DSLR
fot.pixabay.com

Când cumpărați un DSLR, obțineți de obicei un dispozitiv echipat cu un – două obiective de top. Sunt de tip standard și universal și nu vă permit să obțineți efecte spectaculoase asupra fotografiilor dvs. Dacă acestea sunt cele standard, devine necesar să cumpărați obiective foto suplimentare. Există multe dintre ele și sunt destinate diferitelor tipuri de fotografie. Pe piață sunt disponibile obiective pentru portrete și peisaje, precum și fotografii macro. Primul parametru de bază atunci când le alegeți este să determinați tipul de obiectiv de care aveți nevoie, precum și să determinați dacă va fi compatibil cu SLR-ul dvs. digital. Totuși, acestea nu sunt toate elementele cărora ar trebui să acordați atenție atunci când cumpărați un obiectiv pentru o cameră digitală.

 

omul si fotografia
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Obiective standard recomandate pentru camerele Canon

1.1 Cel mai bun obiectiv standard până la 500 PLN

1.2 Cel mai bun obiectiv standard până la 1.500 PLN

1.3 Cel mai bun obiectiv standard până la 2.000 PLN

1.4 Cel mai bun obiectiv standard până la 3000 PLN

2 Obiective recomandate pentru un unghi larg pentru camerele Canon

2.1 Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 1000 PLN

2.2 Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 1.500 PLN

2.3 Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 2.000 PLN

2.4 Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 3000 PLN

3 Obiective standard recomandate pentru camerele Nikon

3.1 Cel mai bun obiectiv standard până la 500 PLN

3.2 Cel mai bun obiectiv standard până la 1.000 PLN

3.3 Cel mai bun obiectiv standard până la 1.500 PLN

3.4 Cel mai bun obiectiv standard până la 2.000 PLN

3.5 Cel mai bun obiectiv standard până la 3000 PLN

4 Obiective recomandate pentru un unghi larg pentru camerele Nikon

4.1 Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 1000 PLN

4.2 Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 1.500 PLN

4.3 Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 2.000 PLN

4.4 Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 3000 PLN

5 Obiectivele din camera digitală

6 Montajul baionetei- compatibilitatea obiectivului cu camera digitală

7 Lungimea focală în obiectivul camerei

8 Zoom în obiective pentru camere digitale

9 Luminozitatea obiectivului pentru camere digitale

10 Construcția mecanică a unui obiectiv pentru o cameră digitală

11 Autofocus în obiective pentru camere digitale

12 Stabilizarea imaginii în obiective pentru camere digitale

13 Macro obiective pentru camere digitale

14 Accesorii suplimentare pentru obiective

15 Cât costă un obiectiv pentru camera digitală?

 

 

Obiective standard recomandate pentru camerele Canon

Cel mai bun obiectiv standard până la 500 PLN

Canon EF 50mm f / 1.8 STM

 

Cel mai bun obiectiv standard până la 1500 PLN

Canon EF 50 mm f / 1.4 USM

 

Cel mai bun obiectiv standard până la 2000 PLN

Canon Sigma 30mm f / 1.4 DC HSM C / AF Canon (301954)

 

Cel mai bun obiectiv standard până la 3000 PLN

Sigma A 50 mm f / 1.4 DG HSM Canon

 

 

Obiective recomandate pentru un unghi larg pentru camerele Canon

Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 1000 PLN

Canon EF-S 10-18mm f / 4.5-5.6 IS STM

 

Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 1500 PLN

Canon EF-M 11-22 mm f / 4-5.6 IS STM

 

Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 2000 PLN

Canon EF 28 mm f / 1.8 USM

 

Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 3000 PLN

Tamron SP 35mm f / 1.8 Di VC USD Canon

 

 

Obiective standard recomandate pentru camerele Nikon

Cel mai bun obiectiv standard până la 500 PLN

Nikon AF 50mm f / 1.8 D Nikkor

 

Cel mai bun obiectiv standard până la 1000 PLN

Nikon AF-S 50 mm f / 1.8G

 

Cel mai bun obiectiv standard până la 1500 PLN

Nikon AF 50mm f / 1.4 D Nikkor

 

Cel mai bun obiectiv standard până la 2000 PLN

Nikon AF-S 50mm f / 1,4 G Nikkor

 

Cel mai bun obiectiv standard până la 3000 PLN

Sigma A 50 mm f / 1.4 DG HSM Nikon

 

 

Obiective recomandate pentru un unghi larg pentru camerele Nikon

Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 1000 PLN

Nikon AF-S 35 mm f / 1.8 G DX Nikkor

 

Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 1500 PLN

Samyang AE 14 mm f / 2.8 ED AS IF UMC Aspherical Nikon

 

Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 2000 PLN

Sigma 10-20 mm f / 3.5 EX DC HSM Nikon

 

Cel mai bun obiectiv cu unghi larg de până la 3000 PLN

Nikon Nikkor AF-S 28 mm f / 1.8 G

 

 

Obiectivele din camera digitală

Multe persoane care cumpără un DSLR sunt ghidate de faptul ca camera să aibă cei mai buni parametri tehnici, uită că calitatea fotografiilor depinde în mare măsură de obiectivele utilizate. Dacă cumpărați o cameră compactă, aceasta are un obiectiv precis și nu poate fi înlocuit, dar dacă ați decis să cumpărați o cameră SLR, nu există probleme cu schimbarea obiectivului. Limitarea care apara aici este reprezentată de costurile pe care doriți să le suportați. Datorită faptului că prețul unui obiectiv pentru o cameră digitală este destul de mare, merită să vă analizați cu atenție alegerea pentru a nu face o achiziție eșuată. În acest scop, va fi important să determinați pentru ce tip de fotografii veți avea nevoie de un obiectiv nou. Parametrii echipamentului depind de acesta.

 

 

Montajul baionetei – compatibilitatea obiectivului cu camera digitală

Deși gama de obiective pentru o cameră digitală este foarte largă, acest lucru nu înseamnă că fiecare dintre ele poate fi adaptată oricărei camere. De obicei, numai obiectivele produse de aceeași formă ca dispozitivul se încadrează în corpul SLR. Obiectivele universale pentru camere digitale pot fi găsite foarte rar și doar câteva companii din lume le produc. Imposibilitatea de a utiliza alte obiective de marcă în aparatul digital este legată de sistemul de montare. Acest element este adesea patentat. Diferențele care împiedică montarea obiectivelor rezultă și din mecanismul autofocus. Așadar, dacă nu doriți să petreceți multe ore în căutarea unui obiectiv care nu se va potrivi cu camera dvs. SLR, trebuie să verificați mai întâi tipul de suport care se află în cameră sau să cumpărați un obiectiv de la același producător pentru mai multă siguranță.

 

Lungimea focală în obiectivul camerei

Lungimea focală este unul dintre parametrii de bază ai fiecărui obiectiv. Informații despre aceasta se vor găsi cu siguranță în specificațiile tehnice ale dispozitivului. Unghiul de vedere oferit de obiective este, de asemenea, specifica. De regulă, cu cât distanța focală a obiectivului este mai scurtă (mai mică), cadrul mai larg poate fi capturat. Cunoscând această relație, obiectivele pentru o cameră digitală pot fi împărțite în:

  • unghi larg – acest tip de obiective este potrivit pentru fotografierea interioarelor și a peisajelor, distanța focală în acesta fiind de la 10 la 28 de milimetri;
  • standard – acesta este cel mai versatil obiectiv care este de obicei utilizat pentru fotografiile de reportaj; în cazul său, avem o distanță focală cuprinsă între 35 și 80 de milimetri;
  • teleobiective – sunt utilizate în principal pentru realizarea de fotografii portret, fotografii de la evenimente sportive și fotografie de natură; în cazul lor, distanța focală este cuprinsă între 100 și 300 milimetri;
  • super teleobiectiv – acest tip de obiectiv are cel mai mic unghi de vedere; principala sa aplicație este pentru fotografierea naturii și fotografiile realizate în timpul evenimentelor sportive; lentila focală super teleobiectiv este între 300 și 1200 milimetri.

 

Zoom în obiective pentru camere digitale

Alături de popularizarea fotografiei, inclusiv a fotografiei amatorilor, pe piață au apărut numeroase obiective care pot fi utilizate pentru fotografie semi-profesională. Astfel de obiective sunt acele obiective cu zoom, denumite în mod obișnuit zoom-uri. Sunt mai puțin specializate decât cele profesionale care au un unghi de vizualizare fix. Obiectivele zoom sunt universale, și se găsesc adesea în clasamentul oiectivelor foto. Acestea vă permit să reglați unghiul de vizualizare într-o mică măsură specificată de producător. În practică, acest lucru înseamnă că un obiectiv vă permite să faceți toate tipurile de fotografie. Producătorii din domeniul obiectivelor zoom pentru camerele digitale oferă o gamă largă de distanțe focale. În magazine puteți găsi lentile cu unghi larg, standard, telezoom și universale superzoom. Dorind să cumpărați astfel de obiective, cel mai bine este să alegeți modele cu o gamă de distanță focală restrânsă, datorită căreia veți putea obține fotografii de mai bună calitate.

Totuși, obiectivele cu distanță focală fixă ​​sunt destinate utilizării profesionale. Acestea sunt utilizate în scopuri fotografice specifice și nu sunt caracterizate de versatilitate. Aceste tipuri de obiective sunt mici și nu cântăresc mult. Acestea oferă o calitate mult mai mare a fotografiilor și vă permit să filmați chiar și în condiții de iluminare foarte dificile. Cu toate acestea, pentru a le putea folosi, trebuie să aveți un nivel adecvat de abilitate.

 

Luminozitatea obiectivului pentru camere digitale

Parametrul căruia ar trebui să-l acorzi atenție la cumpărarea unui obiectiv pentru o cameră digitală este luminozitatea acestuia. Este denumită diafragma maximă pentru o lentilă dată și exprimată printr-o literă și o serie de numere. Mai simplu spus, luminozitatea obiectivului înseamnă cantitatea maximă de lumină care cade pe matricea fotosensibilă. Cu cât este mai mare, cu atât obiectivul va fi mai luminos. Luminozitatea unui obiectiv de cameră digitală este asociată cu timpul de expunere, adică cât timp va intra lumina prin obiectiv. Ambii parametri, adică luminozitatea lentilei și viteza obturatorului (viteza obturatorului) sunt importante pentru claritatea fotografiilor. O luminozitate mai mare permite focalizarea mai rapidă și mai fiabilă atât automat, cât și manual. Trebuie menționat, totuși, că obiectivele cu luminozitate ridicată pot fi găsite mai ales în distanțe focale fixe.

 

Construcția mecanică a unui obiectiv pentru o cameră digitală

Când cumpărați un obiectiv pentru o cameră DSLR, pe lângă parametri, merită să vă concentrați și pe construcția mecanică a echipamentului. Verificați dacă construcția sa este solidă și rigidă. O lentilă bună pentru o cameră digitală nu trebuie să se îndoaie, să se crape sau să fie făcută din materiale nu de bună calitate, care pot fi simțite după atingerea echipamentului. De asemenea, este bine să te uiți la inelele de pe lentilă. În cazul lor, lățimea, amplasarea și materialul cu care au fost acoperite sunt importante. Aceste elemente permit ajustarea confortabilă și comodă a distanței focale selectate și a selecției manuale a focalizării. Persoanele care doresc ca inelele să funcționeze rapid, precis și liniștit ar trebui să aleagă modele echipate cu motoare cu inel cu ultrasunete. Propunerile pentru astfel de modele pot fi găsite în clasamentul obiectivelor foto. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că aceste tipuri de obiective nu sunt cele mai ieftine.

 

Autofocus în obiective pentru camere digitale

Atunci când alegeți un obiectiv pentru un DSLR, merită să fiți atenți la unitatea de autofocus, adică un sistem care permite focalizarea automată. Depinde de el dacă puteți focaliza rapid și precis fotografia. În SLR-urile ieftine găsim de obicei un autofocus cu un motor încorporat în carcasa camerei. Funcționează încet și tare, este folosit doar la modelele de camere mai vechi. Motorul încorporat în obiectiv funcționează similar, fiind numit motocicletă electrică. Este de obicei utilizat în construcții cu costuri reduse. Cea mai bună alegere este motorul de inel menționat mai sus, care este încorporat în obiectiv. Se caracterizează printr-o lucrare silențioasă și precisă, iar avantajul său suplimentar este că permite focalizarea manuală fără a folosi întrerupătoare.

 

Stabilizarea imaginii în obiective pentru camere digitale

Stabilizarea imaginii este o funcționalitate utilă în fiecare obiectiv. Vă permite să reduceți și chiar să eliminați mișcările accidentale ale mâinilor cu timpi lungi de expunere. Camerele digitale au două opțiuni pentru stabilizarea ecranului. Primul este să încorporați sistemul în corpul camerei, al doilea la obiectiv.

 

foto nunta
fot.pixabay.com

 

Macro obiective pentru camere digitale

Dacă cumpărați un obiectiv care vă permite să faceți fotografii cadru, acordați atenție distanței minime de focalizare. Cu cât parametrul este mai mic, cu atât mai aproape puteți focaliza obiectivul. Dacă distanța este mai mică decât indică parametrul, fotografia va apărea neclară și estompată.

 

Accesorii suplimentare pentru obiective

Obiectivele bune pentru SLR-uri sunt echipate standard cu accesorii suplimentare care ajută la protejarea lor și la creșterea confortului de a face fotografii. Cel mai adesea, setul cu lentilă include parasole, protejând împotriva căderii razelor solare din spatele cadrului, cutii de protecție și filtre aplicate pe obiectivee care protejează sticla și permite efecte artistice interesante. Astfel de accesorii nu se regăsesc de obicei în obiectivele ieftine pentru camerele digitale. În cazul lor, puteți cumpăra aceste gadgeturi separat.

 

Cât costă un obiectiv pentru camera digitală?

Cumpărarea unui obiectiv pentru o cameră digitală nu este ieftină. Acest echipament, precum o cameră SLR, poate costa foarte mult. Prețul obiectivului camerei depinde de scopul său și de măsura în care accede la profesional. În clasamentul obiectivelor foto puteți găsi modele atât pentru 400 cât și pentru 1500 zloți, care se bucură de recenzii bune ale utilizatorilor. Obiectivele universale sunt destul de costisitoare și pot fi adaptate majorității camerelor. Trebuie menționat, totuși, că persoanele care doresc cu adevărat să facă fotografii de bună calitate ar trebui să investească în echipamente de bună calitate, cu parametri buni. Fotografii de bună calitate pot fi făcute doar cu lentile potrivite. Aceasta înseamnă că un fotograf profesionist ar trebui să aibă mai multe lentile SLR care vă permit să faceți fotografii în funcție de situație. Amatorii pot paria pe modele mai ieftine pe care le vor putea folosi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here