led
fot.pixabay.com

Cuprins:

1 Monitorul este partea integrantă a fiecărui computer. De obicei, petreceți destul de mult timp alegând această piesă hardware, analizând cu atenție sugestiile producătorilor existenți pe piață. Această analiză este foarte importantă, deoarece alegerea nu este ușoară. Pe rafturile magazinelor găsim monitoare LED cu matrice și unghiuri de vizualizare diferite. Și aceștia sunt doar parametrii de bază ai unui monitor. Oamenii familiarizați cu acest tip de echipament spun că recepția imaginii este afectată și de luminozitatea și contrastul monitorului. Deci, după cum vedeți, funcțiile de bază atunci când alegeți un monitor LED nu sunt suficiente. Dacă doriți să știți să citiți indicatorii furnizați de producători, asigurați-vă că citiți articolul nostru, veți afla, de asemenea, ce modele de monitoare LED sunt cele mai populare pe piață.

2 Matricea din monitorul computerului

3 Dimensiunile monitorului LED

4 Unghiul de vizualizare pe monitoarele LED

5 Timpul de reacție pe monitorul LED

6 Contrastul monitorului

7 Luminozitatea monitorului

8 Monitor LED de calitate- cum să-l cumpărați?

9 Cât costă un monitor LED?

Monitorul este partea integrantă a fiecărui computer. De obicei, petreceți destul de mult timp alegând această piesă hardware, analizând cu atenție sugestiile producătorilor existenți pe piață. Această analiză este foarte importantă, deoarece alegerea nu este ușoară. Pe rafturile magazinelor găsim monitoare LED cu matrice și unghiuri de vizualizare diferite. Și aceștia sunt doar parametrii de bază ai unui monitor. Oamenii familiarizați cu acest tip de echipament spun că recepția imaginii este afectată și de luminozitatea și contrastul monitorului. Deci, după cum vedeți, funcțiile de bază atunci când alegeți un monitor LED nu sunt suficiente. Dacă doriți să știți să citiți indicatorii furnizați de producători, asigurați-vă că citiți articolul nostru, veți afla, de asemenea, ce modele de monitoare LED sunt cele mai populare pe piață.

led
fot.pixabay.com

Matricea din monitorul computerului

Una dintre deciziile de bază la achiziția unui monitor este alegerea matricei. Este responsabilă în principal de modul în care este afișată imaginea. În prezent, cele mai populare modele sunt ecranele LCD. Acestea vin într-o varietate de tehnologii care diferă unele de altele în primul rând în felul în care acestea se evidențiază. LED-urile sunt o modalitate de iluminare din spate. Acestea pot lumina întregul ecran sau pot fi utilizate doar pe margini. Popularitatea monitoarelor LED se datorează numeroaselor avantaje ale acestora. Eficiența energetică și viața lungă sunt indicate printre principalele avantaje. Acest lucru nu înseamnă însă că toate aceste dispozitive au aceeași calitate. Modelele care sunt cel mai des cumpărate și se bucură de recenzii bune ale utilizatorilor pot fi găsite în clasamentul monitoarelor LED.

De menționat, de asemenea, că alternativa mai ieftină la monitoarele LED ale computerului sunt cele CCFL. Când le alegeți, rețineți, însă, că consumă mai multă energie electrică și au o mare problemă cu afișarea culorii negre profunde.

Monitoarele LED sunt realizate în diverse tehnologii. În clasamentul monitoarelor LED vom găsi diferite modele de matrice, cum ar fi:

-matricea TN (twisted nematic) – acestea sunt monitoarele de bază care pot fi adesea găsite în partea de sus a clasamentului; avantajul lor de bază este prețul redus; cu toate acestea, trebuie amintit că au dezavantaje destul de importante; ele influențează faptul că imaginea primită nu este de cea mai bună calitate; monitoarele LED cu matrice TN nu reproduc bine culorile, au o problemă cu afișarea unui negru profund, prezintă pixeli morți și unghiuri de vizualizare înguste și verticale;

-matricea MVA – face parte din clasa superioară de monitoare; ele se disting prin timpul de reacție bun, contrastul și reproducerea culorilor; de asemenea, proprietarii lor se pot bucura de un unghi larg de vizualizare; trebuie menționat, totuși, că acest tip de matrice nu se regăsește în foarte multe produse;

-matricea PVA – la fel ca și predecesorii săi, garantează un contrast bun, luminozitate ridicată și un unghi larg de vizualizare, dar au un timp de răspuns destul de lent;

-matrice IPS – acestea sunt monitoare de computer de primă clasă; prețul lor este ridicat, dar în schimb pentru acesta oferă culori foarte bine mapate, unghi larg de vizualizare, contrast bun, negru profund și timp optim de răspuns; datorită prețului ridicat, acestea sunt regăsite foarte rar în clasamentul monitoarelor LED.

 

Dimensiunea monitorului LED

Un alt aspect important pentru alegerea unui monitor LED bun este dimensiunea acestuia. Există multe posibilități. Producătorii oferă atât monitoare foarte mici, cât și ecrane imense. Mărimea monitorului computerului depinde de rezoluția și diagonala ecranului. Acești parametri trebuie ajustați în funcție de locul în care se află monitorul. Pentru siguranța și sănătatea ochilor, trebuie amintit, de asemenea, că echipamentul nu trebuie să fie poziționat la o distanță mai mare de 50 de centimetri de ochii utilizatorului. Mai mult, în timp ce lucrați, ochii ar trebui să acopere cu ușurință întregul ecran, fără să vă mișcați capul sau să îl înclinați. Doar acest lucru vă va garanta că efectuarea diferitelor sarcini pe computer, nu vă va afecta sănătatea.

Atunci când alegeți lățimea monitorului LED, merită să aveți în vedere și cele mai recente tendințe. Deși nu este cazul, în clasamentul monitoarelor LED, modelele cu un raport de aspect 16: 9 sunt cele mai populare. Acestea oferă un ecran lat, adică Full HD. Pe lângă acestea, și monitoarele cu diagonala de 16:10, care vă permit să obțineți o rezoluție verticală Full HD sunt foarte populare. Monitoarele LED sunt, înainte de toate, o propunere bună pentru persoanele care se ocupă zilnic de grafică sau de design. Persoanele care caută mai multe impresii pot opta pentru ecranele 21: 9 care apar din ce în ce mai des în clasamentul monitoarelor LED. Acestea oferă o panoramă ultra, adică permit afișarea imaginilor în proporții cinematice, fără bare negre în partea de sus și de jos. Monitoarele LED mari sunt alese în principal de pasionații de jocuri pe calculator.

 

Unghiul de vizualizare pe monitoarele LED

Atunci când alegeți un monitor LED, nu puteți ignora unghiurile de vizualizare pe care le oferă. Aceste unghiuri se referă la lățimea acestora. Monitoarele LED de înaltă clasă pentru computer au unghiuri peste 170 de grade lățime Aceasta înseamnă că imaginea vizualizată este întotdeauna bine văzută, indiferent dacă este privită din lateral sau drept. Unghiul larg de vizualizare al monitorului este, de asemenea, o garanție a culorilor de bună calitate și a luminozității adecvate. Monitoarele LED cu un unghi de vizualizare de 170 de grade se regăsesc pe o treaptă superioară. Persoanele care se decid asupra unei achiziții cu buget redus trebuie să țină cont de faptul că echipamentul pe care îl aleg va prezenta un contrast mai puțin bun și o reproducere mai slabă a culorilor în raport cu realitatea. De asemenea, este demn de remarcat faptul că monitoarele LED cu unghi larg sunt cele cu matrice de calitate similare.

led
fot.pixabay.com

Timpul de reacție pe monitorul LED

Un parametru important al oricărui monitor de computer este timpul de reacție. Cu cât este mai înalt, cu atât mai bine. Acest indicator vă indică cât timp este necesar pentru ca un singur pixel să se aprindă și să se stingă. Timpul de răspuns al spotului este, prin urmare, responsabil pentru modul în care monitorul LED va face față imaginii dinamice. Acest lucru este deosebit de important dacă doriți să utilizați ecranul pentru jocuri virtuale sau să vizionați filme. Timpul de reacție la fața locului este mai puțin important atunci când alegeți un monitor LED pentru birou. Când căutați informații despre acest parametru în specificația tehnică, căutați cifre cu semnul ms. După cum arată clasamentul monitoarelor LED, de cele mai bune recenzii se bucură modelele în care nivelul este de 1 ms, ele sunt considerate și cele mai bune de pe piață.

 

Contrastul monitorului

Analizând specificațiile tehnice ale monitorului cu LED, puteți afla, de asemenea, ce contrast oferă imaginea. De obicei, producătorii oferă un contrast dinamic și static. Acesta din urmă este mai important. În monitoarele LED de bază, aceasta se încadrează, de obicei, în intervalul 1: 1000 – 1: 5000. Atunci când căutați un monitor cu LED-uri de bună calitate, alegeți acele modele în care valoarea este cât se poate de mare.

 

Luminozitatea monitorului

Luminozitatea este un alt parametru important al monitorului LED. De asemenea, ar trebui să îl verificați înainte de a face o achiziție. Acest parametru este specificat în candele pe metru pătrat (cd / m2). În monitoarele LED universale, înălțimea sa este de 140 cd / m2. O informație importantă este însă că înălțimea candelelor pe metru pătrat trebuie ajustată în funcție de locul în care va sta monitorul și pentru ce activități va fi utilizat în principal. Dacă echipamentul este amplasat aproape de o fereastră sau într-o încăpere luminoasă, ar trebui să ofere o luminozitate ridicată, chiar și atunci când oscilează în 300 de stingere de incendiu de 300 cd / m2. Monitoarele LED standard vor funcționa în camerele mai întunecate sau în cele în care ecranul va fi ferit de lumina soarelui.

De asemenea, trebuie amintit faptul că monitoarele LED cu luminozitate ridicată funcționează bine și când vizionăm filme și când jucăm jocuri pe calculator. Monitoarele mai închise sunt recomandate pentru lucrările de birou. Astfel de modele sunt de obicei cele iluminate de margini.

 

Cum să achiziționăm un monitor LED de calitate?

Alegerea unui monitor LED bun este asociată cu necesitatea de a analiza parametrii tehnici, ergonomia și confortul lucrului la monitor. Toate acestea sunt influențate nu numai de proprietățile descrise mai sus, dar și de funcțiile suplimentare care pot fi găsite în monitoarele de computer de clasă superioară. Acestea includ, de exemplu, posibilitatea de a regla poziția ecranului în ceea ce privește înălțimea și unghiul. Conform clasamentului monitoarelor LED, sunt deseori selectate dispozitivele cu funcția de pivotare, ceea ce le permite să fie rotite cu 90 de grade într-o poziție orizontală. Este util mai ales pentru persoanele care folosesc ecrane pentru lucrări de birou. Funcționalități și opțiuni suplimentare apar și în monitoarele dedicate activităților specifice. Altele pot fi găsite pe ecrane pentru jucători, altele în cele destinate vizionării de filme sau lucrul la documente. Producătorii oferă multe posibilități. Acest lucru nu simplifică alegerea, mai ales dacă aveți puține cunoștințe despre echipamentele de calculator. În această situație, clasarea monitoarelor LED va fi de mare ajutor. Aceasta este lista actuală a celor mai cumpărate ecrane de calculator, care au și feedback pozitiv din partea utilizatorilor. Clasamentul monitoarelor LED include atât ecrane de înaltă calitate, cât și cele medii. O gamă largă de dimensiuni și parametri tehnici, precum și producătorii variați fac ca toată lumea să găsească monitorul perfect.

 

Cât costă un monitor LED?

Cel mai ieftin monitor de la o companie de renume poate fi cumpărat pentru aproximativ 250 PLN. Este un ecran mic, cu matrice de bază și rezoluție, care nu oferă cea mai bună recepție a ecranului. Cele mai scumpe monitoare pentru computer costă chiar și 8.000 PLN. În acest tip de echipament vă puteți aștepta la o matrice de înaltă calitate și la facilități suplimentare, cum ar fi funcția pivot, tuner TV sau posibilitatea de a monta ecranul pe perete. Cu toate acestea, în clasamentul monitoarelor LED, cele mai populare sunt modelele de gamă medie, ale căror prețuri oscilează în jurul valorii de 500-1000 PLN. Pentru această sumă puteți cumpăra un monitor dedicat jocurilor pe calculator și pentru birou sau pentru uz universal acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here