O bonă electronică este un gadget fără de care majoritatea tinerilor părinți nu o pot face în zilele noastre. Te ajută să veghezi asupra copilului, chiar dacă te afli în a doua cameră. Dispozitivul informează părinții când copilul s-a trezit sau a început să plângă. Modelele avansate permit nu numai controlarea sunetele care provin din camera copilului, dar și previzualizarea imaginii. Astfel de funcții sunt îndeplinite de un monitor pentru bebeluși cu o cameră foto. Totuși, acestea nu sunt singurele modele disponibile de pe piață. Producătorii oferă, de asemenea, dispozitive cu monitor de respirație sau proiector. Alegerea este uriașă, iar părinții tineri se întreabă care dispozitiv va fi cel mai bun și asigură siguranța maximă pentru copilul mic. Consultați clasamentul monitoarelor electronice, care prezintă o listă cu cele mai populare modele de pe piață.
RECOMANDĂRI DE MONITOARE PENTRU COPII
CEL MAI BUN MONITOR PENTRU COPII PÂNĂ LA PLN 100
Babymoov Simply Care A014010
CEL MAI BUN MONITOR ELECTRONIC PENTRU COPII PÂNĂ LA PLN 150
BabyOno 198
CEL MAI BUN MONITOR ELECTRONIC PENTRU COPII PÂNĂ LA PLN 200
Motorola MBP11
CEL MAI BUN MONITOR PENTRU COPII PÂNĂ LA PLN 250
Switel BCC58
CEL MAI BUN MONITOR ELECTRONIC PÂNĂ LA PLN 300
Vtech BM2200
CEL MAI BUN MONITOR PENTRU COPII PÂNĂ LA 400 PLN
Switel BCF 867
CEL MAI BUN MONITOR PENTRU COPII PÂNĂ LA PLN 500
Switel BCF 986
CEL MAI BUN MONITOR PENTRU COPII PÂNĂ LA PLN 600
Philips Avent SCD580 / 00
CEL MAI BUN MONITOR PENTRU COPII PÂNĂ LA 700 PLN
Philips Avent SCD620 / 52
CEL MAI BUN MONITOR PENTRU COPII PÂNĂ LA PLN 800
Switel BCF930
CEL MAI BUN MONITOR PENTRU COPII PÂNĂ LA 1.000 PLN
Philips Avent SCD630 / 52
Ce este un monitor electronic?
Un monitor electronic este un dispozitiv simplu în funcționarea și utilizarea sa. Este format dintr-un emițător și un receptor, stația pentru copil, celălalt pentru părinte. Funcționalitatea sa vă permite să afișați sunete și uneori imagini folosind microfonul sau camera încorporată. Semnalul iese întotdeauna din transmițător și merge la receptor. Aspectul stației seamănă, de obicei, cu un walkie-talkie, dar pe piață puteți găsi monitoare pentru copii sub formă de cadru sau alte elemente decorative.
Tipuri de monitoare electronice
Monitoarele pentru bebeluși sunt împărțite în funcție de tipul de semnal pe care îl transmit. Monitoarele electronice de bază și ieftine sunt cele analogice. Semnalul din ele este continuu și procesat într-o formă naturală, ceea ce provoacă distorsiuni și interferențe. Monitoarele electronice pot, de asemenea, să blocheze semnale de la alte dispozitive electronice care operează în apropiere. Pentru ca acest tip de dispozitiv să funcționeze, ar trebui să aibă o antenă proeminentă. Al doilea tip de monitor pentru bebeluși este dispozitivul digital. Datorită fiabilității și a cantității minime de distorsiuni și interferențe, acestea se află pe primele locuri în clasamentul monitoarelor electronice.
Tipuri de monitoare electronice privind funcțiile
Monitoarele electronice disponibile pe piață pot fi, de asemenea, împărțite și în ceea ce privețte funcționalitățile. Modelele de bază sunt cele care oferă transmisie vocală sau VOX. Un astfel de monitor electronic funcționează tot timpul în regim de așteptare și este pornit doar sub influența sunetelor din stația copilului, adică dacă, de exemplu, copilul plânge sau începe să vorbească.
Monitoarele avansate pentru bebeluși sunt cele ale căror semnal despre sunetele primite din camera copilului sunt transmise prin telefon. Acesta este receptorul, adică stația părintelui. Telefonul sună când detectează sunete.
În clasamentul monitoarelor electronice, puteți găsi, de asemenea, dispozitive cu o cameră montată. Datorită acesteia, părinții primesc nu numai transmisie vocală, ci și imagine. În domeniul monitoarelor electronice cu o cameră foto, există cele echipate cu un mod de noapte care vă permit să urmăriți copilul pe timp de noapte, iar lumina este stinsă (aceste monitoare folosesc infraroșu) și monitoare electronice cu o cameră, care sunt echipate cu un ecran separat. În plus, monitoarele pentru bebeluși cu o cameră pot permite montarea dispozitivului pe perete, ceea ce va extinde câmpul vizual și va permite un ecran mai complet sau va avea o rotire a camerei în patru direcții. Alegând un monitor pentru bebeluși cu o cameră încorporată, este bine să acordați atenție dimensiunii ecranului, cu cât este mai mare monitorul sau afișajul, cu atât imaginea este mai vizibilă.
Monitoarele pentru bebeluși cu un senzor de respirație au de asemenea multe avantaje. Sunt echipate cu senzori care controlează respirația copilului. Un semnal este trimis la stația părintelui dacă dispozitivul nu înregistrează respirația timp de 15 secunde. Monitoarele pentru bebeluși cu un senzor de respirație ajută la prevenirea morții copilului.
Gama de monitoare pentru bebeluși
Atunci când alegeți un monitor electronic, cel mai important parametru este gama dispozitivului. Specificațiile tehnice includ, de regulă, parametri pentru un spațiu închis, cum ar fi o casă, o cameră sau un spațiu deschis, adică pe o terasă sau în grădină. Trebuie amintit că acest parametru este dat întotdeauna pentru condiții optime, adică celor fără interferențe, ceea ce în realitate nu apare aproape niciodată. În monitoarele electronice, această gamă poate acoperi până la 5000 de metri. În cazul în care producătorul dispozitivului specifică numai intervalul din zona deschisă, trebuie să presupunem că intervalul de acasă este de la 1/3 la 1/5 din gama deschisă. Pentru uz casnic, este suficient un monitor pentru copii cu o autonomie de 500 de metri la exterior, după criterii plăcute, acest lucru va permite o acoperire interioară de până la 100 de metri. Astfel de dispozitive sunt cel mai des alese și deseori se regăsesc în clasamentul monitoarelor electronice.
Frecvența monitorizării bebelușului
Monitoarele electronice disponibile pe piață funcționează pe frecvențe diferite. De ea depinde calitatea transmisiei. Monitoarele bune pentru copii sunt de obicei cele care funcționează la 443 MHz. Acestea elimină cea mai mare parte a interferențelor. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că monitoarele mai scumpe pentru copii care se bazează pe transmisia DECT de 1,88 GHz, adică cea pentru telefoanele fără fir, sunt de asemenea foarte populare.
Canalele de transmisie pe care poate funcționa sunt, de asemenea, asociate cu frecvența monitorului pentru copii. Aici răspândirea este foarte mare. Modelele de bază au 2 canale, cele mai avansate sunt în jur de 140. În clasamentul monitoarelor electronice, predomină modelele care au de la o duzină la câteva zeci de canale. Această soluție permite funcționarea fără probleme a dispozitivului, inclusiv evitarea interferențelor sau descărcarea unui semnal de la un alt dispozitiv de acest tip. Monitoarele de bună calitate pentru bebeluși aleg canalul pe care funcționează, dacă sistemul constată că există prea multe interferențe.
Tipuri de alarme în monitorul pentru copii
Atunci când alegeți un monitor electronic, merită să verificați și ce tipuri de alarme are. Cea mai frecventă, adică vocea care informează despre plânsul copilului. Totuși, acestea nu sunt toate alarmele cu care dispozitivul poate fi echipat. Cel mai adesea , monitoarele pentru copii, pe lângă o alarmă vocală, sunt echipate și cu acest aspect vizual. Funcționează atunci când în cameră este zgomot, de exemplu, se aspiră prin cameră. Alarma vizuală de pe monitorul bebelușului are forma unui LED care luminează intermitent. Intensitatea lor depinde de intensitatea sunetelor din camera copilului. De asemenea, dispozitivele au adesea o alertă de vibrație încorporată.
De asemenea, este bine să verificați dacă echipamentul are o alarmă încorporată care vă informează că semnalul a fost pierdut. Vă permite să fiți sigur că tăcerea din dispozitiv se datorează somnului sigur al copilului și nu pierderii semnalului.
Moduri de a alimenta monitorul copilului
Cumpărând un monitor electronic nu poate ocoli mijloacele de alimentare al acestuia. Clasamentul monitoarelor electronice este dominat de modele care au cel puțin două moduri de a încărca dispozitivul. Cele mai populare soluții în acest sens sunt bateria, bateria externă și rețeaua de alimentare. În cazul unui monitor electronic pentru copii, merită să fie echipat cu o alarmă care să vă informeze despre deteriorarea sau epuizarea bateriei.
Funcționalități ale monitoarelor electronice – ce funcții trebuie să căutați atunci când cumpărați un monitor electronic?
Conform clasamentului monitoarelor electronice, modelele cu funcții avansate devin din ce în ce mai populare. Părinții tineri nu caută doar monitoare electronice care să le permită să controleze sunetele care provin din camera copilului, ci și pe cele care vor permite comunicarea în două sensuri. În acest sens, producătorii oferă monitoare pentru bebeluși cu înregistrare vocală. Acesta permite părintelui să înregistreze mesaje pe care copilul le poate asculta când începe să plângă. Pe de altă parte, dispozitivele avansate permit comunicarea, datorită căreia părintele poate vorbi cu copilul înainte de a veni în camera în care este situat.
Cu toate acestea, funcțiile avansate de monitorizare a bebelușilor nu sunt suficiente. Atunci când căutați un dispozitiv de bună clasă, merită să fiți atenți la echipamentul fiscal care permite o utilizare confortabilă. O soluție utilă este, printre altele, controlul volumului. Vă permite să reglați volumul semnalelor la condițiile întâmpinate. De asemenea, este bine să verificați dacă modelul selectat are reglare pentru sensibilitate. Această funcționalitate vă permite să setați manual microfonul astfel încât să nu detecteze sunete neimportante din mediul înconjurător. Seturile de bază ale monitoarelor electronice sunt echipate de obicei cu un pager pentru a localiza stația părintească pierdută sau o stație de rezervă. Unul suplimentar poate fi folosit nu numai în cazul în care primul este pierdut, ci și de al doilea părinte sau într-o altă cameră. De asemenea, două receptoare garantează o dublă securitate, chiar dacă unul încetează să funcționeze, celălalt vă permite să reacționați la plânsul copilului.
Alte funcționalități care fac viața mai ușoară pentru părinții tineri sunt monitoarele pentru bebeluși cu termometru sau cu ceas deșteptător. Acest prim model vă permite să urmăriți constant temperatura aerului în camera copilului, protejându-l astfel împotriva supraîncălzirii sau a hipotermiei. Temperatura este afișată pe monitor în receptorul părintelui sau suplimentar la stația copilului. Un monitor electronic cu ceas este un dispozitiv care vă permite să programați timpii de alimentare. Funcționalități similare includ, de asemenea, dispozitive echipate cu un higrometru, care permite măsurarea umidității aerului din încăpere.
Monitoarele electronice, care sunt dispozitive complexe, îi pot ajuta și pe cei mici să doarmă. Modelele mai ieftine sunt echipate cu un modul extra, care se aprind automat atunci când copilul se trezește, când începe să plângă. Există dispozitive pe piață care au până la 6 încărcături. Monitoarele pentru copii mai scumpe au un proiector încorporat care afișează imagini pe perete sau tavan.