vase incorporabile

Un parametru extrem de important al mașinii de spălat vase integrate este capacitatea acestuia. Cel mai bine este să o adaptați la nevoile și numărul membrilor gospodăriei. Capacitatea vă spune câte seturi de vase pot fi spălate de aceasta. Mașinile de spălat vase incorporabile mici, de obicei, pot spăla până la 6 seturi. Pentru mașinile de spălat vase cu lățimea de 45 de centimetri, capacitatea de încărcare este de până la 10 seturi, iar aparatele de 60 de centimetri pot spăla 15 seturi de vase. Vă rugăm să rețineți că aceste calcule se aplică numai farfuriilor și, prin urmare, nu includ vase, căni și alte recipiente care sunt de asemenea spălate adesea în mașina de spălat vase. Analizând echipamentele din clasamentul de mașini de spălat vase încorporate, se poate concluziona că modelele cel mai des achiziționate sunt cele cu lățimea de 60 de centimetri. Ele răspund nevoilor unei familii de 4 persoane și permit o spălare confortabilă, nu numai a farfuriilor, ci și a altor vase folosite pentru pregătirea meselor.

 

Numărul de camere din mașina de spălat vase incorporabilă

Popularitatea mașinilor de spălat vase incorporabile a făcut ca producătorii de aparate de bucătărie să ofere soluții mai noi pentru a crește confortul spălării vaselor. Această gamă include sugestii pentru mașinile de spălat vase cu diferite numere de camere.

Mașinile de spălat vase tradiționale și standard sunt echipate cu o cameră în care există două coșuri. Pot fi îndepărtate și mutate ușor. În modele mai noi, coșurile au în plus roți și capacitatea de a regla înălțimea. În camerele de spălat vase puteți găsi, de asemenea, suporturi de sticlă sau recipiente pentru tacâmuri. Mașinile de spălat vase cu sertare sunt noi pe piață. Sunt unul dintre tipurile de mașini de spălat vase încorporate. Sunt echipate cu două camere independente și permit spălarea vaselor în una sau două camere în același timp. Datorită acestui lucru, puteți spăla confortabil și mai multe farfurii și vase murdare, iar atunci când este suficient, utilizați doar o cameră.

 

Cât de zgomotos funcționează mașina de spălat vase

Atunci când alegeți o mașină de spălat vase incorporabilă, merită să acordați atenție și la modul cum își efectuează sarcinile. Se compune, printre altele din zgomotul pe care îl emite la spălarea vaselor. Mașinile de spălat vase ieftine fac, de obicei, sunete neplăcute și enervante pentru ureche, care sunt și foarte puternice. Atunci când căutați o mașină de spălat vase bună, merită să vă concentrați pe modelele al căror nivel de zgomot în timpul spălării nu depășesc 45 de decibeli.

 

Funcționalitatea și opțiunile suplimentare ale mașinii de spălat vase incorporabile

Mașinile de spălat vase incorporabile sunt aparate complexe. În clasamentul mașinilor de spălat vase incorporabile puteți găsi mașini reale care au mai multe programe construite. Acestea vă permit să ajustați opțiunile de spălare pentru nevoile curente. În majoritatea echipamentelor puteți găsi programe precum: spălare prealabilă, normală, delicată, scurtă, economisitoare de energie, ecologică sau igienică. În dispozitivele de clasă bună ne vom întâlni și cu un sistem automat care recunoaște gradul de murdărie și ajustează programul de spălare adecvat. Dacă căutați un astfel de dispozitiv, trebuie să vă concentrați ochii asupra segmentului denumit mașini de spălat vase inteligente. Sunt disponibile atât pentru modelele încorporate, cât și pentru cele independente. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că, cu cât un dispozitiv are mai multe opțiuni și programe, cu atât prețul său va fi mai mare. Mașinile de spălat vase standard sunt dispozitive care costă peste 1000 zloți. De obicei, trebuie să plătiți aproximativ 1200-1600 zloți pentru un model bun, acestea sunt, de asemenea, cele recomandate de clasamentul mașinilor de spălat vase incorporabile. Prețul mașinii de spălat vase inteligente este de aproximativ de cinci ori mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here