par
fot.pixabay.com

Dorind să arătăm bine, nu putem uita de părul nostru. Așa că îl îngrijim în salon și la domiciliu. Cu toate acestea, doar spălarea, hidratarea și nutriția nu sunt suficiente. Coafarea este de asemenea importantă. În această privință, tendințele de coafură oferă diferite tipuri de coafuri și tunsori. Aproape în fiecare an, părul în valuri și ondulările sunt de asemenea populare. Doamnele care doresc să aibă onduleuri frumoase și să aibă în mod natural părul drept nu trebuie să meargă din când în când la salonul de coafură. Pentru a crea valuri sau bucle de invidiat, este suficient un ondulator de uz casnic. Numărul de dispozitive de acest tip și diferitele lor funcții nu vă ajută totuși să alegeți ondulatorul perfect. Pentru a face acest lucru posibil, este necesar să se analizeze dispozitivele disponibile pe piață. Vezi cum să alegi un ondulator bun.

 

Cuprins

1 Ondulatoare recomandate pentru păr

1.1 Cel mai bun ondulator de păr până la 50 PLN

1.2 Cel mai bun ondulator de păr până la 100 PLN

1.3 Cel mai bun ondulator de păr până la 150 PLN

1.4 Cel mai bun ondulator de păr până la 200 PLN

1.5 Cel mai bun ondulator de păr până la 250 PLN

1.6 Cel mai bun ondulator de păr până la 300 PLN

1.7 Cel mai bun ondulator de păr până la 350 PLN

1.8 Cel mai bun ondulator de păr până la 400 PLN

1.9 Cel mai bun ondulator de păr până la 500 PLN

1.10 Cel mai bun ondulator de păr până la 750 PLN

2 Tipuri de ondulatoare

3 Puterea ondulatorului

4 Controlul temperaturii în ondulator

5 Ergonomie și ușurință în utilizare

6 Vârfuri și atașamente în ondulatorul părului

7 Funcții suplimentare ale ondulatoarelor de păr

8 Cât costă un ondulator pentru păr? Clasarea ondulatoarelor de păr

par
fot.pixabay.com

 

 

Ondulatoare de păr recomandate

Cel mai bun ondulator de păr până la 50 PLN

Bosch Style to Go PHA1151

 

 

Cel mai bun ondulator de păr până la 100 PLN

Babyliss C325E

Cel mai bun ondulator de păr până la 150 PLN

Babyliss AS130E

 

Cel mai bun ondulator de păr până la 200 PLN

Babyliss 2735E

 

Cel mai bun ondulator de păr până la 250 PLN

Philips Dynamic Volume Brush HP8664/00

 

Cel mai bun ondulator de păr până la 300 PLN

Babyliss Curl Secret C1200E

Cel mai bun ondulator de păr până la 350 PLN

Philips ProCare HPS940 / 00 Auto Curler

 

Cel mai bun ondulator de păr până la 400 PLN

Remington Keratin Protect CI8019

Cel mai bun ondulator de păr până la 500 PLN

Philips StyleCare Prestige BHB876 / 00

Cel mai bun ondulator de păr până la 750 PLN

Babyliss Curl Secret Digital Sensor C1500E

 

Tipuri de ondulatoare

Selecția de ondulatoare disponibile pe piață este destul de mare. Persoanele care doresc să  cumpere un ondulator pot alege între:

 • ondulatoare tradiționale – acesta este un dispozitiv standard echipat cu un vârf de metal sau ceramică; ondulatorul din această ediție are o clemă laterală pentru prinderea părului și un mâner termoizolant; cu ajutorul acestuia putem ondula părul uscat; grosimea și tipul buclelor pe care le obțineți depinde de grosimea periei dispozitivului; în ondulatoarele tradiționale bune veți găsi ustensile înlocuibile care vă vor permite să ondulați diferite tipuri de șuvițe; avantajul său este prețul; acest tip de echipament este cel mai ieftin disponibil pe piață; cu toate acestea, trebuie amintit că acestea nu sunt cele mai sigure pentru păr; temperatura ridicată la care lucrează poate distruge părul, motiv pentru care ondulatoarele tradiționale nu sunt destinate utilizării de zi cu zi; amintiți-vă să vă uscați bine părul înainte de a-l folosi, altfel dispozitivul îl poate arde;
 • ondulator – uscător – acest echipament combină funcțiile unui ondulator și uscător tradițional; este utilizat pentru uscarea și ondularea părului; dispozitivul este echipat cu un vârf special din ceramică sau metal cu dinți; în primul rând, acest tip de ondulator vă permite să obțineți bucle mari și valuri care dau volum părului; utilizarea sa nu necesită uscare prealabilă a părului; se face uscarea și rotirea simultan; datorită faptului că acest lucru se face la temperaturi relativ scăzute, părul este protejat de deteriorare; merită să ne amintim, însă, că posibilitățile periei de ondulare sunt limitate; nu vă permite să faceți bucle mici, afro sau arcuri;
 • ondulator tally – tally- este, de asemenea, un tip de ondulator; cu ajutorul său puteți crea valuri ușoare sau puteti face părul sub o formă de carbonizare; dispozitivul este echipat cu plăci cu volane; depinde de cantitatea și grosimea acestor volane, de felul în care arată, de valurile create pe păr; avantajul acestui ondulator este prețul redus și simplitatea de utilizare; valurile le vom obține în mai puțin de 10 minute; datorită construcției sale simple, dispozitivul nu are opțiuni extinse și nu este sigur pentru păr.

 

 

Puterea ondulatorului

Ondulatorul este un dispozitiv electronic alimentat cu electricitate sau baterie, în cazul echipamentelor portabile și a oamenilor care călătoresc mult. Datorită acestui fapt, unul dintre cei mai importanți parametri ai acestuia este puterea. Viteza de încălzire a dispozitivului depinde de aceasta. În clasamentul ondulatoarelor de păr puteți găsi dispozitive a căror putere este cuprinsă între 10 și 150 W. Trebuie reținut faptul că cu cât este mai mare acest parametru, cu atât mai rapid se va încălzi ondulatorul. Pentru a face dispozitivul confortabil de utilizat, căutați un model echipat cu o lampă de control care vă va informa despre pregătirea ondulatorului pentru lucru. Atunci când alegem puterea dispozitivului, trebuie să ne amintim că în cazul fierului de călcat este mult mai mare și variază între 300 și 12000 W. Puterea mare este sinonimă cu un debit de aer mai puternic. Analizând acest parametru, nu puteți să nu menționați siguranța părului. Temperatura ridicată îl afectează negativ, distrugând structura părului. Este bine să țineți cont de acest lucru, atunci când alegeți puterea ondulatorului.

 

 

Controlul temperaturii în ondulator

Expunerea părului la temperaturi ridicate este periculoasă pentru el,  așa că, dacă decideți să cumpărați un ondulator clasic sau unul de tip tally- tally, este bine să verificați dacă dispozitivul are o funcție de control al temperaturii. Acest lucru vă va permite să o coborâți sau să o ridicați în funcție de nevoile dvs. și de tipul de păr pe care îl aveți. În clasamentul ondulatoarelor de păr puteți găsi modele în care controlul temperaturii acoperă de la 100 până la 200 de grade Celsius. Merită să ne amintim, însă, că intervalul de ajustare trebuie ajustat la tipul de păr. Cu părul subțire, temperatura de 200 de grade Celsius nu va fi niciodată folosită. Acest lucru poate fi util pentru deținătorii de păr gros și dificil de coafat, care este rezistent la temperaturi.

Controlul temperaturii în majoritatea ondulatoarelor tradiționale se face printr-un sistem electronic, ceea ce îl face foarte precis. În rulotele bune, regulamentul acoperă o scară de mai multe etape, care poate include până la 5 niveluri. În magazine puteți găsi, de asemenea, dispozitive cu un sistem intuitiv de control al temperaturii. Acest lucru este reglat automat de ondulator după alegerea modului de funcționare pentru un anumit tip de păr. Acesta este de mare ajutor dacă nu sunteți un expert în coafură și vă permite să utilizați dispozitivul în siguranță.

 

par
fot.pixabay.com

Ergonomie și ușurință în utilizare

Când cumpărați un ondulator, nu puteți rata confortul de a folosi echipamentul. Pentru a face ondulatorul confortabil în utilizarea de zi cu zi, trebuie să acordați atenție calității materialelor și formei carcasei. În această gamă, merită să alegeți modele cu mâner ergonomic adaptat formei mâinii, care este, de asemenea, termoizolant (va proteja împotriva arsurilor) și antiderapant, adică acoperit cu elemente de cauciuc. Ondulatoarele cu mâner sunt de asemenea foarte populare, ceea ce vă permite să atârnați dispozitivul pe un cârlig sau cuier în baie. O aderență flexibilă din cauciuc este o soluție bună.

Comoditatea utilizării unui ondulator este influențată și de cablu. Lungimea sa trebuie ajustată la nevoile dumneavoastră. Dacă priza din baie este departe de oglindă, cel mai bine este să alegeți un ondulator cu un cablu lung, altfel vor fi verificate cablurile standard. În clasamentul ondulatorelor de păr, modelele cu un cablu rotativ sunt foarte populare. Această funcție determină rotirea cablului în funcție de unghiul în care este utilizat dispozitivul.

 

Vârfuri și atașamente în ondulatorul părului

În ondulatoarele de păr de bună calitate puteți găsi un set întreg de sfaturi și atașamente. Cantitatea și tipul acestora depinde de modelul de dispozitiv dat. În plus față de ceea ce permit sfaturile individuale, ar trebui să fiți atenți din ce sunt făcute. Există două posibilități. În ondulatoarele tradiționale se folosesc vârfuri ceramice sau metalice. Primele sunt mai sigure, deoarece suprafața lor se încălzește uniform, astfel încât părul să nu fie expus la deteriorare. Vârfurile metalice pot fi găsite în ondulatoarele de păr ieftine. Nu sunt o opțiune bună. Acțiunea lor este periculoasă pentru păr, deoarece metalul tinde să se supraîncălzească și să formeze așa numitele puncte fierbinți. Aceste proprietăți metalice pot cauza arderea părului. În ondulatoarele de cea mai înaltă clasă puteți găsi vârfuri care sunt în plus acoperite cu un strat de Teflon sau Teflon-turmalină.

 

Vârfurile adăugate la ondulatoarele bune pentru păr includ:

 • vârful standard al ondulatorului – se adaugă la fiecare dispozitiv; are o formă cilindrică; buclele care pot fi create cu acesta depind de grosimea și dimensiunea elementelor; vârful vă permite, de asemenea, să vă modelați părul;
 • vârful triunghiular – utilizate pentru a crea valuri geometrice;
 • vârf plat – cu ajutorul său, se creează valuri cu textură;
 • vârful sub formă de perie – responsabil pentru crearea de volum mare;
 • vârf spiral – vă permite să creați bucle mici.

 

Alte tipuri de vârfuri pot fi găsite în peria de ondulare. Aici peria rotundă de bază, peria cu perii mari, perii retractabile și atașamentele de volumizare vin în seturi de bună calitate. Acoperirile din ceramică și metal sunt de asemenea utilizate în ondulatoarele tip perie. În plus, unele dispozitive de acest tip au un pieptene special pentru îndreptarea părului.

Există, de asemenea, diferite tipuri de atașamente în ondulatoarele tally-tally. Numărul de atașamente vă permite să creați bucle mici sau mari. Multe ondulatoare tally-tally cu preț mediu au, de asemenea, atașamente care vă permit să îndreptați părul.

 

 

Funcții suplimentare ale ondulatoarelor de păr

Când căutați un ondulator bun pentru păr, nu puteți uita de funcționalități suplimentare. Acestea nu sunt numai pentru a facilita coafarea și ondularea, ci și pentru a proteja părul de temperaturi excesive. Alegând un astfel de ondulator, puteți fi sigur că coafura va fi în siguranță. Cele mai populare funcționalități suplimentare ale ondulatoarelor includ:

 • ionizare – dispozitivele echipate cu această funcție generează ioni negativi care închid cuticulele de păr în timpul lucrului; ionizarea este concepută pentru a proteja părul de deteriorare, a netezi și a preveni statica.
 • extracția cu abur – aceste funcții pot fi găsite într-un uscător-ondulator; perechea ușurează coafarea; face ca întregul proces să fie mai rapid și mai convenabil;
 • afișaj – le puteți găsi în ondulatoare de bună calitate; vă permite să controlați temperatura și modul de funcționare al dispozitivului;
 • perie rotativă – datorită acesteia puteți să vă modelați părul ca într-un salon de coafură; peria ondulează părul, aranjează bretonul și formează valuri delicate.

 

 

Cât costă un ondulator pentru păr? Clasarea ondulatoarelor de păr

Pentru aproximativ 80 PLN se poate cumpăra un ondulator pentru uz casnic, cu caracteristici standard și fără un set întreg de accesorii. Prețurile pentru ondulatoare-uscător și cele tally-tally sunt similare. Clasamentul ondulatoarelor de păr include atât dispozitive ieftine, cât și mai scumpe, cu funcții mai avansate și o calitate mai bună. În ciuda prețului mai mare, își găsesc recunoașterea în ochii cumpărătorilor și se bucură de păreri bune. Persoanele care sunt în căutarea de bucle profesionale trebuie să-și amintească că prețul lor este mult mai mare. Trebuie să plătiți peste 200  PLN pentru un dispozitiv bun. Astfel de ondulatoare pot fi utilizate în saloanele de păr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here