show
fot.pixabay.com

Astăzi, microfonul este unul dintre accesoriile de bază ale computerului. Spre deosebire de aparențe, acesta poate fi folosit nu numai de profesioniști, dar funcționează excelent și pentru uz privat. Avantajele sale sunt apreciate de persoanele care înregistrează bloguri video sau discută cu ajutorul conversațiilor audio și video. Un microfon al calculatorului este, de asemenea, un gadget în multe jocuri de divertisment, de exemplu karaoke. Cu toate acestea, pentru ca microfonul computerului să-și îndeplinească sarcinile și să nu devină o decorație inutilă, dispozitivul trebuie selectat pentru a se potrivi nevoilor tale. Alegerea parametrilor potriviți nu este ușoară, însă, dacă nu ați cumpărat niciodată un astfel de gadget înainte, dacă nu știți cum să alegeți microfonul perfect pentru computer, consultați sfaturile noastre și verificați clasamentul celor mai populare modele de pe piață.

 

microfon regrabil
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Microfoane recomandate

1.1 Cel mai bun microfon până la 15 PLN

1.2 Cel mai bun microfon de până la 25 PLN

1.3 Cel mai bun microfon de până la 50 PLN

1.4 Cel mai bun microfon de până la 75 PLN

1.5 Cel mai bun microfon de până la 100 PLN

1.6 Cel mai bun microfon de până la 150 PLN

1.7 Cel mai bun microfon de până la 200 PLN

1.8 Cel mai bun microfon de până la 250 PLN

1.9 Cel mai bun microfon de până la 300 PLN

1.10 Cel mai bun microfon de până la 400 PLN

1.11 Cel mai bun microfon de până la 500 PLN

1.12 Cel mai bun microfon de până la 750 PLN

1.13 Cel mai bun microfon de până la 1000 PLN

2 Tipuri de microfoane

3 Direcția sunetului preluată de microfon

4 Ce să cauți atunci când alegi un microfon?

5 Conectarea microfonului – ce conectori trebuie să aibă dispozitivul?

6 Accesorii pentru microfon

7 Microfon pentru amator

8 Cât costă un microfon bun?

 

 

Microfoane recomandate

Cel mai bun microfon până la 15 PLN

Gembird (MIC-205)

 

Cel mai bun microfon de până la 25 PLN

Media-Tech (MT391)

 

Cel mai bun microfon până la 50 PLN

Trust Starzz all-round (21671)

 

Cel mai bun microfon până la 75 PLN

Trust Madell (21672)

 

Cel mai bun microfon de până la 100 PLN

Trust MICO USB (20378)

 

Cel mai bun microfon de până la 150 PLN

Trust (21752)

 

Cel mai bun microfon de până la 200 PLN

Samson Meteorite USB (SAMETEORITE)

 

Cel mai bun microfon de până la 250 PLN

Superlux (E205U)

 

Cel mai bun microfon de până la 300 PLN

AntLion Audio ModMic V4 (GDL-0420)

 

Cel mai bun microfon de până la 400 PLN

Samson C01U PRO USB (SAC01UPRO)

 

 

Cel mai bun microfon de până la 500 PLN

Trust Emita (21753)

 

Cel mai bun microfon de până la 750 PLN

Rode NT-USB (400400030)

 

Cel mai bun microfon de până la 1000 PLN

Razer Seiren Pro

 

 

Tipuri de microfoane

Primul lucru pe care trebuie să îl cauți atunci când alegi un microfon este tipul acestuia. În clasamentul microfoanelor vom găsi două elemente de bază: dinamica și condensator. Într-un microfon dinamic, membrana și bobina sunt elemente din câmpul magnetic și sunt deplasate de vibrațiile aerului. Acestea generează tensiune pe bobină. Microfoanele dinamice sunt modele care sunt alese cu nerăbdare de oameni care caută construcții și dispozitive simple la prețuri mici. Deoarece nu au nevoie de o sursă de energie externă, de obicei sunt modele fără fir. O alternativă pentru acestea sunt microfoanele cu condensator cu o structură mai complexă. Dispozitivul are doi electrozi care sunt conectați la o tensiune constantă. Unul dintre acești electrozi este membrana – este pusă în mișcare prin acțiunea undelor sonore. Al doilea electroz este permanent staționar. Distanțele dintre ele se schimbă, ceea ce modifică și capacitatea condensatorului. Microfoanele cu condensator sunt modele cu fir cu greutate redusă. Plusul lor indubitabil este reproducerea perfectă a sunetului înregistrat, în timp ce dezavantajul este prețul relativ ridicat.

Pe piață există și microfoane cu panglică și electret. Acestea sunt tipuri mai puțin cunoscute și utilizate de aceste dispozitive. Ele pot fi de obicei găsite în studiourile de înregistrare și sunt moaște ale trecutului. Au revenit în magazine cu moda predominantă pentru climatele retro și vintage. Aceste tipuri de microfoane pot fi recunoscute prin designul lor destul de caracteristic și prin sunetul rotund. În schimb, microfoanele electret sunt dispozitive ieftine care sunt încă folosite astăzi. Sunt utilizate în principal în telefoane sau interfoane.

 

 

Direcția sunetului preluată de microfon

Când cumpărați un microfon, unul dintre cei mai importanți parametri este din ce parte a spațiului colectează sunetul. Răspunsul la această întrebare poate fi găsit, parametrii verifică caracteristicile direcționale ale dispozitivului. Pe piață există atât microfoane sensibile care captează fiecare sunet provenit de la înregistrare, cât și cele care primesc unde sonore dintr-un singur loc. Datorită direcției de colectare, sunetul se distinge prin:

 

  • microfoane unidirecționale – aceste modele colectează sunetul doar dintr-o parte – cea spre care sunt direcționate; undele sonore sunt înregistrate doar de la prim plan, astfel încât puteți elimina cu ușurință zgomotul străzii sau alte sunete ambientale atunci când înregistrați; atunci când căutați microfoane cu rază lungă de acțiune, selectați modele cu sensibilitate ridicată; în domeniul microfoanelor unidirecționale se disting și dispozitivele direcționale; ele acoperă doar anumite zone specifice; cu microfoane unidirecționale vorbim despre aceste supernerale renale, subcardiodice și shutgun; în clasamentul microfoanelor, modelele renale, care sunt percepute ca dispozitive universale, sunt cele mai populare;
  • microfoane bidirecționale – acest tip de microfoane poate fi găsit și sub numele de optimea; acest nume rezultă din faptul că intervalul său corespunde numărului 8; merită menționat faptul că gama dispozitivului este mai mare în spate și mai mică în față;
  • microfoane omnidirecționale – acest tip de microfon se mai numește circular sau omnidirecțional; gama sa acoperă toate sunetele provenite din toate direcțiile; de obicei, aceste tipuri de modele sunt foarte sensibile; În microfoanele omni-direcționale de bună calitate, puteți schimba direcția câmpului de undă sonoră și puteți crea un microfon unidirecțional sau bidirecțional.

 

 

Ce să cauți atunci când alegi un microfon?

Piața microfoanelor este foarte extinsă. În magazine puteți găsi dispozitive care pot face față multor sarcini. Microfoane vocale, de reporter, conferință, măsurare și cameră sunt doar câteva dintre sugestiile producătorilor. Cu toate acestea, pentru a alege un model bun care să funcționeze în sarcinile pentru care doriți să alocați dispozitivul, este necesar să vă uitați la parametrii acestuia. Cele mai multe dintre ele pot fi găsite în specificațiile tehnice ale microfonului.

Primul parametru demn de menționat în cazul microfoanelor este sensibilitatea acestora. Se exprimă în milivolți per pascal. Acest parametru este marcat cu simbolul mV / Pa sau dBV. Sensibilitatea microfonului depinde în mare măsură de tipul de dispozitiv. Cel inferior poate fi găsit în cazul microfoanelor dinamice. Cele mai populare modele sunt cele a căror sensibilitate oscilează în jurul valorii de 1-3 mV / Pa. Microfoanele cu condensator sunt un model mai sensibil, pentru ei acest parametru se situează în intervalul mediu de 5-50 mV / Pa. Înălțimea acestui parametru depinde de ce sarcini va fi folosit microfonul. Sensibilitatea ridicată este potrivită pentru înregistrarea în interior, cum ar fi studiourile de înregistrare, în timp ce microfoanele dinamice sunt excelente atunci când se înregistrează filme în aer liber.

Când cumpărați un microfon, este bine să găsiți informații și în specificațiile tehnice despre zgomotul propriu al dispozitivului. Este responsabil pentru câte sunete liniștite vor fi găsite pe materialul înregistrat. Cu cât acest parametru este mai mic, cu atât mai multe materiale pot fi înregistrate.

Mărimea diafragmei nu este lipsită de importanță pentru microfoanele de uz casnic. În clasamentul microfoanelor, domină trei modele. Primele dintre acestea sunt microfoane cu diafragmă mare. Diametrul lor este de aproximativ 19 milimetri, adică 3 / inch. Microfoanele de acest tip sunt modele cu sensibilitate ridicată și zgomot intrinsec redus. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că au un răspuns de frecvență destul de restrâns și sunt, de asemenea, caracterizate de distorsiuni destul de mari. Microfoanele cu diafragmă mică sunt un alt model. În aceste dispozitive, diametrul nu depășește 15 milimetri, adică 8/8 inci. Microfoanele de acest tip se caracterizează printr-o colecție bună de tonuri înalte. Avantajul lor este și faptul că nu distorsionează sunetul, ceea ce îl face cel mai apropiat de sunetul real. Cu toate acestea, trebuie amintit că propriul parametru de zgomot este la un nivel ridicat.

În continuare, când cumpărați un microfon, verificați nivelul maxim de presiune sonoră. Acest parametru vorbește despre cel mai puternic semnal pe care microfonul se poate mișca fără a genera distorsiuni, regula generală este că cu cât valoarea este mai mare, cu atât mai bine. Acest parametru trebuie căutat sub denumirea SLP.

 

 

Conectarea microfonului – ce conectori trebuie să aibă dispozitivul?

Când cumpărați un microfon și doriți să-l conectați la dispozitive externe, este necesar să verificați dacă acesta are conectori adecvați. Pentru microfoane sunt utilizate mai multe tipuri de conectori. În dispozitivele profesionale îl puteți găsi numit XLR-3. Pe de altă parte, microfoanele destinate amatorilor pentru utilizarea de zi cu zi au un set întreg de sloturi. În clasamentul microfoanelor modelele cu conector jack sunt cele mai populare, vă permite să conectați echipamentul la computer. În microfoanele computerului, USB este, de asemenea, o soluție comună. Echipat cu ele, dispozitivul nu necesită achiziționarea unei plăci de sunet sau a unui amplificator, pentru ca acesta să funcționeze, trebuie doar să îl conectați la computer și să rulați software-ul corect.

 

 

Accesorii pentru microfon

Când achiziționați un microfon, nu puteți rata accesorii care pot fi utile pentru înregistrarea sunetului. Cele care sunt practice sunt în primul rând:

  • amortizor – este folosit pentru a suprima sunetele nedorite; acest accesoriu poate fi folosit atunci când doriți să înregistrați sunete puternice, de obicei semnalele pot fi atenuate cu 10 dB;
  • Filtru high-pass – acest accesoriu este utilizat pentru a filtra frecvențele joase care pot fi întâlnite în timpul înregistrării.

 

microphone singer
fot.pixabay.com

Microfon pentru amatori

Echipamentele destinate utilizării amatorilor sunt tot mai populare pe piață. Acestea sunt de obicei incluse în clasamentul microfoanelor. Microfoanele USB sunt considerate dispozitive pentru amatori. Nu numai că sunt ușor de utilizat și de construit, dar și relativ ieftine. Pentru a le utiliza nu aveți nevoie de amplificatoare suplimentare, interfețe audio sau alte astfel de soluții. Cu toate acestea, trebuie amintit că sunetul înregistrat de un microfon USB pentru amatori nu este de cea mai înaltă calitate. De obicei, producătorii folosesc traductoare de calitate inferioară în astfel de echipamente.

 

 

Cât costă un microfon bun?

Prețul microfonului depinde de gradul său de profesionalism. Microfoanele pentru profesioniști costă câteva mii, dar dacă doriți să cumpărați echipamente semi-profesionale sau cele pentru amatori, clasamentul microfonelor arată că prețurile lor încep de la 50 PLN în sus. De asemenea, merită să ne amintim că prețul microfonului depinde de tipul de echipament. Un microfon cu pistol cu ​​adevărat bun costă peste 1000 de zloți.

Alegerea unui microfon, mai ales dacă doriți un echipament de calitate mai bună, nu este ușoră. Este necesar să se stabilească pentru ce va fi folosit și în ce tip de camere sau în aer liber va fi utilizat. Acesta este primul criteriu de luat în considerare. Următorii sunt parametrii microfonului individual. Analiza acestora, în special pentru o persoană care nu are nicio legătură cu acest tip de dispozitiv poate fi dificilă. Prin urmare, dacă sunteți în căutarea de echipamente pentru amatori, ar trebui să profitați de clasamentul microfoanelor, care va afișa cele mai populare modele de pe piață. În ele calitatea merge mână în mână cu prețul. Modelele enumerate sunt, de asemenea, relativ ieftine și adaptate la nevoile populației medie. Cumpărarea unui microfon profesionist pentru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here