tensiune
fot.pixabay.com

Măsurătoarele tensiunii arteriale sunt dispozitive care vă permit să monitorizați permanent starea pulsului dumneavoastră acasă. Vă măsoară cu ușurință pulsul și dau un rezultat fiabil cu privire la faptul dacă este prea mare sau prea mic. Acest dispozitiv este util în fiecare casă și poate fi folosit nu numai de persoanele cu probleme cardiace. Cu toate acestea, dacă doriți ca sfigmomanometrul să servească mulți ani și să indice măsurători precise, trebuie să cumpărați modelul potrivit. Nu este ușor, deoarece există nenumărate dispozitive pe piață. Putem alege între sute de zloți și câteva sute zeci de zloți. Producători cunoscuți și mărci no-name. O astfel de ofertă bogată ne conduce la cunoașterea  parametrilor care trebuie urmăriți atunci când alegem un manometru.

 

 

Cuprins

1 Măsurătoare de tensiune arterială recomandate

1.1 Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 50 PLN

1.2 Cel mai bun măsurător al tensiunii arterială până la 75 PLN

1.3 Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 100 PLN

1.4 Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 150 PLN

1.5 Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 200 PLN

1.6 Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 250 PLN

1.7 Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 300 PLN

1.8 Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 400 PLN

1.9 Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 500 PLN

1.10 Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 1.000 PLN

2 Principiile de funcționare ale unui măsurător de casă

3 Cum se măsoară pulsul cu un măsurător de casă?

4 Tipuri de măsurătoare pentru tensiunea arterială la domiciliu

5 Cum să alegi un măsurător de tensiune arterială bun?

6 Certificatul măsurătorului tensiunii arteriale

7 Afișajul unui măsurător de tensiune arterială

8 Sursa de alimentare și funcționarea măsurătorului

9 Funcționalitățile măsurătorului tensiunii arteriale

10 Ce putem măsura cu un măsurător de tensiune arterială?

11 Cât costă un măsurător bun al tensiunii arteriale?

 

 

 

Măsurătoare de tensiune arterială recomandate

Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 50 PLN

Esperanza Vigor (ECB001)

 

Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 75 PLN

Tech-Med TMA-200 (B)

 

 

 Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 100 PLN

Tech-Med TMA-3BASIC

 

 

Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 150 PLN

Tech-Med TMA-1000

 

 

 

Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 200 PLN

Tech-Med TMA-6 OMEGA

 

 

Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 250 PLN

Beurer BM 57

 

Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 300 PLN

Bodi-Tek Smart BP-70

 

 

 

Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 400 PLN

Beurer BM 77 BT

 

Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 500 PLN

Cardio MB10 cu funcție ECG (95129)

 

 

Cel mai bun măsurător al tensiunii arteriale până la 1000 PLN

Beurer BM 95 (658.34)

 

 

Principiile de funcționare ale unui manometru de casă

Nu trebuie să vă prezentați astăzi la un medic pentru a vă măsura tensiunea arterială. Puteți face asta cu ușurință acasă, folosind un manometru. Producătorii acestor dispozitive, pentru a răspunde nevoilor persoanelor care doresc să țină evidența pulsului lor pe piață au lansat dispozitive care permit măsurarea independentă a presiunii. Sunt ușor de utilizat și controlat și nu sunt necesare cunoștințe medicale pentru a măsura presiunea și pentru a citi rezultatele măsurării. Datorită ușurinței de utilizare, în principal, manometre electrice sunt cele mai recomandate. În funcționarea sa, se folosește metoda oscilometrică. Aceasta înseamnă că cantitatea de presiune este determinată prin măsurarea vibrațiilor care sunt emise de fluxul de sânge sub manșetă. Datorită acestui lucru, nu este necesar să folosiți căști sau alte dispozitive medicale în timpul măsurării. Renunțarea la ele înseamnă că toată lumea poate măsura presiunea.

 

tensiune
fot.pixabay.com

 

Cum se măsoară pulsul cu un măsurător de casă?

Multe persoane se concentrează pe alegerea celui mai bun măsurător de tensiune arterială atunci când fac astfel de cumpărături. Cu toate acestea, trebuie amintit că, chiar și echipamentele de înaltă calitate vor arăta un rezultat inexact dacă măsurarea nu este efectuată corect. Pentru rezultate precise ale pulsului, este necesar să se măsoare într-o cameră liniștită într-o poziție confortabilă și așezată. Manșeta trebuie așezată la 2-3 centimetri deasupra coatelor. De asemenea, trebuie să vă amintiți să nu beți băuturi tari, precum cafea sau ceai, cu o jumătate de oră înainte de test.

 

 

 

Tipuri de măsurătoare pentru tensiunea arterială la domiciliu

Există multe tipuri de manometre pe piață. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui model bun care vă permite să măsurați cu ușurință presiunea, este bine să vă ghidați după tipul de dispozitiv. În acest sens, producătorii oferă:

  • măsurătoare semiautomate – pentru a măsura cu acest dispozitiv, utilizatorul trebuie să pompeze și să dezumfle manșeta singură; o pară de cauciuc este folosită pentru acest dispozitiv; operarea acestui tip de dispozitiv este incomodă și provoacă probleme, în special la vârstnici;
  • măsurătoare automate – în clasamentul măsurătoarelor tensiunii arteriale veți găsi în primul rând mai noi și mai convenabile, dispozitive complet automatizate; utilizatorul nu trebuie să efectueze nicio acțiune (în afară de punerea manșetei) pentru a face măsurarea, aerul merge singur la manșetă după apăsarea butonului corespunzător; rezultatul testului este afișat după câteva secunde pe afisajul camerei;
  • măsurătoare mecanice – există aparate tradiționale pentru măsurarea pulsului; rezultatele pe care le furnizează sunt cele mai precise; măsurarea se face aici folosind metoda auscultatorie; datorită procesului de examinare complicat, acestea nu sunt foarte populare și sunt utilizate în principal de personalul medical.

 

Măsurătoarele electronice ale tensiunii arteriale sub formă automată sunt, de asemenea, împărțite în funcție de modul în care sunt utilizate. Există două tipuri de aparate pe piață;

  • măsurătoare ale tensiunii arteriale a brațelor – acestea sunt modelele de bază care pot fi cumpărate în farmacii și magazine electronice; sunt foarte populare și domină în clasamentul măsurătoarelor de tensiune arterială; orice persoană îl poate folosi;
  • măsurătoare pentru tensiunea arterială a încheieturii – acestea sunt dispozitive dedicate în principal persoanelor obeze care au o problemă cu montarea manșetei pe braț; aceste modele sunt de asemenea utilizate de bolnavi și de persoanele cu mobilitate redusă; Măsurătoarele de la încheieturi sunt dispozitive convenabile care vă permit să efectuați o măsurare rapidă oriunde (de exemplu, într-un tren sau o mașină), dar dezavantajul lor este lipsa de precizie în a da rezultate; acestea pot diferi de realitate, în special în cazul persoanelor în vârstă.
tensiune
fot.pixabay.com

 

 

Cum alegi un măsurător bun al tensiunii arteriale?

Când căutați un măsurător bun, atenție la manșeta dispozitivului. Acesta este elementul său cel mai important, care influențează rezultatele. Mărimea manșetei trebuie să depindă de circumferința bicepsului. Mașinile prea strânse sau prea libere fac ca testul să fie incorect. În majoritatea dispozitivelor care pot fi găsite în clasamentul măsurătoarelor, se utilizează o manșetă standard pentru măsurarea presiunii pe braț, a cărei circumferință este de la 20 la 32 de centimetri. Acest lucru vă permite să efectuați măsurători precise la majoritatea adulților cu postură normală a corpului. Pe piață puteți găsi măsurătoare cu o manșetă mai mare sau mai mică, precum și modele care vă permit să o înlocuiți. Este o soluție universală care vă permite să măsurați pulsul mai multor persoane cu același dispozitiv.

 

 

 

Certificatul măsurătorului tensiunii arteriale

Când cumpărați un măsurător al tensiunii arteriale, asigurați-vă că acesta arată măsurători corecte și precise. Dispozitivele clasificate drept de bună calitate trebuie să fie supuse validării clinice, ceea ce confirmă utilitatea și funcționarea corectă a acestora. Această validare se încheie cu acordarea unui certificat general recunoscut. În clasamentul măsurătoarelor de tensiune arterială vom găsi modele certificate de Societatea Britanică de Hipertensiune, Societatea Europeană de Hipertensiune, și Societatea Americană pentru Dezvoltarea Echipamentului Medical. Aceste certificate confirmă faptul că aparatul foto este sigur de utilizat.

 

 

Afișajul unui măsurător de tensiune arterială

Atunci când achiziționați un măsurător de tensiune arterială, este important să se acorde atenție acelor componente care vor asigura confortul utilizării dispozitivului. Acesta este afișajul dispozitivului. Rezultatele măsurătorilor de presiune sunt indicate pe acesta. Merită să pariați pe modelele care sunt echipate cu un afișaj mare și lizibil pe care sunt afișate bine numerele. Acest lucru vă va ajuta să citiți singur rezultatele. Ar trebui să vă gândiți la un afișaj de bună calitate, mai ales dacă aparatul este destinat unei persoane în vârstă. Citirea unui test de puls nu ar trebui să fie o problemă pentru persoanele în vârstă.

 

Sursa de alimentare și funcționarea măsurătorului

După cum arată măsurătoarele, cele mai populare modele sunt cele alimentate de baterii. O alternativă la acestea sunt dispozitivele care lucrează folosind sursa de alimentare electrică. Măsurătoarele pe bază de baterii sunt echipamente ieftine, dar în cazul lor este necesar să vă amintiți să înlocuiți bateriile și să le monitorizați constant capacitatea. Dacă sunteți în căutarea unui măsurător bun pentru tensiunea arterială pentru vârstnici, atunci merită să alegeți modele alimentate cu curent electric. Mulțumită acestui fapt, aparatul va funcționa întotdeauna atunci când va fi pornit, iar descărcarea bateriei nu va fi o problemă. Trebuie însă amintit că, odată cu alimentarea cu energie, măsurătorull nu va fi disponibil în locuri unde nu există acces la electricitate. De menționat, de asemenea, că atunci când decideți să cumpărați un măsurător care se pune la încheietură, puteți cumpăra aparatul doar cu alimentarea pe bază de baterii, aceasta nu este disponibil într-o versiune electrică.

 

 

Funcționalitățile măsurătorului tensiunii arteriale

Măsurătorele de tensiune arterială standard și ieftine sunt cele care măsoară pur și simplu. Cu toate acestea, multe persoane caută echipamente de calitate mai bună, care să ofere mai multe opțiuni și funcții. Acestea sunt deja oferite de dispozitivele de gamă medie. De obicei, întălnim în aparatele de măsurare a pulsului astfel de opțiuni precum:

  • stocarea datelor măsurătorilor – vă permite să creați diagrame care să compare măsurătorile de presiune; aceasta este o opțiune utilă pentru persoanele care trebuie să testeze zilnic și să urmărească creșterile și scăderile de presiune; la dispozitivele de bună calitate, măsurarea este înregistrată cu data exactă; dacă este necesară o astfel de funcționalitate, verificați câte măsurători poate memora manometrul;
  • verificarea corectitudinii măsurătoriilor – dispozitivul permite verificarea dacă rezultatul obținut este corect; dacă măsurarea a fost făcută inexact, ordonă repetarea testului;
  • măsurare multiplă – dispozitivul efectuează multe măsurători în câteva minute, apoi dă rezultatul mediu;
  • semnalizarea consumului bateriei – această funcționalitate poate fi găsită în măsurătoarele alimentate de baterii; camera indică prin intermediul semnalelor sonore sau LED-urilor că acestea trebuie înlocuite; este o funcționalitate practică, deoarece atunci când bateria este complet descărcată, măsurătorile salvate sunt eliminate din memoria camerei; bateriile scăzute pot de asemenea denatura rezultatele.

 

 

Ce putem măsura cu un măsurător de tensiune arterială?

Multe persoane care cumpără un măsurător al tensiunii arteriale nu știu exact ce măsurători se pot face cu acesta. Acest tip de dispozitiv vă permite să măsurați tensiunea arterială sistolică, care este cea care apare în timpul unei contracții când inima pompează sângele în vase. De asemenea, puteți măsura tensiunea arterială diastolică cu ajutorul tensiunii arteriale. Valorile pentru aceste două presiuni sunt date separat și clar exprimate în milimetri de mercur – mmHg. Primul număr înseamnă întotdeauna presiune sistolică, al doilea număr înseamnă diastolic. De asemenea, merită să ne amintim că fiecare monitor al tensiunii arteriale are un interval de măsurare specific. În monitorizarea standard a tensiunii arteriale variază de la 30 până la 320 mmHG.

 

 

 

Cât costă un măsurător bun al tensiunii arteriale?

Atunci când căutați un măsurător bun al tensiunii arteriale, merită să fiți ghidați în primul rând de aprobările dispozitivului și opiniile utilizatorilor efectivi. Acest lucru poate fi găsit în clasamentul măsurătorilor tensiunii arteriale, adică lista celor mai populare modele care se bucură de o reputație bună. Potrivit acestuia, prețul unui monitor de tensiune arterială bun nu este prea mare. Un model universal cu funcționalități standard poate fi achiziționat pentru aproximativ 40 PLN. Clasamentul indicatoarelor de presiune include, de asemenea, dispozitive mai ieftine pentru aproximativ 25-30 PLN. Toate aparatele listate în listă au obținut certificatele necesare și sunt sigure de utilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here